*

Αποστολέας Θέμα: Καταμερισμός ωρών ενημέρωσης γονέων για αποσπασμένους σε δύο μονάδες  (Αναγνώστηκε 3309 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fereggyos

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπέρα συνάδελφοι,
Είμαι αποσπασμένος σε δύο μονάδες δευτεροβάθμιας και στη μία, όπου συμπληρώνω τις περισσότερες ώρες, έχω ήδη δηλώσει δύο ώρες για την εβδομαδιαία ενημέρωση γονέων. Στην δεύτερη μονάδα, όπου απασχολούμαι λιγότερες ώρες, έχω προτείνει στην διεύθυνση να ενημερώνω τους γονείς κατά τη διάρκεια όλων των διαλειμμάτων κατά τις μέρες που θα βρίσκομαι σε εκείνη την μονάδα. Παρόλα αυτά,η διεύθυνση με πιέζει να ορίσω 1 ώρα για ενημέρωση γονέων.Ήθελα να μου διευκρίνιζε κάποιος τι προβλέπει ο νόμος στην περίπτωση που κάποιος είναι αποσπασμένος σε δύο μονάδες, έτσι ώστε να πράξω αναλόγως.
Ευχαριστώ  :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπέρα συνάδελφοι,
Είμαι αποσπασμένος σε δύο μονάδες δευτεροβάθμιας και στη μία, όπου συμπληρώνω τις περισσότερες ώρες, έχω ήδη δηλώσει δύο ώρες για την εβδομαδιαία ενημέρωση γονέων. Στην δεύτερη μονάδα, όπου απασχολούμαι λιγότερες ώρες, έχω προτείνει στην διεύθυνση να ενημερώνω τους γονείς κατά τη διάρκεια όλων των διαλειμμάτων κατά τις μέρες που θα βρίσκομαι σε εκείνη την μονάδα. Παρόλα αυτά,η διεύθυνση με πιέζει να ορίσω 1 ώρα για ενημέρωση γονέων.Ήθελα να μου διευκρίνιζε κάποιος τι προβλέπει ο νόμος στην περίπτωση που κάποιος είναι αποσπασμένος σε δύο μονάδες, έτσι ώστε να πράξω αναλόγως.
Ευχαριστώ  :-\

Ποιος ο λόγος για να μην έχετε ώρα ενημέρωσης; Εγω προσωπικά θα έλεγα ότι είμαι εκπαιδευτικός β διαλογής αν οι γονείς δεν έχουν τρόπο να με βρουν ισότιμο με τους άλλους εκπαιδευτικούς. Στο δεύτερο σχολείο δεν εχεις κανένα κενό; ή κάποια ώρα πριν ή μετά τις διδακτικές σου, ανάμεσα στο ένα και το άλλο σχολείο;

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εντάξει, πέρα από  το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης  - με το οποίο, φίλε Esperos, συμφωνώ - με τούτα και με τα άλλα όμως, βρισκόμαστε κάποιες φορές να φορτωνόμαστε με έξτρα ώρες, έτσι απλά για να μην μας πούνε ριψάσπιδες καθηκόντων στο βωμό του επαγγελματικού μας φιλότιμου. Τελοσπάντων, το θέμα έχει λυθεί με σολομώντεια λύση, δλδ, μια ώρα σε κάθε μονάδα, αλλά έτσι από περιέργεια θα ήθελα να ήξερα κιόλας τι ακριβώς ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις….

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εντάξει, πέρα από  το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης  - με το οποίο, φίλε Esperos, συμφωνώ - με τούτα και με τα άλλα όμως, βρισκόμαστε κάποιες φορές να φορτωνόμαστε με έξτρα ώρες, έτσι απλά για να μην μας πούνε ριψάσπιδες καθηκόντων στο βωμό του επαγγελματικού μας φιλότιμου. Τελοσπάντων, το θέμα έχει λυθεί με σολομώντεια λύση, δλδ, μια ώρα σε κάθε μονάδα, αλλά έτσι από περιέργεια θα ήθελα να ήξερα κιόλας τι ακριβώς ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις….

Μα τι σημαίνει έξτρα ώρες; Δουλειά μας δεν είναι μόνο οι 21-23 ώρες μάθημα. Στο διάστημα 8-2 οποιαδήποτε ώρα μας πρέπει να είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα (εκτός από απασχόληση μαθητών που είναι παράνομο). Αν δεν υπάρχει θέμα με τον διακτινισμο από το ένα σχολείο στο άλλο, προφανώς και όλο το ενδιάμεσο των μαθημάτων είναι για εργασίες του σχολείου, μεταξύ των οποίων είναι και η ενημέρωση των γονέων. Ο νόμος αυτό λέει. Ότι εκτός από το μάθημα έχουμε και άλλες υποχρεώσεις. Δεν είναι θυσία, είναι το αυτονόητο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Το 8-2 καθημερινά συμπληρώνεται κανονικότατα και επεκτείνεται πολλάκις, από τις εργατοώρες προετοιμασίας των μαθημάτων στο σπίτι και της διόρθωσης γραπτών, εργασιών σπιτιού κλπ. Ναι, να εκτελέσω τα καθήκοντά μου, αλλά δεν θα ανεχτώ να με λιώσει ο κάθε εργοδότης και δη το ελληνικό δημόσιο. Ναι, είμαστε λειτουργοί, αλλά είμαστε και εργαζόμενοι πάνω απ’όλα

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δεν κατανοώ τι να πάει να πει ότι ο εργοδότης σε λιώνει. Ας πούμε είσαι τη Δευτέρα 2 πρώτες ώρες στο σχολείο διάθεσης και 5η-6η-7η στο σχολείο τοποθέτησης. Κατά τη διάρκεια της 4ης ώρας, μετακινείσαι από το ένα σχολείο στο άλλο. Την 3η ώρα, έχεις ώρα γονέων στο σχολείο διάθεσης. Πού ακριβώς είναι το λιώσιμο; Τι θα έκανες στο ενδιάμεσο, θα πήγαινες στη λαϊκή; ΛΙώσιμο είναι αν έχεις 3 πρώτες ώρες στο ένα σχολείο και στο καπάκι 4η ώρα στο άλλο σχολείο και πρέπει να μετακινηθείς σε 10λεπτο διάλειμμα απόσταση μεγαλύτερη. Αυτό είναι λιώσιμο και κακός προγραμματισμός. Δεν μας γράφεις αν ισχύει κάτι τέτοιο. Γι αυτό ρώτησα, τίθεται πρακτικό θέμα μετακίνησης ή απλώς δεν θες να είσαι μία ώρα στο γραφείο;

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ο νόμος λέει πως:Κατόπιν συνεννόησης Διευθυντή και Συλλόγου διδασκόντων, ορίζεται πρόγραμμα ενημέρωσης των κηδεμόνων, σύμφωνα με το οποίο κάθε διδάσκων έχει την υποχρέωση μία (1) τουλάχιστον ημέρα την εβδομάδα να δέχεται σε μία (1) τουλάχιστον διδακτική ώρα κατά την οποία δεν έχει μάθημα τους κηδεμόνες των μαθητών. Το πρόγραμμα καταρτίζεται με ευθύνη του διευθυντή, ανακοινώνεται στην αρχή του διδακτικού έτους και κοινοποιείται γραπτώς στους κηδεμόνες μέσω των μαθητών. Ο διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων, προκειμένου να διασφαλίσει την αποδοτικότερη συνεργασία με τους κηδεμόνες των μαθητών, φροντίζει να διαμορφώνει το ωρολόγιο πρόγραμμα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η ενημέρωση των γονέων από το σύνολο των διδασκόντων να γίνεται σε μία ημέρα ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, σε δύο ημέρες της εβδομάδας.

Δεν αναφέρεται εξαίρεση στα παραπάνω. Ηθικά για το λειτούργημά μας και απόλυτα λογικά για το ωράριό μας ισχύουν όλα όσα λέει η Έσπερος. Στο σχολείο μου δίνουμε περισσότερες ώρες της μιας.

Εδώ θα τελείωνε η συζήτηση, αν δεν είχα δει τις ώρες ενημέρωσης του σχολείου της κόρης μου στο οποίο υπάρχουν πολλές ειδικότητες (που προφανώς μετακινούνται σε περισσότερα σχολεία) και έχουν όλες ώρα (!) ενημέρωσης 10 λεπτά!!! Για να ενημερωθώ μάλιστα θα πρέπει να πηγαίνω όλη την εβδομάδα.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εμείς έχουμε 2 φορές την εβδομάδα και όσοι είναι από άλλο σχολείο, μία. Μπορούν να φύγουν προς το τέλος αυτής της ώρας για να πάνε στο αλλο σχολείο τους, ή να ερθουν αργότερα στην αρχή της, φυσικά. Όμως ο γονέας πρέπει να γνωρίζει πώς θα τους βρει.

ΑΥτό το να είναι η μέρα κοινή για όλους, εμείς δεν το εφαρμόζουμε. Όταν το κάναμε, γινόταν πανικός στο σχολείο, δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα άλλο, αν πχ είχες εκείνη τη μέρα 5 ώρες μάθημα ή εφημερία (ή και τα δύο), τρελαινόσουν, οι γονείς σε κυνηγούσαν ακόμα και στο προαύλιο την ώρα που εφημέρευες. Οπότε το καταργήσαμε. Ο καθένας ορίζει 2 ώρες κατά την κρίση του, αλλά όταν έρχεται γονέας και είναι στο γραφείο σε κενό, εννείται ότι μιλάει μαζί του ακόμα και αν δεν είναι ώρα που δέχεται. Έτσι, είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Το ίδιο σύστημα εφαρμόζουμε κι εμείς. Δεν έχουμε κοινή μέρα για τους ίδιους λόγους αλλά κρατούμε μια τάξη. Στο πρόγραμμα της κόρης μου καλούμαι να δω καθηγητή μαθηματικών (μόνιμος) δεύτερη ώρα μιας μέρας που δεν θα δω κανέναν άλλο. Αυτό εμείς το αποφεύγουμε.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
fereggyos όπως παράθεσε η ppil το νόμο καταλαβαίνω ότι η σολομώντεια λύση που μας ανέφερες είναι κι η νομικά προβλεπόμενη. Μια διδακτική ώρα για έκαστο σχολειό. Ό,τι άλλο επί πλέον είναι ε κ τ ό ς καθηκόντων και το δέχεσαι μόνον ά μ α θες.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 10, 2024, 02:07:39 pm από leon. »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
fereggyos όπως παράθεσε η ppil το νόμο καταλαβαίνω ότι η σολομώντεια λύση που μας ανέφερες είναι κι η νομικά προβλεπόμενη. Μια διδακτική ώρα για έκαστο σχολειό. Ό,τι άλλο επί πλέον είναι ε κ τ ό ς καθηκόντων και το δέχεσαι μόνον ά μ α θες.
Αει γεια σου leon. Το ίδιο λέμε. Εγώ ποτέ δεν αμφισβήτησα τη δίωρη ενημέρωση γονέων εβδομαδιαίως, απλά δεν δέχθηκα την μεθόδευση της μονάδας διάθεσης που θα οδηγούσε σε προσθήκη μιας επιπλέον τρίτης ώρας ενημέρωσης γονέων στο άλλο σχολείο συμπλήρωσης ωραρίου. Και συγγνώμη για την διπλή ανάρτηση του θέματος - εκ των οποίων προσπαθώ να διαγράψω την αρχική αναπάντητη ανάρτηση, αλλά βλέπω να μην διατίθεται τέτοια επιλογή - οπότε θα παρακαλούσα τον / τους διαχειριστές να το πράξουν εκ μέρους μου. Ευχαριστώ για την κατανόηση  :)

Αποσυνδεδεμένος jimpan

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Δυστυχώς, πάντως, με τέτοια λογική δεν προχωράμε μπροστά. Όποιος λιώνει υπάρχει λύση: ας αλλάξει επάγγελμα...

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
....θα οδηγούσε σε προσθήκη μιας επιπλέον τρίτης ώρας ενημέρωσης γονέων στο άλλο σχολείο συμπλήρωσης ωραρίου. Και συγγνώμη για την διπλή ανάρτηση του θέματος ...
Αν κατάλαβα καλά από το αρχικό σου μήνυμα, διαθέτεις 2 ώρες στο ένα σχολείο αδιαμαρτύρητα και δεν θα ήθελες να διαθέσεις μια στο άλλο. Αυτό δεν γίνεται, σε κάθε σχολείο πρέπει να διαθέτεις τουλάχιστον μια ώρα. Θα μπορούσες να διαθέσεις μια στο σχολείο που έχεις τις περισσότερες ώρες, το ελάχιστο δηλ. και μια στο δεύτερο σχολείο, αν σε βαραίνει τόσο.
Εμείς δεν βλέπουμε παρά μια ανάρτηση ερώτησής σου.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δυστυχώς, πάντως, με τέτοια λογική δεν προχωράμε μπροστά. Όποιος λιώνει υπάρχει λύση: ας αλλάξει επάγγελμα...

Ένας από τους λόγους που τα σχολεία πάνε κατά διαόλου, πέρα από τους γονείς, είαι και αυτή η νοοτροπία των "συναδέλφων" ότι η δουλειά μας είναι μόνο οι 4-5 ώρες μάθημα τη μέρα, κατά προτίμηση χωρίς κενό ενδιάμεσα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)