*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2025  (Αναγνώστηκε 58701 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η κακή εκπαίδευση, χειρότερη της αγραμματοσύνης
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Απάντηση #308 στις: Ιουνίου 27, 2025, 08:26:34 pm »
1. Πρώτοι τοποθετούνται οι λειτουργικά υπεράριθμοι, δηλαδή όσοι έχουν οριστική τοποθέτηση αλλά δεν έχουν ούτε 12 ώρες στο σχολείο τους.
2. Μετά τοποθετούνται όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Αυτοί είναι οι οργανικά ανήκοντες, που δεν έχουν οριστική τοποθέτηση.
3. Οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ και όσοι ζήτησαν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ τοποθετούνται τελευταίοι. Αποτελούν την κατηγορία αποσπασμένοι.
Πιθανώς, αγαπητέ συνάδελφε, δεν έγινε κατανοητό αυτό που ρωτώ.
Έχουμε να κάνουμε με την τοποθέτηση όσων πήραν χθες απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ και μέσα σ' αυτούς υπάρχουν εκείνοι που αποσπάστηκαν σύμφωνα με τα μόριά τους και κάποιος που αποσπάστηκε ως νεοδιόριστος, χωρίς μόρια.ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΔΕ.
Ποιος από αυτούς θα τοποθετηθεί στο ΠΥΣΔΕ της απόσπασής του τελευταίος, ο νεοδιόριστος ή οι παλαιοί, που φαίνονται κ τα μόριά τους;;
Οι άνθρωποι σπεύδουν να ασκήσουν κριτική, για να μην κριθούν οι ίδιοι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:20:25 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Ιουνίου 27, 2025, 08:49:56 pm »
Για τους αποσπασμένους πώς ακριβώς βγαίνει η πρόσκληση δήλωσης σχολικών μονάδων; Αναφερόμαστε ως αποσπασμένοι ή στη διάθεση ΠΥΣΔΕ; Η δική μου ΔΙΔΕ δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για τους αποσπασθέντες, μόνο για όσους είναι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ.

Θα βγάλει πρόσκληση για τοποθέτηση των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ. Συνήθως γίνεται αργότερα.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Ιουνίου 27, 2025, 08:51:07 pm »
Νομίζω οχι. Πίαίρνουν κατα προτεραιότητα απόσπαση αλλά δεν τοποθετούνται κατα προτεραιότητα.

Αυτό ισχύει για τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις όχι για τις ειδικές κατηγορίες

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Ιουνίου 27, 2025, 08:53:07 pm »
Κι εγώ αυτό ακριβώς πιστεύω, αγαπητέ συνάδελφε.

Δυστυχώς όχι gia, δεν είναι έτσι. Έχω κι εγώ μια τέτοια περίπτωση και το έψαξα. Οι ειδικές κατηγορίες τοποθετούνται πρώτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2025, 08:55:25 pm από vama »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:20:25 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Ιουνίου 27, 2025, 08:54:51 pm »
Καλησπερα. Ξερει καποιος να μου πει τί γραφουμε ως αιτιολογια για ανακληση αποσπασης; Υπαρχει περιπτωση η αιτηση ανακλησης να μην γινει δεκτη;

Ό,τι και να γράψεις δεν έχει και τόση σημασία. Γενικά οι ανακλήσεις γίνονται δεκτές.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Ιουνίου 27, 2025, 08:58:14 pm »
Πιθανώς, αγαπητέ συνάδελφε, δεν έγινε κατανοητό αυτό που ρωτώ.
Έχουμε να κάνουμε με την τοποθέτηση όσων πήραν χθες απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ και μέσα σ' αυτούς υπάρχουν εκείνοι που αποσπάστηκαν σύμφωνα με τα μόριά τους και κάποιος που αποσπάστηκε ως νεοδιόριστος, χωρίς μόρια.ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΔΕ.
Ποιος από αυτούς θα τοποθετηθεί στο ΠΥΣΔΕ της απόσπασής του τελευταίος, ο νεοδιόριστος ή οι παλαιοί, που φαίνονται κ τα μόριά τους;;

Αυτό το μήνυμα ήταν απάντηση στην Matina7.

Στο δικό ερώτημα απάντησε ήδη το μέλος vama εδώ:
Μάλλον λάθος. Οι νεοδιοριστοι που πήραν απόσπαση είναι όλοι ειδικές κατηγορίες, επομένως δεν χρειάζονται μόρια ,και προφανώς θα τοποθετηθούν πριν από τους άλλους αποσπασμένους .

Αυτό είναι λογικό!

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
« Απάντηση #314 στις: Ιουνίου 27, 2025, 09:52:55 pm »
ερώτηση
αν κπ θέλει να αλλάξει Πυσδε απόσπασης τι αίτηση κάνει? επανεξετασης ή θεραπείας? και πού την κάνει?
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Ιουνίου 27, 2025, 09:56:13 pm »
ερώτηση
αν κπ θέλει να αλλάξει Πυσδε απόσπασης τι αίτηση κάνει? επανεξετασης ή θεραπείας? και πού την κάνει?

Επανεξέτασης μεσω opsyd.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Ιουνίου 27, 2025, 10:04:27 pm »

Στο δικό ερώτημα απάντησε ήδη το μέλος vama εδώ:
Αυτό είναι λογικό!

Όπως έγραψα και πιο πάνω ,το έψαξα γιατί συνέβη και στο ΠΥΣΔΕ που πήρα απόσπαση να αποσπαστεί και ένας νεοδιόριστος . Για του λόγου το αληθές παραθέτω και το παρακάτω  απόσπασμα:

4) τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης εντός του οικείου ΠΥΣΔΕ καθώς και των εκπαιδευτικών που έχουν αποσπασθεί από άλλα ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου (συμπεριλαμβανομένων και των κατά προτεραιότητα αποσπασμένων εκπαιδευτικών), οι οποίοι συνεξετάζονται, συγκρινόμενοι μεταξύ τους με βάση τα μόρια απόσπασής τους.

Επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί της περ. 4,ανήκοντες σε ειδικές κατηγορίες μετάθεσης (του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 (Α΄45) όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 55 του Ν.4653/2020 (ΦΕΚ 12 Α΄), της παρ. 8 του άρθρου 1 του Ν. 3194/2003, του άρθρου 17 του Ν. 3402/2005, του άρθρου 6 (παρ.1,2 & 3) του Ν.3454/2006 και του άρθρου 39 (παρ.2) του Ν.4403/2016), προηγούνται έναντι των λοιπών εκπαιδευτικών κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων.

Όσον αφορά στις τοποθετήσεις των κατά προτεραιότητα αποσπασμένων εκπαιδευτικών (πλην όσων ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης), η προτεραιότητα αφορά αποκλειστικά τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, όπου οι εκπαιδευτικοί αυτοί συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους και όχι την τοποθέτησή τους, καθόσον κατ΄ έννοια και σκοπό, οι οργανικά ανήκοντες και οι ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ προηγούνται των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2025, 10:08:29 pm από vama »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Ιουνίου 27, 2025, 10:28:38 pm »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι: αναπληρωτής χρόνια σε ένα μέρος Α, που υπηρετεί σε συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο χαρακτηρίζεται στο μεταξύ πρότυπο/πειραματικό και συνεχίζει να υπηρετεί εκεί για συνεχόμενες χρονιές, διορίζεται τελικά σε κοντινό νομό. Ως ειδική κατηγορία, την πρώτη χρονιά διορισμού αποσπάται στο μέρος Α και στο συγκεκριμένο σχολείο. Τη δεύτερη χρονιά αποσπάται ξανά. Με ποιον τρόπο θα ξαναπάει στο συγκεκριμένο πρότυπο σχολείο, αφού προηγείται στις τοποθετήσεις και τα πρότυπα είναι άλλη διαδικασία; Το λέω γιατί θεωρείται βέβαιο πως θα υπηρετήσει ξανά εκεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2025, 10:47:38 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Ιουνίου 27, 2025, 11:07:49 pm »
Δεν κατάλαβα, μήπως πάει για κάλυψη λειτουργικού κενού, το οποίο τρόπον τινά κρατιέται γι' αυτόν;

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Ιουνίου 27, 2025, 11:18:53 pm »
Δεν ξέρω καθόλου πώς γίνεται κάτι τέτοιο, δεν είναι σε δικό μου σχολείο. Αλλά μου κάνει εντύπωση, ρώτησα και πέρσι. Υποθέτω πως προτιμάται λόγω εμπειρίας, αλλά και πάλι δεν κολλάει...
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Ιουνίου 28, 2025, 08:08:59 pm »
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρη για τη διαδικασία, αλλά με βάση αυτά που έχω καταλάβει για το πειραματικό του νομού μου, όταν γίνονται οι τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά και σε κάποια ειδικότητα υπάρχει κενό και στο πειραματικό, αν κάποιος έχει αυξημένα προσόντα, τοποθετείται εκεί γιατί γενικα τα κενά αυτών των σχολείων προηγούνται (όπως προηγούνται και οι αναπληρωτές που έχουν τικ στο κουτάκι για τα πρότυπα- πειραματικά, το σύστημα θα τους στείλει πρώτα εκεί). Κι επειδή όπως καταλαβαίνω μιλάς για πειραματικό της περιφέρειας, όπου συνήθως δεν υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός εκπαιδευτικών, μάλλον θα γνωρίζει ότι μπορεί να κυνηγησει πάλι τη θέση.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Ιουνίου 28, 2025, 08:50:02 pm »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι: αναπληρωτής χρόνια σε ένα μέρος Α, που υπηρετεί σε συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο χαρακτηρίζεται στο μεταξύ πρότυπο/πειραματικό και συνεχίζει να υπηρετεί εκεί για συνεχόμενες χρονιές, διορίζεται τελικά σε κοντινό νομό. Ως ειδική κατηγορία, την πρώτη χρονιά διορισμού αποσπάται στο μέρος Α και στο συγκεκριμένο σχολείο. Τη δεύτερη χρονιά αποσπάται ξανά. Με ποιον τρόπο θα ξαναπάει στο συγκεκριμένο πρότυπο σχολείο, αφού προηγείται στις τοποθετήσεις και τα πρότυπα είναι άλλη διαδικασία; Το λέω γιατί θεωρείται βέβαιο πως θα υπηρετήσει ξανά εκεί.
Η διαδικασία τοποθετήσεων σε Π.Σ και ΠΕΙ.Σ είναι η εξής:
Τέλη Ιούνη, αρχές Ιούλη ανακοινώνονται τα κενά και δίνονται σε πρώτη φάση για κάλυψη για όσους αιτούνται μονοετή θητεία με μοριοδότηση και συνέντευξη.
Αρχές με μέσα Αυγούστου στα εναπομείναντα κενά βγαίνει πρόσκληση για αποσπάσεις σε αυτά με μοριοδότηση μόνο. Είναι άλλη πρόσκληση από αυτή για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ.
Ενίοτε υπάρχει πρόσκληση για κάλυψη αυτών από νεοδιόριστους. Τέλη Αυγούστου αυτή η φάση χωρίς να είναι δεδομένη κάθε χρόνο.
Τέλος, όσα κενά προκύψουν θα δοθούν σε αναπληρωτές με το γνωστό κουτάκι.
Όλες αυτές οι προσκλήσεις που αναφέρω βγαίνουν από τη ΔΕΠΠΣ και όχι τοπικά από τις ΔΔΕ.
Οτιδήποτε διαφορετικό τυχόν συμβαίνει είναι παράτυπο. Γίνεται όμως πολλές φορές γαργάρα για να ικανοποιηθούν κάποιοι συνήθως σε περιοχές μικρής ή ανύπαρκτης ζήτησης και προφανώς κάνοντας και η ΔΕΠΠΣ τα στραβά μάτια ώστε να μην υπάρχουν κενά σε τέτοια σχολεία.
Την διαδικασία που αναφέρω μπορείτε να την επιβεβαιώσετε από τη ΔΕΠΠΣ αν σας ενδιαφέρει και φυσικά να ενημερώσετε και την ΔΔΕ σας ώστε να συμμορφωθεί.
Αυτά.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32916
  • Τελευταία: Katerina25
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185315
  • Σύνολο θεμάτων: 19493
  • Σε σύνδεση σήμερα: 633
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144