0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι, αρκετοί αναπληρωτές που δεν μετακινούνταν πολύ, βρέθηκαν ή θα βρεθούν διορισμένοι σε ευνοϊκή θέση. Προσωπικά, ως ΠΕ06, δε δήλωνα και δεν πήγα ποτέ μακριά από τον τόπο κατοικίας μου. Είχε βέβαια κενές θέσεις εδώ που ζω. Διορίστηκα επίσης σε περιοχή που δε χρειάστηκε να μετακομίσω. Άλλοι που είχαν πάει ως αναπληρωτές επαρχία, νησιά κλπ. μάζεψαν (σωστά φυσικά) περισσότερα μόρια λόγω των συνθηκών διαβίωσης και πέτυχαν καλύτερη τοποθέτηση από εμένα που παρόλο που είχα πιο πολλή προϋπηρεσία, δεν είχα υπηρετήσει σε σχολεία που έδιναν πολλά μόρια. Το είχα όμως επιλέξει. Καταλαβαίνω τη δυσκολία του να έχει διοριστεί κανείς μακριά από τον τόπο του αλλά όλα είναι επιλογές. Ειδικά στην περίπτωση του διορισμού, συμβουλεύω όσους με ρωτούν να μην πάρουν ως δεδομένη τη μετάθεση ή και την απόσπαση μετά τη διετία. Πιθανώς, ανάλογα την ειδικότητα και τον τόπο όπου θέλει κανείς να μετατεθεί/αποσπαστεί, να γίνει αλλά κανείς δεν το εγγυάται.
Matina7, καλό είναι να μην γενικεύουμε το ειδικό. Αν σε μια ειδικότητα διορίζονται πιο εύκολα ή παίρνουν μεταθέσεις πιο εύκολα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ειδικότητες. Καλό θα ήταν να λέει κάποιος την ειδικότητά του, αν είναι στην πρωτοβάθμια ή στη δευτεροβάθμια, αν είναι αναπληρωτής ή μόνιμος, αν είναι στη γενική ή στην ειδική αγωγή, αλλιώς δεν γνωρίζουμε την οπτική του σε όσα μας γράφει. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σωστά στις ερωτήσεις του αν δεν γράφει με ακρίβεια τα δεδομένα.Κατ' εξαίρεση απόσπαση παίρνουν νεοδιόριστοι τον πρώτο ή και τον δεύτερο χρόνο του διορισμού τους όταν ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.
Οι νεοδιόριστοι που συμπλήρωσαν τη διετία πώς και πήραν σε τόσο υψηλό ποσοστό απόσπαση; Από τη δική μου περιοχή, όσοι γνωστοί μου νεοδιόριστοι έκαναν αίτηση απόσπασης εφόσον δεν πήραν μετάθεση, την πήραν, βάσει μορίων. Οι νεοδιόριστοι που παίρνουν κατέξαίρεση απόσπαση οποιονδήποτε από τους δύο χρόνους, θεωρείται ότι τον έχουν υπηρετήσει, όπως συμβάινει πχ με την άδεια αντροφής τέκνου ή κύησης;
Μέχρι πρότινως, όσο ίσχυε η προκήρυξη του 2019, ακουγόταν έντονα ότι πλέον οι διορισμοί θα γίνονται με γραπτό διαγωνισμό. Επίσης, κάποιες ειδικότητες δεν έχουν σταθερά διορισμούς κάθε χρόνο. Οπότε πολλοί δήλωσαν ακόμα και νησιά ώστε να εξασφαλίσουν το διορισμό και μετά ό,τι προκύψει. Κανείς δεν ήξερε/ξέρει πόσοι θα διοριστούν κάθε φορά. Όλα είναι θέμα επιλογών, στρατηγικής και τύχης. Απλώς, εάν δίνονταν όλες οι οργανικές των συνταξιοδοτήσεων για μεταθέσεις, πολλοί θα ικανοποιούνταν και πολλοί αναπληρωτές από νησιά κτλ θα διορίζονταν στον τόπο τους, αντί να μονιμοποιούνται "ξένοι", οι οποίοι θα ψάχνονται να φύγουν.