0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Ο ιδρυματισμος ορισμένων συναδέλφων δεν έχει όρια. Συνεχίζουν να γράφουν στο Viber του σχολείου ακόμη και στις διακοπές. Φαινόμενο που οδηγεί στο συμπέρασμα πως όλη τους η ζωή περιστρέφεται γύρω από το σχολείο. Καλά κάνουν και μας φορτώνουν με πρόσθετες εργασίες. Ο κλάδος είναι εντελώς pathetic (αξιολυπητος, για κλάματα)...
Daidalos, αν τυχόν είσαι σε πρότυπο, το βρίσκω εύλογο να συμβαίνει. Αν δεν είσαι σε πρότυπο, τότε όντως δεν πάνε καλά τα πράγματα.
Όταν λες ότι γράφουν στο viber του σχολείου εννοείς ότι συζητούν υπηρεσιακά; Ή γράφουν για ευχές και αλληλεπίδραση; Εγω πάντως δεν το βρίσκω παράλογο. Μπορεί στις γιορτές κάποιος να διορθώνει διαγωνίσματα και να θέλει να κάνει σχόλια για μαθητες. Άλλος που είναι νέος να προετοιμάζει τα παρακάτω και να θέλει ιδέες ή συμβουλές. Δεν θα το έλεγα ιδρυματισμό αυτό. Εγω προσωπικά με το που κλείνουμε είμαι σε μεγάλη ενεργητικότητα, γιατι τον καιρό των μαθημάτων με κουράζει και με απογοητεύει η συμπεριφορά των παιδιών, ενώ μόλις κλείσουμε και μου φύγει αυτό το βάρος, καθαρίζει το κεφάλι μου κ έρχονται ένα σωρό δημιουργικές ιδέες, τις οποίες προσπαθώ να τακτοποιήσω ώστε να τις εφαρμόσω καποια στιγμή. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από πνευματική εργασία συνεχώς. Δεν έχουν όλοι μικρά παιδιά που να απορροφούν όλη τους την ενέργεια στο σπίτι ή το αντίθετο, ακριβώς επειδή το έχουν αυτό, η δουλειά είναι μια διαφυγή. Και τελευταίο το πιο σημαντικό: πόσοι εκπαιδευτικοί κάνουν όντως διακοπές; Πόσοι έχουν φύγει ένα τριήμερο-τετραήμερο των γιορτών για να πάνε κάπου? (δεν εννοώ την επιστροφή στο πατρικό ή στη βάση τους). Ξέρετε πολλούς; Εγω όσους ξέρω, δεν το έκαναν με τον μισθό του εκπαιδευτικού, το έκαναν χάρη στην εργασία του/της συζύγου. Αντιθετα οποιοσδήποτε άλλος γνωριζω, που συστηματικά θα μας λοιδωρεί και θα μας απαξιώνει, κάπου πήγε φέτος. Τα stories μου ήταν γεμάτα χιόνια, όχι μόνο από τους νησιώτες που φυσικά έχουν λεφτά. Ο εργαζόμενος λοιπόν ππυ έχει φυλάξει 4-5 κανονικές, πάει ταξιδάκια, κάνει διακοπές, αδειάζει το κεφάλι του. ο εκπαιδευτικός με τις 15 μέρες υποχρεωτική αργία, δεν μπορεί να πάει πουθενά, κοιτάει ίσα ίσα να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά του που θα είναι μονιμα οι φτωχοί συγγενείς όταν ακούνε τους συμμαθητές τους να μιλάνε για τις διακοπές του, και σίγουρα από ένα σημείο κ μετά παρακαλάει να ανοίξει το σχολείο γιατί δεν έχει άλλο λόγο παράτασης αυτής της μιζέριας, σε μια περίοδο που ψυχαναγκαστικά είσαι υποχρεωμένος να παριστάνεις ότι ξεφαντωνεις και παίρνεις ωραίες αποφάσεις για το νέο έτος. Αν θέλουμε λοιπόν να συζητήσουμε για τις διακοπές των εκπαιδευτικών, ας συζητήσουμε για το τι (δεν) μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί με τις άδειες τους, αντί να ειρωνευόμαστε όποιον αγαπάει τη δουλειά του. Καλή χρονιά!
Οπα ρε παιδια! Δλδ οποίος δεν έχει λεφτά για να κάνει ένα τετραήμερο στην Βιεννη θα πρέπει να γράφει υπηρεσιακά θέματα στο viber? Τόσο ΔΟΥΛΟΣ που αν και ξέρει ότι ο μισθός του δεν του αρκεί να σκέφτεται πως να δουλέψει κι άλλο; Αν δεν του φτάνουν τα λεφτά για Βιεννη στις 15ημερες που εχει κενές ή να πάει να σκαλίσει κανένα μπαξέ ή να πάει να κάνει μια δεύτερη δουλειά. Τέλος δεν έχουμε μονό εμείς διακοπές πάρα μα πάρα πολλοί άλλοι σε θέσεις στο δημόσιο κάθονται αυτές τις ημέρες με πολλές άγραφες άδειες αλλά και στον ιδιωτικό τομέα το ιδιο..
Ρε παιδιά το να συζητάς με συναδέλφους στο viber δεν είναι εργασία και υπηρεσιακή ενασχόληση. Εκτός αν εννοουμε ότι ο διευθυντής στελνει στον υπεύθυνο της ιστοσελίδας να κάνει αναρτήσεις πχ. Αυτό είναι ανάθεση εργασίας που προφανώς και δεν είναι θεμιτό να γίνει. Όλοι πο υπόλοιποι λίγο πολύ ένα διόρθωμα ή τον σχεδιασμό ενός διαγωνισματος ή τηνπροετοιμασια κάποιων παρακάτω ενοτήτων, μέσα στις γιορτές σίγουρα τα κάνουμε. Ειναι πιο εύκολο να τα κανεις τότε παρα τις καθημερινές. Σιγά το τραγικό δηλαδή. Εγω θα επαναλάβω: μακάρι να είχαμε λεφτά να κάνουμε ταξίδια όπως όλοι οι άλλοι. Με αυτά πρέπει να ασχολούμαστε. Όχι αν κάποιος είναι λίγο πιο εργασιομανής στηνπαύση του σχολείου (που ΔΕΝ είναι διακοπές αν δεν φύγεις να πας κάπου, είναι απλα μέρες που δεν πας στη δουλειά).