*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές διαχείρισης τάξης  (Αναγνώστηκε 11132 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές διαχείρισης τάξης
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 20, 2024, 07:03:16 pm »
Δεν χρειάζεται να συντονιστούν όλοι οι καθηγητές. Αν ενοχλούν συστηματικά, δε θα βρεθούν 2-3 καθηγητές στις 7 ώρες διδασκαλίας να τους βάλουν ωριαία; Οι ταραξίες θα το πάρουν το μήνυμα σίγουρα. Έτσι, οι ωριαίες αποβολές δε θα είναι από λίγους συναδέλφους που θα στοχοποιούνται.

Μην
το λες. Στο σχολείο μου ο διευθυντής κάθε άλλο παρα αποθαρρύνει τις ωριαίες, και υπάρχει και υποστήριξη μετά για ημερήσια και λήψη αλλλων μέτρων. Κάθε μερα υπάρχει μια ωριαία στο τμήμα, σε ένα τμήμα που οι 7-8 θα μπορούσαν να παίρνουν κάθε ώρα. Είναι όμως μέχρι εκεί. Δεν ξέρω γιατί δεν δίνουν όλοι. Και τελικά αν το κανεις είσαι εσυ ο κακός. Τα παιδιά επιτίθενται και οι γονείς σε αμφισβητούν γιατί θεωρούν ότι οι άλλοι τους κάνουν καλά χωρίς αποβολές, επομένως όταν πέσουν οι μεγαλύτερες ποινές θα στοχοποιηθούν οι 2-3 μόνο. Το βιώνω φέτος με ένα δύσκολο τμήμα. Από τη μια νιώθω ότι είμαι το θύμα, από την άλλη κατακαβαινω ότι καποιοο βρίσκουν άλλα τεχνάσματα επιβίωσης. Βλέπω πχ ότι επι όλη την ώρα οι μαθητες μπαινοβγαινουν για τουαλέτα. Ή κάθονται με όποιον θέλουν, εκτός πλάνου ( ππυ και πάλι μπορεί να κάνουν φασαρία, αλλά αυτός που τους αφήνει να κάτσουν όπου θέλουν είναι καλός ενώ εμένα με μισούν, παρολο που με κάνουν να υποφέρω που δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Στις συνεδριάσεις όμως οι μισοί γκρινιάζουν, χωρίς να τιμωρούν, οι άλλοι μισοί μούγκα. Και ο υπεύθυνος του τμήματος είπε (σε ιδιωτική συζητηςη) ότι δεν μπορεί να ασχολείται εκείνος με τις ωριαίες που δίνουν άλλοι, σαν να λέει ότι εμείς φταίμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:19:02 »

Αποσυνδεδεμένος anti_08

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 20, 2024, 07:30:27 pm »
Το θέμα με τις ωριαιες δεν τραβαει για διαφορους λογους. Χιλιοσυζητημενο στα σχολεία που εχω υπαρξει. Γιατι στο τελος αν ειναι να μεινει απο τις ωριαιες παλι γινονται συζητησεις επι συζητησεων πως θα περασει, γιατι οι γονεις εχουν γινει πολυ πιεστικοι, γιατι τα παιδια που εχει τυχει να παρουν ωριαιες κανουν πολλε φορες χειροτερα εκτροπα μετα κτλ. κτλ (σε σχολείο που ήμουν εκοψε με μαχαιρι το λαστιχο καθηγητριας στο αυτοκινητο της που φευγοντας παραλίγο να σκοτωθει οπως ηταν στο σημειο που ειχε παρκαρει, και μαλιστα μαθητης υπερανω υποψιας και οχι σε σχολείο κακοφημο κτλ σε καλη περιπτωση σχολειου).
Τελικα εχω καταληξει οτι δεν μπαινουν πολλες ωριαιες για ενα και μοναδικο λογο: γιατι ο ιδιος ο νομος αφηνει ακαλυπτο τον εκπαιδευτικο και το σχολειο γενικοτερα. Αναζητηστε και δειτε αποφασεις που διεκδικησαν γονεις (που δεν ειχαν καν πολλες ωριαιες τα παιδια τους σε καποιες περιπτωσεις) και τελικα δικαιωθηκαν για διαφορα παραθυρακια του νομου. Που κατα κύριο λογο ειναι θέμα αγνοιας των διευθυντων η σωστη διαδικασία και τηρηση του νομου στο θεμα ωριαιων αποβολων. Ο νομος δεν ειναι ξεκαθαρος και ειναι θολος και ετσι εφαρμοζεται θολα ή καθ΄εμπειρια, ομως αυτο καταπεφτει αν οι γονεις προσφύγουν. Σε όλες τις αποφασεις που εχω διαβασει δικαιωσαν τους γονεις.

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 20, 2024, 08:41:52 pm »
Δεν χρειάζεται να συντονιστούν όλοι οι καθηγητές. Αν ενοχλούν συστηματικά, δε θα βρεθούν 2-3 καθηγητές στις 7 ώρες διδασκαλίας να τους βάλουν ωριαία; Οι ταραξίες θα το πάρουν το μήνυμα σίγουρα. Έτσι, οι ωριαίες αποβολές δε θα είναι από λίγους συναδέλφους που θα στοχοποιούνται.

Αν είναι αυτή η γραμμή από τον ΔΔΕ, που σας μεταφέρεται από τον Διευθυντή του σχολείου σας, δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά.
Όταν είναι απαραίτητο, βάλτε την ωριαία αποβολή, για να μπορέσετε να κάνετε το μάθημά σας και εκείνοι ας τη σβήνουν αργότερα.
Τουλάχιστον εσείς θα προχωράτε στην ύλη και δεν θα σας σπάνε τα νεύρα οι αδιάφοροι μαθητές. Φροντίστε να πάρετε μετάθεση σύντομα!
Όσο μένετε εκεί, πάντα χαμένοι θα βγαίνετε. Να πάτε σε μια ΔΔΕ που λειτουργεί κανονικά, για να κάνετε το μάθημά σας όπως πρέπει.
Δυστυχώς είναι η ΔΔΕ της μόνιμης κατοικίας μου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το παιδί "καποιων", κάθε χρονιά "τύχαινε " το τμήμα που φοιτούσε ο συγκεκριμένος μαθητής να το αναλαμβάνει κάποιος αναπληρωτής ή αποσπασμένος  και ποτέ κάποιος που είχε οργανική στο σχολείο.  Εγώ είχα στο συγκεκριμένο σχολείο μόνο αυτό το τμήμα.  Ελάχιστες οι ωριαίες από συναδέλφους, μετά από τηλέφωνα από γονείς στη Διεύθυνση. Η κατάσταση στο τμήμα τραγική...Το παιδί έλεγε δημόσια στο τμήμα ότι εμένα με φοβούνται, δε θα μου κάνουν τίποτα,  δεν μπορούν να μου κάνουν αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Και το χειρότερο είναι ότι είχε δίκιο. Ντρέπομαι που πέρασα από αυτό το σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 20, 2024, 08:47:58 pm »
Δυστυχώς είναι η ΔΔΕ της μόνιμης κατοικίας μου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το παιδί "καποιων", κάθε χρονιά "τύχαινε " το τμήμα που φοιτούσε ο συγκεκριμένος μαθητής να το αναλαμβάνει κάποιος αναπληρωτής ή αποσπασμένος  και ποτέ κάποιος που είχε οργανική στο σχολείο.  Εγώ είχα στο συγκεκριμένο σχολείο μόνο αυτό το τμήμα.  Ελάχιστες οι ωριαίες από συναδέλφους, μετά από τηλέφωνα από γονείς στη Διεύθυνση. Η κατάσταση στο τμήμα τραγική...Το παιδί έλεγε δημόσια στο τμήμα ότι εμένα με φοβούνται, δε θα μου κάνουν τίποτα,  δεν μπορούν να μου κάνουν αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Και το χειρότερο είναι ότι είχε δίκιο. Ντρέπομαι που πέρασα από αυτό το σχολείο.

Ιδιαίτερες καταστάσεις που συμβαίνουν κυρίως σε μικρά μέρη! Μπορεί τα σχολεία στις μεγάλες πόλεις να έχουν τα μειονεκτήματά τους, αλλά αυτές οι πιέσεις στις μικρές κοινωνίες είναι επίσης δύσκολα διαχειρίσιμες. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις ΔΔΕ, άλλαξε τουλάχιστον σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:19:02 »

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 20, 2024, 09:23:56 pm »
Ιδιαίτερες καταστάσεις που συμβαίνουν κυρίως σε μικρά μέρη! Μπορεί τα σχολεία στις μεγάλες πόλεις να έχουν τα μειονεκτήματά τους, αλλά αυτές οι πιέσεις στις μικρές κοινωνίες είναι επίσης δύσκολα διαχειρίσιμες. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις ΔΔΕ, άλλαξε τουλάχιστον σχολείο.
Συνέβη σε σχολείο μεγάλης πόλης,  σε περιοχή όμως εκτός που θυμίζει επαρχία! Δεν είμαι σε αυτό το σχολείο φέτος,  και ελπίζω να μη βρεθώ σε κανένα της περιοχής γιατί αυτή είναι η κατάσταση σχεδόν παντού.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 20, 2024, 09:30:14 pm »
Το θέμα με τις ωριαιες δεν τραβαει για διαφορους λογους. Χιλιοσυζητημενο στα σχολεία που εχω υπαρξει. Γιατι στο τελος αν ειναι να μεινει απο τις ωριαιες παλι γινονται συζητησεις επι συζητησεων πως θα περασει, γιατι οι γονεις εχουν γινει πολυ πιεστικοι, γιατι τα παιδια που εχει τυχει να παρουν ωριαιες κανουν πολλε φορες χειροτερα εκτροπα μετα κτλ. κτλ (σε σχολείο που ήμουν εκοψε με μαχαιρι το λαστιχο καθηγητριας στο αυτοκινητο της που φευγοντας παραλίγο να σκοτωθει οπως ηταν στο σημειο που ειχε παρκαρει, και μαλιστα μαθητης υπερανω υποψιας και οχι σε σχολείο κακοφημο κτλ σε καλη περιπτωση σχολειου).
Τελικα εχω καταληξει οτι δεν μπαινουν πολλες ωριαιες για ενα και μοναδικο λογο: γιατι ο ιδιος ο νομος αφηνει ακαλυπτο τον εκπαιδευτικο και το σχολειο γενικοτερα. Αναζητηστε και δειτε αποφασεις που διεκδικησαν γονεις (που δεν ειχαν καν πολλες ωριαιες τα παιδια τους σε καποιες περιπτωσεις) και τελικα δικαιωθηκαν για διαφορα παραθυρακια του νομου. Που κατα κύριο λογο ειναι θέμα αγνοιας των διευθυντων η σωστη διαδικασία και τηρηση του νομου στο θεμα ωριαιων αποβολων. Ο νομος δεν ειναι ξεκαθαρος και ειναι θολος και ετσι εφαρμοζεται θολα ή καθ΄εμπειρια, ομως αυτο καταπεφτει αν οι γονεις προσφύγουν. Σε όλες τις αποφασεις που εχω διαβασει δικαιωσαν τους γονεις.

Δικαίωσαν τους γονείς με την
έννοια ότι ακύρωσαν τους λόγους των αποβολών, ή τους δικαίωσαν γιατί το σχολείο δεν τηρούσε σωστές διαδικασίες; Πχ καταγραφή στο βιβλίο ενεργειών εύρυθμης λειτουργίας; Ή δικαίωσαν τους γονείς επειδή ισχυρίστηκαν ότι το σχολείο απλώς απέβαλε χωρίς να λΒει άλλα μέτρα υποστήριξης?

Αποσυνδεδεμένος anti_08

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 21, 2024, 10:59:21 am »
Δικαίωσαν τους γονείς με την
έννοια ότι ακύρωσαν τους λόγους των αποβολών, ή τους δικαίωσαν γιατί το σχολείο δεν τηρούσε σωστές διαδικασίες; Πχ καταγραφή στο βιβλίο ενεργειών εύρυθμης λειτουργίας; Ή δικαίωσαν τους γονείς επειδή ισχυρίστηκαν ότι το σχολείο απλώς απέβαλε χωρίς να λΒει άλλα μέτρα υποστήριξης?

Οι περιπτώσεις που έχουν πεσει στην δικιά μου αντίληψη αφορούσε α) δικαιωση λόγω ακυρωσης των λογων αποβολης, ενω οι λογοι ξεκαθαρα αναφερονταν στην αντιστοιχη νομοθεσια, αλλά η ερμηνεια παντα ειναι ενα θεμα β) δικαιωση γιατι η διαδικασια δεν ειχε τηρηθει οπως προβλεπονταν (και ναι ειχε γραφτει και στο βιβλιο ευρυθμης και ειχε περαστει στο αντιστοιχο "βιβλιο" στο myschool και πριν ειχαν γινει αλλες ενεργειες (επιπληξεις, ψυχολογος, κοινωνικος λειτουργος κτλ)), αλλιως καταλαβαινουμε οι εκπαιδευτικοι οτι εφαρμοζεται σωστα η διαδικασια αλλιως το καταλαβαινουν οσοι ασχολουνται με νομικα ζητηματα. Βασικά βρισκουν παραθυρακια. Διαβαζα μια περιπτωση που δικαιωθηκαν γιατι   δεν υπήρχε η σωστη αλληλουχια με το πρωτοκολλο των μετρων, διαβασα μια αλλη περιπτωση που δικαιωθηκαν γιατι δεν ειχε δοθει στο μαθητη η ευκαιρια να απολογηθει και καλα (που ειχε δοθει αλλα προφανως δεν υπηρχε η απολογια του γραμμενη και υπογεγγραμμμενη απο τον ιδιο), μια αλλη περιπτωση παλι οτι δεν ειχε γινει γραπτως η εισηγηση απο τον εκπαιδευτικο στον διευθυντη  για μαθητη που τον πηγε στο γραφειο του ενω ολα τα επομενα βηματα ειχαν τηρηθει κανονικα και γ) εχω δει και δικαιωση γιατι το παιδι δεν ελειπε γενικα σχεδον καθολου και ολες οι απουσιες που εχασε την ταξη ηταν απο ωριαιες και απο αποβολες και ειχαν γινει πριν ενα σωρο ενεργειες .

Γενικα το θεμα ωριαιων και αποβολων γενικοτερα δεν ειναι τοσο απλο. Εσκεμμενα κατα την γνωμη μου δεν ειναι ξεκαθαρο.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 21, 2024, 11:06:34 am »
Τα διαβάζω αυτά και με πιανει πανικός. Λεω πάλι καλά που είμαστε επαρχία και οι γονείς είναι χαμηλού επιπέδου και δεν λειτουργούν έτσι γιατί δεν έχουν μάθει να σκέφτονται θεσμικά και κάνουν μόνο φασαρία και γκρίνια.

Εμείς έχουμε μαθητες που μπορεί να χάσουν τη χρόνια λόγω απουσιών έχοντας και πολλές αποβολές (όχι ωριαίες, της ημέρας και πολυήμερες). Επειδή δίνονται από τον σύλλογο υπάρχει λεπτομερής καταγραφή στα πρακτικά, παράλληλα με όσες ενέργειες κάνουν οι σύμβουλοι σχολικής ζωής που είναι στα δικά τους ημερολόγια, όμως γι στους φοβάμαι πολύ μήπως μας τρέχουν ότι δεν έχουμε στηρίξει όπως θα έπρεπε τα παιδιά τους (παιδιά με ανοιχτές παρτίδες με τη δικαιοσύνη, όχι παιδιά που απλώς κάνουν φασαρία).

Αποσυνδεδεμένος anti_08

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 21, 2024, 11:11:26 am »
Τα διαβάζω αυτά και με πιανει πανικός. Λεω πάλι καλά που είμαστε επαρχία και οι γονείς είναι χαμηλού επιπέδου και δεν λειτουργούν έτσι γιατί δεν έχουν μάθει να σκέφτονται θεσμικά και κάνουν μόνο φασαρία και γκρίνια.

Εμείς έχουμε μαθητες που μπορεί να χάσουν τη χρόνια λόγω απουσιών έχοντας και πολλές αποβολές (όχι ωριαίες, της ημέρας και πολυήμερες). Επειδή δίνονται από τον σύλλογο υπάρχει λεπτομερής καταγραφή στα πρακτικά, παράλληλα με όσες ενέργειες κάνουν οι σύμβουλοι σχολικής ζωής που είναι στα δικά τους ημερολόγια, όμως γι στους φοβάμαι πολύ μήπως μας τρέχουν ότι δεν έχουμε στηρίξει όπως θα έπρεπε τα παιδιά τους (παιδιά με ανοιχτές παρτίδες με τη δικαιοσύνη, όχι παιδιά που απλώς κάνουν φασαρία).

Αυτες οι περιπτωσεις που εχουν πεσει στην δικια μου αντιληψη και εγραψα παραπανω δεν ειναι μονο απο μεγαλουπολεις. Οι γονεις παντου τωρα ψαχνονται για beef που λενε και οι μαθητες μας.
Για αυτο το λογο που αναφερεις οι Διευθυντες φερνουν τα θεματα στο Συλλογο και ακομη και αν ειναι μεχρι τρεις μερες η αποβολη ενω μπορουν να την δωσουν μονοι τους την φερνουν στο Συλλογο γιατι θελουν να επιμεριστει η ευθυνη και να γινουν αυτα τα παραπανω που αναφερεις.

Εχω δει και περιπτωση που δικαιωθηκαν οι γονεις σε ιδιωτικο σχολειο γιατι δεν τηρηθηκε το θεμα προσωπικων δεδομενων του μαθητη, οτι εμαθαν οι συμμαθητες του οτι πηρε ωριαια προτου ανακοινωθει στους γονεις κτλ κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2024, 11:14:08 am από anti_08 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 21, 2024, 11:40:49 am »
Οι αποβολές από τον σύλλογο δεν είναι μόνο θέμα επιμερισμού ευθύνης. Πρώτα απ όλα δεσμεύεται όλος ο σύλλογος για να μην μπορούν κάποιοι να το παίζουν μαθητοπατερες εκ του ασφαλούς, καλυπτόμενοι όμως πίσω από ποινές που επιβάλουν άλλοι. Έχουν δικαίωμα ψήφου και καταγραφής της αντιρρησής τους, αν επιθυμούν. Έτσι, ας κάνουν όσο θέλουν δημόσιες σχέσεις και ας λενε όσες φορές θέλουν «εγω έχω άψογη συνεργασία με το παιδί». Αν έρθει η ώρα της κρισεως, θα φανεί: ήταν ομόφωνες οι αποφάσεις; αν ναι, γιατί εκείνοι δεν είχαν ενστάσεις; γιατί δεν ζήτησαν να καταγράφουν, αν είχαν; και αν δεν είχαν, γιατί κάτι ίδιαν λενε άλλα; (προβλήματα επαρχίας αυτά…)

Επίσης τα παιδιά δεν γίνεται να φοβούνται μόνο τον διευθυντή. Έτσι ακυρώνονται οι εκπαιδευτικοί. Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι καθηγητές έχουν δύναμη, και όλοι μαζί έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη απέναντι στους μαθητες. Αν πειράξουν έναν, θα τους έχουν όλους αντιμέτωπους.

Οι γονείς σε εμάς πιέζονται πολύ από τις συνεδριάσεις και τα συμβούλια τμήματος. Γιατί ξέρουν ότι είναι αδιαμφισβήτητα. Τον διευθυντή μπορείς να τον πεις υπερβολικό, αυστηρό, τρελό, ο,τι θες. Σε δημόσιες συνεδριάσεις όμως και παρουσία μαθητών, φαίνεται ποια ειναι η στάση όλων των καθηγητών και πώς στηρίζουν τους συναδέλφους τους (έστω και για τα μάτια του κόσμου). Γι αυτό μας έχουν κάνει παρα πολλές φορές επεισόδια επειδή «τολμήσαμε» να ζορίσουμε τα βλαστάρια τους μέσα σε συνεδρίαση.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 21, 2024, 12:01:45 pm »
Σε μας οι μαθητές την περνάνε "ζάχαρη" ελέω Διεύθυνσης.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)