*

Αποστολέας Θέμα: Εορτές: κολλημένοι με το σχολείο  (Αναγνώστηκε 4554 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
Εορτές: κολλημένοι με το σχολείο
« στις: Ιανουαρίου 02, 2025, 02:08:06 pm »
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Ο ιδρυματισμος ορισμένων συναδέλφων δεν έχει όρια. Συνεχίζουν να γράφουν στο Viber του σχολείου ακόμη και στις διακοπές. Φαινόμενο που οδηγεί στο συμπέρασμα πως όλη τους η ζωή περιστρέφεται γύρω από το σχολείο. Καλά κάνουν και μας φορτώνουν με πρόσθετες εργασίες. Ο κλάδος είναι εντελώς pathetic (αξιολυπητος, για κλάματα)...   :D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Εορτές: κολλημένοι με το σχολείο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:38:29 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 02, 2025, 02:53:58 pm »
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Ο ιδρυματισμος ορισμένων συναδέλφων δεν έχει όρια. Συνεχίζουν να γράφουν στο Viber του σχολείου ακόμη και στις διακοπές. Φαινόμενο που οδηγεί στο συμπέρασμα πως όλη τους η ζωή περιστρέφεται γύρω από το σχολείο. Καλά κάνουν και μας φορτώνουν με πρόσθετες εργασίες. Ο κλάδος είναι εντελώς pathetic (αξιολυπητος, για κλάματα)...   :D

Χρόνια πολλά. Το να γράφουν γιατί σε ενοχλεί; Βάλε την ομάδα σε σίγαση για την περίοδο των εορτών αν δε θέλεις να σε ενοχλεί. Αν φορτώνουν εργασίες όπως λες, τότε είναι άλλο θέμα. Εξαρτάται όμως αν αυτές είναι όντως υποχρεώσεις σας που πρέπει να εκπληρωθούν πριν την επιστροφή μετά τις γιορτές ή είναι πράγματα που εφευρίσκουν οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση, οι γενικεύσεις κι οι χαρακτηρισμοί δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ωραίο. Μπράβο σε όσους έχουν πλήρη ζωή κι οικογένειες και "γεμίζουν" έτσι. Λίγη κατανόηση και στους υπόλοιπους δε νομίζω να βλάπτει.

Αποσυνδεδεμένος Georgia m.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 02, 2025, 05:00:12 pm »
Χρόνια πολλά! Με αγάπη και υγεία πάνω από όλα για όλους μας! Και ας μην ξεχνάμε ότι η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάμε σε διχόνοιες. Και πάλι να είμαστε όλοι καλά και χαρούμενοι το 2025!!????

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 02, 2025, 06:34:01 pm »
Daidalos, αν τυχόν είσαι σε πρότυπο, το βρίσκω εύλογο να συμβαίνει. Αν δεν είσαι σε πρότυπο, τότε όντως δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:38:29 »

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 02, 2025, 08:05:36 pm »
Daidalos, αν τυχόν είσαι σε πρότυπο, το βρίσκω εύλογο να συμβαίνει. Αν δεν είσαι σε πρότυπο, τότε όντως δεν πάνε καλά τα πράγματα.
Καλησπέρα. Όχι, δεν είμαι σε πρότυπο...

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 03, 2025, 09:05:36 am »
Όταν λες ότι γράφουν στο viber του σχολείου εννοείς ότι συζητούν υπηρεσιακά; Ή γράφουν για ευχές και αλληλεπίδραση;

Εγω πάντως δεν το βρίσκω παράλογο. Μπορεί στις γιορτές κάποιος να διορθώνει διαγωνίσματα και να θέλει να κάνει σχόλια για μαθητες. Άλλος που είναι νέος να προετοιμάζει τα παρακάτω και να θέλει ιδέες ή συμβουλές. Δεν θα το έλεγα ιδρυματισμό αυτό. Εγω προσωπικά με το που κλείνουμε είμαι σε μεγάλη ενεργητικότητα, γιατι τον καιρό των μαθημάτων με κουράζει και με απογοητεύει η συμπεριφορά των παιδιών, ενώ μόλις κλείσουμε και μου φύγει αυτό το βάρος, καθαρίζει το κεφάλι μου κ έρχονται ένα σωρό δημιουργικές ιδέες, τις οποίες προσπαθώ να τακτοποιήσω ώστε να τις εφαρμόσω καποια στιγμή. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από πνευματική εργασία συνεχώς. Δεν έχουν όλοι μικρά παιδιά που να απορροφούν όλη τους την ενέργεια στο σπίτι ή το αντίθετο, ακριβώς επειδή το έχουν αυτό, η δουλειά είναι μια διαφυγή.

Και τελευταίο το πιο σημαντικό: πόσοι εκπαιδευτικοί κάνουν όντως διακοπές; Πόσοι έχουν φύγει ένα τριήμερο-τετραήμερο των γιορτών για να πάνε κάπου? (δεν εννοώ την επιστροφή στο πατρικό ή στη βάση τους). Ξέρετε πολλούς; Εγω όσους ξέρω, δεν το έκαναν με τον μισθό του εκπαιδευτικού, το έκαναν χάρη στην εργασία του/της συζύγου. Αντιθετα οποιοσδήποτε άλλος γνωριζω, που συστηματικά θα μας λοιδωρεί και θα μας απαξιώνει, κάπου πήγε φέτος. Τα stories μου ήταν γεμάτα χιόνια, όχι μόνο από τους νησιώτες που φυσικά έχουν λεφτά. Ο εργαζόμενος λοιπόν ππυ έχει φυλάξει 4-5 κανονικές, πάει ταξιδάκια, κάνει διακοπές, αδειάζει το κεφάλι του. ο εκπαιδευτικός με τις 15 μέρες υποχρεωτική αργία, δεν μπορεί να πάει πουθενά, κοιτάει ίσα ίσα να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά του που θα είναι μονιμα οι φτωχοί συγγενείς όταν ακούνε τους συμμαθητές τους να μιλάνε για τις διακοπές του, και σίγουρα από ένα σημείο κ μετά παρακαλάει να ανοίξει το σχολείο γιατί δεν έχει άλλο λόγο παράτασης αυτής της μιζέριας, σε μια περίοδο που ψυχαναγκαστικά είσαι υποχρεωμένος να παριστάνεις ότι ξεφαντωνεις και παίρνεις ωραίες αποφάσεις για το νέο έτος.

Αν θέλουμε λοιπόν να συζητήσουμε για τις διακοπές των εκπαιδευτικών, ας συζητήσουμε για το τι (δεν) μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί με τις άδειες τους, αντί να ειρωνευόμαστε όποιον αγαπάει τη δουλειά του.

Καλή χρονιά!

Αποσυνδεδεμένος Serraios

• Ιστορικό μέλος
  • Όνειρα κόντρα στην φθορά..
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 03, 2025, 10:23:13 am »
Όταν λες ότι γράφουν στο viber του σχολείου εννοείς ότι συζητούν υπηρεσιακά; Ή γράφουν για ευχές και αλληλεπίδραση;

Εγω πάντως δεν το βρίσκω παράλογο. Μπορεί στις γιορτές κάποιος να διορθώνει διαγωνίσματα και να θέλει να κάνει σχόλια για μαθητες. Άλλος που είναι νέος να προετοιμάζει τα παρακάτω και να θέλει ιδέες ή συμβουλές. Δεν θα το έλεγα ιδρυματισμό αυτό. Εγω προσωπικά με το που κλείνουμε είμαι σε μεγάλη ενεργητικότητα, γιατι τον καιρό των μαθημάτων με κουράζει και με απογοητεύει η συμπεριφορά των παιδιών, ενώ μόλις κλείσουμε και μου φύγει αυτό το βάρος, καθαρίζει το κεφάλι μου κ έρχονται ένα σωρό δημιουργικές ιδέες, τις οποίες προσπαθώ να τακτοποιήσω ώστε να τις εφαρμόσω καποια στιγμή. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από πνευματική εργασία συνεχώς. Δεν έχουν όλοι μικρά παιδιά που να απορροφούν όλη τους την ενέργεια στο σπίτι ή το αντίθετο, ακριβώς επειδή το έχουν αυτό, η δουλειά είναι μια διαφυγή.

Και τελευταίο το πιο σημαντικό: πόσοι εκπαιδευτικοί κάνουν όντως διακοπές; Πόσοι έχουν φύγει ένα τριήμερο-τετραήμερο των γιορτών για να πάνε κάπου? (δεν εννοώ την επιστροφή στο πατρικό ή στη βάση τους). Ξέρετε πολλούς; Εγω όσους ξέρω, δεν το έκαναν με τον μισθό του εκπαιδευτικού, το έκαναν χάρη στην εργασία του/της συζύγου. Αντιθετα οποιοσδήποτε άλλος γνωριζω, που συστηματικά θα μας λοιδωρεί και θα μας απαξιώνει, κάπου πήγε φέτος. Τα stories μου ήταν γεμάτα χιόνια, όχι μόνο από τους νησιώτες που φυσικά έχουν λεφτά. Ο εργαζόμενος λοιπόν ππυ έχει φυλάξει 4-5 κανονικές, πάει ταξιδάκια, κάνει διακοπές, αδειάζει το κεφάλι του. ο εκπαιδευτικός με τις 15 μέρες υποχρεωτική αργία, δεν μπορεί να πάει πουθενά, κοιτάει ίσα ίσα να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά του που θα είναι μονιμα οι φτωχοί συγγενείς όταν ακούνε τους συμμαθητές τους να μιλάνε για τις διακοπές του, και σίγουρα από ένα σημείο κ μετά παρακαλάει να ανοίξει το σχολείο γιατί δεν έχει άλλο λόγο παράτασης αυτής της μιζέριας, σε μια περίοδο που ψυχαναγκαστικά είσαι υποχρεωμένος να παριστάνεις ότι ξεφαντωνεις και παίρνεις ωραίες αποφάσεις για το νέο έτος.

Αν θέλουμε λοιπόν να συζητήσουμε για τις διακοπές των εκπαιδευτικών, ας συζητήσουμε για το τι (δεν) μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί με τις άδειες τους, αντί να ειρωνευόμαστε όποιον αγαπάει τη δουλειά του.

Καλή χρονιά!

Οπα ρε παιδια! Δλδ οποίος δεν έχει λεφτά για να κάνει ένα τετραήμερο στην Βιεννη θα πρέπει να γράφει υπηρεσιακά θέματα στο viber? Τόσο ΔΟΥΛΟΣ που αν και ξέρει ότι ο μισθός του δεν του αρκεί να σκέφτεται πως να δουλέψει κι άλλο; Αν δεν του φτάνουν τα λεφτά για Βιεννη στις 15ημερες που εχει κενές ή να πάει να σκαλίσει κανένα μπαξέ ή να πάει να κάνει μια δεύτερη δουλειά. Τέλος δεν έχουμε μονό εμείς διακοπές πάρα μα πάρα πολλοί άλλοι σε θέσεις στο δημόσιο κάθονται αυτές τις ημέρες με πολλές άγραφες άδειες αλλά και στον ιδιωτικό τομέα το ιδιο..
Χαμογέλα ρε.. τι σου ζητάνε;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 03, 2025, 10:32:54 am »
Οπα ρε παιδια! Δλδ οποίος δεν έχει λεφτά για να κάνει ένα τετραήμερο στην Βιεννη θα πρέπει να γράφει υπηρεσιακά θέματα στο viber? Τόσο ΔΟΥΛΟΣ που αν και ξέρει ότι ο μισθός του δεν του αρκεί να σκέφτεται πως να δουλέψει κι άλλο; Αν δεν του φτάνουν τα λεφτά για Βιεννη στις 15ημερες που εχει κενές ή να πάει να σκαλίσει κανένα μπαξέ ή να πάει να κάνει μια δεύτερη δουλειά. Τέλος δεν έχουμε μονό εμείς διακοπές πάρα μα πάρα πολλοί άλλοι σε θέσεις στο δημόσιο κάθονται αυτές τις ημέρες με πολλές άγραφες άδειες αλλά και στον ιδιωτικό τομέα το ιδιο..

Συμφωνω απολυτα!

Και αν καποιος/α θελει νε δουλεψει για το οποιοδηποτε λογο ΚΑΙ αυτες τις μερες, δεν χρειαζεται να το διατυμπανιζει στο οποιο viber…. Μπορει καλλιστα να κνει τη δουλεια του/της και να αφησει ολους τους αλλους, που προφανως δεν αγαπανε τη δουλεια τους, να κανουν ο,τι τους ερθει στο κεφαλι, μεχρι και να ειναι ολη τη μερα σουρωμενοι μεσα σε αυτη τη μιζερια των διακοπων και να χορευουν πανω σε τραπεζια στα μπουζουκια!!!!!! Και ας μην πανε στη Βιεννη ή στα εγχωρια και μη χιονοδρομικα!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 03, 2025, 01:14:02 pm »
Ρε παιδιά το να συζητάς με συναδέλφους στο viber δεν είναι εργασία και υπηρεσιακή ενασχόληση. Εκτός αν εννοουμε ότι ο διευθυντής στελνει στον υπεύθυνο της ιστοσελίδας να κάνει αναρτήσεις πχ. Αυτό είναι ανάθεση εργασίας που προφανώς και δεν είναι θεμιτό να γίνει. Όλοι πο υπόλοιποι λίγο πολύ ένα διόρθωμα ή τον σχεδιασμό ενός διαγωνισματος ή την
προετοιμασια κάποιων παρακάτω ενοτήτων, μέσα στις γιορτές σίγουρα τα κάνουμε. Ειναι πιο εύκολο να τα κανεις τότε παρα τις καθημερινές. Σιγά το τραγικό δηλαδή.

Εγω θα επαναλάβω: μακάρι να είχαμε λεφτά να κάνουμε ταξίδια όπως όλοι οι άλλοι. Με αυτά πρέπει να ασχολούμαστε. Όχι αν κάποιος είναι λίγο πιο εργασιομανής στην
παύση του σχολείου (που ΔΕΝ είναι διακοπές αν δεν φύγεις να πας κάπου, είναι απλα μέρες που δεν πας στη δουλειά).

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 03, 2025, 02:23:49 pm »
Ρε παιδιά το να συζητάς με συναδέλφους στο viber δεν είναι εργασία και υπηρεσιακή ενασχόληση. Εκτός αν εννοουμε ότι ο διευθυντής στελνει στον υπεύθυνο της ιστοσελίδας να κάνει αναρτήσεις πχ. Αυτό είναι ανάθεση εργασίας που προφανώς και δεν είναι θεμιτό να γίνει. Όλοι πο υπόλοιποι λίγο πολύ ένα διόρθωμα ή τον σχεδιασμό ενός διαγωνισματος ή την
προετοιμασια κάποιων παρακάτω ενοτήτων, μέσα στις γιορτές σίγουρα τα κάνουμε. Ειναι πιο εύκολο να τα κανεις τότε παρα τις καθημερινές. Σιγά το τραγικό δηλαδή.

Εγω θα επαναλάβω: μακάρι να είχαμε λεφτά να κάνουμε ταξίδια όπως όλοι οι άλλοι. Με αυτά πρέπει να ασχολούμαστε. Όχι αν κάποιος είναι λίγο πιο εργασιομανής στην
παύση του σχολείου (που ΔΕΝ είναι διακοπές αν δεν φύγεις να πας κάπου, είναι απλα μέρες που δεν πας στη δουλειά).

Εαν θες να τα κανεις, τα κανεις.
Εαν θες να κανεις διαλογο με ενα συναδελφο για ο,τι κανεις στις διακοπες, το κανεις με προσωπικα μηνυματα και οχι σε ομαδες να τα βλεπουν ολοι και να χτυπαει καθε τοσο το μηνυμα!

Δεν θελουν ολοι να δουλεψουν ή να ασχοληθουν με ο,τι εχει να κανει με το σχολειο και τα μαθηματα!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Εορτές: κολλημένοι με το σχολείο
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 03, 2025, 02:29:08 pm »
Όπως κλείνουμε τα ξυπνητήρια μας στις διακοπές, αν κάποιος είναι της άποψης ότι στις 23/12 η φάση είναι "τα ξαναλέμε στις 8/1", βάζει την ομάδα στο viber στη σίγαση. Θέλετε να επιβάλλετε τη δικιά σας άποψη στους άλλους, ενώ είναι πολύ απλό το να το βάλεις στη σίγαση και να αγνοήσεις τα μηνύματα. Μάλλον κάποια δικιά σας ανασφάλεια πυροδοτείται κι αντιδράτε έτσι.

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 03, 2025, 04:25:20 pm »
Δεν καταλαβαίνω τι γράφουν οι συνάδελφοι και ενοχλεί. Αν γράφουν ευχές ή πως πέρασαν δεν το βρίσκω κακό. Αν γράφουν υπηρεσιακά θέματα, άστους να συννενοηθούν μεταξυ τους. Αν στέλνει ο διευθυντής οδηγίες ή εντολες, απλά τον στέλνεις στο διάουλο, γράφοντας. "Μην ξανατολμήσεις σε περίοδο διακοπών να στείλεις μήνυμα και χε......κα αν μου κάνεις αναφορά. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις ..."
Τα πράγματα είναι απλά νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 03, 2025, 06:52:52 pm »
Στο σχολείο μου έχουμε μια κοινή ομάδα στο Viber όλοι οι εκπαιδευτικοί, η οποία με έχει σώσει σε ευχολόγια εορτών πάσης φύσεως (και όχι μόνο εμένα). Με δυο λόγια ξεμπερδεύεις από τηλεφωνήματα που θα έκανες σε όσους δεν θα ήθελες να τηλεφωνήσεις. Εκτός αυτού (και της προφανούς χρησιμότητάς του σε καθημερινά ζητήματα του σχολείου πέραν των εορτών), δεν τρέχει τίποτα να διαβάσεις κάπου κάπου και καμιά ιδέα συναδέλφου με τον οποίο βλέπεσαι όλη μέρα και θέλει να την μοιραστεί. Βάζουμε και μια καρδούλα (γιατί δεν πληρώνουμε να την τσιγκουνευόμαστε) και τελείωσε. Μήπως στο φόρουμ δεν διαβάζουμε μέσα στις γιορτές διάφορα; Εδώ δεν ισχύει το κόλλημα και ισχύει μόνο στους συναδέλφους μας στο σχολείο ή μόνο αυτούς έχουμε σιχαθεί;
Στο δικό μου όμως σχολείο έχουμε και άλλες ομάδες στις οποίες έχω προστεθεί μισοαθέλητα. Ομάδα των φιλολόγων του σχολείου, μέσα. Ομάδα των γυναικών του σχολείου, μέσα. Ομάδα κλίκας α, μέσα. Ομάδα κλίκας β, μέσα. Ομάδα εργασίας διευθυντή για αναρτήσεις, μέσα. Ομάδα προβληματισμού για μαθητές μέσα. Αυτές τις ομάδες (που ή δεν έχουν νόημα ύπαρξης ή είμαι για να μην αρνηθώ να είμαι) τις έχω σε σίγαση και προφανώς δεν με ενοχλούν. Όταν βρίσκω χρόνο, τα κοιτάζω και είναι σαν να παρακολουθώ μια συζήτηση από την οποία απέχω.

Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 03, 2025, 09:14:51 pm »
Τι πάθατε με το viber; Εκεί είναι το πρόβλημα; Βάλτε το σε σίγαση. Σιγά το ζήτημα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182513
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)