0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τσούζει κάποιο που θα διοριστεί ακόμα και αν γίνουν διορισμοί στα οργανικά των μετατάξεων; Δε νομίζω!
Ρε κουραστικέ, άσε ήσυχους τους κλάδους και ασχολείσου ΜΟΝΟ με τον κλάδο σου! Ημαρτον δηλαδή
Χθες ειχαμε κατανομή πε60 οπου το 1889 το "έσπασε" όπως έλεγε και ο neossos σε ειδική και γενική. Στην ειδική στο ΦΕΚ έλεγε 970Σήμερα με τις νέες ιδρύσεις βλέπουμε 1800 στην ειδική. Αυτό σημαίνει πως θα πάρει 970 ειδικής φέτος κ τις υπόλοιπες απο του χρόνου ή ακόμα δεν ξέρουμε πόσες θα παρει ειδική; Έχω μπερδευτεί, εύχομαι οι εμπειρότεροι να με βοηθήσετε να ξεδιαλύνω το χαοτικό απο πληροφορίες μυαλό μου. Ευχαριστω
Άντε ας γράψουμε λίγο και για τους δασκάλους (να μην παραπονιέται και ο/η 2020kasep).Τα νέα Τ.Ε. μπορούν να δημιουργήσουν 714 νέες οργανικές ΠΕ70-71, 1.842 νέες οργανικές ΠΕ60-61, ενώ στους ΠΕ02 και ΠΕ03 θα δημιουργήσουν από 892 νέες οργανικές έκαστος (αυτό είναι το minimum, καθώς η νομοθεσία προβλέπει και δεύτερο εκπαιδευτικό Τ.Ε. σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς και οργανικές ΠΕ04 επίσης).Αυτά τα νούμερα είναι εντελώς ανισομερή αν αναλογιστούμε τις ανάγκες που υπάρχουν ανά κλάδο στην ειδική αγωγή (μόνο οι ΠΕ70 χρειάζονται πάνω από 10.000 παράλληλες). Θα μου πείτε βέβαια πως μέχρι πρότινος τα υπάρχοντα Τ.Ε. ήταν πολύ λιγότερα στα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα Λύκεια, σε σχέση με τα δημοτικά. Δεκτό. Όμως οι ανάγκες (είτε μας αρέσει, είτε όχι) απέχουν έτη φωτός. Είναι ενελώς ακατόρθωτο ένας ή δύο εκπαιδευτικοί Τ.Ε. να μπορέσουν να υποστηρίξουν κατάλληλα όλους τους μαθητές δημοτικού που μέχρι σήμερα λάμβαναν παράλληλη στήριξη (ηλικίας 6 έως 12 ετών). Είτε λοιπόν θα χαλαρώσει πάρα πολύ το όριο μαθητών για τη στελέχωση των Τ.Ε. με επιπλέον δασκάλους στα δημοτικά, είτε θα ακολουθηθεί διαφορετικό μοντέλο σε αυτά. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους, αν θεωρούν όμως ότι ιδρύοντας Τ.Ε. ακόμα και στο τελευταίο δημοτικό της χώρας με τα υπάρχοντα όρια για τη στελέχωση τους από εκπαιδευτικούς, θα υποκαταστήσουν το θεσμό της παράλληλης στήριξης, πλανώνται πλάνην οικτράν. Βέβαια εδώ θα χρειαστεί και δυναμική αντίδραση από εκπαιδευτικούς και γονείς (οι δεύτεροι είναι βέβαιο πως θα εξαγριωθούν αν πάει να γίνει κατι τέτοιο). Όπως και να έχει οι ΠΕ70 (αλλά και οι ΠΕ71) είναι μέχρι στιγμής ο κλάδος που φαίνεται επωφελείται το λιγότερο από τους 20.000 διορισμούς του 2024 και του 2025. Και αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στα μόρια του τελευταίου διορισθέντα (για να προλάβω όσους θα υποστηρίξουν το αντίθετο).
Ειναι 2 εδω μεσα ..νεοσσος και στρουμφακι κατα των πε60. Το υπουργειο θα δωσει τη λυση ομως μη βιαζεστε καλοι μας συνάδελφοι..
Πέρυσι πήραμε 161 θέσεις οι πε 71. Φέτος τι περιμένεις; Πέρα από τα νέα τμήματα ένταξης υπάρχουν οι συνταξιοδοτήσεις και τα νέα κεδασυ. Αρνούμαι να δεχτώ ότι και φέτος θα πάρουμε τις λιγότερες θέσεις…
Εμείς την αλήθεια λέμε, πιο αναλυτικά ο @neossos με αριθμητικά στοιχεία. Και εννοείται πως τη λύση θα τη δώσει και την έδωσε το υπουργείο.... 919 νέες οργανικές αντί για 1889 στη γενική.