*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 613267 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teachermania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #3570 στις: Αυγούστου 17, 2025, 10:09:43 pm »
Καλησπερα πε70 με θεση κοντα στο 900 και δηλωμενη πρωτα η Αθηνα και μετα η υπολοιπη Στερεα Ελλαδα εκτιμάτε οτι μπορει να είμαι στην Αθήνα; Το αγχος στα υψη και ενα βημα πριν απο το Δαφνί φετος.

Στάλθηκε από το SM-F731B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η Αττική (όλες οι ΔΠΕ) έχουν 728 κενά .. συνήθως κάποιες ΔΠΕ (Ανατολική Αττική και Δυτική Αττική) είναι προς το κλείσιμο .. είσαι σίγουρα μέσα κι έχεις και καλή θέση για να πιάσεις την πρώτη σου επιλογή, όποια και αν είναι από Αττική!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:08:03 »

Αποσυνδεδεμένος kostamantzikos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3571 στις: Αυγούστου 18, 2025, 12:31:07 am »
Θα επιστρέψει μέσω ΔΟΥ πληρωτέο συν φόρο που παρακρατήθηκε για τις ημέρες που δεν δικαιούται μισθό από τον πρώτο διορισμό.

Δηλαδή αν κάποιος ή κάποια μόνιμος /η του έτους 2022 κάνει εκ νέου αίτηση για διορισμό και διοριστεί  και ορκιστεί / αναλάβει υπηρεσία τις 27  του μηνός και αφού πληρωθεί λόγω της ήδη υπάρχουσας υπαλληλικής σχέσης με την προηγούμενη ΔΙΠΕ ή ΔΙΔΕ μέχρι την ημέρα ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας στη νέα ΔΙΠΕ ή ΔΙΔΕ, θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό που θα λάβει τις 26 Αυγούστου; Αν ισχύει αυτό, δεν βγάζει λογική.

Αποσυνδεδεμένος mall_mar

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3572 στις: Αυγούστου 18, 2025, 12:53:06 am »
Γνωρίζουμε αν τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τελικά την Τρίτη ή την Τετάρτη;;;

Αποσυνδεδεμένος alex1987

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:08:03 »

Αποσυνδεδεμένος chicken

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3574 στις: Αυγούστου 18, 2025, 10:43:22 am »
Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα θέμα που με προβληματίζει τις τελευταίες μέρες και έχω πραγματικά λίγες ώρες ακόμα να το σκεφτώ. ΠΕ70 350 σειρά δήλωσα πρώτα όλα τα δυσπρόσιτα. Λογικά κάτι πιάνω ( θα δείξει βέβαια, Θεός δεν είμαι). Ο περίγυρος μου, μου λέει ότι θα εγκλωβιστω για τουλάχιστον 6 χρονια. Κυνηγάω μεταθεση σε δυσκολη περιοχή της Θεσσαλίας. Αλλά 6 χρόνια νομίζω είναι πολλά αφού ήδη έχω μαζεμένα άρκετα μόρια ως αναπληρώτρια. Τι πιθανότητες υπάρχουν να μην ανοίγει καθόλου η Θεσσαλία και γενικά η βόρεια Ελλάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια; Δεν είναι πιο πιθανό να εγκλωβιστω στην Βοιωτία ας πούμε πολλά περισσότερα χρόνια;; Παρακαλώ θα ήθελα μια άποψη από κάποιον.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #3575 στις: Αυγούστου 18, 2025, 10:51:11 am »

Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα θέμα που με προβληματίζει τις τελευταίες μέρες και έχω πραγματικά λίγες ώρες ακόμα να το σκεφτώ. ΠΕ70 350 σειρά δήλωσα πρώτα όλα τα δυσπρόσιτα. Λογικά κάτι πιάνω ( θα δείξει βέβαια, Θεός δεν είμαι). Ο περίγυρος μου, μου λέει ότι θα εγκλωβιστω για τουλάχιστον 6 χρονια. Κυνηγάω μεταθεση σε δυσκολη περιοχή της Θεσσαλίας. Αλλά 6 χρόνια νομίζω είναι πολλά αφού ήδη έχω μαζεμένα άρκετα μόρια ως αναπληρώτρια. Τι πιθανότητες υπάρχουν να μην ανοίγει καθόλου η Θεσσαλία και γενικά η βόρεια Ελλάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια; Δεν είναι πιο πιθανό να εγκλωβιστω στην Βοιωτία ας πούμε πολλά περισσότερα χρόνια;; Παρακαλώ θα ήθελα μια άποψη από κάποιον.

Καλά να είμαστε πρώτα, βγάζω κάθε χρόνο  συγκεντρωτικό πίνακα με τους αιτούντες μετάθεση. Όταν φτάσεις να είσαι πρώτη και με άνετη διαφορά για την περιοχή σου, μπορείς να ξεκινήσεις τις αποσπάσεις για κάποια χρόνια. Σκοπός σου είναι όταν ανοίξει κάποια θέση στην περιοχή σου, να είσαι εσύ αυτή που θα την πάρεις. Τα μόρια που λες ότι έχεις ως αναπληρώτρια, τα μετράς με τους μήνες ή με τα μόρια που δίνουν τα σχολεία που δούλεψες; Γιατί 10 χρόνια προϋπηρεσίας σαν αναπληρωτής στη Θεσσαλονίκη είναι μεν 100 μήνες, αλλά σε μόρια μόνιμου είναι (10/12 * 10 + 10*2.5) = 8.3 + 25 = 33.3 που μόνο πολλά δεν τα λες για 10 χρόνια.

Αυτό το "εγκλωβιστώ" είναι μεγάλη παγίδα. Εξαρτάται βέβαια κι από την οικογενειακή κατάσταση του καθενός. Καλή η Βοιωτία, ώστε να πετάγεσαι στην περιοχή σου εύκολα, αλλά την περιοχή σου είτε θα τη δεις μόνο με απόσπαση, είτε αν κάποτε γίνει το θαύμα να πάρεις μετάθεση, θα είσαι από τους τελευταίους, άρα θα πάρεις οργανική στα άκρα της περιοχής σου. Εγώ σου είπα το σκεπτικό μου. Κάνεις το καλύτερο δυνατό, ώστε όταν ανοίγει κάποιο κενό, να είσαι στους πρώτους, αν όχι πρώτη.

Αποσυνδεδεμένος vour4school

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3576 στις: Αυγούστου 18, 2025, 10:53:50 am »

Καμία σχέση τα μόρια του αναπληρωτή με τα μόρια του μόνιμου! Αν τα υπολογίζεις με τον μήνα τότε κάνεις λάθος! Μια χρονιά σε πόλη δίνει πχ 3,5 μόρια τον χρόνο περίπου ! Αρα είναι λίγα!

Αποσυνδεδεμένος chicken

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3577 στις: Αυγούστου 18, 2025, 10:57:23 am »

Καλά να είμαστε πρώτα, βγάζω κάθε χρόνο  συγκεντρωτικό πίνακα με τους αιτούντες μετάθεση. Όταν φτάσεις να είσαι πρώτη και με άνετη διαφορά για την περιοχή σου, μπορείς να ξεκινήσεις τις αποσπάσεις για κάποια χρόνια. Σκοπός σου είναι όταν ανοίξει κάποια θέση στην περιοχή σου, να είσαι εσύ αυτή που θα την πάρεις. Τα μόρια που λες ότι έχεις ως αναπληρώτρια, τα μετράς με τους μήνες ή με τα μόρια που δίνουν τα σχολεία που δούλεψες; Γιατί 10 χρόνια προϋπηρεσίας σαν αναπληρωτής στη Θεσσαλονίκη είναι μεν 100 μήνες, αλλά σε μόρια μόνιμου είναι (10/12 * 10 + 10*2.5) = 8.3 + 25 = 33.3 που μόνο πολλά δεν τα λες για 10 χρόνια.

Αυτό το "εγκλωβιστώ" είναι μεγάλη παγίδα. Εξαρτάται βέβαια κι από την οικογενειακή κατάσταση του καθενός. Καλή η Βοιωτία, ώστε να πετάγεσαι στην περιοχή σου εύκολα, αλλά την περιοχή σου είτε θα τη δεις μόνο με απόσπαση, είτε αν κάποτε γίνει το θαύμα να πάρεις μετάθεση, θα είσαι από τους τελευταίους, άρα θα πάρεις οργανική στα άκρα της περιοχής σου. Εγώ σου είπα το σκεπτικό μου. Κάνεις το καλύτερο δυνατό, ώστε όταν ανοίγει κάποιο κενό, να είσαι στους πρώτους, αν όχι πρώτη.

Έχω υπολογίσει ακριβώς τα μόρια από τα μσδ με βάση τους μήνες μου όπως είπες και πρόσθεσα και τα κοινωνικά κριτήρια. Έχω 45,κάτι δεν θυμάμαι τώρα πόσο. Ο εγκλωβισμός με προβληματίζει γιατί έχω και ένα μωρό. Απόσπαση δεν μπορώ να πάρω γιατί φέτος είδα ότι πήραν στην περιοχή μου μόνο κατά προτεραιότητα. Δεν πολυκαταλαβα την διαδικασία των αποσπάσεων και γιατί μπήκαν μόνο οι κατά προτεραιότητα αλλά αυτό που μου είπαν συνάδελφοι μεγαλύτεροι είναι πως αν δεν είμαι πολύτεκνη και αν δεν έχω σύζυγο ένστολο( δεν έχω) τότε απόσπαση δεν θα μπορώ να παρω.

Αποσυνδεδεμένος chicken

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3578 στις: Αυγούστου 18, 2025, 11:01:20 am »
Καμία σχέση τα μόρια του αναπληρωτή με τα μόρια του μόνιμου! Αν τα υπολογίζεις με τον μήνα τότε κάνεις λάθος! Μια χρονιά σε πόλη δίνει πχ 3,5 μόρια τον χρόνο περίπου ! Αρα είναι λίγα!

Γενικά σαν αναπληρώτρια εδώ και 9 χρόνια μόνο 2 φορές πήγα σε σχολείο με 1 μόριο. Συνήθως είχα ,5, 6, 7 ,8  κτλ. Υπολόγισα λοιπόν ότι ήμουν ας πούμε σε σχολείο με 7 μόρια για 10 μήνες: 7/12*10 και τα 2 της χρονιάς με περίπου τον ίδιο τρόπο: έχω 72 μήνες άρα 6 ολόκληρα χρόνια *2  άρα έχω 12 και τα πρόσθεσα. Σωστά δεν τα έχω βγάλει;

Αποσυνδεδεμένος Konasevo

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3579 στις: Αυγούστου 18, 2025, 11:04:55 am »
Πώς υπολογίζονται τα μόρια ως μόνιμοι; Εγώ έχω μια σχολική χρονιά σε δυσπρόσιτο με ΜΣΔ ΙΓ. Και δουλεύω ως αναπληρώτρια 6 χρονια.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3580 στις: Αυγούστου 18, 2025, 11:37:00 am »
Γενικά σαν αναπληρώτρια εδώ και 9 χρόνια μόνο 2 φορές πήγα σε σχολείο με 1 μόριο. Συνήθως είχα ,5, 6, 7 ,8  κτλ. Υπολόγισα λοιπόν ότι ήμουν ας πούμε σε σχολείο με 7 μόρια για 10 μήνες: 7/12*10 και τα 2 της χρονιάς με περίπου τον ίδιο τρόπο: έχω 72 μήνες άρα 6 ολόκληρα χρόνια *2  άρα έχω 12 και τα πρόσθεσα. Σωστά δεν τα έχω βγάλει;
Τα ΜΣΔ τα έχεις βγάλει σωστά. Τα μόρια της χρονιάς είναι 2,5. Άρα 6*2,5=15.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3581 στις: Αυγούστου 18, 2025, 11:41:10 am »
Πώς υπολογίζονται τα μόρια ως μόνιμοι; Εγώ έχω μια σχολική χρονιά σε δυσπρόσιτο με ΜΣΔ ΙΓ. Και δουλεύω ως αναπληρώτρια 6 χρονια.
Μόλις στο προηγούμενο μήνυμα η chicken έγραψε τον τρόπο υπολογισμού των μορίων μετάθεσης των μονίμων.

Αποσυνδεδεμένος hliasfa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3582 στις: Αυγούστου 18, 2025, 12:02:57 pm »
Καλημέρα, η γ Κυκλάδων είναι όλη δυσπρόσιτες περιοχή? Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος 80s forever

• Πλήρες μέλος
  • non sibi sed scholae
    • Προφίλ
« Απάντηση #3583 στις: Αυγούστου 18, 2025, 12:05:38 pm »
Όχι. Η Νάξος δεν είναι δυσπρόσιτη. Μόνο αν σε πάνε σε Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες. Κάποια πολύ απομακρυσμένα χωριά της Νάξου που ήταν δυσπρόσιτα, έχουν συγχωνευτεί, θαρρώ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193288
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)