*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2025  (Αναγνώστηκε 101238 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Matina7

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Απάντηση #532 στις: Αυγούστου 25, 2025, 01:05:49 pm »
Οι συμπληρωματικές αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που ανακοίνωσαν κάποιες διευθύνσεις αυτό το διάστημα  για όσους δεν πρόλαβαν να αιτηθούν τον Ιούνιο αφορά όσους ήταν ΗΔΗ μόνιμοι στη διεύθυνση ή και όσους πήραν απόσπαση φέτος; Οι τελευταίοι δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της νέας διεύθυνσης από 1/9/25 ή από τις 26/6/25 που ανακοινώθηκαν τα ονόματα; Αφού κάνουν θερινή υπηρεσία στην οργανική τους, λογικά δεν εντάσσονται στη νέα από 1/9/25;

Οι αποσπασμένοι στέλνουν εκ νέου τα δικαιολογητικά στη νέα διεύθυνση;

Είδα την παρακάτω ανακοίνωση και μπερδεύτηκα.

https://srv-dide-v.thess.sch.gr/portal/anakoinoseis/mainmenu-179/15179-sympliromatikes-aitiseis-ekpaideftikon-genikis-paideias-gia-apospasi-entos-pysde-se-sxolikes-monades-tis-dde-dyt-thessalonikis-2

Αν αιτηθώ του χρόνου απόσπαση από πχ ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και την πάρω, θα ανακοινωθεί από τη νέα διεύθυνση προθεσμία που δηλώνουμε τις σ/μ. Στέλνουμε ξανά τα δικαιολογητικά που πρέπει να σταλούν για την αίτηση απόσπασης την άνοιξη;

Αυτή η ανακοίνωση που είδα αφορά μόνο όσους είναι μόνιμοι στη Β' Θεσ/κης και δεν πρόλαβαν να αιτηθούν απόσπαση ή και όσους αποσπάστηκαν από άλλη ΔΙΔΕ; Πώς γίνεται να ανακατεύονται τόσα άτομα με ετεροχρονισμένες αποσπάσεις; Πώς θα τακτοποιηθούν όλοι αυτοί;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 25, 2025, 01:07:26 pm από Matina7 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:44:59 »

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #533 στις: Αυγούστου 25, 2025, 03:12:11 pm »
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η ανακοίνωση αφορά τους οργανικά ανηκοντες στη Β Θεσσαλονίκης που δεν έκαναν αίτηση νωρίτερα για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ. Οι αποσπασμενοι εκτός ΠΥΣΔΕ έως τις 31/08 ανήκουν στη διεύθυνση της οργανικής τους. Η Β Θεσσαλονίκης είναι μια πολύ μεγάλη διεύθυνση και ακολουθεί ένα δικό της χρονοδιάγραμμα. Οι τοποθετήσεις ουσιαστικά ολοκληρωνονται συνήθως τον Οκτώβριο και στο τέλος ξαναδηλώνουν σχολεία οι αναπληρωτές της Α και Β φάσης σε ο,τι απομεινει μετά τις τοποθετήσεις όλων των μόνιμων.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 25, 2025, 03:33:00 pm από Meg4 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #534 στις: Αυγούστου 25, 2025, 03:18:12 pm »
Πολύ σωστά Meg4. Η ανακοίνωση αφορά σε εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Β Θεσσαλονίκης που δεν έκαναν αίτηση για απόσπαση εντός 20/6-10/7 και τώρα τους δίνεται μια νέα ευκαιρία για να δηλώσουν ότι επιθυμούν να αποσπαστούν εντός ΠΥΣΔΕ 25/8-5/9.

Αποσυνδεδεμένος kaxrifi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: Αυγούστου 26, 2025, 10:08:26 am »
Συνάδελφοι καλημέρα. Ανήκω στη δδε Κορινθίας είμαι διορισμένη το 2024
 και έχω κάνει αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ. Μέχρι τώρα δεν έχουν βγει αποτελέσματα, έχετε υπόψιν πότε βγαίνουν; είναι ξεχωριστό σε κάθε διεύθυνση ή έρχονται απ΄ευθείας από το υπουργείο; Σε περίπτωση που δεν έχουν βγει μέχρι της 31/08 στις 01/09 παρουσιάζομαι στην οργανική μου σωστά;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:44:59 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #536 στις: Αυγούστου 26, 2025, 10:49:37 am »
Συνάδελφοι καλημέρα. Ανήκω στη δδε Κορινθίας είμαι διορισμένη το 2024
 και έχω κάνει αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ. Μέχρι τώρα δεν έχουν βγει αποτελέσματα, έχετε υπόψιν πότε βγαίνουν; είναι ξεχωριστό σε κάθε διεύθυνση ή έρχονται απ΄ευθείας από το υπουργείο; Σε περίπτωση που δεν έχουν βγει μέχρι της 31/08 στις 01/09 παρουσιάζομαι στην οργανική μου σωστά;

Η κάθε Διεύθυνση έχει το δικό της χρονοδιάγραμμα. Το υπουργείο δεν εμπλέκεται στις εντός ΠΥΣΔΕ αποσπάσεις.Αν δεν έχουν βγει μέχρι 01/09 παρουσιάζεται στην οργανική σου.
Πάντως δεν είναι περίεργο που δεν έχουν βγει ακόμα. Στο ΠΥΣΔΕ που έχω αποσπαστεί εγώ για παράδειγμα θα συνεδριάσουν για την τοποθέτηση των εντός και εκτός ΠΥΣΔΕ αποσπασμένους στις 05/09.

Αποσυνδεδεμένος Matina7

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: Αυγούστου 26, 2025, 11:14:59 am »
Συνάδελφός μου που πήρε απόσπαση στο νομό κατοικίας του ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί, αλλά στις 27/6 έλαβε email από τη ΔΙΔΕ της οργανικής του με την απόφαση απόσπασης, ενημερώνοντάς τον ότι στις 1/9 αναμένουν να τους στείλει τη βεβαίωση ανάληψης υπηρεσίας. Εάν καθυστερήσει η τοποθέτηση και τον βάλουν μέσα ή τέλη Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επιστρέψει στην οργανική ή τοποθετείται τυπικά σε κάποια σ/μ της νέας ΔΙΔΕ του;
Δε νομίζω ότι η καθυστέρηση είναι θέμα μόνο της ΔΔΕ Β' Θεσ/κης. Αλλά πώς γίνεται η αντίστοιχη ΠΔΕ και η ΔΔΕ Α' να έχουν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων και να έχουν υπεραριθμίες; Επομένως, κάποιες διευθύνσεις ακολουθούν διαφορετική σειρά, αφήνοντας τελευταίους τους αποσπασμένους.

Αποσυνδεδεμένος fot_nik71

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #538 στις: Αυγούστου 26, 2025, 11:16:33 am »
Καλημέρα σας! Σε ποιο ΠΥΣΔΕ γίνεται αυτό, vama; Δεν είναι πολύ καθυστερημένα; Συνηθίζεται κάτι τέτοιο;

Αποσυνδεδεμένος evrialon

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Τα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο-Τόλμη-Τύχη
    • Προφίλ
« Απάντηση #539 στις: Αυγούστου 26, 2025, 11:18:04 am »
Η κάθε Διεύθυνση έχει το δικό της χρονοδιάγραμμα. Το υπουργείο δεν εμπλέκεται στις εντός ΠΥΣΔΕ αποσπάσεις.Αν δεν έχουν βγει μέχρι 01/09 παρουσιάζεται στην οργανική σου.
Πάντως δεν είναι περίεργο που δεν έχουν βγει ακόμα. Στο ΠΥΣΔΕ που έχω αποσπαστεί εγώ για παράδειγμα θα συνεδριάσουν για την τοποθέτηση των εντός και εκτός ΠΥΣΔΕ αποσπασμένους στις 05/09.
Όσοι είμαστε αποσπασμένοι  από άλλο ΠΥΣΔΕ πού παρουσιαζομαστε 1/9;

Αποσυνδεδεμένος Penrose

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: Αυγούστου 26, 2025, 12:29:32 pm »
Συνάδελφός μου που πήρε απόσπαση στο νομό κατοικίας του ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί, αλλά στις 27/6 έλαβε email από τη ΔΙΔΕ της οργανικής του με την απόφαση απόσπασης, ενημερώνοντάς τον ότι στις 1/9 αναμένουν να τους στείλει τη βεβαίωση ανάληψης υπηρεσίας. Εάν καθυστερήσει η τοποθέτηση και τον βάλουν μέσα ή τέλη Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επιστρέψει στην οργανική ή τοποθετείται τυπικά σε κάποια σ/μ της νέας ΔΙΔΕ του;
Δε νομίζω ότι η καθυστέρηση είναι θέμα μόνο της ΔΔΕ Β' Θεσ/κης. Αλλά πώς γίνεται η αντίστοιχη ΠΔΕ και η ΔΔΕ Α' να έχουν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων και να έχουν υπεραριθμίες; Επομένως, κάποιες διευθύνσεις ακολουθούν διαφορετική σειρά, αφήνοντας τελευταίους τους αποσπασμένους.

Την 01/09 όσοι έχουν αποσπαστεί,αν δεν έχουν τοποθετηθεί σε σχολείο, παρουσιάζονται στην ΔΔΕ απόσπασης για ανάληψη υπηρεσίας. Οι περισσότερες Διευθύνσεις βγάζουν και σχετική ανακοίνωση. Δεν έχει σημασία πότε θα τον τοποθετήσουν. Όπως είπα και πιο πάνω η κάθε Διεύθυνση έχει το δικό της χρονοδιάγραμμα. Εννοείται ότι δεν επιστρέφει στην οργανική του. Τις περισσότερες φορές απλά περιμένει στο σπίτι του. Σε μεγάλες ΔΔΕ υπάρχει περίπτωση και προσωρινής τοποθέτησης μέχρι να τοποθετηθεί αργότερα οριστικά. Εξαρτάται. Ας ρωτήσει όταν παρουσιαστεί και να παρακολουθεί την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης . Η ανάληψη υπηρεσίας την 01/09 διαβιβάζεται υπηρεσιακά συνήθως.
Το έχουμε ξανασυζητησει ότι η κάθε Διεύθυνση ακολουθεί διαφορετική σειρά. Στην Διεύθυνση που αποσπάστηκα εγώ για παράδειγμα περισυ τοποθέτησαν τους αποσπασμένους το καλοκαίρι και τους νεοδιόριστους μετά, ενώ φέτος θα τοποθετήσουν πρώτα τους νεοδιόριστους και μετά τους αποσπασμένους.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: Αυγούστου 26, 2025, 12:32:05 pm »
Καλημέρα σας! Σε ποιο ΠΥΣΔΕ γίνεται αυτό, vama; Δεν είναι πολύ καθυστερημένα; Συνηθίζεται κάτι τέτοιο;

Στο ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας. Θα τοποθετήσει πρώτα τους νεοδιόριστους και μετά τους αποσπασμένους,γι' αυτό και η καθυστέρηση.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #543 στις: Αυγούστου 26, 2025, 12:34:01 pm »
Όσοι είμαστε αποσπασμένοι  από άλλο ΠΥΣΔΕ πού παρουσιαζομαστε 1/9;

Αν δεν έχετε τοποθετηθεί σε σχολείο,στη ΔΔΕ απόσπασης. Ας παρακολουθείτε και την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης γιατί συνήθως υπάρχει και σχετική ανακοίνωση.

Αποσυνδεδεμένος Lino

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: Αυγούστου 26, 2025, 01:18:48 pm »
Εκτός από αυτήν της 08-08-25, έχει ανακοινωθεί άλλη τροποποίηση αποσπάσεων πυσδε-πυσδε;

Αποσυνδεδεμένος FOX85

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: Αυγούστου 26, 2025, 02:24:50 pm »
Καλησπέρα σας, πότε αναμένουμε να ανακοινωθούν οι ανακλήσεις αποσπάσεων στην πρωτοβάθμια;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)