*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2026  (Αναγνώστηκε 10752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eng.lish

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2026
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 23, 2025, 11:06:12 pm »
Εν τω μεταξύ κάτι που σκεφτόμουν αυτές τις μέρες που εγινε και το λάθος με τους 5 διορισμούς ατόμων που είχαν ξαναδιοριστεί το 2024 είναι ότι του χρόνου θα έχουν πάλι δικαίωμα διορισμού όσοι διορίστηκαν το 2023...και σκεφτόμουν ότι στη δική μου ειδικότητα ΠΕ06 οι περιοχές του 23 ήταν αν θυμάμαι καλά όλες εκτός Αττικής.....Οπότε δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο και να υπολογίσουμε τη θεση μας γιατί ίσως κάποιοι του 23 να ξαναδηλώσουν για νέο διορισμό λόγω δυσκολίας σε κάποιες περιοχές να επιστρέψουν με μετάθεση....

Kοίτα έχεις ένα δίκιο σ' αυτό που λες...να φαίνονται αυτοί στον τελευταιο εκκαθαρισμένο του trust? Ωστόσο, αν ξαναδιοριστούν δε σημαίνει ότι γίνονται εκ νέου δόκιμοι και φτου κ απ' την αρχή;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:43:55 »

Αποσυνδεδεμένος eng.lish

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 23, 2025, 11:18:39 pm »
Επίσης δε θα πρέπει να καθυστερήσουν πάλι οι διορισμοί τον Αύγουστο ώστε να έχουν αυτό το δικαίωμα;

Αποσυνδεδεμένος MeliAn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 23, 2025, 11:27:35 pm »
Επίσης δε θα πρέπει να καθυστερήσουν πάλι οι διορισμοί τον Αύγουστο ώστε να έχουν αυτό το δικαίωμα;
Διάβασα κάπου ότι δεν υπάρχουν ξανά κρατήσεις αυτό γίνεται εφάπαξ... Δεν ξέρω αν χάνεται κάτι άλλο αν ξερει κάποιος θα ήθελα να μάθω κι εγώ τι ισχυει ακριβώς. Όσον αφορά στις ημερομηνίες νομίζω ότι το 23 οι διορισμοί είχαν γίνει πολύ πιο νωρίς λόγω εκλογών όχι Αύγουστο οπότε θα χουν συμπληρωθεί τα 3 χρόνια...Επίσης νομίζω δεν είναι στους εκκαθαρισμένους και ούτε θα ξέρουμε και ποιος θα έχει την πρόθεση να ξαναδηλώσει....Εκεί που πάω να σκεφτώ θετικά απελπίζομαι....

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 23, 2025, 11:32:37 pm »
Οι διορισμοί του 2023 έγιναν την άνοιξη λόγω εκλογών. Δε χάνουν τίποτα αν ξαναδιοριστουν. Απλά θα είναι ξανά δοκιμοι για δύο χρόνια και λογικά θα ξαναπερασουν αξιολόγηση. Δεν έχουν ξανά τις κρατήσεις των νεοδιοριστων και τα ΜΚ θα αναγνωριστουν κανονικά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:43:55 »

Αποσυνδεδεμένος MeliAn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 23, 2025, 11:42:01 pm »
Οι διορισμοί του 2023 έγιναν την άνοιξη λόγω εκλογών. Δε χάνουν τίποτα αν ξαναδιοριστουν. Απλά θα είναι ξανά δοκιμοι για δύο χρόνια και λογικά θα ξαναπερασουν αξιολόγηση. Δεν έχουν ξανά τις κρατήσεις των νεοδιοριστων και τα ΜΚ θα αναγνωριστουν κανονικά.
Αυτό είχα ακούσει κι εγώ αλλα δεν ήμουν σίγουρη.....Για όσες ειδικότητες δεν ήταν ευνοϊκές οι περιοχές του 23 πραγματικά δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε....

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 23, 2025, 11:49:41 pm »
Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που έκαναν αίτηση μετάθεσης οι διορισμένοι του 2023, οι οποίοι είχαν δύσκολη κατανομή, κυρίως νησιά. Το ποσοστό ικανοποίησης των μεταθέσεων φέτος ήταν περίπου 30%. Θεωρώ ότι εφόσον ανοίξουν για διορισμό οι περιοχές που τους ενδιαφέρουν, θα κάνουν ξανά αίτηση για διορισμό. Μη ξεχνάμε ότι στη Δευτεροβαθμια, ειδικά περισυ, διόρισε και σε λειτουργικά κενά και φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που οι διορισμένοι του 2024 θα έχουν δικαίωμα για μετάθεση. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταθέσεις θα δυσκολέψουν κι άλλο. Αν κάποιος μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του, έστω και με νέο διορισμό, θα το κάνει.

Αποσυνδεδεμένος MeliAn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 23, 2025, 11:57:18 pm »
Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που έκαναν αίτηση μετάθεσης οι διορισμένοι του 2023, οι οποίοι είχαν δύσκολη κατανομή, κυρίως νησιά. Το ποσοστό ικανοποίησης των μεταθέσεων φέτος ήταν περίπου 30%. Θεωρώ ότι εφόσον ανοίξουν για διορισμό οι περιοχές που τους ενδιαφέρουν, θα κάνουν ξανά αίτηση για διορισμό. Μη ξεχνάμε ότι στη Δευτεροβαθμια, ειδικά περισυ, διόρισε και σε λειτουργικά κενά και φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που οι διορισμένοι του 2024 θα έχουν δικαίωμα για μετάθεση. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταθέσεις θα δυσκολέψουν κι άλλο. Αν κάποιος μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του, έστω και με νέο διορισμό, θα το κάνει.
Εννοείται ότι θα το κανει εφόσον εχει το δικαίωμα....Απλώς όσοι περιμένουμε διορισμό έχουμε και αυτόν τον παράγοντα που είναι ασταθμητος γιατί δεν ξέρουμε πόσοι του 23 θα ξαναδηλώσουν...

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:10:32 am »
Εννοείται ότι θα το κανει εφόσον εχει το δικαίωμα....Απλώς όσοι περιμένουμε διορισμό έχουμε και αυτόν τον παράγοντα που είναι ασταθμητος γιατί δεν ξέρουμε πόσοι του 23 θα ξαναδηλώσουν...
Το καταλαβαίνω, και είναι λογικό να έχετε άγχος. Είδα όμως ότι το ΦΕΚ διορισμού το 2023 βγήκε στις 16/08. Τα ονόματα ανοκοινωθηκαν την άνοιξη. Ισως με πιέσεις στο υπουργείο γίνουν οι αιτήσεις νωρίτερα του χρόνου. Εύχομαι ο,τι καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος MeliAn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:18:24 am »
Το καταλαβαίνω, και είναι λογικό να έχετε άγχος. Είδα όμως ότι το ΦΕΚ διορισμού το 2023 βγήκε στις 16/08. Τα ονόματα ανοκοινωθηκαν την άνοιξη. Ισως με πιέσεις στο υπουργείο γίνουν οι αιτήσεις νωρίτερα του χρόνου. Εύχομαι ο,τι καλύτερο.
Ευχαριστώ πολύ να είστε καλά... Δεν το θυμόμουν ότι βγήκε Αύγουστο το ΦΕΚ...Δεν κοιτάω μόνο το δικό μου συμφέρον....Σκέφτομαι και τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να πάρουν μετάθεση και όπως είπα εννοείται ότι ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί για το καλύτερο..  Απλώς είναι η κατάσταση έτσι που μας έχει φάει το άγχος... Από την αρχή αυτών των πινάκων έλεγα θα είναι πιο πιθανό να διοριστώ την 3η χρονιά κάπου λίγο πιο βολικά γιατί λόγω παιδιών δεν τα δηλώνω όλα και τώρα που εφτασα να έχω καλύτερη θέση αισθάνομαι μεγαλύτερη αβεβαιότητα.....

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:27:59 am »
Ευχαριστώ πολύ να είστε καλά... Δεν το θυμόμουν ότι βγήκε Αύγουστο το ΦΕΚ...Δεν κοιτάω μόνο το δικό μου συμφέρον....Σκέφτομαι και τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να πάρουν μετάθεση και όπως είπα εννοείται ότι ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί για το καλύτερο..  Απλώς είναι η κατάσταση έτσι που μας έχει φάει το άγχος... Από την αρχή αυτών των πινάκων έλεγα θα είναι πιο πιθανό να διοριστώ την 3η χρονιά κάπου λίγο πιο βολικά γιατί λόγω παιδιών δεν τα δηλώνω όλα και τώρα που εφτασα να έχω καλύτερη θέση αισθάνομαι μεγαλύτερη αβεβαιότητα.....
Αν και δε παρακολούθησα τους πίνακες φέτος, καθώς έχω διοριστεί, νομίζω ότι από τους εκκαθαρισμενους του trust θα καταλάβεις πάνω κάτω τι γίνεται. Δηλαδή, πόσοι διορισμένοι του 2023 θα μπορούν να κάνουν αίτηση και σε ποια περιοχή υπηρετούσαν ως αναπληρωτές (αν δεν κάνω κάποιο λάθος). Αν δεις ότι είναι πολλοί αυτοί που ήταν στην περιοχή σου ή στους τριγύρω νόμους, ίσως να σκεφτείς να ανοίξεις λίγο περισσότερο τις περιοχές που θα δηλώσεις, λόγω λήξης των πινάκων.

Αποσυνδεδεμένος bagelisb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:56:39 am »
Αν και δε παρακολούθησα τους πίνακες φέτος, καθώς έχω διοριστεί, νομίζω ότι από τους εκκαθαρισμενους του trust θα καταλάβεις πάνω κάτω τι γίνεται. Δηλαδή, πόσοι διορισμένοι του 2023 θα μπορούν να κάνουν αίτηση και σε ποια περιοχή υπηρετούσαν ως αναπληρωτές (αν δεν κάνω κάποιο λάθος). Αν δεις ότι είναι πολλοί αυτοί που ήταν στην περιοχή σου ή στους τριγύρω νόμους, ίσως να σκεφτείς να ανοίξεις λίγο περισσότερο τις περιοχές που θα δηλώσεις, λόγω λήξης των πινάκων.
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του ξαναδιορισμού εκτός από πολύ λίγες περιπτώσεις, π.χ. διορισμό σε άλλο κλάδο ή μεταπήδηση από ΕΑΕ σε Γενική και αντίστροφα.
Ας πούμε ότι είμαι ΠΕ06, και θέλω Α΄ Αθήνας ενώ έχω διορισθεί Α΄ Δωδεκανήσου.
Για να βγει η Α΄ Αθήνας ως περιοχή διορισμού πρέπει προηγουμένως να έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις μετάθεσης προς τα εκεί.
Άρα για ποιό λόγο να τη θέλω για νέο διορισμό αφού θα έχω πάρει ήδη μετάθεση;

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 24, 2025, 01:07:02 am »
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του ξαναδιορισμού εκτός από πολύ λίγες περιπτώσεις, π.χ. διορισμό σε άλλο κλάδο ή μεταπήδηση από ΕΑΕ σε Γενική και αντίστροφα.
Ας πούμε ότι είμαι ΠΕ06, και θέλω Α΄ Αθήνας ενώ έχω διορισθεί Α΄ Δωδεκανήσου.
Για να βγει η Α΄ Αθήνας ως περιοχή διορισμού πρέπει προηγουμένως να έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις μετάθεσης προς τα εκεί.
Άρα για ποιό λόγο να τη θέλω για νέο διορισμό αφού θα έχω πάρει ήδη μετάθεση;
Εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρεις, υπάρχουν και αυτοί που δεν έκαναν αίτηση μετάθεσης. Όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, γνωρίζω προσωπικά κάποιον που δεν έκανε γιατί περνούσε καλά στο μέρος που είχε διοριστεί και τώρα ο νομός του έκλεισε για πολλά χρόνια καθώς διόρισε πάρα πολλούς σε λειτουργικά κενά. Άλλοι ξεχνούν να κάνουν αίτηση μετάθεσης ή θεωρούν ότι δεν έχουν πιθανότητες και δεν κάνουν καθόλου. Επιπλέον, κάποιος που μπορεί να κατάγεται από μια πολύ δύσκολη περιοχή μετάθεσης, ίσως αν δει κενό στην ευρύτερη περιοχή, μπορεί και να το δηλώσει. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να πάρει μετάθεση στη 2η,3η,4η επιλογή του και η 1η του επιλογή να θεωρηθεί ανοικτή για διορισμούς καθώς δεν θα υπάρχουν ανικανοποιητες μεταθέσεις. Οργανικό κενό δε θα υπάρχει, αλλά πλέον διοριζουν σε λειτουργικά στη Δευτεροβαθμια.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2025, 01:12:37 am από Meg4 »

Αποσυνδεδεμένος bagelisb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 24, 2025, 01:24:02 am »
Επιπλέον, μπορεί κάποιος να πάρει μετάθεση στη 2η,3η,4η επιλογή του και η 1η του επιλογή να θεωρηθεί ανοικτή για διορισμούς καθώς δεν θα υπάρχουν ανικανοποιητες μεταθέσεις.
Αυτό όντως είναι έτσι, υπάρχει κάποιος που μπορεί να το επιβεβαιώσει;
Δηλ. αν εγώ βάλω 2 περιοχές για μετάθεση, και μετατεθώ στην 2η, μπορεί να δώσει την 1η για διορισμούς ενώ εγώ δεν πήγα εκεί;

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 24, 2025, 01:28:48 am »
Αυτό όντως είναι έτσι, υπάρχει κάποιος που μπορεί να το επιβεβαιώσει;
Δηλ. αν εγώ βάλω 2 περιοχές για μετάθεση, και μετατεθώ στην 2η, μπορεί να δώσει την 1η για διορισμούς ενώ εγώ δεν πήγα εκεί;
Ναι θεωρείται ανοικτή η περιοχή στη Δευτεροβαθμια σε αυτή την περίπτωση, εφόσον φυσικά δεν έχει κάνει αίτηση καποιος άλλος και αφού πλέον διορίζει σε λειτουργικά κενά. Έτσι την πάτησαν και στις συμπληρωματικες μεταθέσεις φέτος όσοι πήραν μετάθεση σε επόμενη επιλογή. Όταν ιδρύθηκαν οι νέες οργανικές, τις διεκδικησαν όσοι δεν είχαν πάρει μετάθεση. Αυτοί που είχαν πάρει σε οποιαδήποτε επιλογή ήταν εκτός της ροής του συστήματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2025, 01:30:21 am από Meg4 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 434
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144