0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σύζυγος στρατιωτικού σημαίνει απόσπαση κατά προτεραιότητα στην περιοχή εργασίας του συζύγου και υπηρέτηση σε σχολείο κοντά στην εργασία του συζύγου (είναι σε συγκεκριμένη ακτίνα, δεν θυμάμαι ακριβώς). Να αλλάξει αυτό στο μέλλον; Δύσκολο.Άρα μέχρι να πάρει ο σύζυγος ή εσύ σύνταξη θα παίρνεις αποσπάσεις.Η μετάθεση και η οργανική σε σχολείο κοντά στο σπίτι μας είναι αυτό που κυνηγάμε όλοι.Το πως μπορεί να επιτευχθεί εξαρτάται από την περιοχή, την ειδικότητα και άλλα πολλά.Μπορώ να διοριστώ στα 50 χλμ από το σπίτι μου αλλά επιλέγω να διοριστώ στην άλλη άκρη της χώρας σε δυσπρόσιτο για να έρθω στα 5-10χλμ από το σπίτι μου κάποια στιγμή; Δεν ξέρω, είναι πολυπαραγοντικό και προσωπικό ζήτημα. Εξαρτάται από εσένα, τη ζωή σου όπως είναι, όπως θα είναι στο μέλλον, την ειδκότητα, τον πληθυσμό της περιοχής κλπ κλπ
Υπάρχει περίπτωση να μου αρνηθούν την απόσπαση κατά προτεραιότητα αν δεν υπάρχει κενό στο νησί μου;
@patreas Αν μπορείς να μας πεις το σχέδιο του υπουργείου για τους διορισμούς του χρόνου και του παραχρονου. Θα ιδρύει κάθε χρόνο τ.ε με σκοπό να εξαλείψει την παράλληλη σιγά σιγά; Ή με αυτά που ίδρυσε θα κινηθεί και τις επόμενες δύο χρονιές; Όλο αυτό γίνεται λόγω ότι κόβεται το ΕΣΠΑ φαντάζομαι και η Ευρώπη δεν έχει σκοπό να το ανανεώσει (δες επενδύσεις στα όπλα, έλεγχο ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ). Τα λεφτά που τα βρίσκει τώρα για τους διορισμούς; Πέρυσι έκανε έλεγες με μια αναλογία 1 προς 3 στη γενική διορισμούς αλλά αυτοί πληρώνονταν από άλλα ταμεία. Τώρα με το ΕΣΠΑ τι γίνεται; Η αναλογία μόνιμων σε τ.ε και παράλληλης στήριξης αναπληρωτων θα είναι χειρότερη από 1 προς 3 απ' ότι φαίνεται αν δεν ιδρύσει και άλλα τ.ε.
Α) Στο τελευταίο του μήνυμα, παραπέμπει σε μια προγενέστερη ανάλυση, στην οποία περιγράφεται το πώς θα τα βρεθούν οι πιστώσεις για τους φετινούς διορισμούς. Σύμφωνα με αυτή για να μετατραπούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είναι απαραίτητο να μηδενιστεί το σκέλος /1 (κοινοτικοί πόροι). Εφόσον μηδενιστεί πού πάνε αυτά τα χρήματα; Τα βάζει στην τσέπη της η Ε.Ε., ή τα διαθέτει κάπου αλλού;
Β) Εφόσον οι συγχρηματοδοτούμενες Πράξεις για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο θα χρηματοδοτήσουν τους υπόλοιπους 5300 διορισμούς (φαντάζομαι πως οι πιστώσεις τους κρίθηκαν επαρκείς για παρθεί αυτή η απόφαση), γιατί βλέπουμε να τερματίζονται και άλλες πράξεις του ΕΣΠΑ πριν την ώρα τους (π.χ. των ΖΕΠ); Πού θα πάει τόσο το κοινοτικό, όσο και το εθνικό σκέλος αυτών των πράξεων;
Καλησπέρα. Είμαι διορισμένος( φέτος θα υπηρετήσω τη δεύτερη χρονιά) και η γυναίκα μου πρόκειται να διοριστεί φέτος. Του χρόνου, 2026-27, αν κάνω αίτηση απόσπασης, τη δικαιούμαι σίγουρα;Αν ναι, πάει Κατά προτεραιότητα, όπως οι στρατιωτικοί κλπ; Γενικά υπάρχει πρόβλεψη για συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών; Ευχαριστώ
Καλησπέρα. Είμαι διορισμένος( φέτος θα υπηρετήσω τη δεύτερη χρονιά) και η γυναίκα μου πρόκειται να διοριστεί φέτος. Του χρόνου, 2026-27, αν κάνω αίτηση απόσπασης, τη δικαιούμαι σίγουρα; Αν ναι, πάει Κατά προτεραιότητα, όπως οι στρατιωτικοί κλπ; Γενικά υπάρχει πρόβλεψη για συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών; Ευχαριστώ
Εκτιμώ ότι θα συνεχίσουν οι ιδρύσεις Τ.Ε. και του χρόνου (και του παραχρόνου), ώστε να μπορέσει αφενός να υπάρξει κάποια κινητικότητα στις μεταθέσεις και αφετέρου να μπορούν να γίνουν και κάποιοι διορισμοί.Όπως είχα αναφέρει και παλιότερα, οι Αναπληρωτές ΕΣΠΑ δεν πληρώνονται 0% ή 100% από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, αλλά με κάποια αναλογία, η οποία στο ΕΣΠΑ 2021-2027 έχει γείρει προς την πλευρά των εθνικών πόρων (ναι, το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας των Αναπληρωτών ΕΣΠΑ ουσιαστικά προέρχεται από πρόσθετους εθνικούς πόρους του ΠΔΕ, αυτό για όσους νομίζουν ότι τους έχουμε πιάσει κορόιδα τους κουτόφραγκους...)
Κάτι που μπορεί να διαφεύγει του σεναρίου 10000 διορισμών έστω του χρόνου. Αν γίνουν εκλογές στην τριετία (π.χ. Μάιος 2026), πως είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν 10000 διορισμοί?
Εγώ πάντως δεν μπορώ να κατανοήσω πώς θεωρείται συμφέρον για το Υπουργείο Παιδείας να χάνεται η οικονομική ενίσχυση της Ε.Ε., ακόμα και αν αυτή έχει φτάσει στο 10% των συνολικών πόρων, για παράδειγμα. Χρειάζονται πολιτικά τόσο πολύ τους επιπλέον διορισμούς, που δεν τους νοιάζει καθόλου αν χάσουν την επιπλέον χρηματοδότηση;
Επίσης, τη στιγμή που κάποια προγράμματα τερματίζονται (ολοήμερο νηπιαγωγείο και ολοήμερο δημοτικό), κάποια άλλα συνεχίζουν (μέχρι και το ερχόμενο σχολικό έτος τουλάχιστον). Πώς επιλέγεται ποια θα είναι αυτά που θα ολοκληρωθούν και ποια όχι; Έχει να κάνει με την αναλογία των πιστώσεων, με το ποια έχουν τη δυνατότητα να ανανεωθούν ή είναι απλά πολιτική επιλογή;
Γιατί τη στιγμή που ολοκληρώνονται οι πράξεις που φτιάχτηκαν για τη διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου (που οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι απέτυχε στην πράξη σαν μέτρο), βλέπουμε να δημιουργούνται νέες όπως το πρόγραμμα μαθησιακής υποστήριξης/συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση. Αν η ίδια η Ευρώπη μας κόβει τη χρηματοδότηση (όπως ισχυρίζονται πολλοί), γιατί βλέπουμε να ξεφυτρώνουν νέα καινοτόμα προγράμματα;