0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να πας σε επιδοτούμενο σεμινάριο πρέπει να έχεις κάρτα ανεργίας και στον ΟΑΕΔ θα δηλώσεις τι σεμινάρια θέλεις να παρακολουθήσεις με την/τον υπεύθυνο/η για σένα. Θα ρωτάς κάθε φορά που κάνεις την ανανέωση σου μπας και βγήκε κανένα σεμινάριο. Υπάρχουν και σεμινάρια που είναι για εργαζόμενους. Μπορείς να ρωτάς και στην ΑΝ.ΚΑ.Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ίσως βρείς κάτι μα ρωτώντας πας στην πόλη, καλύτερα να πέρνεις τηλέφωνο.Δεν είναι πολύ εύκολο όμως εγώ με χρόνια κάρτα ανεργίας παρακολούθησα πέρυσι ένα.
Καλησπερα...Ηθελα να ρωτησω αν εχει παρακολουθησει καποιος επιμορφωτικο προγραμμα για υπολογιστες στα ΚΕΚ...Υπαρχει καποια ιστοσελιδα για να ενημερωθω????Ευχαριστω.....
Και στη Λάρισα που είμαι εγώ τα ίδια συμβαίνουν.Αυτά που σου είπα Nina_p τα ξέρω επειδή γνωρίζω κάποιο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο μέσα στο ΚΕΚ και μου έχει πει ο ίδιος τί παίζει με τα σεμινάρια.Μην περιμένεις από τους συμβούλους εργασίας να σου πουν πολλά.Δεν λεν κιόλας.Οι σύμβουλοι εργασίας είναι για όλους τους ανέργους.Απλά να ξέρεις ότι αν μπεις σε κάποιο σεμινάριο σου "παίρνουν" την κάρτα για όσο διάστημα διαρκεί το σεμινάριο. Όσο για τα stage όλοι γνωρίζουμε τί παίζει.Έχεις γνωστό,"μπήκες".
tithea αν είσαι σε μεγάλη πόλη έτσι γίνετε. Στις επαρχιακές πόλις όμως γίνεται το έλα να δεις. Almali τα κεκ δεν κάνουν σεμινάρια μόνο για εργαζόμενους. Σε κεκ έκανα το δικό μου απλά ήταν για ανέργους.Υπάρχουν δε και σεμινάρια που δεν πληρώνεις για υπολογιστές και μάλιστα πληρώνεσε απλά πληρώνεις το πτυχίο αφού περάσεις στις εξετάσεις (πήρε μέρος μια φίλη και γι' αυτό ξέρω). την κάρτα ανεργείας σου την παίρνουν αλλά δεν έχεις καμιά επίπτωση γιατί α) λαμβάνεται υπ' όψιν μόνο ο τελευτέος χρόνος της κάρτας ανεργίας και β) όταν παίρνεις το έγγραφο από τον ΟΑΕΔ για το χρόνο ανεργείας σου αναγράφεται ο χρόνος και η διακοπή για ποιον λόγο έγινε άρα είναι υπέρ σου, γιατί φαίνεται ότι παρακολούθησες σεμινάριο.