0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ειρωνεύτηκες την Έσπερον, που προσπάθησε να σε βοηθήσει διεξοδικά, λογικά και πολιτισμένα και προσέβαλες τον leon που μετά την ειρωνεία στη συνάδελφο απάντησε στην ερώτησή σου ακριβώς. Δυο συναδέλφους που δεν σε ενόχλησαν πουθενά. Πρόσεξε λίγο την ψυχραιμία σου, για το καλό σου το λέω. "Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις".
Δεν συνετίζονται αυτά τα παιδιά γιατί τετοια συμπεριφορά κρύβει βαθύτερα προβλήματα. Οι ποινές είναι μήπως ταρακουνηθούν οι γονείς και για να μην θεωρούν οι άλλοι μαθητες ότι αφήνουμε τον καθένα να φέρεται έτσι (ας πούμε το κοινό πέρι δικαίου αίσθημα). Κανονικά πρέπει να έχουν ληφθεί και άλλα μέτρα όπως συζητήσεις με γονείς (όχι επι του προσωπικού, από διευθυντή και σύμβουλο σχολικής ζωής), σύσταση για εξέταση από ειδικό κλπ. Γι αυτό ρωτούσα αν γνωρίζεις τι άλλο συμβαίνει με τη μαθήτρια.
Σαφώς τα παιδιά αυτά είναι προβληματικά, κάποιοι τα λένε μάλιστα και "καμένα"....Στο σχολείο που είμαι τα προβληματικά αυτά παιδιά αντιμετωπίζονται με εξαιρετική επιείκεια, τόση που είναι εξοργιστική. Γι΄ αυτό και δεν ασχολούμαι πλέον.Πρέπει κι εσύ να δείξεις ψυχραιμία, όσο είναι δυνατόν.Αφού το βλέπεις ότι δημιουργεί και σε άλλους προβλήματα.
Αυτό που παρατήρησα είναι η απουσία κάποιας συμβουλευτικής κυρίως στον εκπαιδευτικό. Κάποιοι παλιότεροι πρέπει να αναλάβουν τον ρόλο του μέντορα προς νεωτέρους συνάδελφους. Ωστόσο, η γενικότερη πρακτική είναι 'κολυμπά μόνος σου'. Και ο διευθυντής κινητοποιήθηκε αφού υπήρξε επεισόδιο με παλιότερη.
Αυτό που παρατήρησα είναι η απουσία κάποιας συμβουλευτικής κυρίως στον εκπαιδευτικό.
Δεν έχουν όλα τα σχολεία ψυχολόγο. Το δικό μας που είναι αρκετά μεγάλο, δεν έχει καθόλου.
Μαθήτρια που κάθεται και με φωνάζει καρα*λα είτε μέσα στην τάξη είτε στο προαύλιο...Έγιναν συστάσεις από τον διευθυντή αλλά εγώ θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να προσφύγω στην δικαιοσύνη...
καρα*λα = καράφλα ?Τι σχολείο είναι;