0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
@ anti_08 Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο σχολιασμός σου. Κι εγώ δεν πιστεύω πως είμαστε ενωμένοι οι εκπαιδευτικοί γενικά, είναι ολοφάνερο από τα σχόλια πως ο καθένας εδώ μέσα συμμετείχε στην απεργία για άλλους λόγους και με άλλες προσδοκίες (ενώ όσοι δεν συμμετείχαν φαίνεται να είχαν τον ίδιο λόγο), αλλά και πάλι: επειδή δεν έχουμε τις αρμόζουσες σχέσεις μεταξύ μας δεν είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί; δεν είμαστε όλοι πολίτες αυτής της χώρας; δεν είμαστε όλοι άνθρωποι; πώς το σκέφτεσαι όταν λες πως "δεν μπορείς να σεβαστείς κάποιον απεργό άποιον απεργό ή μη απεργό αν την προηγούμενη ή επόμενη μέρα η όλη του στάση είναι αντισυναδελφική, οπότε καθόλου δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η άποψη των μη απεργών ή απεργών αντίστοιχα ανάλογα με το τι έχουμε πράξει εμείς αντίστοιχα, ούτε καν αυτών που έχουμε πράξει το ίδιο μιας και το πιο πιθανό είναι οτι σε όλη την υπόλοιπη σχολική μας ζωή δεν συμβαδίζουμε πουθενά, οπότε μία μόνο ταύτιση σε κάτι δεν μας κάνει συναδέλφους ή ότι συγκλινουμε- ταιριάζουμε ως επαγγελματίες". Μπορεί να μην σεβόμαστε κάποιον, αλλά να σεβόμαστε μια πράξη του. Μπορεί να σεβόμαστε και έναν άνθρωπο και μια μελλοντική του πράξη να μην την σεβαστούμε. Ειδικά όταν είμαστε στον ίδιο χώρο. Ειδάλλως εμείς είμαστε οι απρόσιτοι του χώρου αυτού, οι αδιάφοροι για όλα επειδή κάτι δεν μας αρέσει.Εγώ πάντως σέβομαι το σχόλιο του IoannisDr. Μπορεί να μην συμφωνούμε σε τίποτα, δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, αλλά το σχόλιο για το πώς βλέπει την απεργία (και η πράξη της απεργίας) είναι άξιο σεβασμού.
Ο τύπος πρέπει να πάει να κάνει εκπομπή με τον Πορτοσαλτε. Αδικείται στην εκπαίδευση.
Είναι μεγάλη η διαφορά του μη απεργού από τον απεργοσπάστη. Ο δεύτερος είναι υπέρ του εργοδότη (ή του Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη περίπτωση) ο πρώτος δεν έχει πειστεί ότι η απεργία θα δώσει λύση στα προβλήματα. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να κατηγορηθεί γι'αυτό όταν και πριν 2 χρόνια είχαν γίνει μεγάλες απεργίες αμέσως μετά το δυστύχημα και μετά από 3 μήνες ο Μητσοτάκης πήρε 41%. Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση ότι παρά τα μέγα πλήθη στην πορεία, αν δοθεί κάνα μισό δώρο Χριστουγέννων ή κάνα youth pass ή οι επόμενες εκλογές γίνουν καλοκαίρι πάλι τα αποτελέσματα θα είναι ίδια.Κάτι τέτοιο ήδη φαίνεται: Οι περισσότεροι απέργησαν επειδή δεν λειτούργησε η δικαιοσύνη ή επειδή στο πόρισμα έλεγε ότι ο ΟΣΕ δεν παρέχει ασφάλεια επειδή δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση και απογυμνώθηκε από τα μνημόνια και είχε το 1/5 του προσωπικού που έπρεπε. Όμως πώς σπιναρίστηκε αυτό από τα ΜΜΕ: Κάντε σκληρή αξιολόγηση στο δημόσιο και καταργήστε τη μονιμότητα. Όπως ίσως είδατε αυτό υπαινίχθηκε και ο Μητσοτάκης στο μηνυμά του.Επίσης για να γίνει καλύτερα κατανοητός ο εμπαιγμός: Σε μέρα απεργίας, οι περισσότεροι δήμοι έδωσαν πρόωρη αποχώρηση στις 11, τα πανεπιστήμια είχαν αναστολή λειτουργίας αλλά το κορόιδο ο εκπαιδευτικός έπρεπε να απεργήσει για να πάει στην πορεία. Για να μην πω για επιχειρήσεις που δήλωναν ότι θα κλείσουν κάνοντας διαφήμιση.Ε φυσικά μετά από τόσο δούλεμα οι απεργοί τα βάζουν με τους μη απεργούς.Κλείνοντας το τελευταίο μου σχόλιο στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο ήταν γεματο χαρακτηρισμούς αλλά καθόλουε επιχειρήματα - πρέπει να αλλάξουν οι μορφές διαμαρτυρίας. Η απεργία έχει νόημα όταν προκαλείς τόση δυσφορία ώστε να αναγκάσεις τον εργοδότη να ασχοληθεί μαζί σου (π.χ. ένα εργοστάσιο δεν μπορεί να παράξει πλέον προϊόντα). Οι απεργίες των εκπαιδευτικών είναι για γέλια. Στις μικρές ηλικίες απλά ταλαιπωρούν μόνο όσους γονείς δεν έχουν εναλλακτική (τρίτους δηλαδή, όχι αυτούς που αποφασίζουν) ενώ στις μεγάλες ηλικίες απλά χαλαρώνουν τους μαθητές.Αυτά πρέπει να απασχολήσουν τις ΕΛΜΕ και όσους εύκολα υποδεικνύουν στους άλλους τι θα κάνουν.
Δεν έχει ολοκληρωθεί. Αύριο σε κάποια σχολεία τα 2-3 άτομα που δεν έκαναν απεργία αλλά μάλλον δεν εργάστηκαν κιόλας, αφού φαίνεται ότι οι μαθητες δεν είχαν πάει, θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τους συναδέλφους τους. Αυτό εμένα προσωπικά μου στραβοπεσε πιο πολύ απ όλα. Γιατί αν ήταν μια απεργία που συμμετειχαν οι μισοί κι οι άλλοι μισοί έκαναν κανονικά μάθημα, θα ήταν αλλιώς. Το προχτεσινό όμως, όπου έγινε, ήταν κοροϊδία και εξαπάτηση εις βάρος των απεργών.
Πως είσαι σίγουρος οτι είναι 2-3 και όχι το 30%-40%..?
Στο σχολείο του παιδιού μου πήγαν όλοι οι καθηγητές στο σχολείο, έδιωξαν τα παιδιά "μέρα που είναι" και κατέβηκαν και στην πορεία ως απεργοί. Και έβαλαν και απουσίες σε όσα έλειπαν για να πάνε στην ίδια πορεία.