0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολύ σωστά τα λέτε.Εσφαλμένα θεωρώ δημιουργήθηκε αναστάτωση γιατί θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο ότι συμπληρωματικές μεταθέσεις μαζί και βελτιώσεις είναι η ακολουθία των τοποθετήσεων για τους μόνιμους.Όπως αναφέρει ο νόμος και για τους μεν και για τους δε, αφορά όσους δεν ικανοποιήθηκε η αίτησή τους.Έπονται οι διορισμοί.Σας παραπέμπω στις αντίστοιχες προσκλήσεις πέρυσι μετά τις νέες οργανικές.Κοιτάξτε αναρτήσεις στην Πρωτοβάθμια Αχαΐας, Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Ναι ναι, η πρόσκληση ήταν πολύ ωραία στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στα αποτελέσματα μας πέταξαν έξω. Πέραν αυτού όμως, είχα πάρει τηλέφωνο στο υπουργείο και μια κυρία μου είχε πει με μεγάλη άνεση ότι "αν ήθελε ο υπουργός να δοθούν και για βελτίωση θέσης, θα είχε βγάλει διευκρινιστική εγκύκλιο"
Συνάδελφε,δεν ξέρω σε ποια πρόσκληση αναφέρεσαι,εγώ πάντως μιλώ για αυτήν εδώ https://dipe-v-thess.thess.sch.gr/prosklisi-dilosis-oristikis-topothetisis-kai-beltiosis-thesisΓιατί όπως τα έγραψες θα νομίζει κάποιος ότι το αναφέρω χωρίς να το έχω ψάξει.Αν θες μας λες ακριβώς και τη δική σας πρόσκληση.
Στο Υπουργείο, αν θέλουν, μπορούν να έχουν σε 5 λεπτά με ένα κουμπί τον αριθμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση βελτίωσης τον Οκτώβριο 2024. Από αυτούς πάλι με ένα κουμπί μπορούν να αφαιρέσουν όσους πήραν μετάθεση σε άλλη περιοχή.Στη συνέχεια, πάλι αν θέλουν, στέλνουν στις Διευθύνσεις πίνακα με όσους αιτήθηκαν βελτίωση. Οι Διευθύνσεις ελέγχουν ποιοι από τον πίνακα που τους αφορά δήλωσαν προτιμήσεις κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων εντός περιοχής ("βελτίωση θέσης") και δεν τοποθετήθηκαν σε κάποια από τις προτιμήσεις τους. Πιστεύω ότι μιλάμε για πολύ λίγες περιπτώσεις.Αυτοί λοιπόν θα μπορούσαν να συνεξεταστούν με όσους έμειναν στη διάθεση ΠΥΣΔΕ που κι εκεί πιστεύω μιλάμε για πολύ λίγες περιπτώσεις, κυρίως σε αστικά κέντρα.Είναι τόσο απλά τα πράγματα αλλά με το πείσμα ορισμένων στο υπουργείο επικρατεί το παράλογο.
Για την ίδια μιλάμε. Κι έκανα κι αίτηση. Μάλλον τα βλέπεις απ'έξω. Ρώτα κι εμάς που τα ζήσαμε. "Μας προειδοποίησε κάποιος (από αυτούς που είχαν έρθει με συμπληρωματική μετάθεση) ότι θα κινηθεί νομικά αν επιτρέψουμε να τις διεκδικήσουν κι οι αιτούντες βελτίωση θέσης, μιας και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο κι αποφασίσαμε με τη νομική σύμβουλο ότι είναι πιο ασφαλές νομικά να σας αποκλείσουμε τελικά από τη διεκδίκηση των θέσεων" μας είπε η διευθύντρια πρωτοβάθμιας κατά τη συνάντηση μας μετά τα αποτελέσματα. Στο ερώτημα μας, γιατί η Α' Θεσσαλονίκης δεν τους απέκλεισε, η απάντηση ήταν "γιατί εκεί δεν υπήρξε κάποιος που να τους προειδοποίησε".
Συνάδελφε, εγώ ανέφερα το γεγονός με ένα έγγραφο που είναι επίσημο.Αν εσύ που έκανες την αίτηση,έχεις προσωπική εμπειρία την αναφέρεις και πολύ καλά κάνεις.Αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τι διαβάζει σ αυτήν την πρόσκληση.Εκφράσεις του στυλ "Εσύ τα βλέπεις απ' έξω, ρώτα κι εμάς" δε βοηθούν την κουβέντα και το εύκολο ήταν να απαντήσω στο ίδιο ύφος.Καλή συνέχεια.
Δεν γνωρίζω καλά την πρωτοβάθμια και αν υπήρχε λόγος να γίνει έτσι αλλά πιστεύω ότι στην δευτεροβάθμια ΕΑΕ είναι τσάμπα αναστάτωση για κάτι που θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο δίκαια.