0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πως χειρίζεστε το θέμα της αντιγραφής ?1. Οταν τους πιάνετε επ 'αυτοφώρω2. Οταν το ανακαλύπτετε μετά , καθώς τα διορθώνετε !
Να αφήσω ένα παιδί στην ίδια τάξη επειδή αντέγραψε δεν θα το έκανα ποτέ.
Και αν τύχει να αντιγράψει κάποιος μαθητής καλός αλλά για τον α ή β λόγο έτυχε εκείνη την ημέρα να μην διαβάσει ακόμη και σε διαγώνισμα προειδοποιημένο? και δεν θέλει να αποτύχει?Μπορείς να μου πεις κάποιον που δεν έχει μπλοκάρει ποτέ στα Μαθηματικά?Siobaras πιστεύω οτι δεν κρίνεται ένας μαθητής απο ένα διαγώνισμα.Γι ΄αυτό και πρέπει στα παιδιά να δίνουμε και άλλες ευκαιρίες Ναι δεν μου αρέσει κάποιος μαθητής να αντιγράφει, αλλά δεν μπορώ εγω προσωπικά να το καταδικάσω με πολύ χαμηλό βαθμό απο ένα μόνο γεγονός εκτός αν αυτό γίνεται επανηλειμένα ,αλλά είπα πως προσπαθώ να αποφύγω την αντιγραφή .Αν υπάρχει ένας μαθητής ή και άλλοι που αδιαφορούν και το κάνουν επιδηκτικά τότε ναι είναι άξιοι ενός χαμηλού βαθμού γιατι προσπαθούν να επιβιώσουν στο μάθημα με παραπλάνησηΗ αξιολόγηση του μαθητή μπορει να κριθει και απο το ενδιαφέρον που δείχνει για το μάθημα, απο τον προφορικό του βαθμό ,απο την συμπεριφορά του
θα τιμωρήσω πολύ σκληρά (=βάζοντας όσο του αξίζει στην κλίμακα 0-20) όποιον αντιγράψει σε διαγώνισμα.
Εγώ πάντως θα προσπαθούσα να προσελκύσω το ενδιαφέρον των ''τουριστών'' μαθητών,αλλά και να μην τα κατάφερνα ο μικρότερος βαθμός που θα έβαζα θα ήταν δέκα,δεν θα τον άφηνα στην ίδια τάξη.Αν ο μαθητής δεν ενδιαφέρεται να μάθει Αρχαία Siobaras,δεν θα μάθει ακόμα κι αν τον αφήσεις στην ίδια τάξη.Μπορεί όμως να είναι καλός στα μαθηματικά,οποτε θα του βάλω 10 στα αρχαία,ούτως ώστε να περάσει την τάξη και να ασχοληθεί με το αντικείμενο που του αρέσει περισσότερο.Όπως είπες και εσύ,στα πανεπιστήμια η αντιγραφή παέι σύννεφο,δεν θα αντιγράψουν οι μαθητές;Το βύσμα επιμένω ότι είναι άλλη υπόθεση και δεν έχει να κάνει με αυτή την κουβέντα,αυτή είναι η γνώμη μου.