lucib και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε σχέση με την παράλληλη, εγω καταλαβαίνω ότι σε περίπτωση που λείπει ο εκπαιδευτικός γενικής θα πρέπει να ασχοληθεί με τα παιδιά που υποστηρίζει. Όχι με όλο το τμήμα. Τώρα αν έχεις οργανική σε τμήμα ένταξης ίσως να οφείλεις να απασχολήσεις το τμήμα.
Καλημέρα συνάδελφοι, είμαι παράλληλη στήριξη braille σε λύκειο με μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές γενικής παιδείας.Ο διευθυντής του σχολείου από αυτήν την εβδομάδα (δεν είχε αυτή την απαίτηση από την αρχή της χρονιάς), ζήτησε από τις παράλληλες να "κρατάνε" το τμήμα γενικής παιδείας τις ώρες που κανονικά θα έκαναν μάθημα αν υπήρχε καθηγητής γενικής. Το πάτημά του είναι η τελευταία εγκύκλιος που έχει σταλλεί και συγκεκριμένα η παράγραφος που λέει:"Σε περίπτωση όπου απουσιάζει ο εκπαιδευτικός γενικής/επαγγελματικής εκπαίδευσης, ο/η εκπαιδευτικός ΕΑΕ (τμήματος ένταξης ή παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης) συνεχίζει να παρέχει κανονικά τις υπηρεσίες υποστήριξης στο τμήμα, για τις συγκεκριμένες ώρες που προβλέπονται ήδη στο πρόγραμμά του. Σε καμία περίπτωση δεν «αναπληρώνει» τον/την εκπαιδευτικό γενικής/ επαγγελματικής εκπαίδευσης στα διδακτικά του/της καθήκοντα. "Γι' αυτό και όπως μας έχει πει δε ζητάει από εμάς να προχωρήσουμε την ύλη, αλλά να κάνουμε κάποια επανάληψη ή κάτι τέτοιο. Εδώ να πω ότι το ίδιο ποίημα λέει και η αντίστοιχη δευτεροβάθμια (προφορικά πάντα), δεν είναι ότι ενεργεί μόνος του.Εγώ αντέδρασα έντονα από την πρώτη στιγμή και ήρθα σε ρίξη, οι άλλες παράλληλες διαφώνησαν επίσης αλλά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πήγαν με τα νερά του. Κάνει ψιλοbullying γενικά, απειλεί πλαγίως με αναφορές στη δευτεροβάθμια. Τι κάνουμε τώρα; Έχω συζητήσει και με άλλους συναδέλφους και 1-2 προϊσταμένους και μου έχουν δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές αλλά θέλω να ακούσω και από εσάς. Δεν έχω πρόβλημα να πάω κόντρα (το έχω κάνει έντονα ήδη) αλλά θέλω να μαι και 100% σίγουρος ότι αν αρνηθώ, τα ζητήσω εγγράφως και όλα τα άλλα που μου λένε, δε θα μπορέσει να μου δημιουργήσει όντως κάποιο πρόβλημα.Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Δε κατάλαβα γιατί δε θες να αναλάβεις το τμήμα.Σε φοβίζει κάτι?Μου φαίνεται ότι εσείς του Τ.Ε . η της παράλληλης φοβάστε λίγο να αναλαβετε ακόμη και μια ώρα ένα τμήμα, για ποιο λόγο ποτέ δε κατάλαβα.
ή δε θες να φανεί ότι το σχολείο σου έχει κενά από καθηγητές και δε θες να απαιτήσεις από τη δδε σου για καθηγητές καθώς κοστίζει, δηλαδή είσαι νεοδημοκρατης και σε νοιάζει το κόμμα και η θεσουλα σου. Απλά είναι τα πράγματα.
"Σε περίπτωση όπου απουσιάζει ο εκπαιδευτικός γενικής/επαγγελματικής εκπαίδευσης, ο/η εκπαιδευτικός ΕΑΕ (τμήματος ένταξης ή παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης) συνεχίζει να παρέχει κανονικά τις υπηρεσίες υποστήριξης στο τμήμα, για τις συγκεκριμένες ώρες που προβλέπονται ήδη στο πρόγραμμά του. Σε καμία περίπτωση δεν «αναπληρώνει» τον/την εκπαιδευτικό γενικής/ επαγγελματικής εκπαίδευσης στα διδακτικά του/της καθήκοντα. "
Η απάντηση είναι απλή, ψάξε να μάθεις τι υποχρεώσεις υποστήριξης έχεις απέναντι στο τμήμα (για να σε βοηθήσω είναι σχετικές με τον μαθητή σου κατά κύριο λόγο αλλά και σε όσους έχουν από κεδασυ αξιολόγηση για τμήμα ένταξης που ίσως χρειάζονται υποστήριξη έλλειψη καθηγητή τμήματος ένταξης). Μη πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Το τονίζει με bold ότι δεν αναπληρώνεις.
Ο νόμος λέει ότι δεν αναπληρώνει τον δάσκαλο της τάξης ως προς τα διδακτικά του καθήκοντα. Μπορεί να κάνει απασχόληση.
Τι προβλέπεται στο νόμο; Ποιος κρατάει τους μαθητές;
Την ευθύνη κατά το νόμο την έχει ο διευθυντής. Αυτός τους επιβλέπει και τους απασχολεί.