0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κατέγραψες ακριβώς τις σκέψεις μου. Μετά από 11 χρόνια πτυχιούχος και κάνοντας κάθε χρόνο αίτηση διορισμού (χωρίς καμιά ελπίδα), πρώτη χρονιά φέτος διορίζομαι αλλά δε θα κάνω αίτηση από τη στιγμή που δε δίνει κενό στο μέρος μου ή έστω σε διπλανό νομό. Δε θα χρεωθούμε και για ξενιτευτούμε να δουλέψουμε με μόνο "τυράκι" τη μονιμότητα, κάπου πρέπει να μπει η λογική σε όλο αυτό. * Εννοείται βγάζω το καπέλο σε όλους αυτούς που θα το κάνουν (κ θα είναι πολλοί) και χαίρομαι για το διορισμό τους.
Ρίσκο υπάρχει. Το απρόβλεπτο, δηλαδή να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία διορισμού. Δε λέω ότι αυτή η πιθανότητα είναι μεγάλη, μικρή είναι, αλλά πάντοτε υφίσταται.
Είναι σίγουρο ότι αν διοριστείς εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας, θα χάνεις χρήματα. Αν έχεις κάποιο απόθεμα και ελπίζεις σύντομα να πάρεις μετάθεση οκ. Αλλιώς μπορείς να ψάξεις για μαθήματα (τυπικά δεν επιτρέπεται) ή κάποια δεύτερη εργασία. Αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς.Βέβαια ο μόνιμος διορισμός έχει και τα καλά του. Έχεις εργασία για όλο σου το εργασιακό βίο, οι άδειες είναι αρκετές κλπ. Η άποψη μου είναι ότι αν σας αρέσει αυτή η δουλειά να διοριστείτε ακόμα και εκτός.
Εννοείται έχει πολλά καλά ο μόνιμος διορισμός, αλλά θα διαφωνήσω με το αν μου αρέσει η δουλειά πρέπει να τον επιλέξω. Λατρεύω αυτή τη δουλειά αλλά για να μπορώ να την κάνω με ισορροπία και αξιοπρέπεια θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Βέβαια, μιλάω για μένα προσωπικά, γιατί έχει να κάνει με τις αντοχές του κάθε ανθρώπου. Δεν μπορώ να διανοηθώ να είμαι άρρωστη τέλος του μήνα και να έχω μείνει με 10 ευρώ και να μην μπορώ να πάω σε έναν γιατρό, για παράδειγμα λόγω έλλειψης χρημάτων.
Πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα λέτε! Αν ένας ή μια επιλέξει να διοριστεί ξανά με τους πίνακες 3ΕΑ/2022 και αποδεχτεί τον διορισμό του/ της, τι γίνεται με την πληρωμή του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου ενώ έχει λυθεί η υπαλληλική του σχέση με την προηγούμενη ΔΙΠΕ ή ΔΙΔΕ; Για παράδειγμα, αν η ανάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσίας είναι την 27η Αυγούστου, θα πληρωθεί κανονικά;