*

Αποστολέας Θέμα: Α Φάση αναπληρωτών 2025-2026  (Αναγνώστηκε 100068 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Α Φάση αναπληρωτών 2025-2026
« Απάντηση #630 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 06:42:23 pm »
Και παρόλο που είναι εύκολο να διασταυρώσεις τι (δεν) έχω πει, κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορα που αποδίδονται σε εμένα. Πιο πρόσφατο ότι είπα ( ; ) πως στην ειδική θα έδινε ρέστα στις προσλήψεις Αναπληρωτών της Α' Φάσης. Αν το βρείτε πού το είπα, πείτε μου κι εμένα.

Ας πούμε και κάτι χρηστικό για τους Αναπληρωτές όλων των Φάσεων, από τις οδηγίες στο minedu.
Στο σημείο που λέει κάθε χρόνο
"Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές που δύνανται να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση μέσω της εφαρμογής anaplirotes.gov.gr, θα πρέπει να έχουν αποδεχτεί τη σύμβασή τους μέχρι τις 14:59 της ίδιας μέρας που παρουσιάζονται στα σχολεία."
έχει φέτος προστεθεί και το εξής:
"Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για τη σύναψη της σύμβασης εργασίας από τις 00:01 έως τις 14:59 της ίδιας ημέρας."

Οπότε μπορεί πλέον να γίνεται αποδοχή της σύμβασης και πριν από την ανάληψη (αλλά προφανώς θα είναι και τα 2 προαπαιτούμενα για να προχωρήσει η διαδικασία).
Φαίνεται το Υπουργείο αφουγκράζεται τις ανησυχίες κάποιων χρηστών που δοκιμάζουν από 00:01 τα συστήματα...
η συζητηση περι "00.01" νομιζω πως ειχε να κανει με το ποτε θα ανοιξει το οπσυδ για τη δηλωση σχολειων και οχι για την αποδοχη της συμβασης. Ισως ομως να γνωριζεις οτι εφοσον θα υπαρχει αυτοματοποιημενο ανοιγμα την τριτη 00.01 (δεν φανταζομαι εκεινη την ωρα να αφουγκραζονται σε τετοιο βαθμο οι ιθυνοντες του υπουργειου τις "ωρολογιακες" ανησυχιες των αναπληρωτω ν και να ειναι πανω απο το κουμπι εκκινησης της διαδικασιας..) θα υπαρχει αντιστοιχα αυτοματοποιημενο ανοιγμα και σημερα τα μεσανυχτα (ασε που θα τελειωνει και το ματς της εθνικης εκεινη την ωρα και ως εκ τουτου αν τυχον υπηρχε χειροκινητη εκκινηση σιγουρα θα την ξεχνουσαν οι ιθυνοντες..).
Παντως απαντησεις περι του αγωνιωδους ερωτηματος "ανοιγει τελικα σε ολες τις διευθυνσεις ταυτοχρονα  00.01?" μπορουμε να λαβουμε απο το αντιστοιχο περσινο νημα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:21:06 »

Αποσυνδεδεμένος miriamman

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 10:02:34 pm »
@Patreas, σε παρακολουθώ πολλά χρόνια και σ' ευχαριστώ κι εγώ για την ενημέρωση και την ουσιαστική στήριξη και προσέγγιση στις κρίσιμες, για τη ζωή μας, φάσεις. Μια ερώτηση, που όσο κι αν φανεί περιττή, για κάποιους που είναι σε διαδικασία μετακίνησης μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, είναι πολύ σημαντική. Με τα Ωνάσεια τί θα γίνει? Αν κάποιος έχει προσληφθεί στην Α' φάση, θα έχει δικαίωμα πρόσληψης στα Ωνάσεια? Και πριν βρεθεί κάποιος "καλοπροαίρετος" να σχολιάσει, για κάποιους είναι πολύ σημαντικό, γιατί ούτε εισιτήρια δεν μπορούμε να κόψουμε (λόγω αβεβαιότητας). Κι αυτό γιατί η τρέχουσα πρόσληψη είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας, ενώ το Ωνάσειο σχολείο στην πόλη μου. Σ' ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων...

Αποσυνδεδεμένος jobek

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2025, 11:28:41 pm »
τα μναε γνωρίζουμε αν θα δοθούν και αυτά μαζί με τα ζεπ η υπάρχει περίπτωση να πάνε στην α2;

Αποσυνδεδεμένος Johnnyb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 01:27:06 am »
Καλησπέρα, στην Γ Αθήνας (ΠΕ) έχει πάρει 12 ΠΕ11 αλλά τα κενά στον ΟΠΣΥΔ για να επιλέξεις είναι 11 πως δικαιολογείται αυτό?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:21:06 »

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 06:57:54 am »
Καλησπέρα, στην Γ Αθήνας (ΠΕ) έχει πάρει 12 ΠΕ11 αλλά τα κενά στον ΟΠΣΥΔ για να επιλέξεις είναι 11 πως δικαιολογείται αυτό?
Δικαιολογείται ως εξής...
Ο ένας προσλήφθηκε σε ΠΣ/ΠΕΙΣ. Επομένως θα του δοθεί η δυνατότητα να επιλέξει το μοναδικό κενό σε ΠΣ/ΠΕΙΣ ενώ στους υπόλοιπους 11 θα δοθούν τα υπόλοιπα 11 κενά σε σχολεία μη ΠΣ/ΠΕΙΣ.
Αυτό.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος alex06

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 09:39:15 am »
Καλημέρα σας.Γνωμες θα ήθελα, παρακαλώ, για το 1ο και 2ο Γυμνασιο Λέρου, καθώς και για το ΕΠΑΛ!

Αποσυνδεδεμένος Ikgreece

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 09:47:01 am »
Καλημέρα συνάδελφοι, έχω προσληφθεί στη Δ Κυκλάδων παράλληλη στήριξη. Η απορία μου είναι η εξής: Στη δήλωση περιοχών έχει εμφανίσει και το πειραματικό σχολείο ενώ δεν είχα τικαρει το αντίστοιχο κουτάκι. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση, μπορώ και εγώ να προσληφθώ εκεί ή σε περίπτωση που δεν το επιλέξει κανένας μόνο τότε θα έχω δικαίωμα να προσληφθώ;

Αποσυνδεδεμένος vour4school

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 01:24:18 pm »
Εχεις καποιος/α προσληφθεί στην Β Αθήνας σε πειραματικά να μας πει πόσα κενά ΠΕ70 δείχνει το σύστημα στα δύο σχολεία;

Αποσυνδεδεμένος Johnnyb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 03:24:18 pm »
Καλησπέρα και καλή τοποθέτηση!
Ήθελα να ρωτήσω λόγω της μειωμένης κάλυψης εμφανίζεται μόλις 1 σχολείο στο δήμο μου. Στον οπσυδ φαίνεται με 24 ώρες αλλά επειδή έχει πάει αποσπασμένη στην πραγματικότητα οι ώρες για τον αναπληρωτή είναι 10. Το επιβεβαιώνει και ο διευθυντής. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, σε βάζουν άμεσα σε άλλο σχολείο για το υπόλοιπο ωρών? Σε χώνουν ολοήμερο μέχρι να βρεθεί κενό? Ξέρει κανείς? Μη δηλώσω τσάμπα σχολείο σε άλλη περιοχή αν λύνεται απλά το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #639 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 03:46:42 pm »
Καλησπέρα και καλή τοποθέτηση!
Ήθελα να ρωτήσω λόγω της μειωμένης κάλυψης εμφανίζεται μόλις 1 σχολείο στο δήμο μου. Στον οπσυδ φαίνεται με 24 ώρες αλλά επειδή έχει πάει αποσπασμένη στην πραγματικότητα οι ώρες για τον αναπληρωτή είναι 10. Το επιβεβαιώνει και ο διευθυντής. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, σε βάζουν άμεσα σε άλλο σχολείο για το υπόλοιπο ωρών? Σε χώνουν ολοήμερο μέχρι να βρεθεί κενό? Ξέρει κανείς? Μη δηλώσω τσάμπα σχολείο σε άλλη περιοχή αν λύνεται απλά το θέμα.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει κανείς σε αυτή σου την ερώτηση. Όλα είναι πιθανά. Μπορεί να σε στείλουν σε άλλο σχολείο, μπορεί να συμπληρώσεις στο ολοήμερο, μπορεί να μείνεις με αυτές τις ώρες και να πηγαίνεις και κάποιες μέρες στο γραφείο αν δεν υπάρχουν άλλες ώρες σε κάποιο άλλο σχολείο... Ίσως κάποιος αιρετός να γνωρίζει περισσότερα.

Αποσυνδεδεμένος Johnnyb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #640 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 03:59:04 pm »
Δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει κανείς σε αυτή σου την ερώτηση. Όλα είναι πιθανά. Μπορεί να σε στείλουν σε άλλο σχολείο, μπορεί να συμπληρώσεις στο ολοήμερο, μπορεί να μείνεις με αυτές τις ώρες και να πηγαίνεις και κάποιες μέρες στο γραφείο αν δεν υπάρχουν άλλες ώρες σε κάποιο άλλο σχολείο... Ίσως κάποιος αιρετός να γνωρίζει περισσότερα.
Ευχαριστώ, καλά ώρες υπάρχουν και φουλ κενά, αφού από τα 5 σχολεία που είχαν δηλώσει στα λειτουργικά έδωσαν μόνο το 1. Απλά σε συμπληρώνουν άλλου, διαλέγεις άλλο... Όλα είναι ανοιχτά αλλά έχει και μεγάλο ρίσκο.
Είναι απίστευτο να διαλέγεις 1ος και να πέφτεις σε τέτοια γκινια που δεν φταις εσύ φυσικά. Ενδέχεται εύκολα βελτίωση μετά από αυτό στην επόμενη φάση?

Αποσυνδεδεμένος Allex

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #641 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 05:04:41 pm »
Κάποιος κάτι για εσπερινό ΕΠΑΛ Επανομής;

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #642 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 07:33:58 pm »
Καλημέρα σας.Γνωμες θα ήθελα, παρακαλώ, για το 1ο και 2ο Γυμνασιο Λέρου, καθώς και για το ΕΠΑΛ!

Το ΕΠΑ.Λ συστεγάζεται με το 2ο Γυμνάσιο και είναι δύσκολο σχολείο. Όλα τα μαθήματα  γίνονται στο ίδιο κτίριο σε γειτονικές αίθουσες, η αίθουσα εκδηλώσεων είναι κοινή, και όλα τα παιδιά κάνουν διάλειμμα μαζί στο ίδιο προαύλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πολλά παιδιά του γυμνασίου έχουν ως πρότυπο τα παιδιά του ΕΠΑ.Λ και αντιγράφουν συμπεριφορές. Το 2ο Γυμνάσιο είναι σχετικά μικρό σχολείο με γύρω στα 100 παιδιά,  έμπειρη διευθύντρια σε παιδαγωγικά θέματα, ελάχιστους ντόπιους εκπαιδευτικούς και πολλούς μόνιμους. Το 1ο Γυμνάσιο έχει γύρω στα εξ ίσου ζωηρά με το 2ο, 150 παιδιά, ντόπια διευθύντρια, επίσης φιλόλογο, περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς και πάντα παίρνει περισσότερους αναπληρωτές. Δεν θα έλεγα να αποφύγεις τα γυμνάσια, αλλά χρειάζεται πολλή προσοχή και κράτημα αποστάσεων, καθώς συχνά δημιουργούνται εντάσεις σε όλα τα επίπεδα, ειδικά στο 1ο. Δεν μπορώ, όμως,  να προσθέσω περισσότερα διότι κάθε χρόνο, πολλά αλλάζουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 07:37:47 pm από harac »

Αποσυνδεδεμένος Polimnia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #643 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2025, 09:09:43 pm »
Καλησπέρα.  Μήπως γνωρίζει κάποιος πως γίνεται η επιλογή του μαθητή παράλληλης στήριξης αν τοποθετηθούμε πάνω από ένας εκπαιδευτικοί σε ένα σχολείο? Επιλεγεί πάλι ο πρώτος σε μόρια? Μπορώ να δω κάπου τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193281
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)