0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@ leon.Για τους Χριστιανούς είναι φυσικά πρόσωπα και η εξήγηση της Εσπέρου δεν καλύπτει τα ιερά πρόσωπα, αλλά την έννοια της ιερότητάς τους. Η διατύπωση "τι ακριβώς δεν έγινε αντιληπτό;" ακούστηκε κάπως κοφτή, αυστηρή πλήρως απορριπτική, ειδικά μέσα σε μια συζήτηση που από την αρχή τέθηκε ως χώρος ανοιχτής ανταλλαγής απόψεων. Είχε μιαμια αίσθηση οριστικότητας που άφησε λιγότερο χώρο, ας πούμε για όλους.
Έχουμε χάσει κάθε έννοια ευπρέπειας και σεβασμού αλλά με περισση υποκρισία συγκινούμαστε για τα σύμβολα της θρησκείας μας, χωρίς κατά τ άλλα να εφαρμόζουμε οι ίδιοι κάποια ηθική αρχή στη ζωή μας, όπως θα έπρεπε να κάνουμε αν όντως η θρησκεία μας ήταν μια ηθική πυξίδα.
Δεν ξέρω αν φταίει το θέμα αυτό αλλά τις τελευταίες δυο μέρες ξανακουσα όλη τη δισκογραφία των Rotting Christ!
Χαίρομαι που το νήμα που άνοιξα εκπληρώνει το σκοπό του!
Αν με τον προορισμό εννοούμε την αθεΐα ή την πίστη, μάλλον ο manos84 έχει βρει τον προορισμό του και δεν τον απασχολεί καμία διαδρομή, προς το παρόν τουλάχιστον. Μάλλον τα επινίκια γιόρταζε και δικαίωμά του. Εγώ προσωπικά δέχομαι την επιλογή του (το ίδιο κάνει και ο Θεός μου) και έτσι θα ήθελα να δέχονται και τη δική μου.
ppil βάλε επειγόντως το χιούμορ στη ζωή σου! Ο manos84 έγραψε και με χιουμοριστική διάθεση! Δεν είπε ο άνθρωπος πως είναι άθρησκος ή αγνωστικιστής! Ούτε καν! Εγώ ακούω και χριστιανικό μέταλ γιατί μερικά μ' αρέσουν! Με καθιστά αυτομάτως χριστιανό; Οι Rotting Christ είναι απ' τις ελάχιστες εγχώριες μπάντες που γνωρίζουν οι ξένοι σ' Ευρώπη κι Αμερική! Μας τιμά αυτό ως χώρα!Το 'πα και στον trust no one! Άμα τα παίρνετε όλα τέρμα σοβαρά τότε κάπου αστοχήσατε! Think about it! Θυμηθείτε και τον Ουμπέρτο Έκο στ' Όνομα του Ρόδου! Ή θυμηθείτε το φιλμ! Κάτι ήθελε να μας πει ο Ιταλιάνος λογοτέχνης κι αυτό δεν ήταν η αθεΐα! Αλλά τι; Σκεφτείτε το!
@leon.σαν να μιλούσαμε για τη νηστεία της Αγίας Παρασκευής με αγαθή διάθεση κάποιοι πιστοί και να μπήκε κάποιος να ποστάρει: "Σας διαβάζω τρώγοντας κρέας με την Ένωση Αθέων στο τάδε μαγαζί" (καλύτερα τώρα από χιούμορ;)Πρέπει όμως να καταλάβεις πως δεν μπορείς να ζητάς να αντιμετωπίσει ο άλλος επιφανειακά και χωρίς σοβαρότητα αυτό που θεωρεί πως δίνει σοβαρότητα στην ύπαρξή του. Είναι τέρμα οξύμωρο.
Κι όμως δε ζήτησα επιφανειακή αντιμετώπιση. Το αντίθετο. Αν διαβάσεις τους στίχους των Rotting Christ, και πέρα από την καλλιτεχνική δουλειά, καθόλου επιφανειακή δεν είναι η σκέψη τους. Αν, όμως δεν έχεις δει ή διαβάσει τ' Όνομα του Ρόδου, δες το. Θα καταλάβεις τι σου λέω. Ο κίνδυνος αρχίζει απ' τη στιγμή που ο άλλος θεωρεί πως κατέχει την εξ αποκαλύψεως αλήθεια και πως και το χιούμορ πάνω στα ιερά και όσιά του πρέπει να φιμωθεί. Δε δίδαξε αυτά ο Χριστός. Κι όποιος το νιώθει έτσι βρίσκεται πολύ μακρυά απ' τον Ιησού. Στην κυριολεξία βρίσκεται στον όχλο απέναντί του τη στιγμή του μαστιγώματος. Γιατί τα ιερά και τα όσια του πλήθους των πιστών έθιξε κι ο Ιησούς.
Τελικά απ'ό,τι φαίνεται, όλοι ξέρουν τί δίδαξε ο Χριστός, εκτός από τους Αγίους Πατέρες. Περιμένω με ενδιαφέρον να μου δείξεις το/τα χωρίο/α που επιβεβαιώνει/ουν αυτά που λες.
Μα με την κατηγορία της βλασφημίας καταδικάστηκε ο Ιησούς! Δεν έχεις διαβάσει τα Ευαγγέλια; Με την κατηγορία της βλασφημίας ούρλιαξε το πλήθος των πιστών να σταυρωθεί εκείνος! Με την κατηγορία της βλασφημίας, λοιπόν! Του νόμου 198 του ΠΚ! Της βλασφημίας των θείων! Αυτής της ίδιας βλασφημίας που αφόρεσαν το Ροΐδη και τον Καζαντζάκη! Αυτής της βλασφημίας που τώρα κατηγορούν τον καλλιτέχνη της πινακοθήκης! Οι πιστοί που ζητούν τις κεφαλές επί πίνακι των βλασφήμων είναι οι ίδιοι πιστοί που ζητούσαν την κεφαλή του Χριστού!