*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2025  (Αναγνώστηκε 101235 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Απάντηση #574 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 04:33:05 pm »
Καλησπέρα,
ναι, θεωρητικά προηγούνται οι αποσπασμένοι. Στην πράξη όμως πώς διασφαλίζεται αυτό;
Δηλαδή: παίρνω απόσπαση στην τάδε δδε και τοποθετούμαι προσωρινά στη δείνα σχολική μονάδα, όπου όμως δεν συμπληρώνω ωράριο (απέχω πολύ). Σε επικοινωνία με το πυσδε ενημερώνομαι ότι είμαστε πολλοί οι πλεονάζοντες και ότι άρα, κατά τα λεγόμενά τους, "δεν θα τοποθετηθούν αναπληρωτές". Ωστόσο, τελικά ανακοινώνεται χτες ότι έρχονται -ελάχιστοι- αναπληρωτές στη συγκεκριμένη δδε (εννοείται της ίδιας ειδικότητας με τη δική μου) και, όπως και αλλού, καλούνται να δηλώσουν σχολεία. Την ίδια στιγμή, εγώ παραμένω χωρίς ωράριο και χωρίς δυνατότητα να ελέγξω ποια σχολεία διατίθενται προς επιλογή (δεν έχω τέτοια πρόσβαση μέσω οπσυδ). Ερώτηση: 1) πώς γίνεται να δω (άραγε μόνο εκ των υστέρων;) πού τοποθετήθηκαν και άρα να ρωτήσω γιατί δεν τοποθετήθηκα κατά προτεραιότητα ως αποσπασμένη; 2) ανεξάρτητα από την τοποθέτηση ή μη αναπληρωτών, τι συμβαίνει στην περίπτωση που είμαστε πολλοί πλεονάζοντες;
Ευχαριστώ πολύ για κάθε απάντηση

Η σωστή σειρά τοποθετήσεων διασφαλίζεται με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης. Δεν γίνονται κρυφά ,κοινοποιούνται.
Αφού τοποθετηθήκατε προσωρινά,κάποια στιγμή θα κληθείτε να δηλώσετε σχολικές μονάδες εκ νέου όταν προφανώς οριστικοποιηθούν τα κενά.
Όσον αφορά τα ερωτήματα: 1) αναγκαστικά θα το μάθετε μετά,αλλά φαντάζομαι αφού και οι δικές σας τοποθετήσεις είναι προσωρινές,το ίδιο θα είναι και των αναπληρωτών . Πιθανολογώ ότι κάποια στιγμή θα κληθείτε όλοι μαζί ξανά σε αιτήσεις για τοποθέτηση. 2) Στην περίπτωση που πλεονάζετε κάποιοι, το τι θα συμβεί εξαρτάται από τη Διεύθυνση. Μπορεί να δώσει σε όλους κάποιες ώρες και να συμπληρώνετε στη Διεύθυνση ή θα συμπληρώσουν ωράριο όσοι μπορούν και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στη Διεύθυνση έως ότου και αν υπάρξει λειτουργικό κενό.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:44:58 »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #575 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 04:43:05 pm »
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
Αποσπάται κόσμος χωρίς να ξέρει πού θα διδάξει και βασικά αν θα διδάξει γιατί μπορεί να καταλήξει σε Διεύθυνση.
Γίνεται πρόσληψη αναπληρωτή χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των μόνιμων.
Δεν πειράζει όμως, αρκεί να κάνουμε δηλώσεις στα κανάλια ότι όλα δουλεύουν ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #576 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 05:33:47 pm »
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
Αποσπάται κόσμος χωρίς να ξέρει πού θα διδάξει και βασικά αν θα διδάξει γιατί μπορεί να καταλήξει σε Διεύθυνση.
Γίνεται πρόσληψη αναπληρωτή χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των μόνιμων.
Δεν πειράζει όμως, αρκεί να κάνουμε δηλώσεις στα κανάλια ότι όλα δουλεύουν ρολόι.

Δεν έχεις άδικο. Αλλά δεν είναι και  κάτι καινούργιο. Έτσι γινόταν πάντα.

Αποσυνδεδεμένος Goat

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #577 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 11:50:15 pm »
Οι αποσπασεις του ΚΥΣΔΕ που θα εξεταστούν την Τετάρτη αφορούν μόνο ειδικές κατηγορίες νεοδιοριστων, ή υπάρχει περίπτωση να ειναι και έξτρα αποσπασεις που δεν ικανοποιηθηκαν το καλοκαίρι πχ?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:44:58 »

Αποσυνδεδεμένος Doriangr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #578 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 11:59:57 pm »
Προηγούνται των αναπληρωτών οι αποσπασμένοι.
Δεν ξέρω άλλου πρώτη φορά παίρνω απόσπαση αλλά βγήκε εγκύκλιος της διεύθυνσης ότι οι αποσπασμένοι παραμένουν στις θέσεις τους Μέρι να αντικατασταθούν. Δηλαδή περιμένουμε τι θα διαλέξουν οι αναπληρωτές για Μ ξέρουμε που θα είμαστε φέτος. .

Συνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #579 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2025, 10:12:43 am »
Δεν ξέρω άλλου πρώτη φορά παίρνω απόσπαση αλλά βγήκε εγκύκλιος της διεύθυνσης ότι οι αποσπασμένοι παραμένουν στις θέσεις τους Μέρι να αντικατασταθούν. Δηλαδή περιμένουμε τι θα διαλέξουν οι αναπληρωτές για Μ ξέρουμε που θα είμαστε φέτος. .

Δεν έβγαλε εγκύκλιο η διεύθυνση απο το μυαλό της. Νόμος είναι που (της Διαμαντοπούλου αν θυμάμαι καλά) λέει πως για να φύγεις απο εκει που είσαι τοποθετημένος πρέπει να έρθει αντικαταστάτης. Αν και αφού δεν έχει γίνει ο αγιασμός είναι λίγο τραβηγμένο αλλά δεν παύει να ισχύει. Δεν είπε κανένας οτι ο αναπληρωτής θα διαλέξει. Μόλις προσλάβουν κάποιον στην ειδικότητα σου θα σε αντικαταστήσει και εσύ θα φύγεις.

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #580 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2025, 11:24:10 am »
Υπάρχει χρόνια και εφαρμόζεται σε πολλές διευθυνσεις. Συνήθως έρχεται αναπληρωτής και αποδεσμευεσαι, το πότε ειναι άγνωστο

Αποσυνδεδεμένος Dean

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #581 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 12:13:37 pm »
Εγώ πάλι ως κοινή ειδικότητα έχω μια άλλη απορία και συγγνώμη αν απαντήθηκε και μου διέφυγε. Επειδή σκέφτομαι να ζητήσω απόσπαση του χρόνου, μελετώ τις φετινές τοποθετήσεις και βλέπω πχ ότι στο χ σχολείο αθμιας διδάσκει συνάδελφος από βθμια. Τι γίνεται; Ποιος προηγείται; Κινδυνεύω να μην πάρω απόσπαση επειδή θέλουν να κατεβάσουν κάποιον από βθμια; Υπόψιν στον νομό παίρνουν αναπληρωτή στη βθμια και θα μου φαινόταν πιο λογικό ο της βθμιας να τοποθετηθεί στο κενό όπου τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής (και όχι να μου/μας κόψουν την απόσπαση)
Δεύτερη ζωή δεν έχει

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #582 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 02:58:27 pm »
Εγώ πάλι ως κοινή ειδικότητα έχω μια άλλη απορία και συγγνώμη αν απαντήθηκε και μου διέφυγε. Επειδή σκέφτομαι να ζητήσω απόσπαση του χρόνου, μελετώ τις φετινές τοποθετήσεις και βλέπω πχ ότι στο χ σχολείο αθμιας διδάσκει συνάδελφος από βθμια. Τι γίνεται; Ποιος προηγείται; Κινδυνεύω να μην πάρω απόσπαση επειδή θέλουν να κατεβάσουν κάποιον από βθμια;
ευλογο το ερωτημα σου. Προσωπικα δεν εχω δει καποια ρητη διαταξη που να αναφερει τον τροπο με τον οποιο συνεξεταζονται/συγκρινονται οι αιτησεις πχ καποιου πε05 που ανηκει στην δευτεροβαθμια και αιτειται απόσπαση στην πρωτοβαθμια του χ ΠΥΣΠΕ (και η οποια τυπικα γινεται διαμεσου του οικειου ΠΥΣΔΕ) και ενος πε05 που ανηκει στην πρωτοβαθμια και αιτειται απόσπαση προς το ιδιο ΠΥΣΠΕ. Η εγκυκλιος αποσπασεων δεν αναγραφει κατι σχετικο (παρεμπιμπτοντως στην εγκυκλιο αναφερεται η δυνατοτητα των εκπαιδευτικων κοινων ειδικοτητων της Δ.Ε να αποσπωνται στην Π.Ε και οχι το αντιστροφο). Ομως παρατηρωντας τους πινακες (ιουνιου) αποασπασεων εκπκων ΔΕ  προς αλλα ΠΥΣΔΕ/και πρωτοβαθμια βλεπω οτι οι εκπκοι των κοινων ειδικοτητων ειναι στον ιδιο μοριοδοτουμενο πίνακα με τους λοιπους εκπκους των αλλων ειδικοτητων και απλα σε οσους εκ των κοινων ειδικοτητων πηραν απόσπαση για πρωτοβαθμια υπαρχει δίπλα στο ονομα τους  η αντιστοιχη ενδειξη και πιο διπλα τα μορια τους. Απ το γεγονος αυτο εικαζω οτι οι αιτησεις των εκπκων κοινων ειδικοτητων της Δ.Ε θα συνεξεταζονται/συγκρινονται με βαση τα μορια απόσπασης με τις αντιστοιχες αιτησεις των εκπκων κοινων ειδικοτ της πρωτοβαθμιας, διοτι, οπως φανταζομαι, αν ενας πε05 της Π.Ε που δεν ελαβε απόσπαση για το χ πυσπε βλεποντας να του χει παρει τη θεση καποιος πε05 της Δ.Ε θα ζητουσε εξηγησεις και με δεδομενο παντα οτι οντως δεν υπαρχει καποια σχετικη διαταξη (και την οποια αγνοώ) που να ρυθμιζει αυτο το ζητημα.
Θεωρω πως μονο οι αιρετοι κυσδε/κυσπε μπορουν να απαντησουν με ακριβεια ως προς αυτο.

Υπόψιν στον νομό παίρνουν αναπληρωτή στη βθμια και θα μου φαινόταν πιο λογικό ο της βθμιας να τοποθετηθεί στο κενό όπου τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής (και όχι να μου/μας κόψουν την απόσπαση)
ως προς αυτο και γενικοτερα μιλωντας, παρατηρω πως  γινονται σημαντικες παρανοησεις απο αρκετους συναδελφους και εννοω το εξης:
οι συνεδριασεις πυσδε/πυσπε για την ληψη απόφασης αποσπασεων πραγματοποιηθηκε τον ιουνιο με λειτουργικα κενα που ειχαν ζητηθει εκεινη την εποχη απο τα πυσδε.
Αν λοιπον τη δεδομενη στιγμη υπηρχε ενα λειτουργικο κενο πε05 στο χ πυσπε και το οποιο αιτηθηκε ενας πε05 της Δ.Ε και ο οποιος πληρουσε τις προυποθεσεις απόσπασης δεν υπηρχε λογος στο κυσδε να του κοψει την απόσπαση προς το χ ΠΥΣΠΕ με τοι σκεπτικο "γιατι να εξυπηρετησουμε αυτον τον εκπκο της Δ.Ε στελνοντας τον στην πρωτοβαθμια και στη συνεχεια να χρειαστεί η πληρωμη αναπλητωτη για την καλυψη του κενου που θα δημιουργηθει??", γιατι απο τον ιουνιο μεχρι τις  προσληψεις αναπληρωτων α φασης ηδη εχουν μεσολαβησει ΕΝΑΣ ΣΩΡΟΣ απο μεταβολες των λειτουργικων κενων στις διαφορες δδε (εχω αναφερι συγκεκρ παραδειγματα παλαιοτερα) και οι οποιες μπορει να δημιουργησαν τον σεπτεμβρη ενα κενο για αναπληρωτη που ομως δεν δημιουργουνταν , σωνει και καλα, τον ιουνιο με την εννοια οτιο μπορει τοτε το πε05 του πυσδε προελευσης να εμφανιζε πλεονασμα στην ειδικοτητα αυτη. Θελω να πω δηλ οτι πολλοι συναδελφοι νομιζουν οτι αν παρουν πχ 3 εκπκοι της ψ ειδικοτητας απο το τα δε πυσδε, θα δημιουργηθουν 3 κενα για αναπληρωτες. Αυτο το σκεπτικο ομως (και αλλα παρομοια του τυπου εναπομειναντα κενα μετατξεων θα δοθουν του χρονου εκ νεου για μεταθσεις.διορισμους κλπ)  δεν εχει καμμια σχεση με την  πραγματικοτητα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 03:01:39 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #583 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 04:58:52 pm »
ευλογο το ερωτημα σου. Προσωπικα δεν εχω δει καποια ρητη διαταξη που να αναφερει τον τροπο με τον οποιο συνεξεταζονται/συγκρινονται οι αιτησεις πχ καποιου πε05 που ανηκει στην δευτεροβαθμια και αιτειται απόσπαση στην πρωτοβαθμια του χ ΠΥΣΠΕ (και η οποια τυπικα γινεται διαμεσου του οικειου ΠΥΣΔΕ) και ενος πε05 που ανηκει στην πρωτοβαθμια και αιτειται απόσπαση προς το ιδιο ΠΥΣΠΕ. Η εγκυκλιος αποσπασεων δεν αναγραφει κατι σχετικο (παρεμπιμπτοντως στην εγκυκλιο αναφερεται η δυνατοτητα των εκπαιδευτικων κοινων ειδικοτητων της Δ.Ε να αποσπωνται στην Π.Ε και οχι το αντιστροφο). Ομως παρατηρωντας τους πινακες (ιουνιου) αποασπασεων εκπκων ΔΕ  προς αλλα ΠΥΣΔΕ/και πρωτοβαθμια βλεπω οτι οι εκπκοι των κοινων ειδικοτητων ειναι στον ιδιο μοριοδοτουμενο πίνακα με τους λοιπους εκπκους των αλλων ειδικοτητων και απλα σε οσους εκ των κοινων ειδικοτητων πηραν απόσπαση για πρωτοβαθμια υπαρχει δίπλα στο ονομα τους  η αντιστοιχη ενδειξη και πιο διπλα τα μορια τους. Απ το γεγονος αυτο εικαζω οτι οι αιτησεις των εκπκων κοινων ειδικοτητων της Δ.Ε θα συνεξεταζονται/συγκρινονται με βαση τα μορια απόσπασης με τις αντιστοιχες αιτησεις των εκπκων κοινων ειδικοτ της πρωτοβαθμιας, διοτι, οπως φανταζομαι, αν ενας πε05 της Π.Ε που δεν ελαβε απόσπαση για το χ πυσπε βλεποντας να του χει παρει τη θεση καποιος πε05 της Δ.Ε θα ζητουσε εξηγησεις και με δεδομενο παντα οτι οντως δεν υπαρχει καποια σχετικη διαταξη (και την οποια αγνοώ) που να ρυθμιζει αυτο το ζητημα.
Θεωρω πως μονο οι αιρετοι κυσδε/κυσπε μπορουν να απαντησουν με ακριβεια ως προς αυτο.
ως προς αυτο και γενικοτερα μιλωντας, παρατηρω πως  γινονται σημαντικες παρανοησεις απο αρκετους συναδελφους και εννοω το εξης:
οι συνεδριασεις πυσδε/πυσπε για την ληψη απόφασης αποσπασεων πραγματοποιηθηκε τον ιουνιο με λειτουργικα κενα που ειχαν ζητηθει εκεινη την εποχη απο τα πυσδε.
Αν λοιπον τη δεδομενη στιγμη υπηρχε ενα λειτουργικο κενο πε05 στο χ πυσπε και το οποιο αιτηθηκε ενας πε05 της Δ.Ε και ο οποιος πληρουσε τις προυποθεσεις απόσπασης δεν υπηρχε λογος στο κυσδε να του κοψει την απόσπαση προς το χ ΠΥΣΠΕ με τοι σκεπτικο "γιατι να εξυπηρετησουμε αυτον τον εκπκο της Δ.Ε στελνοντας τον στην πρωτοβαθμια και στη συνεχεια να χρειαστεί η πληρωμη αναπλητωτη για την καλυψη του κενου που θα δημιουργηθει??", γιατι απο τον ιουνιο μεχρι τις  προσληψεις αναπληρωτων α φασης ηδη εχουν μεσολαβησει ΕΝΑΣ ΣΩΡΟΣ απο μεταβολες των λειτουργικων κενων στις διαφορες δδε (εχω αναφερι συγκεκρ παραδειγματα παλαιοτερα) και οι οποιες μπορει να δημιουργησαν τον σεπτεμβρη ενα κενο για αναπληρωτη που ομως δεν δημιουργουνταν , σωνει και καλα, τον ιουνιο με την εννοια οτιο μπορει τοτε το πε05 του πυσδε προελευσης να εμφανιζε πλεονασμα στην ειδικοτητα αυτη. Θελω να πω δηλ οτι πολλοι συναδελφοι νομιζουν οτι αν παρουν πχ 3 εκπκοι της ψ ειδικοτητας απο το τα δε πυσδε, θα δημιουργηθουν 3 κενα για αναπληρωτες. Αυτο το σκεπτικο ομως (και αλλα παρομοια του τυπου εναπομειναντα κενα μετατξεων θα δοθουν του χρονου εκ νεου για μεταθσεις.διορισμους κλπ)  δεν εχει καμμια σχεση με την  πραγματικοτητα.
Μπορει να μην ειναι αποσπαση αλλα διαθεση απο το ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΠΕ

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #584 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 06:20:01 pm »
Μπορει να μην ειναι αποσπαση αλλα διαθεση απο το ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΠΕ
Ναι, αλλα στην περιπτωση που αναφερεις δεν κινδυνευει ενας πχ πε05 του Ψ ΠΥΣΠΕ  που επιθυμει να παρει αποσπαση στο χ πυσπε στο οποιο υφισταται λειτουργικο κενο αυτης της ειδικοτητας, να μην την λαβει εξαιτιας ενος πε05 της Δ.Ε.
Πιο συγκεκριμενα, εστω οτι τον απριλιο 26 ενας πε05 της Π.Ε κανει αιτηση για το χ πυσπε στο οποιο υφισταται λειτουργικο κενο πε05  και τον ιουνιο 26 λαμβανει την αποσπαση αυτη. Οταν τον σεπτεβρη 26 (πρωτο 10ημερο) ανταμωσουν τα δυο συμβουλια στην κοινη συνεδριαση θα ριξουν στο τραπεζι τα τυχον ελλειμματα κοινων ειδικοτητων των βαθμιδων τους . Το πυσπε προφανως δε θα ζητησει καλυψη του κενου πε05 γιατι θα το χει κλεισει με τον αποσπασμενο (από τον ιουνιο) της Π.Ε  και ως εκ τουτου καποιος πε05 της Δ.Ε που προαλειφεται (τον σεπτεμβρη)  να βρει θεση στα σχολεια του οικειου ΠΥΣΠΕ τελικα δε θα βρει μια τετοια θεση. Η μονη περιπτωση που κινδυνευει ενας πε05 να χασει αποσπαση σε λειτουργικο κενο πε05 του χ πυσδε ειναι να συγκριθει ταυτοχρονα με εναν πε05 της Δ.Ε ο οποιος θα εχει (με βαση αυτα που συμπερανα οπως ειπα και στην προηγ ανάρτησή μου) περισσοτερα μορια απόσπασης
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 06:22:26 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος Dean

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #585 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 07:18:26 pm »
Ναι οκ αλλά δε μιλώ για την τοποθέτηση. Εκεί οκ ας συγκριθούν κι ας πάρει όποιο σχολείο θέλει ή μπορεί ο καθένας με βάση τα μόριά του. Μιλώ αποκλειστικά για το ενδεχόμενο μη απόσπασης. Δηλαδή ο της βθμιας να πάρει απόσπαση μόνο εφόσον οι ανήκοντες και οι αποσπασμένοι στο χ πυσπε δεν επαρκούν. Άρα θα έπρεπε να προηγηθούν οι αποσπάσεις της αθμιας και μετά να αποφασιστεί αν θα δοθούν και στη βθμια, εφόσον υπάρχουν θέσεις. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεύτερη ζωή δεν έχει

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #586 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 07:44:57 pm »
Μιλώ αποκλειστικά για το ενδεχόμενο μη απόσπασης. Δηλαδή ο της βθμιας να πάρει απόσπαση μόνο εφόσον οι ανήκοντες και οι αποσπασμένοι στο χ πυσπε δεν επαρκούν. Άρα θα έπρεπε να προηγηθούν οι αποσπάσεις της αθμιας και μετά να αποφασιστεί αν θα δοθούν και στη βθμια, εφόσον υπάρχουν θέσεις. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
Και γω στο ενδεχομενο αποσπασης σε αλλο ΠΥΣΠΕ αναφερθηκα και στο αν και πως γινεται συγκριση μεταξυ των κοινων ειδικοτητων Δ.Ε και Π.Ε.
Απ την αλλη αν σκεφτουμε  οτι ανακοινωνονται πρωτα οι αποσπασεις της πρωτοβαθμιας ενδεχεται να προηγειστε στις αποσπασεις σε πυσπε οι ανηκοντες στην Π.Ε και στη συνεχεια (εικασια μου ειναι αυτη) να πασαρει το κυσπε στο κυσδε τα εναπομειναντα λειτουργικα κενα και κατα συνεπεια να επονται, ως προς τις αποσπασεις στην Π.Ε,  οι κοινες ειδικοτητες της Δ.Ε.
Θεωρω πως μονο οι αιρετοι κυσπε.κυσδε μπορουν να απαντησουν το ερωτημα σου εφοοον εχουν δει δια ζωσης τις σχετικες διαδικασιες
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 07:48:07 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #587 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 10:01:46 pm »
Και γω στο ενδεχομενο αποσπασης σε αλλο ΠΥΣΠΕ αναφερθηκα και στο αν και πως γινεται συγκριση μεταξυ των κοινων ειδικοτητων Δ.Ε και Π.Ε.
Απ την αλλη αν σκεφτουμε  οτι ανακοινωνονται πρωτα οι αποσπασεις της πρωτοβαθμιας ενδεχεται να προηγειστε στις αποσπασεις σε πυσπε οι ανηκοντες στην Π.Ε και στη συνεχεια (εικασια μου ειναι αυτη) να πασαρει το κυσπε στο κυσδε τα εναπομειναντα λειτουργικα κενα και κατα συνεπεια να επονται, ως προς τις αποσπασεις στην Π.Ε,  οι κοινες ειδικοτητες της Δ.Ε.

Για τις αποσπάσεις σε άλλο ΠΥΣΠΕ ισχύει αυτό που αναφερει παραπάνω ο gio. Δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Άλλωστε οι αποσπάσεις της Δευτεροβάθμιας γίνονται από το ΚΥΣΔΕ  ενώ της Πρωτοβάθμιας από το ΚΥΣΠΕ.  Ανακοινώνονται και ξεχωριστά, απλά στις αποσπάσεις της Δευτεροβάθμιας υπάρχει η προσθήκη της βαθμίδας μιας και επιτρέπεται η απόσπαση και στις δύο βαθμίδες.

Όσον αφορά την τοποθέτηση ,δεν ξέρω αν τώρα τους τοποθετούν όλους μαζί - γιατί δεν τα παρακολουθώ τόσο πια - αλλά μέχρι πριν λίγα χρόνια τα ΠΥΣΠΕ φρόντιζαν να τοποθετήαουν πρώτα τους αποσπασμένους της Πρωτοβάθμιας και τελευταίους της Δευτεροβάθμιας.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 10:05:40 pm από vama »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144