0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μετά την αντικατάσταση του συνόλου της ηγεσίας στο ΥΠΑΙΘΑ, όλα βρίσκονται στον αέρα. Μαζί με τον Πιερρακάκη φεύγει και η στενή του ομάδα που κατέστρωσε το σχέδιο των περσινών διορισμών, το οποίο άλλαξε εντελώς τα δεδομένα στη σύνθεση του προσωπικού της δευτεροβάθμιας (και που θα έδινε και τη γραμμή για το πώς θα γίνονταν οι μεταθέσεις στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια).Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πως η απόφαση για διατήρηση του αλγορίθμου ως έχει (με αποτέλεσμα τα τεράστια πλεονάσματα που βλέπετε) συνέβη τυχαία (εξάλλου η ηγεσία είχε ενημερωθεί πολλάκις γι' αυτό), αλλά πως υπήρχε σχέδιο για το πως θα γίνονταν οι μεταθέσεις φέτος, σχέδιο που τώρα δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξουν σοβαρές αρρυθμίες. Εξάλλου πίσω από τους περσινούς διορισμούς δεν υπήρχε απλώς πρόνοια για μείωση των αναπληρωτών (όπως συνεχίζουν να πιστεύουν οι περισσότεροι), αλλά σχέδιο για κατά βούλησην διορισμούς σε επιθυμητούς κλάδους και περιοχές, όχι με βάση τις επιλογές του συνόλου των εκπαιδευτικών (κάτι που διασφαλίζεται μέσω των ορθά διενεργημένων μεταθέσεων), αλλά με βάση τις επιλογές εκείνων που βγάζουν τις κατανομές διορισμών (που όλοι ξέρουμε με ποια κριτήρια βγαίνουν).
Το αν είμαι έγκυρος θα φανεί μόλις οι αιρετοί δημοσιεύσουν τα κενά/πλεονάσματα ανά κλάδο και περιοχή βάσει των οποίων θα γίνουν οι μεταθέσεις.Είπα, μακάρι να διαψευστώ.
Αυτό ακριβώς ρώτησα και ευχαριστώ για την απάντηση! Άρα, από ότι κατάλαβα, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξες προκύπτει από δική σου πληροφόρηση ή έστω δική σου θεώρηση και όχι από το αρχείο που κυκλοφορεί.
και εγώ θεωρώ ότι η αλλαγή υπουργού θα επηρεάσει τις μεταθέσεις, τόσο το ποσοστό όσο και στην ημερομηνία. Θα δούμε...
Οι οργανικές συνθέσεις των ΠΥΣΔΕ για την Β ΄βαθμια έχουν ήδη βγει σε πολλές περιπτώσεις και υπάρχουν πλεονάσματα στις ειδικότητες και κυρίως στους ΠΕ02 ΚΑΙ ΠΕ03. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Κορινθία που πέρσι διοριστήκαν 31 Φιλόλογοι οι 15 φέτος είναι υπεράριθμοι! Αυτό θα δημιουργήσει θέμα και στις αποσπάσεις. Επίσης, υπεράριθμους θα έχουμε και λόγω της σύμπτυξης τμημάτων. Στην Πιερία βγήκαν 9 στη σύνταξη και τελικά το ΠΥΣΔΕ Πιερίας θα ζητήσει 4 για μετάθεση. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των κενών όπως στην Α βάθμια οι συνάδελφοι διορισμένοι από το 2022 και εξής θα ζοριστούν πολύ για να πάρουν μετάθεση. Φέτος στην Β ΄βαθμια οι διορισμοί θα είναι λογικά ΜΟΝΟ πάνω στις συντάξεις και από ότι φαίνεται μόνο στην Αττική, Στερεά και Νησιά. Αν δε μειωθεί αυτό το 27 ανά τάξη +10% που φτάνει τους 30 προκοπή ΔΕΝ
Δηλαδή δε θα πάρει μεταθέσεις; Διότι ως γνωστό όταν ο νομός δε παίρνει μεταθέσεις ΔΕΝ παίρνει και αποσπάσεις!
Τα κενά που δηλώνει ένα ΠΥΣΔΕ για μεταθέσεις απλά τα επικυρώνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης; Έχει λόγο να τα τροποποιήσει; Αυτά που ανακοίνωσαν τα ΠΥΣΔΕ στο edatacenter γιατί να μην είναι εν τέλει και αυτά που θα δοθούν για μεταθέσεις;
Καλησπέρα. Είμαστε δύο που βάλαμε την ίδια περιοχή στις αιτήσεις μετάθεσης. Εγώ την έβαλα πρώτη κι έχω 45 μόρια. Συνάδελφος την έβαλε 4η επιλογή κι έχει 75 μόρια. Ποιος θα πάρει μετάθεση σ'αυτό το μέρος;