insomniac, cat34, nospeak, Special ed, mxan, vama, stavros3, thouvou000, Katerinag, trust no one, ocean, RouP, andreaspt15, Teo! και 58 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για την παράλληλη έχω πει ότι πρέπει να φτιάξει οργανικές, στο ύψος του τουλάχιστον 50% των προσλήψεων της κάθε περιοχής τα τελευταία χρόνια. Να μείνουν χωρίς δουλειά αποκλείεται. Το πολύ πολύ να βγαίνουν λειτουργικά υπεράριθμοι στο σχολείο που θα έχουν οργανική και να πηγαίνουν σε άλλο σχολείο για τη χρονιά εκείνη. Αλλά αν κάνει αυτό που λέω, μιλάμε για τουλάχιστον 4500 διορισμούς μόνο ΠΕ70. Ας το κάνει έστω σε 3-4 δόσεις.
Νομίζω αναφέρθηκε αναλυτικά παραπάνω από τον neosso για τις μακροχρόνιες άδειες που προκύπτουν. Το ερώτημα είναι άλλο, εφόσον δίνεται έμφαση φέτος στην α βαθμια σε διορισμούς και το ΕΣΠΑ των αναπληρωτών θα ειναι περιορισμένο, έχει προνοήσει το υπουργείο για αυτο που θα γίνει στην α φάση? Ή θα έχουμε ακάλυπτα τμήματα οπως πέρυσι? Γιατί συν 200 π.χ. διορισμοί στους πε70 θα βοηθήσουν δύσκολες περιοχές όπως Δυτ. Αττική και Ανατολική
Το καταλαβαίνω αυτό απόλυτα. Κι εγώ ως παράλληλη εργάζομαι τα τελευταία 4 χρόνια. Απλά θέλω να πω ότι δεν είναι χαρακτηριστικός αυτός ο αριθμός των παράλληλων για τους επερχόμενους διορισμούς και το τι ζητάμε. Σίγουρα όλοι θέλουμε έναν μεγάλο αριθμό στον κλάδο μας, όμως να έχει και μία ρεαλιστική βάση. Όπως το κάτω από 1350 που τέθηκε μου φαίνεται μικρό, έτσι και πάνω από 1700 μου φαίνεται μεγάλο. 1500-1600 είναι ένας αριθμός εφικτός με βάση στα οργανικά κενά που υπάρχουν (περιμένοντας βέβαια και τις περιοχές που καταργήθηκαν οι οργανικές).
Δεν μπορούν να πάρουν παραπάνω τώρα αφού δεν έχουν εικόνα από τις άδειες που θα πάρουν οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι του 2025. Στον κλάδο μας έχουμε πολλές υπεραριθμίες οι οποίες πρέπει σιγά σιγά να εξαλειφθούν. Βλέπετε το θέμα επιφανειακά, όμως σε λίγα χρόνια θα δυσκολέψουν οι μεταθέσεις σε κάποιες περιοχές.
Ποιες μεταθέσεις; Εδώ έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν οι τοποθετήσεις των λειτουργικά υπεράριθμων, υπό την έννοια ότι ενδεχομένως σιγά σιγά να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε όμορες ομάδες σχολείων ή κι ακόμη πιο μακριά.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει επαναπροσδιορισμός των οργανικών κενών. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, να πιέσουμε για λιγότερα παιδιά στα τμήματα. Και φυσικά να αλλάξει η διαδικασία υπολογισμού των οργανικων κενών στην δευτεροβάθμια.
Οι δάσκαλοι πάντα κάνουν την έκπληξη στην κατανομή. Με μια διαφορά όμως. Πλέον υπάρχει αυστηρή οδηγία για τον διαχωρισμό των τμημάτων, ενώ όπως ειπώθηκε και παραπάνω, οι ενισχυτικές διδασκαλίες έχουν αρχίσει να μειώνονται δραστικά.
Κυβέρνηση που αναθέτει σχολικό νοσηλευτή σε παραπάνω από 1 σχολεία, δεν πρόκειται να μειώσει τους μαθητές. Από την επόμενη κυβέρνηση και βλέπουμε
Και κάτι ακόμα φίλοι και φίλες εδώ. Μην κοιτάτε τι λέω εγώ ή κάποιος άλλος πέρα απ' τον Πατρέα. Προσπαθούμε να δώσουμε μια εικόνα. Μακάρι όσα νούμερα έδωσα να είναι προς τα κάτω και να έχουμε καλύτερα νούμερα για όλους. Την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και ήμουν μέσα στο άγχος.
Μήπως γνωρίζουμε πόσους πε70 προσπέρασε το σύστημα στους περσινούς διορισμούς;
Κάνε λίγο υπομονή και θα σου απαντήσω αναλυτικά
Εγώ έχω θέση γύρω στο 1550 στον εκκαθαρισμένο και καταλαβαίνεις ... από άγχος άλλο τίποτα !!