0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτο ΝΙΝΑ Ρ το εχω αναφερει και σε αλλη συζητηση . Πρεπει ολες οι ειδικοτητες που θελουν να προσανατολιστουν στην εκπαιδευση να εχουν δικαιωμα να εκπαιδευονται δωρεαν , δια βιου και να εχουν συνεχως ειδικο συμβουλο στον οποιο να μπορουν να απευθυνθουν για συμβουλευτικη και καθοδηγηση καθ'ολη την εκπαιδευτικη τους διαδρομη.
Daniel, μην παιζεις το δικηγορο του διαβολου. Αυτος ο νεαρος δεν ειναι στα καλα του, παει και τελειωσε. Απο τη στιγμη που πιανεις ενα παιδακι και του κατεβαζεις με το ζορι το παντελονι και το εσωρουχο, εισαι ανισορροπος. Δε μ'ενδιαφερει το επαγγελμα σου, η σχεση εργασιας σου, η παιδαγωγικη σου καταρτιση, το αν ηθελες οντως να τιμωρησεις ή απλα να διδαξεις (αληθεια, τι να διδαξεις? Δεν ακουσα ποτε να γδυνουν με το ζορι ουτε καν τους ενηλικους στη Θεατρολογια). Μ'ενδιαφερει οτι πηρες ενα ΠΑΙΔΙ και του κατεβασες με το ζορι τα εσωρουχα και μαλιστα οχι παραμερα, αλλά μπροστα σε ολους τους εκπληκτους συμμαθητες του - αυτος δεν ηταν μονο εξευτελισμος ενος παιδιου, αλλά βιασμος πολλων παιδικων ψυχων. Η πραξη αυτη καθεαυτη ειναι καταδικαστεα και το γιατι το εκανε δε μ'ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ, οπως δε θα μ'ενδιεφερε γιατι ο ταδε νεαρος βιασε την ταδε κοπελα - τη βιασε και πρεπει να τιμωρηθει, ανεξαρτητως αν αυτη φοραγε καυτο μινι ή φουστα μεχρι τον αστραγαλο, αν αυτη τον εβριζε χυδαια ή ηταν μια απλη περαστικη.Το οτι ο διευθυντης κατορθωσε με προσεκτικα διαλεγμενες κουβεντες να μετακινησει το ολο θεμα απο την ευθυνη του συγκεκριμενου ατομου στην ελλειψη παιδαγωγικης του καταρτισης ειναι αποδειξη του ποσο ηθελε να γλυτωσει τον προστατευομενο του, μετατοπιζοντας την προσοχη και τη συζητηση αλλου. Γιατι μη μου πειτε οτι αν ηταν αλλο ατομο, που ο διευθυντης δε γνωριζε και δεν ειχε επιλεξει ο ιδιος για την πληρωση αυτης της θεσης, θα τυγχανε της ιδιας ευνοϊκης αντιμετωπισης απο το διευθυντη (να αλλαξει απλα σχολειο)!
Δε συμφωνω με την εφαρμογη της συναδελφικης αλληλεγγυης σε καθε περιπτωση αβασανιστα.Δηλαδη επειδη ειναι δασκαλος αποκλειεται να χανει λαδια;;Αθωες ψυχουλες του εμπιστευονται οι γονεις.
Συμφωνώ με τον daniel!Σε καμία περίπτωση βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δεν καταδικάζουμε την εν λόγω πράξη του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού... Δε νομίζω άλλωστε να βρεθεί κανείς που να μην το κάνει! Ωστόσο, νομίζω ότι είναι μεγάλο προσόν για έναν άνθρωπο - πολλω δε μάλλον για έναν εκπαιδευτικό - να μην είναι απόλυτος, να εξετάζει σφαιρικά τα διάφορα θέματα και να αποφαίνεται με νηφαλιότητα μόνο όταν γνωρίζει πραγματικά το τι συμβαίνει. Είναι μεγάλο λάθος να καταδικάζεται ένας άνθρωπος έτσι αβασάνιστα και να στηριζόμαστε μόνο στο τι ακούστηκε και τι είπαν τα κανάλια για το συγκεκριμένο θέμα. Και αν ήμουν εγώ στη θέση του κράτους που θα έπρεπε να επιβάλλει ποινή (και προσοχή η ποινή επιβάλλεται για σωφρονισμό - άρα πως θα γνωρίζουμε αν αυτός ο άνθρωπος πήρε το μάθημα του κι έγινε καλύτερος αν αφού του επιβάλλουμε την τιμωρία, δεν τον ελέγξουμε?) τότε θα έπαιρνα τα ακόλουθα μέτρα:α) θα υποχρέωνα τον εκπαιδευτικό να περάσει από μια σειρά ψυχολογικών εξετάσεων και μόνον εφόσον ο ειδικός γιατρός αποφαίνονταν ότι είναι υγιής ψυχικά θα προχώραγα στο επόμενο στάδιο (διότι σε περίπτωση που δεν είναι υγιής εννοείται ότι θα απολύονταν και δεν θα του επιτρέπονταν να ξαναδουλέψει ως εκπαιδευτικός - συγχρόνως όμως θα καλούσα όλους όσοι αναφέρονται στο πρόσωπο του να είναι προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους καθώς οι ψυχικά ασθενείς πολλές φορές είναι πιο πολύ θύματα παρά θύτες και το κράτος οφείλει να τους προστατεύει)β) θα του επέβαλλα "καταναγκαστική εργασία" αορίστου χρόνου, ήτοι θα τον υποχρέωνα να παρακολουθήσει σεμινάρια μέχρις ότου οι εκπαιδευτές του κρίνουν ότι είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντά τουκαι γ) όταν επέστρεφε σε αυτά θα όριζα να βρίσκεται υπό παρακολούθηση, δηλαδή να υπάρχει κάποιος σχολικός σύμβουλος που θα τον επιβλέπει και θα τον συμβουλεύει σε ό,τι πρόβλημα προκύψει κατά τη διάρκεια της σχολικής πράξης.Μπορεί να σας ακουστούν κάπως τραβηγμένα όλα αυτά, αλλά δεν θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν υπήρχε κάποια έστω στοιχειώδης οργάνωση σε όλα τα θέματα που άπτονται των προβλημάτων της σχολικής πραγματικότητας?
Κι αν καπου στην πορεια η τριχα, μεσω των Μ.Μ.Ε., εγινε τριχιά ? Τα λογια της kellykou : "οχι καταδίκη ενός νέου ανθρώπου που ξεκινάει τώρα από λαϊκά δικαστήρια και κανάλια εκ των προτέρων και πριν εκδικαστεί, αν εκδικαστεί, η υπόθεση και πριν μάθουμε τι ακριβώς συνέβει.. Και προ παντός μην παίζουμε το παιχνιδάκι των μέσων για την ανεπάρκεια και καλά των ωρομισθίων, λες και αυτοί οι συνάδελφοι αυτοί φυτρώσανε..)Είδατε πουθενα γονείς να αξιώνουν καλύτερη παιδεία και εκπαιδευτικούς;; Τους θυμούνται σε κάτι τέτοια γεγονότα όμως.. Μόνο για τα μπικικίνια βγαίνουν στο δρόμο όλοι... Οί ευθύνες της πολιτείας (όλων μας εν τέλει), ως γνωστόν ανύπαρκτες, όπως σε τόσα άλλα.. "Απόλυτα σωστό.
io μου τα λογια αυτα εινα παραθεση και ανηκουν στο daniel Mη μας κατηγορησουν και για κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας? Τα παρεθεσα για να συμφωνησω με την αποψη οτι το κρατος δεν επιτελει το χρεος του οσον αφορα την επιμορφωση και την εκπαιδευση των εκπαιδευτικων.
Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι (θα μπορούσα να γράψω σεντόνι με απαράδεκτες συμπεριφορες) συνεχίζουν και εργάζονται κανονικά
αλλά στον καινούριο δασκαλάκο (που δεν ..ήταν λεβεντιά) της θεατρολογίας πρέπει να εξαντλησουμε όλη την αυστηρότητά μας και να τον εξοβελίσουμε αβίαστα από την εκπαιδευτική κοινότητα ως μαύρο πρόβατο..Δεν ξέρω, σκεφτείτε..
Φοβάμαι όμως ότι δε θα το κάνει , αν δεν ξεσηκωθεί ο ίδιος ο λαός και κυρίως - θα σας φανεί περίεργο - η οικονομική ελιτ της χώρας και κάποιοι από τους φωτισμένους ανθρώποπυς της ανώτερης αστικής τάξης. Διότι αυτοί ξέρουν πολύ καλύτερα ότι χωρίς μόρφωση κάποια στιγμή μπορεί να τα χάσουν όλα.