0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευελπιστούμε, όμως, να δώσει όλα τα οργανικά μας γενικής + ειδικής στους φετινούς διορισμούς και όχι μέρος αυτών (με την αιτιολογία ότι θα δοθούν του χρόνου). Αλλιώς είναι κοροϊδία!
Έχουμε εικόνα για μεταθέσεις ειδικής ή είναι πολύ λιγότερες;
Η αύξηση στον αριθμό των Ολοήμερων Τμημάτων στο Νηπιαγωγείο είναι ένας συνδυασμός της δίχρονης και άλλων παραγόντων, όπως της μείωσης του ελάχιστου αριθμού για τη λειτουργία Ολοήμερου Τμήματος Νηπιαγωγείου από 7 σε 5 αλλά και της λειτουργίας της Επέκτασης Ολοημέρου μέχρι 17:30 που απασχολεί περίπου 300 ΠΕ60.Το τρέχον σχολικό έτος 2024-2025 έχουμε περίπου 140.000 μαθητές στα Πρωινά Τμήματα των Νηπιαγωγείων και περίπου 76.200 στα Ολοήμερα Τμήματα των Νηπιαγωγείων. Ας δούμε τα Νηπιαγωγεία ανά Τμήματα Ολοημέρου:Τμήματα Ολοημέρου : Αριθμός Νηπιαγωγείων0 : 7151 : 28422 : 10193 : 1014 : 236 : 37 : 1(αν κάνετε οριζόντια τους πολλαπλασιασμούς και αθροίσετε, βγαίνει 5.300)Το σχολικό έτος 2015-2016 είχαμε περίπου 142.700 μαθητές στα Πρωινά Τμήματα των Νηπιαγωγείων και περίπου 55.300 στα Ολοήμερα Τμήματα των Νηπιαγωγείων. Ας δούμε τα Νηπιαγωγεία ανά Τμήματα Ολοημέρου για το 2015-2016:Τμήματα Ολοημέρου : Αριθμός Νηπιαγωγείων0 : 20691 : 25792 : 4403 : 194 : 4(αν κάνετε οριζόντια τους πολλαπλασιασμούς και αθροίσετε, βγαίνει 3.532)Άρα το 2024-2025 σε σύγκριση με το 2015-2016 υπάρχουν πολύ λιγότερα Νηπιαγωγεία χωρίς κανένα τμήμα Ολοημέρου. Και εκεί που οι 3.132 οργανικές ΠΕ60 Ολοημέρου υπολείπονταν κατά 400 από τα λειτουργούντα τμήματα Ολοημέρου, πλέον η ψαλίδα έχει ανοίξει πολύ περισσότερο (μέχρι το 5.300).Για να μη γεμίσω και με άλλους αριθμούς την ανάρτηση, η αύξηση των μαθητών (και συνεπακόλουθα και των τμημάτων) Ολοημέρου ξεκίνησε το 2018-2019, πρώτη χρονιά εφαρμογής της δίχρονης.Τώρα, μαθητές-φαντάσματα (γιατί αυτό βλέπω να υπονοείται) υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (και κυρίως στα Εσπερινά ΕΠΑΛ, όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτησή μου). Πάντως στα Νηπιαγωγεία εκτιμώ ότι είναι πολύ λιγότεροι από άλλους τύπους σχολείων.
Να μου πεις και για τις πλασματικες εγγραφές μαθητών στα νηπιαγωγεία, να δω κάτι που θέλω..
Στην πρωτοβάθμια που είμαι βγάλανε μέχρι την Δευτέρα να δηλώσουμε για τοποθέτηση στα τμήματα ένταξης, εγώ είμαι στη διάθεσή αρκετό καιρό καθώς είναι δύσκολος ο νομός. Οπότε θα βγούνε κάποια από αυτά, καθώς στη διάθεσή είμαστε 4-5 συνάδελφοι.Υγ: Θέλω άλλο κενό, το οποίο θα γίνει ή λειτουργικό πολύ σύντομο ή οργανικό καθώς λογικά η συνάδελφος θα πάει εκεί που θέλει με τις συμπληρωματικές ( εάν γνωρίζει κανείς πως να κινηθώ)
Δηλαδή; Ψεύτικες εγγραφές δεν γίνονται, όλα συνδέονται ηλεκτρονικά.