*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 612075 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #3892 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:51:39 pm »
Στο σχολείο μου ιδρύθηκε τε. Είχαμε 40 γνωματεύσεις κεδασυ και 10 για παράλληλη .αποκλείεται να μπουν όλα σε ένα τε.χρειαζεται κ άλλο αποκλείεται να μην ιδρυθούν αλλά τε εφόσον θέλουν να αλλάξουν την ειδική αγωγή.δηλαδη μόνο 890 σχολεία θα έχουν τε;και τα υπόλοιπα;τε χωρίς φιλολόγους δεν λειτουργούν οπότε...

Δεν «μπαίνουν» τα παιδιά σε ΤΕ με την έννοια ότι διδάσκονται ταυτόχρονα. Ο καθηγητής ΤΕ μπαίνει στην τάξη πλέον κ τα υποστηρίζει εκεί. Εμείς έχουμε τουλάχιστον 50 γνωματεύσεις ετησίως και λειτουργούμε χρόνια με ένα ΤΕ στην
καλύτερη με 1 φιλόλογο και 1 μαθηματικό.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:25:37 »

Αποσυνδεδεμένος Fraoulitsa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3893 στις: Αυγούστου 24, 2025, 01:06:15 pm »
Όλα τα σχολεία και όλοι οι συνάδελφοι δε σε αφήνουν να το κάνεις αυτό.εμενα ούτε να κουνηθώ δεν με άφηναν,όχι να τριγυρνάει σε ολα

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3894 στις: Αυγούστου 25, 2025, 09:06:43 am »
Δεν «μπαίνουν» τα παιδιά σε ΤΕ με την έννοια ότι διδάσκονται ταυτόχρονα. Ο καθηγητής ΤΕ μπαίνει στην τάξη πλέον κ τα υποστηρίζει εκεί. Εμείς έχουμε τουλάχιστον 50 γνωματεύσεις ετησίως και λειτουργούμε χρόνια με ένα ΤΕ στην
καλύτερη με 1 φιλόλογο και 1 μαθηματικό.

Επειδή το έψαχνα τις προάλλες ο νόμος ναι μεν άλλαξε αλλά και στον παλαιότερο δεν επέβαλε την ύπαρξη ειδικής αίθουσας για την ύπαρξη τ.ε. άλλαξε η φρασεολογία αλλά ότι ίσχυε ισχύει ακόμα. Δε θεωρώ ότι θα δούμε συντριπτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους, εκτός αν βρίσκω κάτι λάθος στους νομούς. Αν κάτι έχω καταλάβει λάθος διορθώστε με!

Ο παλιός νόμος
 «Ο εκπαιδευτικός του ΤΕ υποστηρίζει τους μαθητές εντός του περιβάλλοντος της τάξης τους, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, με στόχο τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων και των διδακτικών πρακτικών, καθώς και την κατάλληλη προσαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού και του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Η υποστήριξη σε ιδιαίτερο χώρο υλοποιείται εφόσον το επιβάλλουν οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, με απώτερο στόχο τη δυνατότητα μελλοντικής υποστήριξης αυτών εντός του περιβάλλοντος της τάξης τους.»

Ο νέος νόμος
«Σε Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε.) εντός σχολείων γενικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης, με στόχο την πλήρη ενταξιακή υποστήριξη. Ο εκπαιδευτικός του Τ.Ε. συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων για προσαρμογή δραστηριοτήτων, διδακτικών πρακτικών και υλικού. Η υποστήριξη μπορεί να γίνεται και σε ιδιαίτερο χώρο, αν το απαιτούν οι ανάγκες των μαθητών.»

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3895 στις: Αυγούστου 25, 2025, 10:10:02 am »
Το μπορεί να γίνεται και σημαίνει ότι δεν απαγορεύεται αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Εν παση περιπτώσει, ξέρω ότι την προηγούμενη χρόνια κάποια σχολεία εναρμονίστηκαν με τις οδηγίες και κάποια όχι, οπότε κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος φαντάζομαι.

Εγω όπως έχω πει βρίσκω κάποια θετικα σε αυτό αλλά συνολικά δεν θεωρώ ότι αυτό το σύστημα είναι πάντα αποτελεσματικό, όπως δεν θεωρούσα πλήρως αποτελεσματική την υποστήριξη εκτός τάξης, όπως δεν θεωρώ και αποτελεσματική τη γενική εκπαίδευση σε τμήματα άνω των 15 παιδιών.

Το σχόλιο μου πήγαινε προς την προσδοκία ότι όπου υπάρχουν πολλές γνωματεύσεις μπορεί να ιδρυθεί 2ο τμήμα ένταξης. Φέτος κατέστη σαφές, όταν ζητήθηκαν προτάσεις ίδρυσης, ότι δεν προβλεπόταν να κατατεθούν αιτήματα για 2ο ΤΕ σε σχολεία με ήδη λειτουργούντα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:25:37 »

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3896 στις: Αυγούστου 25, 2025, 11:07:16 am »
Το μπορεί να γίνεται και σημαίνει ότι δεν απαγορεύεται αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Εν παση περιπτώσει, ξέρω ότι την προηγούμενη χρόνια κάποια σχολεία εναρμονίστηκαν με τις οδηγίες και κάποια όχι, οπότε κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος φαντάζομαι.

Εγω όπως έχω πει βρίσκω κάποια θετικα σε αυτό αλλά συνολικά δεν θεωρώ ότι αυτό το σύστημα είναι πάντα αποτελεσματικό, όπως δεν θεωρούσα πλήρως αποτελεσματική την υποστήριξη εκτός τάξης, όπως δεν θεωρώ και αποτελεσματική τη γενική εκπαίδευση σε τμήματα άνω των 15 παιδιών.

Το σχόλιο μου πήγαινε προς την προσδοκία ότι όπου υπάρχουν πολλές γνωματεύσεις μπορεί να ιδρυθεί 2ο τμήμα ένταξης. Φέτος κατέστη σαφές, όταν ζητήθηκαν προτάσεις ίδρυσης, ότι δεν προβλεπόταν να κατατεθούν αιτήματα για 2ο ΤΕ σε σχολεία με ήδη λειτουργούντα.

Δε διαφωνώ καθόλου. Εγώ απλά στέκομαι στο ότι δε χρειάζεται αίθουσα.  Έγινε πολύ ντόρος φέτος ενώ ίσχυε πάντα. Η πιο λογική εξήγηση για το ότι παραφραζονταν ο νόμος και τότε και τώρα είναι ότι παλιά δε θέλανε να ιδρύσουν τ.ε και έλεγαν αναγκαστικά πρέπει να υπάρχει αίθουσα, ενώ τώρα που ήθελαν να ιδρύσουν έλεγαν δεν είναι απαραίτητο.

Αποσυνδεδεμένος MichaelCrete

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3897 στις: Αυγούστου 25, 2025, 03:05:50 pm »
Σαν να καθυστερεί λιγάκι το ΦΕΚ;

Αποσυνδεδεμένος Nora Kak

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #3898 στις: Αυγούστου 25, 2025, 03:18:22 pm »
Σαν να καθυστερεί λιγάκι το ΦΕΚ;

Ναι και το βρίσκω λογικό. Ακόμα σε αρκετές διευθύνσεις τρέχουν οι τοποθετήσεις υπεράριθμων, αποσπασμένων και επίσης πολύ σημαντικό δεν βγήκαν οι μετατάξεις. Προηγούνται όλα αυτά και τέλος οι νεοδιοριστοι. Τι κενά θα δώσουν όταν παρουσιαστούν; Λίγο μπαχαλο τα βλέπω.
Η παιδική ηλικία δείχνει τον άνθρωπο, όπως η αυγή την ημέρα..

Αποσυνδεδεμένος hmf161170

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3899 στις: Αυγούστου 25, 2025, 04:18:37 pm »
το πρωι που πηρα στην δδε χιου που διοριστηκα μου ειπανε οτι το περιμενουν αυριο επισημα απο το υπουργειο

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3900 στις: Αυγούστου 25, 2025, 04:32:15 pm »
Έχουν αποσταλεί προς δημοσίευση 4 αποφάσεις διορισμών. Δεν έχει νόημα να πούμε τους ΚΑΔ.
Το Υπουργείο το έχει προγραμματίσει έτσι ώστε η ημερομηνία δημοσίευσης να είναι 26/08/2025 με ορκωμοσία εντός 5 εργάσιμων από την ημερομηνία δημοσίευσης δηλαδή από 26/8 έως 1/9.
Χωρίς ανακοίνωση όμως από το υπουργείο, μην ακούτε κανέναν (ούτε εμένα).

Αποσυνδεδεμένος teachermania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος Ntomatenios

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3902 στις: Αυγούστου 25, 2025, 09:43:19 pm »
Σε ακούμε και σένα, κι άλλα έμπειρα μέλη, που γνωρίζετε και μας ανοίγετε τα μάτια.
Και σας ευχαριστούμε για αυτό.
Από την πρώτη στιγμή το λέγατα ότι πριν τις 25/8 δεν γίνεται να βγει το ΦΕΚ και μας ηρεμήσατε, (όταν κάποια site λέγανε για 21/8 ορκωμοσία :Ρ )

Έχουν αποσταλεί προς δημοσίευση 4 αποφάσεις διορισμών. Δεν έχει νόημα να πούμε τους ΚΑΔ.
Το Υπουργείο το έχει προγραμματίσει έτσι ώστε η ημερομηνία δημοσίευσης να είναι 26/08/2025 με ορκωμοσία εντός 5 εργάσιμων από την ημερομηνία δημοσίευσης δηλαδή από 26/8 έως 1/9.
Χωρίς ανακοίνωση όμως από το υπουργείο, μην ακούτε κανέναν (ούτε εμένα).

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3903 στις: Αυγούστου 25, 2025, 09:58:06 pm »
Εμάς δεν μας "ταΐζουν" τα κλικς, όπως τις αγαπημένες σε όλους "εκπαιδευτικές" ιστοσελίδες.

Ό,τι μαθαίνουμε το λέμε, πάντα με επιφύλαξη.

Αποσυνδεδεμένος teachermania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3904 στις: Αυγούστου 25, 2025, 10:05:29 pm »
Εμάς δεν μας "ταΐζουν" τα κλικς, όπως τις αγαπημένες σε όλους "εκπαιδευτικές" ιστοσελίδες.

Ό,τι μαθαίνουμε το λέμε, πάντα με επιφύλαξη.

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες κατά καιρούς που είναι πάντα έγκυρες και to the point θα έλεγα!

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 26, 2025, 09:26:50 am από kapoioskapoukapote »
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144