0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράδειγμα έδινα, πχ β Αθήνας δίνει 4 ΠΕ04.01 1 ΠΕ04.02 2 ΠΕ04.05. αυτα τα 7 κενά για πε04 τα μοιράζει με βάση τη μοριοδοτηση που ισχύει στις τοποθετήσεις; Ή τα μοιράζει ανά ειδικότητα και μετά ισχύουν τα μόρια των τοποθετήσεων για τους φυσικούς μεταξύ τους και για τους γεωλόγους; Ο χημικός ειναι ένας οπότε δε θα χρειαστεί να μπλέξει με μόρια τοποθετήσεων. Τι ισχύει ξέρουμε;
Στη δδε που διορίστηκα κριθήκαμε ενιαία όλοι οι ΠΕ04 ΕΑΕ. Την πρώτη χρονιά με τα κριτήρια που ισχύουν για τους νεοδιόριστους, την επόμενη η κατάταξη έγινε με βάση τα μόρια που ισχύουν για τις μεταθέσεις.
Στα τμήματα ένταξης δε νομίζω εύκολα να γίνεται αυτό με την α ανάθεση. Θεωρητικά κάπως μοιράζουν τα κενά με βάση την αναλογία 42% φυσικούς 20% χημικούς 20% βιολόγους 18% γεωλόγους και όποιον πάρει σε κάθε σχολείο με τ.ε κάνει όλα τα μαθήματα ανάθεσης των πε04. Απλά δεν έχω καταλάβει αν τα σχολεία με τα τμήματα ένταξης τα μοιράζει τυχαία ή αν μετράει μοριοδοτηση. Λίγο έχω μπερδευτεί
(κοιτωντας ομως πχ την δδε δυτ θεσσαλον βλεπω οτι τα κενα που δωσανε για την τοποθετηση αυτων που πηραν συμπληρωμ μεταθεση ηταν χαρακτηρισμενα δηλ πχ στο επαλ ευοσμου το δινανε σε γεωλογο. Κατ αυτον τον τροπο δε θα γινει ενιαια η τοποθετηση. ΟΜως για να το κανουν αυτο ή θα ειχαν στα χερια τους μια διευκρινιστικη απο το υπουργειο ή κινηθηκαν στα πλαισια της γενικης παιδειας δηλ 12 ωρες α αναθεσης συνιστουν οργανικο κενο (οπως σου ειπα και στο πρωτο μηνυμά μου) . Και θα μπορουσαν να το κανουν αυτο εφοσον υπαρχει η εγκυκλιος 69309/ε2 που γραφει "Συμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 28 του Ν. 4186/2013 (193Α): «2.α. Τα ισχύοντα στη ΓενικήΕκπαίδευση για τις προσλήψεις, τους διορισμούς, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις και τις τοποθετήσειςεκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για τους τομείς, τις ειδικότητες,τους κλάδους τις αναθέσεις μαθημάτων, τους υπεύθυνους εργαστηρίων, την πρακτική άσκηση, τουςσχολικούς συνεταιρισμούς, τα προγράμματα σπουδών και τα ωρολόγια προγράμματα στην ΤεχνικήΕπαγγελματική Εκπαίδευση, ισχύουν και για την Ειδική Αγωγή". Βεβαια υπαρχει και το σεναριο να εκανε καθεμια δδε τα δικα της . Ψαχνοντας ομως και σε καποιες ακομα ιστοσελ ΔΔΕ θα βρεθει το μυστικο, εκτος αν βρεθει καποιος συναδελφος εδω να μας το φανερωσει για να βγουμε απο τον κοπο κιολας )
Μη ξεχνάμε εξάλλου ότι στα γυμνάσια οι ΠΕ 03 συμπληρώνουν με ώρες Φυσικών Επιστημών από όλες τις ειδικότητες, καμία διάκριση λοιπόν σε Α και Β αναθέσεις.
Οι ΠΕ03 στο Γυμνάσιο έχουν β ανάθεση τη φυσική και γ ανάθεση τη γεωγραφία. Δεν έχουν ανάθεση τη χημεία και τη βιολογία.
Σωστό, αλλά δεν αλλάζει το γενικό νόημα: στα ΤΕ οι οργανικές δεν ορίζονται αυστηρά με Α αναθέσεις.Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να διαχωρίζονται τα σχολεία με βάση την ειδικότητα που θα έχει ο ΠΕ 04 που θα τοποθετηθεί αλλά να υπάρχει ενιαία λίστα εκπαιδευτικών ΠΕ 04 (στην οποία βεβαίως θα υπάρχει η ποσόστωση του νόμου).Το γεγονός ότι κάθε ΔΔΕ λειτουργεί με τον δικό της τρόπο δείχνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία από το υπουργείο αλλά ερμηνεία της κάθε ΔΔΕ.
Ο γεωλόγος δεν έχει καμιά ώρα Α ανάθεσης στο ΕΠΑΛ, διότι η γεωγραφία διδάσκεται μόνο στα Γυμνάσια.Στα ΕΠΑΛ το πρόγραμμα σπουδών έχει κυρίως Φυσική και Χημεία. Βιολογία έχει μόνο στην Α τάξη.