0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το συνεργατικές σχέσεις είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να υπάρχει. Είναι θλιβερό αν μεταξύ ατόμων του ίδιου χώρου εργασίας υπάρχει μόνο αυτό, αλλά ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι ούτε καν αυτό είναι αυτονόητο. Και δεν μιλάμε για κανονική συνεργασία, ούτως ή άλλως, γιατί το σχολείο ως εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα δεν έχει κουλτούρα συνεργασίας (και νομίζω ότι για πολλούς που επιλέγουν αυτή τη δουλειά, η απουσία συνεργασίας είναι ένα κίνητρο, δυστυχώς). Το ελάχιστο που θα έπρεπε να υπάρχει είναι σεβασμός, έστω, αφού δεν θελουμε να συνεργαζόμαστε. Και δεν είμαι σίγουρη ότι υπάρχει και αυτό.
Από τις συστάσεις μέχρι τη δικαιοσυνη υπάρχει τεράστια απόσταση. Για όνομα του θεού. Τα σχολικα παραπτώματα τα αντιμετωπίζουμε πρώτα ως σχολικα παραπτώματα και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις προχωράμε εκτός σχολείου. Άλλο να σε διαπομπεύσει στο διαδίκτυο, άλλο να σε προσβάλει εντός σχολείου, Δεν αρκεί η σύσταση φυσικά, αυτό είναι λόγος αποβολής από τον διευθυντή απευθείας. Κι αν δεν το κάνει ο ίδιος, ζήτα συνεδρίαση. Η μαθήτρια μόνο σε εσένα φέρεται έτσι; Δεν το νομίζω. Σίγουρα θα έχει γενικα τετοια στάση και σε άλλους εκπαιδευτικούς, ιδίως όσους θεωρεί ευάλωτους (πχ νέους). Γιατί δεν τα συζητάτε αυτά στο σχολείο σας;
Ρωτάει ο Έσπερος γιατί δεν συζητάμε στο σχολείο...?Έσπερε μήπως θυμάσαι το νήμα που άνοιξα με τίτλο "Σχέσεις Εκπαιδευτικών" και τι είπες στο τέλος...στο θυμίζω...
Όπως έγραψα αλλού, είμαι σε σχολείο που όποιος έχει φύγει λέει ότι είμαστε από τους χειρότερους συλλόγους που έχει δει. Οπότε δεν μιλώ έχοντας ένα εξιδανικευμένο πρότυπο κατά νου. Όσο και να μην έχετε σχέσεις όμως, δεν μπορεί να μην ξέρεις αν η μαθήτρια που βρίζει εσένα, βρίζει και άλλους, και πώς το αντιμετωπίζουν αυτό οι άλλοι.
Εμένα θίγει αδιαφορώ τι κάνει με άλλους…ωστόσο έχουμε φτάσει σε σημείο που οι μαθητές μας πήραν πρέφα θεωρώντας οτι δεν υπάρχει αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των καθηγητών και μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά...
Δεν πάει έτσι. Τι σημαίνει αδιαφορείς τι κάνει στους άλλους; Αδιαφορείς όπως αδιαφορούν για σένα οι άλλοι και περιμένεις ότι θα το λύσεις μόνος σου;
Μα Εσπερε μαζι μιλαμε χωρια καταλαβαινουμε μου φαινεται...Εγω δεν ξερω τι κανει στους αλλους γιατι πιθανον να ειναι δειλοι και να μην το κανουν θεμα...Πως ομως οταν δεν συνεργαζομαστε (οπως εσυ διαπιστωσες ) θα γινουμε κοινωνοι γεγονοτων...?
Μαθήτρια που κάθεται και με φωνάζει καρα*λα είτε μέσα στην τάξη είτε στο προαύλιο...Έγιναν συστάσεις από τον διευθυντή αλλά εγώ θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να προσφύγω στην δικαιοσύνη...
Ρώτα δικηγόρο. Εδώ δε μπορούμε ν' αποφανθούμε περί νομικής δυνατότητας μήνυσης. Δεν είμαστε δικηγόροι.