0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: anapli στις Σεπτεμβρίου 09, 2012, 09:30:06 pmΟ αποσπασμένος συνάδελφος προηγείται στα μαθήματα της ειδικότητάς του, άρα πρώτα αυτός θα πάρει τις 21 ώρες που του αναλογούν και μετά ο μόνιμος μπορεί να πάρει ότι ωρες περισσέψουν σαν β΄ανάθεση.Σωστά. Αυτό έλειπε να πάρει ο θεολόγος ως... παλιός, 11 ώρες Ιστορία!Πάντως μας έχει μπερδέψει λίγο ο συνάδελφος debio. Μιλάει για μόνιμο και για αποσπασμένο. Μήπως εννοεί μόνιμο και αναπληρωτή? Διότι στην περίπτωση αυτή, το θέμα αλλάζει. Ακόμα κι αν ο θεολόγος διδάσκει 11 ώρες Ιστορία (by the way, μέχρι 10 μπορεί να διδάξει άμεσα, αλλά 11 θέλει έγκριση από το ΠΥΣΔΕ), δεν είναι δυνατόν να... ψάχνει άλλο σχολείο το Νοέμβρη, επειδή τότε ήρθε φιλόλογος!
Ο αποσπασμένος συνάδελφος προηγείται στα μαθήματα της ειδικότητάς του, άρα πρώτα αυτός θα πάρει τις 21 ώρες που του αναλογούν και μετά ο μόνιμος μπορεί να πάρει ότι ωρες περισσέψουν σαν β΄ανάθεση.
@Damienπαρντόν. έτσι όπως το έγραψες, κατάλαβα πως έλεγες ότι (κανονικά) ο εκπαιδευτικός υποχρεούται να είναι στο σχολείο από τις 8 έως τις 2. Ενώ ο νόμος λέει πως ο εκπαιδευτικός υποχρεούται να μένει στο σχολείο κατά τις ώρες των μαθημάτων του και όσο παραπάνω χρόνο χρειάζεται για τις εξωδιδακτικές εργασίες του (άρα συνολικά δεν είναι απαραίτητο να εξαντλεί το 8-2). ο νόμος αυτός είναι σχετικά καινούριος, και αντικατέστησε τον παλιό που έλεγε ρητά πως κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να είναι παρόν καθ' όλη την διάρκεια του ωραρίου του σχολείου (8-2 δηλαδή), ασχέτως εάν έχει κάποια εργασία να επιτελέσει ή όχι. ίσως παρανόησα.
Γεια σας συνάδελφοι, θα ήθελα τα φώτα σας...μου περισσεύουν 2 ώρες διδασκαλίας και μου ζητούν να συμπληρώσω το ωράριο μου ως παράλληλη στήριξη σε παιδί με αυτισμό( μέτριας λειτουργικότητας)..συνήθως καλύπτουμε το ωράριο ως ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές του τμήματός μας ή σε κάποια άλλη τάξη αναλαμβάνοντας ένα διδακτικό αντικείμενο...το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο παιδί είναι αρκετά ως πολύ δύσκολη περίπτωση..και θα ήθελα να μάθω αν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε;Οποιος γνωρίζει θα ειμαι υπόχρεη..ευχαριστώ εκ των προτέρων..