*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 613273 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Foxy

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #3556 στις: Αυγούστου 17, 2025, 02:08:59 pm »
Κατέγραψες ακριβώς τις σκέψεις μου. Μετά από 11 χρόνια πτυχιούχος και κάνοντας κάθε χρόνο αίτηση διορισμού (χωρίς καμιά ελπίδα), πρώτη χρονιά φέτος διορίζομαι αλλά δε θα κάνω αίτηση από τη στιγμή που δε δίνει κενό στο μέρος μου ή έστω σε διπλανό νομό. Δε θα χρεωθούμε και για ξενιτευτούμε να δουλέψουμε με μόνο "τυράκι" τη μονιμότητα, κάπου πρέπει να μπει η λογική σε όλο αυτό.
* Εννοείται βγάζω το καπέλο σε όλους αυτούς που θα το κάνουν (κ θα είναι πολλοί) και χαίρομαι για το διορισμό τους.

Εννοείται καλή τύχη σε όσους διοριστούν και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πάνε οπουδήποτε! Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι μισθοί μας θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον 1500 ευρώ. Κι εγώ μέχρι να μπορέσω να πιάσω τον τόπο μου δε θα δηλώνω πιο πέρα. Και ούτε αμάξι έχω για να μπορώ να ξεκινάω από το Χ μέρος και να καταλήγω στο Ψ μετά από 2 ωρεσ. Εν τω μεταξύ το να δηλώσω  κάτι μακριά από την περιοχή μου που δεν μπορώ να ανταποκριθώ και κατά βάθος δεν το θέλω στερώ και μια θέση από εναν άνθρωπο που μπορεί να είναι πιο κάτω από μένα στην κατάταξη αλλά να τον βολεύει εκείνο το μέρος που για μένα είναι δυσπροσιτο. Και κάπως έτσι μετά να μπαίνει ο καθένας μας εκεί που θέλει, μπορεί κάποιοι να καθυστερήσουμε λίγο αλλά για καλύτερα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:08:05 »

Αποσυνδεδεμένος Foxy

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3557 στις: Αυγούστου 17, 2025, 02:16:10 pm »
Ρίσκο υπάρχει. Το απρόβλεπτο, δηλαδή να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία διορισμού. Δε λέω ότι αυτή η πιθανότητα είναι μεγάλη, μικρή είναι, αλλά πάντοτε υφίσταται.

Σίγουρα υπάρχει ένα ρίσκο! Όπως ρίσκο είναι να πάω σε έναν τόπο και να «παγιδευτω» μια 5ετια, να μην βγαίνω οικονομικά και να αναγκαστώ να παραιτηθώ.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #3558 στις: Αυγούστου 17, 2025, 02:23:55 pm »
Υπάρχει "τόπος και τόπος", όπως υπάρχει κι ειδικότητα κι ειδικότητα. Σε κάποιες ειδικότητες και για κάποιους τόπους μπορεί το "θα περιμένω να με πάρουν αναπληρωτή/μόνιμο στον τόπο μου ή τριγύρω" να είναι ρεαλιστικό και σε άλλες κι άλλους να είναι άκρως ουτοπικό. Υποθέτω ο οποιοσδήποτε, όσο περιμένει δεν έχει την πολυτέλεια να μένει άνεργος. Οπότε εκεί πάλι είναι θέμα του ποια άλλη δουλειά είναι διατεθειμένος να κάνει, πόσο εύκολο είναι να προσληφθεί σε αυτήν, τι συνθήκες προσφέρει και τι απολαβές. Όλα σχετικά είναι κι όλα είναι υποκειμενικά. Σεβαστή κάθε άποψη κι απόφαση (άλλωστε δε μας πέφτει λόγος), αρκεί να προκύπτει μετά από μελέτη και ρεαλιστική θέαση των πραγμάτων κι ανάληψη της ευθύνης κι αποδοχή των συνεπειών της απόφασης.

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελία23

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #3559 στις: Αυγούστου 17, 2025, 02:46:09 pm »
Ρίσκο υπάρχει. Το απρόβλεπτο, δηλαδή να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία διορισμού. Δε λέω ότι αυτή η πιθανότητα είναι μεγάλη, μικρή είναι, αλλά πάντοτε υφίσταται.

Εγώ προσωπικά, στη σημερινή εποχή έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν είμαι υπέρ του διορισμού χωρίς προϋποθέσεις.
Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι. - Фёдор Михайлович Достоевский

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:08:05 »

Αποσυνδεδεμένος math02063

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3560 στις: Αυγούστου 17, 2025, 03:07:54 pm »
Είναι σίγουρο ότι αν διοριστείς εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας, θα χάνεις χρήματα. Αν έχεις κάποιο απόθεμα και ελπίζεις σύντομα να πάρεις μετάθεση οκ. Αλλιώς μπορείς να ψάξεις για μαθήματα (τυπικά δεν επιτρέπεται) ή κάποια δεύτερη εργασία. Αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς.
Βέβαια ο μόνιμος διορισμός έχει και τα καλά του. Έχεις εργασία για όλο σου το εργασιακό βίο, οι άδειες είναι αρκετές κλπ.
Η άποψη μου είναι ότι αν σας αρέσει αυτή η δουλειά να διοριστείτε ακόμα και εκτός.

Αποσυνδεδεμένος Foxy

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3561 στις: Αυγούστου 17, 2025, 03:12:06 pm »
Είναι σίγουρο ότι αν διοριστείς εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας, θα χάνεις χρήματα. Αν έχεις κάποιο απόθεμα και ελπίζεις σύντομα να πάρεις μετάθεση οκ. Αλλιώς μπορείς να ψάξεις για μαθήματα (τυπικά δεν επιτρέπεται) ή κάποια δεύτερη εργασία. Αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς.
Βέβαια ο μόνιμος διορισμός έχει και τα καλά του. Έχεις εργασία για όλο σου το εργασιακό βίο, οι άδειες είναι αρκετές κλπ.
Η άποψη μου είναι ότι αν σας αρέσει αυτή η δουλειά να διοριστείτε ακόμα και εκτός.

Εννοείται έχει πολλά καλά ο μόνιμος διορισμός, αλλά θα διαφωνήσω με το αν μου αρέσει η δουλειά πρέπει να τον επιλέξω. Λατρεύω αυτή τη δουλειά αλλά για να μπορώ να την κάνω με ισορροπία και αξιοπρέπεια θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες.  Βέβαια, μιλάω για μένα προσωπικά, γιατί έχει να κάνει με τις αντοχές του κάθε ανθρώπου. Δεν μπορώ να διανοηθώ να είμαι άρρωστη τέλος του μήνα και να έχω μείνει με 10 ευρώ και να μην μπορώ να πάω σε έναν γιατρό, για παράδειγμα λόγω έλλειψης χρημάτων.

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελία23

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #3562 στις: Αυγούστου 17, 2025, 03:18:38 pm »
Εννοείται έχει πολλά καλά ο μόνιμος διορισμός, αλλά θα διαφωνήσω με το αν μου αρέσει η δουλειά πρέπει να τον επιλέξω. Λατρεύω αυτή τη δουλειά αλλά για να μπορώ να την κάνω με ισορροπία και αξιοπρέπεια θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες.  Βέβαια, μιλάω για μένα προσωπικά, γιατί έχει να κάνει με τις αντοχές του κάθε ανθρώπου. Δεν μπορώ να διανοηθώ να είμαι άρρωστη τέλος του μήνα και να έχω μείνει με 10 ευρώ και να μην μπορώ να πάω σε έναν γιατρό, για παράδειγμα λόγω έλλειψης χρημάτων.

Συμφωνώ 100%. Τι νόημα έχει ο διορισμός αν στην πράξη δεν θα έχω ποιότητα ζωής. Ο καθένας μας ας επιλέξει για τον εαυτό του ο,τι κρίνει καλύτερο. Σε καμία περίπτωση όμως μη φτάσουμε να είμαστε υπέρ του διορισμού απλώς και μόνο για να… διοριστούμε. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό…
Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι. - Фёдор Михайлович Достоевский

Αποσυνδεδεμένος math02063

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3563 στις: Αυγούστου 17, 2025, 03:23:17 pm »
Το είπα και πριν, αν δεν έχεις λεφτά στην άκρη ή άλλα εισοδήματα, αυτό που περιέγραψες είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Τον δεύτερο χρόνο είναι καλύτερα τα πράγματα διότι τελειώνουν οι αυξημένες κρατήσεις (υπολόγιζε +100) βάλε και κανένα ΜΚ.

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3564 στις: Αυγούστου 17, 2025, 04:05:09 pm »
Κάποιες ειδικότητες παιδιά έχουν "ταβάνι" έναν διορισμό και για κάποιες άλλες ο διορισμός είναι μια επιλογή που πρέπει να γίνει. Για κάποιες ειδικότητες υπάρχουν "καλές" δουλείες ΚΑΙ στον ιδιώτη και για κάποιες όχι! Από εκεί ξεκινάει το πράγμα στην Ελλάδα.
Δείτε σχολές αστυνομίας πχ φέτος που πήγαν παρότι προσφέρουν "μόνιμο Δημόσιο" αλλά πας Αθήνα και κολλάς εκεί....

Αποσυνδεδεμένος kostamantzikos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3565 στις: Αυγούστου 17, 2025, 06:13:54 pm »
Πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα λέτε!

Αν ένας ή μια επιλέξει να διοριστεί ξανά με τους πίνακες 3ΕΑ/2022 και αποδεχτεί τον διορισμό του/ της,  τι γίνεται με την πληρωμή του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου ενώ έχει λυθεί η υπαλληλική του σχέση με την προηγούμενη ΔΙΠΕ ή ΔΙΔΕ; Για παράδειγμα, αν η ανάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσίας είναι την 27η Αυγούστου, θα πληρωθεί κανονικά;

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #3566 στις: Αυγούστου 17, 2025, 06:22:06 pm »

Αν ένας ή μια επιλέξει να διοριστεί ξανά με τους πίνακες 3ΕΑ/2022 και αποδεχτεί τον διορισμό του/ της,  τι γίνεται με την πληρωμή του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου ενώ έχει λυθεί η υπαλληλική του σχέση με την προηγούμενη ΔΙΠΕ ή ΔΙΔΕ; Για παράδειγμα, αν η ανάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσίας είναι την 27η Αυγούστου, θα πληρωθεί κανονικά;
Η λογική λέει ότι γίνεται νεοδιόριστος. Άρα σκέψου πότε πληρώθηκες πρώτη φορά το 2022. Κι αν πας σε μεγαλύτερη διεύθυνση από του 2022, μπορεί να αργήσει παραπάνω.

Συνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3567 στις: Αυγούστου 17, 2025, 06:36:43 pm »

Η λογική λέει πως αν ορκιστείτε στις 27, λογικά θα έχετε πληρωθεί το 15νθημερο του Σεπτεμβρίου κανινικα, πληρωμή ή όποια θα γίνει στις 26/8. Η πληρωμή του δεύτερου 15νθημερου, λογικά, ίσως να καθυστερήσει.

Συνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3568 στις: Αυγούστου 17, 2025, 07:25:56 pm »
Θα επιστρέψει μέσω ΔΟΥ πληρωτέο συν φόρο που παρακρατήθηκε για τις ημέρες που δεν δικαιούται μισθό από τον πρώτο διορισμό.

Αποσυνδεδεμένος valinda23

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #3569 στις: Αυγούστου 17, 2025, 09:02:01 pm »
Καλησπερα πε70 με θεση κοντα στο 900 και δηλωμενη πρωτα η Αθηνα και μετα η υπολοιπη Στερεα Ελλαδα εκτιμάτε οτι μπορει να είμαι στην Αθήνα; Το αγχος στα υψη και ενα βημα πριν απο το Δαφνί φετος.

Στάλθηκε από το SM-F731B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193288
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144