*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 273777 φορές)

Oliver, elli84, ElisaPDE, Travel Girl, Goat, trust no one, KOSTIS1982, kirea, Eleni2024, endaf, Mskonstance, Katia36, Nora01, insomniac, cat34, nospeak, Special ed, mxan, vama, stavros3 και 54 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teachermania

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #1526 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:40:37 pm »
Για την παράλληλη έχω πει ότι πρέπει να φτιάξει οργανικές, στο ύψος του τουλάχιστον 50% των προσλήψεων της κάθε περιοχής τα τελευταία χρόνια. Να μείνουν χωρίς δουλειά αποκλείεται. Το πολύ πολύ να βγαίνουν λειτουργικά υπεράριθμοι στο σχολείο που θα έχουν οργανική και να πηγαίνουν σε άλλο σχολείο για τη χρονιά εκείνη. Αλλά αν κάνει αυτό που λέω, μιλάμε για τουλάχιστον 4500 διορισμούς μόνο ΠΕ70. Ας το κάνει έστω σε 3-4 δόσεις.

Το καταλαβαίνω αυτό απόλυτα. Κι εγώ ως παράλληλη εργάζομαι τα τελευταία 4 χρόνια. Απλά θέλω να πω ότι δεν είναι χαρακτηριστικός αυτός ο αριθμός των παράλληλων για τους επερχόμενους διορισμούς και το τι ζητάμε. Σίγουρα όλοι θέλουμε έναν μεγάλο αριθμό στον κλάδο μας, όμως να έχει και μία ρεαλιστική βάση. Όπως το κάτω από 1350 που τέθηκε μου φαίνεται μικρό, έτσι και πάνω από 1700 μου φαίνεται μεγάλο. 1500-1600 είναι ένας αριθμός εφικτός με βάση στα οργανικά κενά που υπάρχουν (περιμένοντας βέβαια και τις περιοχές που καταργήθηκαν οι οργανικές).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:16:59 »

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1527 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:40:52 pm »
Νομίζω αναφέρθηκε αναλυτικά παραπάνω από τον neosso για τις μακροχρόνιες άδειες που προκύπτουν. Το ερώτημα είναι άλλο, εφόσον δίνεται έμφαση φέτος στην α βαθμια σε διορισμούς και το ΕΣΠΑ των αναπληρωτών θα ειναι περιορισμένο, έχει προνοήσει το υπουργείο για αυτο που θα γίνει στην α φάση? Ή θα έχουμε ακάλυπτα τμήματα οπως πέρυσι? Γιατί συν 200 π.χ. διορισμοί στους πε70 θα βοηθήσουν δύσκολες περιοχές όπως Δυτ. Αττική και Ανατολική
Δεν μπορούν να πάρουν παραπάνω τώρα αφού δεν έχουν εικόνα από τις άδειες που θα πάρουν οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι του 2025. Στον κλάδο μας έχουμε πολλές υπεραριθμίες οι οποίες πρέπει σιγά σιγά να εξαλειφθούν. Βλέπετε το θέμα επιφανειακά, όμως σε λίγα χρόνια θα δυσκολέψουν οι μεταθέσεις σε κάποιες περιοχές.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1528 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:42:08 pm »
Το καταλαβαίνω αυτό απόλυτα. Κι εγώ ως παράλληλη εργάζομαι τα τελευταία 4 χρόνια. Απλά θέλω να πω ότι δεν είναι χαρακτηριστικός αυτός ο αριθμός των παράλληλων για τους επερχόμενους διορισμούς και το τι ζητάμε. Σίγουρα όλοι θέλουμε έναν μεγάλο αριθμό στον κλάδο μας, όμως να έχει και μία ρεαλιστική βάση. Όπως το κάτω από 1350 που τέθηκε μου φαίνεται μικρό, έτσι και πάνω από 1700 μου φαίνεται μεγάλο. 1500-1600 είναι ένας αριθμός εφικτός με βάση στα οργανικά κενά που υπάρχουν (περιμένοντας βέβαια και τις περιοχές που καταργήθηκαν οι οργανικές).
Οι δάσκαλοι πάντα κάνουν την έκπληξη στην κατανομή. Με μια διαφορά όμως. Πλέον υπάρχει αυστηρή οδηγία για τον διαχωρισμό των τμημάτων, ενώ όπως ειπώθηκε και παραπάνω, οι ενισχυτικές διδασκαλίες έχουν αρχίσει να μειώνονται δραστικά.

Συνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1529 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:43:51 pm »
Δεν μπορούν να πάρουν παραπάνω τώρα αφού δεν έχουν εικόνα από τις άδειες που θα πάρουν οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι του 2025. Στον κλάδο μας έχουμε πολλές υπεραριθμίες οι οποίες πρέπει σιγά σιγά να εξαλειφθούν. Βλέπετε το θέμα επιφανειακά, όμως σε λίγα χρόνια θα δυσκολέψουν οι μεταθέσεις σε κάποιες περιοχές.
Ποιες μεταθέσεις; Εδώ έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν οι τοποθετήσεις των λειτουργικά υπεράριθμων, υπό την έννοια ότι  ενδεχομένως σιγά σιγά να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε όμορες ομάδες σχολείων ή κι ακόμη πιο μακριά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:16:59 »

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1530 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:45:34 pm »
Ποιες μεταθέσεις; Εδώ έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν οι τοποθετήσεις των λειτουργικά υπεράριθμων, υπό την έννοια ότι  ενδεχομένως σιγά σιγά να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε όμορες ομάδες σχολείων ή κι ακόμη πιο μακριά.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει επαναπροσδιορισμός των οργανικών κενών. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, να πιέσουμε για λιγότερα παιδιά στα τμήματα. Και φυσικά να αλλάξει η διαδικασία υπολογισμού των οργανικων κενών στην δευτεροβάθμια.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1531 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:46:25 pm »
Μήπως γνωρίζουμε πόσους πε70 προσπέρασε το σύστημα στους περσινούς διορισμούς;

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1532 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:47:37 pm »
Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει επαναπροσδιορισμός των οργανικών κενών. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, να πιέσουμε για λιγότερα παιδιά στα τμήματα. Και φυσικά να αλλάξει η διαδικασία υπολογισμού των οργανικων κενών στην δευτεροβάθμια.
Κυβέρνηση που αναθέτει σχολικό νοσηλευτή σε παραπάνω από 1 σχολεία, δεν πρόκειται να μειώσει τους μαθητές. Από την επόμενη κυβέρνηση και βλέπουμε

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1533 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:48:41 pm »
Και κάτι ακόμα φίλοι και φίλες εδώ. Μην κοιτάτε τι λέω εγώ ή κάποιος άλλος πέρα απ' τον Πατρέα. Προσπαθούμε να δώσουμε μια εικόνα. Μακάρι όσα νούμερα έδωσα να είναι προς τα κάτω και να έχουμε καλύτερα νούμερα για όλους. Την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και ήμουν μέσα στο άγχος.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1534 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:48:57 pm »
Οι δάσκαλοι πάντα κάνουν την έκπληξη στην κατανομή. Με μια διαφορά όμως. Πλέον υπάρχει αυστηρή οδηγία για τον διαχωρισμό των τμημάτων, ενώ όπως ειπώθηκε και παραπάνω, οι ενισχυτικές διδασκαλίες έχουν αρχίσει να μειώνονται δραστικά.

Σε αυτό που λες, το κατανοώ απόλυτα. Σίγουρα στις καταργηθείσες οργανικές θα έχει προβλεφθεί και ίσως να έχει γίνει μία επικαιροποίηση των οργανικών. Στα εναπομείναντα κενά δεν νομίζω ότι δεν μπορούν να τα καλύψουν στο 100%. Είναι καθαρά δική τους βούληση, απλά πέρυσι διόρισε 1379. Σε χρονιά πρωτοβάθμιας δεν νομίζω ότι θα διόριζε παρακάτω από αυτόν τον αριθμό και για τα μάτια του κόσμου. Γνώμη μου πάντα.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1535 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:49:42 pm »
Κυβέρνηση που αναθέτει σχολικό νοσηλευτή σε παραπάνω από 1 σχολεία, δεν πρόκειται να μειώσει τους μαθητές. Από την επόμενη κυβέρνηση και βλέπουμε
Φίλτατε μεγάλη συζήτηση με πολιτική χροιά που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει εδώ. Άστα!!! Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις!!!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1536 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:49:52 pm »
Και κάτι ακόμα φίλοι και φίλες εδώ. Μην κοιτάτε τι λέω εγώ ή κάποιος άλλος πέρα απ' τον Πατρέα. Προσπαθούμε να δώσουμε μια εικόνα. Μακάρι όσα νούμερα έδωσα να είναι προς τα κάτω και να έχουμε καλύτερα νούμερα για όλους. Την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και ήμουν μέσα στο άγχος.

Εγώ έχω θέση γύρω στο 1550 στον εκκαθαρισμένο και καταλαβαίνεις ... από άγχος άλλο τίποτα !!

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1537 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:52:19 pm »
Μήπως γνωρίζουμε πόσους πε70 προσπέρασε το σύστημα στους περσινούς διορισμούς;

Κάνε λίγο υπομονή και θα σου απαντήσω αναλυτικά

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1538 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:55:32 pm »
Κάνε λίγο υπομονή και θα σου απαντήσω αναλυτικά

Αν είμαι σωστός βάσει των εκκαθαρισμένων σου πινάκων είναι 522 άτομα που έχει προσπεράσει μέχρι και τους περσινούς διορισμούς. Διόρθωσε με όταν έχεις χρόνο, αν είναι λάθος.

Αποσυνδεδεμένος Johnnyb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1539 στις: Ιουλίου 17, 2025, 05:18:42 pm »
Εγώ έχω θέση γύρω στο 1550 στον εκκαθαρισμένο και καταλαβαίνεις ... από άγχος άλλο τίποτα !!
Δεν έχει σημασία πόσους θα πάρει αλλά τι θα δηλώσεις. Αν δηλώσεις όλη την Ελλάδα είσαι σίγουρα μέσα αλλά αν πας μόνο συγκεκριμένη περιοχή (κοντά στον τόπο διαμονής σου) αλλάζει εντελώς το πράγμα. πρέπει να δεις την κατανομή και πόσα κενά ανά περιοχή γιατί μπορεί εκεί που θέλεις να κλείσει ακόμη και σε αυτόν που είναι στο 700 όχι στο 1500!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1186308
  • Σύνολο θεμάτων: 19502
  • Σε σύνδεση σήμερα: 878
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 35