Σύνολο ψηφοφόρων: 289
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
γ) Καμιά παρέλαση , μαθητική ή στρατιωτική , δεν ενισχύει το εθνικό αίσθημα αν η κοινωνία ολόκληρη δε συνοδεύεται από αξίες και ιδανικά... δ) Όταν αυτή η χώρα δεν παράγει ούτε καρφίτσες και όλα τα εισάγει , όταν ό,τι φοράει είναι made in Korea, USA, UK, China, Germany, France κλπ ,..., πώς θα βρει στην ψυχούλα του θέση να θρονιάσει λίγη ζεστή αγάπη για αυτή τη δόλια χώρα και για τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να την κάνουν κράτος ; Πολλά ερωτήματα , πολλά αναπάντητα γιατί ! Αυτή η χώρα σκοτώνει τους ανθρώπους της και κυρίως τη νεολαία. Η ζημιά που κάνει καθημερινά στους πολίτες της είναι τόσο ανεπανόρθωτη , που καμιά παρέλαση και εκδήλωση δεν μπορεί να αποκαταστήσει το έγκλημα που συντελείται καθημερινά στους Έλληνες... Τέλος πάντων , με ή χωρίς παρελάσεις , αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Μου είναι τελείως αδιάφορο αν καταργηθούν ή όχι. Την κόρη μου δεν θα την αποτρέψω .Ας πάει αν το θέλει.Θα την προτρέψω μάλιστα για να πάει. Για να έχει άποψη όταν μεγαλώσει. Και γω πήγαινα όταν ήμουν μαθητής.Αλλά το να νομίζουμε ότι η μαθητική παρέλαση θα αναπληρώσει ή θα ισοσταθμίσει την έλειψη αγάπης για την πατρίδα που επιφέρει η ελλειματική παιδεία και η προσβλητική συμπεριφορά του κρατο-οικονομικού παράγοντα ή ότι θα αναθερμάνει την ιστορική μνήμη , τους αγώνες και τη συμβολή του Έθνους στην ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά, είναι μάλλον πολύ... αισιόδοξη τοποθέτηση. Την αγάπη για την πατρίδα τη διδάσκεις καθημερινά με το παράδειγμα , ως κράτος , ως σχολείο , ως δάσκαλος , ως δικαιοσύνη κλπ .Τη διδάσκει η φροντίδα και ο σεβασμός για το συνάθρωπο και το περιβάλλον , η υπεράσπιση του δίκαιου και τόσα άλλα πράγματα που συχνά τα διατυπώνετε στις συζητήσεις σας.Αλλά στη χώρα μας όλα σε σπρώχνουν προς το αντίθετο. Μήπως τελικά αυτός ο λαός αγαπάει υπερβολικά αλλά παθολογικά τη χώρα του ; Αισθάνομαι ότι την αγαπά περισσότερο από όσο εκείνη αξίζει. Μακάρι να κάνω λάθος. Μπάμπης.
Στη
Αν και αυτό προκαλεί φόβο, τότε ας καταργηθούν.