*

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 28/2  (Αναγνώστηκε 15902 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anti_08

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 28/2
« Απάντηση #112 στις: Μαρτίου 02, 2025, 09:38:18 pm »
@ anti_08
Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο σχολιασμός σου. Κι εγώ δεν πιστεύω πως είμαστε ενωμένοι οι εκπαιδευτικοί γενικά, είναι ολοφάνερο από τα σχόλια πως ο καθένας εδώ μέσα συμμετείχε στην απεργία για άλλους λόγους και με άλλες προσδοκίες (ενώ όσοι δεν συμμετείχαν φαίνεται να είχαν τον ίδιο λόγο), αλλά και πάλι: επειδή δεν έχουμε τις αρμόζουσες σχέσεις μεταξύ μας δεν είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί; δεν είμαστε όλοι πολίτες αυτής της χώρας; δεν είμαστε όλοι άνθρωποι; πώς το σκέφτεσαι όταν λες πως "δεν μπορείς να σεβαστείς κάποιον απεργό άποιον απεργό ή μη απεργό αν την προηγούμενη ή επόμενη μέρα η όλη του στάση είναι αντισυναδελφική, οπότε καθόλου δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η άποψη των μη απεργών ή απεργών αντίστοιχα ανάλογα με το τι έχουμε πράξει εμείς αντίστοιχα, ούτε καν αυτών που έχουμε πράξει το ίδιο μιας και το πιο πιθανό είναι οτι σε όλη την υπόλοιπη σχολική μας ζωή δεν συμβαδίζουμε πουθενά, οπότε μία μόνο ταύτιση σε κάτι δεν μας κάνει συναδέλφους ή ότι συγκλινουμε- ταιριάζουμε ως επαγγελματίες". Μπορεί να μην σεβόμαστε κάποιον, αλλά να σεβόμαστε μια πράξη του. Μπορεί να σεβόμαστε και έναν άνθρωπο και μια μελλοντική του πράξη να μην την σεβαστούμε. Ειδικά όταν είμαστε στον ίδιο χώρο. Ειδάλλως εμείς είμαστε οι απρόσιτοι του χώρου αυτού, οι αδιάφοροι για όλα επειδή κάτι δεν μας αρέσει.

Εγώ πάντως σέβομαι το σχόλιο του IoannisDr. Μπορεί να μην συμφωνούμε σε τίποτα, δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, αλλά το σχόλιο για το πώς βλέπει την απεργία (και η πράξη της απεργίας) είναι άξιο σεβασμού.

Δεν ξέρω @ppil αν μπορώ στο γραπτό λόγο να αποδώσω ακριβώς αυτό που θέλω να πω και μάλιστα μέσω της μη face to face επικοινωνίας. Δεν θέλω να παρεξηγηθούν τα λόγια μου σε καμία περίπτωση.
Μπορεί όλοι στο όνομα να είμαστε εκπαιδευτικοί, άνθρωποι, γείτονες, οτιδήποτε αλλά στην πράξη είμαστε; Τουλάχιστον από όσα βλέπω εγώ, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει ακολουθία μεταξύ θεωρίας και πράξης ανεξαρτήτου ιδιότητας και ειδικότητας.
Εννοώ ότι γενικά έχει χαθεί και ο σεβασμός και η αλληλεγγύη  και ο ουμανισμός σε μεγάλο βαθμό και αυτό το βλέπουμε σε όλα τα πράγματα καθημερινά και όχι μόνο στο σχολείο. Πως λοιπόν να εμφυσήσουμε στα παιδιά ιδανικά όταν οι ίδιοι πάσχουμε και δεν τα ακολουθούμε;
Ίσως να φταίει ότι εγώ ζω και κινούμαι σε χαώδη μεγαλούπολή και οι εμπειρίες που είχα τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ευχάριστες. Θέλω να πιστεύω οτι δεν ειναι γενικά έτσι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απεργία 28/2
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:24:51 »

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Απεργία 28/2
« Απάντηση #113 στις: Μαρτίου 02, 2025, 10:18:49 pm »
Ο τύπος πρέπει να πάει να κάνει εκπομπή με τον Πορτοσαλτε. Αδικείται στην εκπαίδευση.

Ναι, αλλά αυτή η ατάκα ξέρετε τι παράσημο θα είναι, για όταν (σε 2 χρόνια) γίνουν πάλι διαδικασίες για διευθυντές; Ιζνογκούντ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άλλωστε πλείστοι όσοι στην εκπαίδευση. Άλλωστε τα μετρήσιμα προσόντα υπάρχουν και με το παραπάνω, οπότε πάμε στα μη μετρήσιμα, ήτοι την απόδοση στη «γαλάζια συνέντευξη». Λίγο το’ χεις να χρησιμοποιείς ως επιχείρημα αιχμής ότι μια απεργία παράγει αποφοίτους-στουρνάρια, μελλοντικούς σταθμαρχαίους που θα βάζουν τρένα στην αντίθετη γραμμή; Απαπαπαπα, κακά πράγματα αυτές οι απεργίες κυρ-Παντελή μου…

Αποσυνδεδεμένος disappointed

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Μαρτίου 03, 2025, 12:33:29 pm »
Είναι μεγάλη η διαφορά του μη απεργού από τον απεργοσπάστη. Ο δεύτερος είναι υπέρ του εργοδότη (ή του Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη περίπτωση) ο πρώτος δεν έχει πειστεί ότι η απεργία θα δώσει λύση στα προβλήματα. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να κατηγορηθεί γι'αυτό όταν και πριν 2 χρόνια είχαν γίνει μεγάλες απεργίες αμέσως μετά το δυστύχημα και μετά από 3 μήνες ο Μητσοτάκης πήρε 41%. Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση ότι παρά τα μέγα πλήθη στην πορεία, αν δοθεί κάνα μισό δώρο Χριστουγέννων ή κάνα youth pass ή οι επόμενες εκλογές γίνουν καλοκαίρι πάλι τα αποτελέσματα θα είναι ίδια.

Κάτι τέτοιο ήδη φαίνεται: Οι περισσότεροι απέργησαν επειδή δεν λειτούργησε η δικαιοσύνη ή επειδή στο πόρισμα έλεγε ότι ο ΟΣΕ δεν παρέχει ασφάλεια επειδή δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση και απογυμνώθηκε από τα μνημόνια και είχε το 1/5 του προσωπικού που έπρεπε. Όμως πώς σπιναρίστηκε αυτό από τα ΜΜΕ: Κάντε σκληρή αξιολόγηση στο δημόσιο και καταργήστε τη μονιμότητα. Όπως ίσως είδατε αυτό υπαινίχθηκε και ο Μητσοτάκης στο μηνυμά του.

Επίσης για να γίνει καλύτερα κατανοητός ο εμπαιγμός: Σε μέρα απεργίας, οι περισσότεροι δήμοι έδωσαν πρόωρη αποχώρηση στις 11, τα πανεπιστήμια είχαν αναστολή λειτουργίας αλλά το κορόιδο ο εκπαιδευτικός έπρεπε να απεργήσει για να πάει στην πορεία.
Για να μην πω για επιχειρήσεις που δήλωναν ότι θα κλείσουν κάνοντας διαφήμιση.
Ε φυσικά μετά από τόσο δούλεμα οι απεργοί τα βάζουν με τους μη απεργούς.

Κλείνοντας το τελευταίο μου σχόλιο στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο ήταν γεματο χαρακτηρισμούς αλλά καθόλουε επιχειρήματα - πρέπει να αλλάξουν οι μορφές διαμαρτυρίας. Η απεργία έχει νόημα όταν προκαλείς τόση δυσφορία ώστε να αναγκάσεις τον εργοδότη να ασχοληθεί μαζί σου (π.χ. ένα εργοστάσιο δεν μπορεί να παράξει πλέον προϊόντα). Οι απεργίες των εκπαιδευτικών είναι για γέλια. Στις μικρές ηλικίες απλά ταλαιπωρούν μόνο όσους γονείς δεν έχουν εναλλακτική (τρίτους δηλαδή, όχι αυτούς που αποφασίζουν) ενώ στις μεγάλες ηλικίες απλά χαλαρώνουν τους μαθητές.
Αυτά πρέπει να απασχολήσουν τις ΕΛΜΕ και όσους εύκολα υποδεικνύουν στους άλλους τι θα κάνουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 03, 2025, 07:49:13 pm από Logic Suggests »

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Μαρτίου 03, 2025, 12:45:15 pm »
Αδιαφορώ τι πονηρίτσες έκαναν οι δήμοι ή τα πανεπιστήμια. Η Παρασκευή ήταν μέρα απεργίας (προκήρυξη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και συλλαλητηρίου για τα Τέμπη (με κάλεσμα των γονέων που χάσαν τα παιδιά τους). Άρα όποιος δεν απήργησε την Παρασκευή ήταν ξεκάθαρα κρυστάλλινα κι αδιαμφισβήτητα απεργοσπάστης και μητσοτακοπαδός. Για να μη μασάμε τα λόγια μας με σοφιστείες και στρεψοδικίες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:24:51 »

Αποσυνδεδεμένος thouvou000

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Μαρτίου 03, 2025, 02:11:19 pm »
Ρε παιδιά, η απεργία τελείωσε, ό,τι έγινε έγινε και όσοι στήριξαν, στήριξαν. Ο καθένας έκανε τις επιλογές του. Τέλος. Τι το συζητάτε και το ξανασυζητάτε. Μπήκατε στην περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής. Ηρεμήστε λίγο και μάθετε να συγχωρείτε τα λάθη των άλλων. Όλοι θα κριθούμε από τον Θεό στο τέλος αλλά και οι λάθος επιλογές πληρώνονται στη ζωή. Αυτά. Το νήμα θα έπρεπε να είχε κλείσει κανονικά . Όλο φαγωμάρα είστε και όλο επιρρίπτετε ευθύνες ο ένας στον άλλον

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Μαρτίου 03, 2025, 06:35:46 pm »
Και εγώ θεωρώ ότι το θέμα έχει ολοκληρωθεί (εννοώ της απεργίας 28/2 και όχι φυσικά των Τεμπώνπου παραμένει ακοικτό). Αλλώστε πέρα από την Σαρακοστή τι περιμένουμε πλέον (εκτός από τους βαρβάρους);. Περιμένουμε τις μεταθέσεις...

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Μαρτίου 03, 2025, 07:16:20 pm »
Εγώ πάντως θα ήθελα να μάθω πόσοι και ποιοι απέργησαν στο σχολείο μου... 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 03, 2025, 07:18:13 pm από automato »
ΠΕ03

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Μαρτίου 03, 2025, 07:48:43 pm »
Δεν έχει ολοκληρωθεί. Αύριο σε κάποια σχολεία τα 2-3 άτομα που δεν έκαναν απεργία αλλά μάλλον δεν εργάστηκαν κιόλας, αφού φαίνεται ότι οι μαθητες δεν είχαν πάει, θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τους συναδέλφους τους. Αυτό εμένα προσωπικά μου στραβοπεσε πιο πολύ απ όλα. Γιατί αν ήταν μια απεργία που συμμετειχαν οι μισοί κι οι άλλοι μισοί έκαναν κανονικά μάθημα, θα ήταν αλλιώς. Το προχτεσινό όμως, όπου έγινε, ήταν κοροϊδία και εξαπάτηση εις βάρος των απεργών.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Μαρτίου 03, 2025, 08:23:52 pm »
@anti_08 Όχι, ασφαλώς και δεν παρεξηγήθηκες. Φάνηκες όμως τόσο λυπημένη και τώρα σε καταλαβαίνω. Δε φταίει που είσαι σε μεγάλη πόλη, επιβεβαιώνω πως η κατάσταση είναι ίδια και στην επαρχία, ίσως και χειρότερη επειδή υπάρχει επιπλέον και το κουτσομπολιό.

@Logic Suggests Όσα λες ισχύουν, αλλά η απεργία αυτή δεν έγινε επειδή περίμενε κανείς πως θα έλυνε τα προβλήματα. Έγιναν ξανά απεργίες για τα Τέμπη όντως, αλλά αφορούσαν στην χρόνια διαφθορά και την ανικανότητα. Η κυβέρνηση ξαναβγήκε καθαρά γιατί ο λαός έχει συνηθίσει σε αυτά. Το 41% βέβαια είναι επίπλαστο. Η διαφορά που είχε αυτή η απεργία ήταν πως έγινε γιατί πρώτη φορά επιχειρήθηκε μια τέτοια συγκάλυψη από τη δικαιοσύνη, σε ένα τόσο φοβερό γεγονός, με τόσο νέα και εντελώς αθώα θύματα. Ο λαός έδωσε ένα μήνυμα. Επιχειρήσεις ιδιωτικές πρώτη φορά έκλεισαν συμμετέχοντας. Οι εκπαιδευτικοί δεν απασχολούν κανέναν ως ομάδα, είναι χρόνια αδιάφορη και απαξιωμένη επαγγελματική ομάδα. Μόνο εμάς μας απασχόλησε εδώ μέσα και όσους γονείς διαπίστωσαν πως στα παιδιά τους κάνουν μάθημα δημόσιοι υπάλληλοι που φοβούνται ή είναι προσκυνημένοι.

@Έσπερος Συμφωνώ. Τα στατιστικά της απεργίας δεν τα έχω δει ακόμη. Αλλά και εμένα το ίδιο με απασχόλησε ως εκπαιδευτικό. Στο σχολείο του παιδιού μου πήγαν όλοι οι καθηγητές στο σχολείο, έδιωξαν τα παιδιά "μέρα που είναι" και κατέβηκαν και στην πορεία ως απεργοί. Και έβαλαν και απουσίες σε όσα έλειπαν για να πάνε στην ίδια πορεία.

@
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Μαρτίου 03, 2025, 08:27:34 pm »
Είναι μεγάλη η διαφορά του μη απεργού από τον απεργοσπάστη. Ο δεύτερος είναι υπέρ του εργοδότη (ή του Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη περίπτωση) ο πρώτος δεν έχει πειστεί ότι η απεργία θα δώσει λύση στα προβλήματα. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να κατηγορηθεί γι'αυτό όταν και πριν 2 χρόνια είχαν γίνει μεγάλες απεργίες αμέσως μετά το δυστύχημα και μετά από 3 μήνες ο Μητσοτάκης πήρε 41%. Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση ότι παρά τα μέγα πλήθη στην πορεία, αν δοθεί κάνα μισό δώρο Χριστουγέννων ή κάνα youth pass ή οι επόμενες εκλογές γίνουν καλοκαίρι πάλι τα αποτελέσματα θα είναι ίδια.

Κάτι τέτοιο ήδη φαίνεται: Οι περισσότεροι απέργησαν επειδή δεν λειτούργησε η δικαιοσύνη ή επειδή στο πόρισμα έλεγε ότι ο ΟΣΕ δεν παρέχει ασφάλεια επειδή δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση και απογυμνώθηκε από τα μνημόνια και είχε το 1/5 του προσωπικού που έπρεπε. Όμως πώς σπιναρίστηκε αυτό από τα ΜΜΕ: Κάντε σκληρή αξιολόγηση στο δημόσιο και καταργήστε τη μονιμότητα. Όπως ίσως είδατε αυτό υπαινίχθηκε και ο Μητσοτάκης στο μηνυμά του.

Επίσης για να γίνει καλύτερα κατανοητός ο εμπαιγμός: Σε μέρα απεργίας, οι περισσότεροι δήμοι έδωσαν πρόωρη αποχώρηση στις 11, τα πανεπιστήμια είχαν αναστολή λειτουργίας αλλά το κορόιδο ο εκπαιδευτικός έπρεπε να απεργήσει για να πάει στην πορεία.
Για να μην πω για επιχειρήσεις που δήλωναν ότι θα κλείσουν κάνοντας διαφήμιση.
Ε φυσικά μετά από τόσο δούλεμα οι απεργοί τα βάζουν με τους μη απεργούς.

Κλείνοντας το τελευταίο μου σχόλιο στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο ήταν γεματο χαρακτηρισμούς αλλά καθόλουε επιχειρήματα - πρέπει να αλλάξουν οι μορφές διαμαρτυρίας. Η απεργία έχει νόημα όταν προκαλείς τόση δυσφορία ώστε να αναγκάσεις τον εργοδότη να ασχοληθεί μαζί σου (π.χ. ένα εργοστάσιο δεν μπορεί να παράξει πλέον προϊόντα). Οι απεργίες των εκπαιδευτικών είναι για γέλια. Στις μικρές ηλικίες απλά ταλαιπωρούν μόνο όσους γονείς δεν έχουν εναλλακτική (τρίτους δηλαδή, όχι αυτούς που αποφασίζουν) ενώ στις μεγάλες ηλικίες απλά χαλαρώνουν τους μαθητές.
Αυτά πρέπει να απασχολήσουν τις ΕΛΜΕ και όσους εύκολα υποδεικνύουν στους άλλους τι θα κάνουν.

Φίλε εσύ έχεις επιλέξει να εστιάσεις στους - αναμενόμενους - χαρακτηρισμούς, οι οποίοι και λίγοι ήταν.
Δε ξέρω τι είναι πιο γελοίο από τα γραφόμενά σου, το να απορείς γιατί δε σου αναφέρονται επιχειρήματα για την συγκεκριμένη απεργία, να ακυρώνεις αυτά που σκέφτηκες εσύ ή να αναρωτιέσαι για άλλες μορφές αντίδρασεις, στις οποίες ούτως ή άλλως δε θα συμμετείχες.

Δικαίωμά σου να μην απεργείς αλλά τουλάχιστον άσε τις αστειότητες, θυμίζεις το παραμύθι του Αισώπου με την αλεπού με την κομμένη ουρά που προσπαθούσε να πείσει τις υπόλοιπες να κόψουν τη δική τους!

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Μαρτίου 03, 2025, 09:16:16 pm »
Πως είσαι σίγουρος οτι είναι 2-3 και όχι το 30%-40%..?

Δεν έχει ολοκληρωθεί. Αύριο σε κάποια σχολεία τα 2-3 άτομα που δεν έκαναν απεργία αλλά μάλλον δεν εργάστηκαν κιόλας, αφού φαίνεται ότι οι μαθητες δεν είχαν πάει, θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τους συναδέλφους τους. Αυτό εμένα προσωπικά μου στραβοπεσε πιο πολύ απ όλα. Γιατί αν ήταν μια απεργία που συμμετειχαν οι μισοί κι οι άλλοι μισοί έκαναν κανονικά μάθημα, θα ήταν αλλιώς. Το προχτεσινό όμως, όπου έγινε, ήταν κοροϊδία και εξαπάτηση εις βάρος των απεργών.
ΠΕ03

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Μαρτίου 03, 2025, 09:58:35 pm »
Πως είσαι σίγουρος οτι είναι 2-3 και όχι το 30%-40%..?

Δεν μιλώ για συνολικά ποσοστά. Μπορεί να υπήρξαν σχολεία που λειτούργησαν με το 30-4% τιυ προσωπικού. Δεν το γνωριζω, αν συνέβη αυτό θα υπεθετα ότι τότε λειτούργησαν κανονικά σχετικά άρα όσοι δεν έκαναν απεργία εργάστηκαν άρα δεν πληρώθηκαν εξαπατώντας. (αν και το παράδειγμα της ppil, είναι απογοητευτικό). Εγω μιλώ για τα σχολεία όπου το κλίμα ήταν υπέρ του κλεισίματος, όπου οι ίδιοι οι διευθυντές έδωσαν τον τόνο, όπου οι γονείς θεώρησαν αυτονόητο ότι τα σχολεία θα κλείσουν, και παρόλα αυτά κάποιοι εμφανίστηκαν στην εργασία τους και πληρώθηκαν χωρίς να εργαστούν. Έβγαλαν λεφτά στην πλάτη των άλλων.

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Απεργία 28/2
« Απάντηση #124 στις: Μαρτίου 04, 2025, 01:50:12 am »
Στο σχολείο του παιδιού μου πήγαν όλοι οι καθηγητές στο σχολείο, έδιωξαν τα παιδιά "μέρα που είναι" και κατέβηκαν και στην πορεία ως απεργοί. Και έβαλαν και απουσίες σε όσα έλειπαν για να πάνε στην ίδια πορεία.

Συγγνώμη, δεν σας κατάλαβα. Εννοείτε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου προσήλθαν, έδιωξαν όσα παιδιά προσήλθαν κι αυτά, δεν δήλωσαν απεργούντες αλλά κατόπιν… προσποιήθηκαν ότι απήργησαν και κατέβηκαν στην πορεία για το θεαθήναι; Και μάλιστα έβαλαν 6-7 απουσίες κι από πάνω σε όσα παιδιά δεν προσήλθαν εξ αρχής στο σχολείο για να πάνε στην πορεία; Δεν είναι δυνατόν να βάλει ο νους μου κάτι τέτοιο, σίγουρα κατάλαβα κάτι λάθος σε όσα γράψατε. Διαφορετικά, πείτε μου αν θα φταίει το δεκαπενταμελές αν αύριο τους περιμένει στη γωνία και μόλις διαπιστώσει ότι καταχωρήθηκαν απουσίες από ανθρώπους που εμφανίζονταν τις ίδιες ώρες να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση, τους ξεβρακώσει στην τοπική κοινωνία διαρρέοντας ακόμα και με ανώνυμες ή ψευδώνυμες αναρτήσεις στα σόσιαλ φωτογραφίες τους ενώ συμμετέχουν στη συγκέντρωση αυτή και αναφέροντας ότι την ίδια ώρα της «συμμετοχής» έπεφταν από τους ιδίους οι απουσίες σαν το χαλάζι. Εκτός αν τα παιδιά έχουν τόσο αποχαυνωθεί από το TikTok, που δεν έχουν πονηρευτεί για να καθίσουν να μάθουν στοιχειώδεις κανόνες αυτοπροστασίας και συνωμοτικότητας.

Αν τα παραπάνω τα έχω αντιληφθεί σωστά, καταλαβαίνετε βέβαια με πόση έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς «ποτίζονται» οι ψυχές των παιδιών, κάτι που σίγουρα θα τα συντροφεύει για όλη τους τη ζωή. Και μετά αναρωτιόμαστε πώς εκκολάπτεται στη μαθητιώσα νεολαία το αβγό του φιδιού…
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 04, 2025, 02:12:07 am από Scout »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Μαρτίου 05, 2025, 12:02:52 pm »
@Scout
Υποψιάζομαι πως δεν έγινε σε 2-3 σχολεία μόνο και δεν είναι πρωτοφανής τακτική, μην πω πως είναι και συνηθισμένη σε απεργίες μεγάλης συμμετοχής και θεωρηθώ υπερβολική. Ο πρωταρχικός σκοπός σε κάτι τέτοιο να μην θυμώσουν οι γονείς, τα παιδιά να ηρεμήσουν που δεν κάνουν ούτε αυτά μάθημα, οι ίδιοι να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κριτική απεργοσπάστη, να μη χάσουν το μεροκάματο, συνάμα να μην είναι και οι μόνοι που δουλεύουν και τέλος να μη δυσαρεστήσουν όσους κομματικά έχουν ανάγκη ή τους είναι υποχρεωμένοι. Η συμμετοχή στην πορεία δεν επιβεβαιώνεται και το 15μελές συνήθως είναι παροπλισμένο (με μαθητές δημοφιλείς αλλά μη ενεργούς κοινωνικά και μη ενήμερους για διαδικασίες) ή αδιάφορο. Η αντίδραση του παιδιού μου, που δεν θεωρώ πως ανήκει σε καμία από τις δυο κατηγορίες και είναι εξαιρετική μαθήτρια με μοναδικό κίνητρο την γνώση, είναι χαρακτηριστική (μετά από όσα είπα): επειδή είσαι καθηγήτρια εσύ μαμά, δεν σημαίνει πως έχω σε υπόληψη όλους τους καθηγητές. Θλίψη.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 05, 2025, 12:17:19 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182526
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684