0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΥΣΔΕ 04/08/2025Αγαπητές/οι συναδέλφισσες/οι,Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και το θέμα: «Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νεοϊδρυθέντα Τμήματα Ένταξης (κατ’ εφαρμογή του άρθρου 77 του Ν. 5218/2025)».Εξετάστηκαν συνολικά 167 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 139 μεταθέσεις, δηλαδή ποσοστό ικανοποίησης 83,23%.Τα οργανικά κενά που δηλώθηκαν αρμοδίως και «έτρεξαν» στο σύστημα ήταν συνολικά 1.887. Πιο συγκεκριμένα, ανά κλάδο/ειδικότητα ΠΕ02: 831ΠΕ03: 864ΠΕ04.01: 92ΠΕ04.02: 47ΠΕ04.04: 33ΠΕ04.05: 20Αριθμητικά δεδομένα ικανοποίησης ανά κλάδο/ειδικότητα:85 ΠΕ02: 89,96% 23 ΠΕ03: 100%22 ΠΕ04.01: 66,67%7 ΠΕ04.02: 77,78%0 ΠΕ04.04: 0%2 ΠΕ04.05: 66,67%Επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και για όλα τα υπόλοιπα που εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση, με αναφορά και στις θέσεις και τοποθετήσεις μου.Η ενημέρωση προς τους/τις συναδέλφους/ισσες θα είναι συνεχής, τεκμηριωμένη και ουσιαστική.Με συναδελφικούς χαιρετισμούςΚατσωνόπουλος ΘοδωρήςΑιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕΣτο fb κι αυτό.
Συγγνώμη, αλλά εγώ με τα μαθηματικά μου ούτε αυτές τις θέσεις βλέπω να περισσεύουνε.
Οι Φιλόλογοι θα πάρουν στην ΕΑΕ μεγάλο νούμερο, που μπορεί να ξεπεράσει και το 500αρι, οπότε δεν θα διαμαρτυρηθούν. 1800-1900 στη Β βαθμια σημαίνει τα οργανικά επί 2 και αυτό σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη, Β. Αιγαίο. Επομένως, συνολικά οι ΠΕ02 σε γενική και ειδική δεν είναι απίθανο ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 650
Ότι θυμάται χαίρεται το Υπουργείο 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ! Πραγματικά είναι εξοργιστικό. Επίσης, εάν όντως ιδρυθούν ΔΕΝ είναι καθόλου τίμιο ενώ σήμερα έτρεξαν οι συμπληρωματικές
Μπορεί να τις ιδρύσει μέσα στην χρονιά και να δοθούν όλες μαζί στις επόμενες μεταθέσεις..Ετσι και αλλιώς τον πρώτο χρόνο οι νεοδιόριστοι σε λειτουργικά πάνε..Εδώ ακούγεται ότι στους πε70 θα πάρει 2000 ενώ οι 580 θέσεις τους καταργούνται 1/9 οπότε όλα γίνονται άμα θέλει το υπουργείο..και ούτε υποχρεωμένο ήταν να δώσει όλες στις συμπληρωματικές τις νέες οργανικές ..Έχει πρόβλημα με την κατάργηση του ΕΣΠΑ οπότε προφανώς θα προσπαθήσει να διορίσει όσο πιο πολλούς γίνεται
Για πε03 εαε;;;
Είπαμε πολλάκις σε αυτό το νήμα ότι οι καταργήσεις δεν είναι απλά μαθηματικά: έχω 2000 κενά σε οργανικές - 500 που καταργήθηκαν = 1500.Ούτε που ξέρουμε από πού έχουν καταργηθεί αυτές οι οργανικές, αν είναι ενεργές ή ανενεργές εδώ και χρόνια κτλ. Δεν φταίει μόνο το γεγονός ότι καταργούνται από 1 Σεπτεμβρίου. Και επίσης δεν ξέρουμε αν από τα ήδη υπάρχοντα κενά των δασκάλων πρέπει να αφαιρεθούν όλες ή οι μισές ή καμιά.
Άλλο κατάργηση ΕΣΠΑ και άλλο ολοκλήρωση! Επίσης, ολοκληρώνεται και για τους ΠΕ60 και με μόλις 1082 οργανικές και 3.000 λειτουργικά θα έχει θέμα με την λειτουργικότητα!
δηλαδή ποσες πιστευετε? Κάτω από 200?
Τα οργανικά μας ακριβώς.
Και σε αυτό συμφωνώ, απλά μπορεί να διορίσει μόνο σε οργανικές στην Αβάθμια .. δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό ίδρυσε μόνο τόσες λίγες στη ΓΕΝΙΚΗ για πε60 .. τι να πω!