efdimakis και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν παίζει ρολο
Ε πώς δεν παίζει ρόλο; Το ίδιο είναι να έχεις π.χ. 100 εναπομείνατα οργανικά κενά μετά τις μεταθέσεις και το ίδιο 0; Τα 100 εναπομείναντα οργανικά κενά θα σου δώσουν 100 λειτουργικά κενά για αποσπάσεις στα οποία θα προστεθούν και τα όποια άλλα λειτουργικά κενά (από άδειες, αποσπάσεις σε φορείς, μείωση ωραρίου όσων έχουν θέση ευθύνης, πρότυπα και πειραματικά και ό,τι άλλες ώρες "κόβει" ο εκάστοτε τρόπος υπολογισμού οργανικών θέσεων κτλ.)
Υποθετικό σενάριο.Μετά τους περσινούς διορισμούς στη βθμια φάνηκε να "μπουκώνουν" κάποιες περιοχές σε κάποιους κλάδους.Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε στις μεταθέσεις. Ξέρουμε βέβαια την αιτία!Πάμε παρακάτω...Ας υποθέσουμε ότι σε μια περιοχή είτε ικανοποιήθηκαν όλες οι μεταθέσεις είτε απλά δεν υπήρχε τη φετινή χρονιά κάποια ανικανοποίητη. Fake ίσως γιατί μπορεί να υπάρχουν αρκετοί νεοδιόριστοι που λόγω 1ης χρονιάς δεν είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν μετάθεση.Πάμε παρακάτω...Πραγματοποιήθηκαν οι μεταβολές τύπου υπεραρίθμων και οριστικών τοποθετήσεων και έμεινε αριθμός Χ ή μηδέν στη διάθεση.Υπολογίστηκαν τα Υ λειτουργικά κενά. Έγιναν και αποσπάσεις. Το Υ άλλαξε λοιπόν.Η λογική πλέον λέει για το συγκεκριμένο σενάριο...Υ - Χ = ΜΑΧ πλήθος νέων διορισμών σε αυτή την περιοχή και σε αυτόν τον κλάδο. Υπάρχει κάπου λογικό λάθος; Παρακαλώ τη βοήθεια σας και ευχαριστώ για το χρόνο σας.Με γνώμονα πάντα τη νέα τάξη πραγμάτων στους διορισμούς.
Εγώ πάνω σε αυτό που λες έχω και άλλη απορία. Στην περιοχή που με ενδιαφέρει είχαν γίνει 24 αιτήσεις στις μεταθέσεις για να φύγουν και 4 για έρθουν. Έδιωξαν στις μεταθέσεις 4 και δεν ικανοποίησαν καμία προς την περιοχή. Στις αποσπάσεις έφυγαν 31 άτομα και ήρθαν 4. Στη διάθεση υπήρχαν 9 άτομα πριν τις αποσπάσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο αυτή η περιοχή να δώσει θέσεις για διορισμό από τη στιγμή που δεν ικανοποιήθηκε κμ μετάθεση προς αυτήν; Και γιατί να συμβαίνει τελοσπαντων αυτό το πράγμα. Να θέλει κόσμος να φύγει και άλλος να έρθει και δεν τα ικανοποιούν στις μεταθέσεις να τελειώνουμε;
Στους υπολογισμούς αυτούς πρέπει να συμπεριλάβετε και μια εκτίμηση, του πόσοι αναπληρωτές τελικά χρειάστηκαν την χρόνια 2024-5 σε συγκεκριμένους κλάδους. Επειδή αποκλείεται ο αριθμός των αναπληρωτων να ήταν 0, κι επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι αναπληρωτές δεν καλύπτουν επι της ουσίας έκτακτα κενά, θα καταλάβετε στο περίπου πόσοι εκπαιδευτικοί όντως χρειάζονται σε αυτήν την περιοχή. Εφόσον υποτίθεται οτι στόχος είναι να μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτων, θα πρέπει να διοριστούν και κάποιοι μόνιμοι, λογικά, ασχέτως των οργανικών, των ευρισκομένων στη διάθεση κλπ. Αυτά έχουν ξαναγίνει. Πολλοί από εμάς ήμασταν για χρόνια στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Δεν είναι σωστά, αλλά δεν είναι κάτι καινοφανές.
. Σωστά τα λες Έσπερος. Το να είσαι στη διάθεση χρόνια ήταν πολύ συνηθισμένο παλιότερα. Και δεν ενοχλούσε και τόσο αφού υπηρχαν λειτουργικά κενά και όλοι δούλευαν . Αλλά όχι, έπρεπε να κάνουν εξορθολογισμό, να μην δίνουν μεταθέσεις και μετά να κάνουν αποσπάσεις και να παίρνουν και αναπληρωτές στην ίδια περιοχή για να καλύψουν τα κενά. Εμένα μου έχει τύχει, περισσότερες από μία φορά, να μην πάρω ούτε απόσπαση και μετά να πάρουν αναπληρωτή. Θα μου πεις ποιος νοιάζεται...