0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο σχολείο μου ιδρύθηκε τε. Είχαμε 40 γνωματεύσεις κεδασυ και 10 για παράλληλη .αποκλείεται να μπουν όλα σε ένα τε.χρειαζεται κ άλλο αποκλείεται να μην ιδρυθούν αλλά τε εφόσον θέλουν να αλλάξουν την ειδική αγωγή.δηλαδη μόνο 890 σχολεία θα έχουν τε;και τα υπόλοιπα;τε χωρίς φιλολόγους δεν λειτουργούν οπότε...
Δεν «μπαίνουν» τα παιδιά σε ΤΕ με την έννοια ότι διδάσκονται ταυτόχρονα. Ο καθηγητής ΤΕ μπαίνει στην τάξη πλέον κ τα υποστηρίζει εκεί. Εμείς έχουμε τουλάχιστον 50 γνωματεύσεις ετησίως και λειτουργούμε χρόνια με ένα ΤΕ στηνκαλύτερη με 1 φιλόλογο και 1 μαθηματικό.
Το μπορεί να γίνεται και σημαίνει ότι δεν απαγορεύεται αλλά δεν είναι ο κανόνας. Εν παση περιπτώσει, ξέρω ότι την προηγούμενη χρόνια κάποια σχολεία εναρμονίστηκαν με τις οδηγίες και κάποια όχι, οπότε κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος φαντάζομαι. Εγω όπως έχω πει βρίσκω κάποια θετικα σε αυτό αλλά συνολικά δεν θεωρώ ότι αυτό το σύστημα είναι πάντα αποτελεσματικό, όπως δεν θεωρούσα πλήρως αποτελεσματική την υποστήριξη εκτός τάξης, όπως δεν θεωρώ και αποτελεσματική τη γενική εκπαίδευση σε τμήματα άνω των 15 παιδιών. Το σχόλιο μου πήγαινε προς την προσδοκία ότι όπου υπάρχουν πολλές γνωματεύσεις μπορεί να ιδρυθεί 2ο τμήμα ένταξης. Φέτος κατέστη σαφές, όταν ζητήθηκαν προτάσεις ίδρυσης, ότι δεν προβλεπόταν να κατατεθούν αιτήματα για 2ο ΤΕ σε σχολεία με ήδη λειτουργούντα.
Σαν να καθυστερεί λιγάκι το ΦΕΚ;
Έχουν αποσταλεί προς δημοσίευση 4 αποφάσεις διορισμών. Δεν έχει νόημα να πούμε τους ΚΑΔ. Το Υπουργείο το έχει προγραμματίσει έτσι ώστε η ημερομηνία δημοσίευσης να είναι 26/08/2025 με ορκωμοσία εντός 5 εργάσιμων από την ημερομηνία δημοσίευσης δηλαδή από 26/8 έως 1/9.Χωρίς ανακοίνωση όμως από το υπουργείο, μην ακούτε κανέναν (ούτε εμένα).
Εμάς δεν μας "ταΐζουν" τα κλικς, όπως τις αγαπημένες σε όλους "εκπαιδευτικές" ιστοσελίδες.Ό,τι μαθαίνουμε το λέμε, πάντα με επιφύλαξη.