*

Αποστολέας Θέμα: Μαθήτρια  (Αναγνώστηκε 6531 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Μαθήτρια
« στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 02:47:54 pm »
Μαθήτρια που κάθεται και με φωνάζει καρα*λα είτε μέσα στην τάξη είτε στο προαύλιο...Έγιναν συστάσεις από τον διευθυντή αλλά εγώ θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να προσφύγω στην δικαιοσύνη... >:(
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μαθήτρια
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:42:17 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 03:09:55 pm »
Από τις συστάσεις μέχρι τη δικαιοσυνη υπάρχει τεράστια απόσταση.  Για όνομα του θεού. Τα σχολικα παραπτώματα τα αντιμετωπίζουμε πρώτα ως σχολικα παραπτώματα και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις προχωράμε εκτός σχολείου. Άλλο να σε διαπομπεύσει στο διαδίκτυο, άλλο να σε προσβάλει εντός σχολείου, Δεν αρκεί η σύσταση φυσικά, αυτό είναι λόγος αποβολής από τον διευθυντή απευθείας. Κι αν δεν το κάνει ο ίδιος, ζήτα συνεδρίαση. Η μαθήτρια μόνο σε εσένα φέρεται έτσι; Δεν το νομίζω. Σίγουρα θα έχει γενικα τετοια στάση και σε άλλους εκπαιδευτικούς, ιδίως όσους θεωρεί ευάλωτους (πχ νέους). Γιατί δεν τα συζητάτε αυτά στο σχολείο σας;

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 03:19:15 pm »
Ρωτάει ο Έσπερος γιατί δεν συζητάμε στο σχολείο...?

Έσπερε μήπως θυμάσαι το νήμα που άνοιξα με τίτλο "Σχέσεις Εκπαιδευτικών" και τι είπες στο τέλος...στο θυμίζω...

Παράθεση
Το συνεργατικές σχέσεις είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να υπάρχει. Είναι θλιβερό αν μεταξύ ατόμων του ίδιου χώρου εργασίας υπάρχει μόνο αυτό, αλλά ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι ούτε καν αυτό είναι αυτονόητο. Και δεν μιλάμε για κανονική συνεργασία, ούτως ή άλλως, γιατί το σχολείο ως εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα δεν έχει κουλτούρα συνεργασίας (και νομίζω ότι για πολλούς που επιλέγουν αυτή τη δουλειά, η απουσία συνεργασίας είναι ένα κίνητρο, δυστυχώς). Το ελάχιστο που θα έπρεπε να υπάρχει είναι σεβασμός, έστω, αφού δεν θελουμε να συνεργαζόμαστε. Και δεν είμαι σίγουρη ότι υπάρχει και αυτό.

Από τις συστάσεις μέχρι τη δικαιοσυνη υπάρχει τεράστια απόσταση.  Για όνομα του θεού. Τα σχολικα παραπτώματα τα αντιμετωπίζουμε πρώτα ως σχολικα παραπτώματα και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις προχωράμε εκτός σχολείου. Άλλο να σε διαπομπεύσει στο διαδίκτυο, άλλο να σε προσβάλει εντός σχολείου, Δεν αρκεί η σύσταση φυσικά, αυτό είναι λόγος αποβολής από τον διευθυντή απευθείας. Κι αν δεν το κάνει ο ίδιος, ζήτα συνεδρίαση. Η μαθήτρια μόνο σε εσένα φέρεται έτσι; Δεν το νομίζω. Σίγουρα θα έχει γενικα τετοια στάση και σε άλλους εκπαιδευτικούς, ιδίως όσους θεωρεί ευάλωτους (πχ νέους). Γιατί δεν τα συζητάτε αυτά στο σχολείο σας;
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 03:50:04 pm »
Ρωτάει ο Έσπερος γιατί δεν συζητάμε στο σχολείο...?

Έσπερε μήπως θυμάσαι το νήμα που άνοιξα με τίτλο "Σχέσεις Εκπαιδευτικών" και τι είπες στο τέλος...στο θυμίζω...

Όπως έγραψα αλλού, είμαι σε σχολείο που όποιος έχει φύγει λέει ότι είμαστε από τους χειρότερους συλλόγους που έχει δει. Οπότε δεν μιλώ έχοντας ένα εξιδανικευμένο πρότυπο κατά νου. Όσο και να μην έχετε σχέσεις όμως, δεν μπορεί να μην ξέρεις αν η μαθήτρια που βρίζει εσένα, βρίζει και άλλους, και πώς το αντιμετωπίζουν αυτό οι άλλοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:42:17 »

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 04:15:35 pm »
Εμένα θίγει αδιαφορώ τι κάνει με άλλους…ωστόσο έχουμε φτάσει  σε σημείο που οι μαθητές μας πήραν πρέφα θεωρώντας οτι δεν υπάρχει αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των καθηγητών και μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά...

Όπως έγραψα αλλού, είμαι σε σχολείο που όποιος έχει φύγει λέει ότι είμαστε από τους χειρότερους συλλόγους που έχει δει. Οπότε δεν μιλώ έχοντας ένα εξιδανικευμένο πρότυπο κατά νου. Όσο και να μην έχετε σχέσεις όμως, δεν μπορεί να μην ξέρεις αν η μαθήτρια που βρίζει εσένα, βρίζει και άλλους, και πώς το αντιμετωπίζουν αυτό οι άλλοι.
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 04:23:56 pm »
Εμένα θίγει αδιαφορώ τι κάνει με άλλους…ωστόσο έχουμε φτάσει  σε σημείο που οι μαθητές μας πήραν πρέφα θεωρώντας οτι δεν υπάρχει αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των καθηγητών και μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά...

Δεν πάει έτσι. Τι σημαίνει αδιαφορείς τι κάνει στους άλλους; Αδιαφορείς όπως αδιαφορούν για σένα οι άλλοι και περιμένεις ότι θα το λύσεις μόνος σου; Και να μην συζητάτε όμως βρε παιδί μου, δεν τη βλέπετε τη συμπεριφορά των παιδιών; Εμείς δεν είμαστε τεράστιο σχολείο αλλά ούτε μικρό. Έχουμε πάνω από 250 μαθητες. Όλοι ξέρουμε τι κάνουν όλοι, ακόμα κι αν δεν είναι μαθητες μας. Φαίνεται. Τους βλέπουμε στην προσευχή, στην εφημερία, ακούμε ποιος βρίζει, ποιος είναι συνέχεια στο γραφείο, ποιος τσακώνεται, ποιος βγαίνει στην τουαλέτα σε κάθε ωρα, ποιος καπνίζει κρυφά ή λιγότερο κρυφά, ποιος αργεί το πρωί. Γίνεται κάτι και μπορούμε να μαντέψουμε ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές. Θα βγάζαμε λεφτά αν πονταραμε ποιος εμπλέκεται σε κάποιο συμβάν, μόνο και μόνο από την περιγραφή του συμβάντος. Αυτά κάνουν μπαμ σε ένα σχολείο. Αυτή η μαθήτρια λοιπόν, είναι αρνητική και απαξιωτική απέναντι σε όλους; Έχει κάνει το σχολείο κινήσεις; Τι παίζει; Δεν μπορεί να μην τα ξέρεις αυτά, εκτός αν είσαι εκεί για λίγες ώρες μόνο.

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 04:30:50 pm »
Μα Εσπερε μαζι μιλαμε χωρια καταλαβαινουμε μου φαινεται...
Εγω δεν ξερω τι κανει στους αλλους γιατι πιθανον να ειναι δειλοι και να μην το κανουν θεμα...
Πως ομως οταν δεν συνεργαζομαστε (οπως εσυ διαπιστωσες ) θα γινουμε κοινωνοι γεγονοτων...?

Δεν πάει έτσι. Τι σημαίνει αδιαφορείς τι κάνει στους άλλους; Αδιαφορείς όπως αδιαφορούν για σένα οι άλλοι και περιμένεις ότι θα το λύσεις μόνος σου;
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 04:35:07 pm »
Μα Εσπερε μαζι μιλαμε χωρια καταλαβαινουμε μου φαινεται...
Εγω δεν ξερω τι κανει στους αλλους γιατι πιθανον να ειναι δειλοι και να μην το κανουν θεμα...
Πως ομως οταν δεν συνεργαζομαστε (οπως εσυ διαπιστωσες ) θα γινουμε κοινωνοι γεγονοτων...?

Δέχομαι ότι δεν μιλάτε, αν
και δρν μπορώ να φανταστώ ότι σε ολόκληρο σχολείο δεν μιλάς με κανέναν. Αλλά το δέχομαι. Άλλο ρωτάω. Οι μαθητες που δημιουργούν πρόβλημα φαίνονται. Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις. Φαίνονται. Λίγο να τους παρατηρήσεις, το καταλαβαίνεις.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 04:53:48 pm »
Μαθήτρια που κάθεται και με φωνάζει καρα*λα είτε μέσα στην τάξη είτε στο προαύλιο...Έγιναν συστάσεις από τον διευθυντή αλλά εγώ θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να προσφύγω στην δικαιοσύνη... >:(
Ρώτα δικηγόρο. Εδώ δε μπορούμε ν' αποφανθούμε περί νομικής δυνατότητας μήνυσης. Δεν είμαστε δικηγόροι.

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 05:13:51 pm »
Μάλιστα μίλησε και αυτός που βαφτίζει τους μίσους μαθητές 'χρυσαγουλα'...

Ρώτα δικηγόρο. Εδώ δε μπορούμε ν' αποφανθούμε περί νομικής δυνατότητας μήνυσης. Δεν είμαστε δικηγόροι.
ΠΕ03

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 05:14:58 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 21, 2025, 10:37:26 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 05:20:57 pm »
Μα δίκιο έχει ο leon. Εδώ μπορούμε να σου απαντήσουμε σχολικα. Να σου πούμε για τα νομικά, τι; Αν μπορείς να κανεις μήνυση σε μαθήτρια; Προς τι η ειρωνεία;

Κρατιέμαι κρατιέμαι αλλά τελικά δεν θα κρατηθώ. Τα παιδιά ενίοτε ξέρουν καλά πώς θα φερθούν στον καθένα για να τον στενοχωρήσουν. Κι εγω έχω ευαίσθητα σημεία και κάθε χρόνο ένα τμήμα το βρίσκει και με πατάει. Το δικό μου ευαίσθητο σημείο είναι ότι λυπάμαι και το παίρνω προσωπικά, ως δική μου αδυναμία, αν δεν με υπολογίζουν, κι επειδή όλοι με υπολογίζουν εκτός από το εκάστοτε πολύ άτακτο τμήμα, αυτό τπ τμήμα το καταλαβαίνει και με εξευτελίζει γιατί ξέρουν ότι λυπάμαι, ότι με πιάνει απελπισία, ότι ντρέπομαι αν ακούγεται φασαρία από την τάξη μου και κάνουν ακριβώς αυτά, για να φωνάζω, να γελοιοποιούμαι και να διασκεδάζουν με το θεαμα. Μήπως λοιπόν η μαθήτρια το λέει σε εσένα γιατί ξέρει ότι θα σε πειράξει και δεν θα ξερεις πώς να το χειριστείς; Μήπως έχει δει ότι μια χοντράδα που είπε σε έναν καθηγητη έμπειρο με αυτοπεποίθηση, αυτός την αντιμετώπισε μόνος του με κάτι αποστομωτικό, ή με απαξιωτική αδιαφορία που δεν της έδινε υλικό και τον άφησε, ενώ άλλους τους  βλέπει σαν εύκολα θύματα; Γι αυτό σε ρωτάω τι κάνει αυτό το παιδί γενικα.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 21, 2025, 10:19:27 pm »
Μια λύση είναι να μιλήσεις με τον γονιό και να του πεις ότι η συμπεριφορά του παιδιού δεν είναι η πρέπουσα. Έχεις εικόνα από τι περιβάλλον προέρχεται η εν λόγω; Αν κι εγώ προσωπικά σε τυχόν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αντιδρώ κατά το δοκούν. Συνήθως πρόκειται για παιδιά "προβληματικα", ας το πούμε έτσι.

Αποσυνδεδεμένος diamand

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λετ εμ καμ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 22, 2025, 02:26:30 am »
Όταν μιλάμε για μαθητές να γνωρίζουμε ότι ο νόμος τους θεωρεί ότι είναι εξ ορισμού παρορμητικοί και δεν έχουν αυτοσυγκράτηση, δηλαδή δεν είναι "κύριοι" του εαυτού τους. Για αυτό υποχρεουμαστε να τους προσέχουμε στις εφημερίες και βλέπουμε συναδέλφους να συλλαμβανονται για αμέλεια όταν γίνεται κάποιο συμβάν με μαθητες. Εξ ου και σε κάθε ποινικό αδίκημα η ποινή πάει στους γονείς για αμέλεια. Υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται επανειλημμένα κ κατά συρροή αδίκημα και απλά συλλαμβάνεται ο ανήλικος δράστης και αφήνεται ελεύθερος κάθε φορά ακριβώς γιατί είναι ανήλικος. Στο σχολείο τους γονείς υποκαθιστούν ως προς την ευθύνη και την επιμέλεια οι καθηγητές.
Την μαθήτρια την πιάσατε να κάνετε κουβέντα γιατί το κάνει αυτό; Μιλήσατε με γονείς , συναδέλφους, σύμβουλο σχολικής ζωής και διευθυντή; Δεν είναι κάποιος ενήλικος που έχουμε μια διαφορά και προσβάλει ο ένας τον άλλον για να πάμε στα δικαστήρια, ο ρόλος του σχολείου είναι πρωτίστως διαπαιδαγώγηση. Σκεφτείτε να κάνετε κάποια αγωγή και να σας τα ρωτάει αυτά ο στη δίκη ο δικαστής, θα πείτε δεν με ενδιαφέρει ο ρόλος μου και η διαπαιδαγώγηση της μαθήτριας θέλω απλά να πάρει μια ποινή γιατί με προσέβαλε;
Δεν ξέρω φυσικά τι έχει προηγηθεί μπορεί να έχετε κάνει επανειλημμένα προσπάθειες για προσέγγιση η πολλές ενέργειες αλλά η νομική οδός νομίζω είναι έσχατη λύση όταν έχετε εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182513
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)