0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
(πιστεύω πως αναγκαζόμαστε να ακολουθούμε έναν στερεότυπο και ανελαστικό τρόπο προσέγγισης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, κυρίως επειδή προετοιμάζουμε τα παιδιά για τις πανελλήνιες εξετάσεις... Οι απόψεις σου γενικότερα με βρίσκουν σύμφωνο, όχι μόνο στο παρόν θέμα).
τῶν γὰρ μάχῃ νικώντων καὶ τὸ ἄρχειν ἐστί. = τούτων οἳ μάχῃ νικῶσιν καὶ τὸ ἄρχειν ἐστι: ας μη βάλουμε τούτων, ας γράψουμε τῶν στρατηγῶν, το νόημα αυτού που υποστηρίζω δεν αλλάζει: η αναφορική πρόταση χωρίς μια γενική μπροστά δε στέκει συντακτικά ούτε νοηματικά, στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Στα υπόλοιπα παραδείγματα που αναφέρω είναι εντελώς περιττό να προτάξουμε δεικτική αντωνυμία ή οτιδήποτε άλλο κατά την ανάλυση της επιθ. μτχ αν θες γράψε την ανάλυση που προτείνεις για τα υπόλοιπα παραδείγματα...
Αγαπητοι συναδελφοι,θα πρεπει να λαβετε υποψην σας τουτο: Τα παιδια ειτε μας αρεσει ειτε οχι, ειτε συμφωνουμε ειτε οχι, θα πρεπει να ακολουθουν τα εγκεκριμενα σχολικα εγχειριδια. Και αυτο ειναι απολυτα λογικο. Δεν εχουν ολοι οι εκπαιδευτικοι, δυστυχως , το μερακι το δικο σας (αν και θα επρεπε) και ο ανταγωνισμος στις πανελληνιες δεν θα ειναι επι ισοις οροις. Ας μη ξεχναμε πως τελικα τα σχολικα εγχειριδια ισχυουν για τις σωστες απαντησεις. Οπωσδηποτε στους μαθητες να λεμε τα τρωτα σημεια και την ωρα που θα βρισκονται στο θρανιο των εξετασεων να βαλουν και τις δυο εκδοχες.Αυτη ειναι η γνωμη μου που ισως να ειναι λαθος....αλλά στραβός ειναι ο γυαλός στραβά αρμενίζουμε....
Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 09, 2011, 12:22:35 amΑγαπητοι συναδελφοι,θα πρεπει να λαβετε υποψην σας τουτο: Τα παιδια ειτε μας αρεσει ειτε οχι, ειτε συμφωνουμε ειτε οχι, θα πρεπει να ακολουθουν τα εγκεκριμενα σχολικα εγχειριδια. Και αυτο ειναι απολυτα λογικο. Δεν εχουν ολοι οι εκπαιδευτικοι, δυστυχως , το μερακι το δικο σας (αν και θα επρεπε) και ο ανταγωνισμος στις πανελληνιες δεν θα ειναι επι ισοις οροις. Ας μη ξεχναμε πως τελικα τα σχολικα εγχειριδια ισχυουν για τις σωστες απαντησεις. Οπωσδηποτε στους μαθητες να λεμε τα τρωτα σημεια και την ωρα που θα βρισκονται στο θρανιο των εξετασεων να βαλουν και τις δυο εκδοχες.Αυτη ειναι η γνωμη μου που ισως να ειναι λαθος....αλλά στραβός ειναι ο γυαλός στραβά αρμενίζουμε....Εγώ δεν είπα να προτείνουμε στα παιδιά άλλα από αυτά που λένε τα σχολικά εγχειρίδια.Εγώ προτείνω κάποια στιγμή να βελτιωθούν τα σχολικά και λοιπά εγχειρίδια, για να βοηθηθούν τελικώς όλοι.Όταν στραβά αρμενίζουμε, πρέπει να το κάνουμε εσαεί;Να μην ψάξουμε ποτέ για καλύτερο χάρτη;Ωχ, τώρα είδα και την ώρα. Πάω για ύπνο γιατί έχω πρωινό ξύπνημα και θα σέρνομαι....
Παράθεση από: apri στις Δεκεμβρίου 09, 2011, 12:33:13 amΠαράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 09, 2011, 12:22:35 amΑγαπητοι συναδελφοι,θα πρεπει να λαβετε υποψην σας τουτο: Τα παιδια ειτε μας αρεσει ειτε οχι, ειτε συμφωνουμε ειτε οχι, θα πρεπει να ακολουθουν τα εγκεκριμενα σχολικα εγχειριδια. Και αυτο ειναι απολυτα λογικο. Δεν εχουν ολοι οι εκπαιδευτικοι, δυστυχως , το μερακι το δικο σας (αν και θα επρεπε) και ο ανταγωνισμος στις πανελληνιες δεν θα ειναι επι ισοις οροις. Ας μη ξεχναμε πως τελικα τα σχολικα εγχειριδια ισχυουν για τις σωστες απαντησεις. Οπωσδηποτε στους μαθητες να λεμε τα τρωτα σημεια και την ωρα που θα βρισκονται στο θρανιο των εξετασεων να βαλουν και τις δυο εκδοχες.Αυτη ειναι η γνωμη μου που ισως να ειναι λαθος....αλλά στραβός ειναι ο γυαλός στραβά αρμενίζουμε....Εγώ δεν είπα να προτείνουμε στα παιδιά άλλα από αυτά που λένε τα σχολικά εγχειρίδια.Εγώ προτείνω κάποια στιγμή να βελτιωθούν τα σχολικά και λοιπά εγχειρίδια, για να βοηθηθούν τελικώς όλοι.Όταν στραβά αρμενίζουμε, πρέπει να το κάνουμε εσαεί;Να μην ψάξουμε ποτέ για καλύτερο χάρτη;Ωχ, τώρα είδα και την ώρα. Πάω για ύπνο γιατί έχω πρωινό ξύπνημα και θα σέρνομαι.... πάλι παρεξηγηθηκα! χαχαδεν το ειπα για σενα ουτε για Θάνο ουτε για Αρη, και μακαρι ολοι οι εκπαιδευτικοι να εχουν τετοιες ανησυχιες που θεραπεύουν την επιστήμη. Μιλούσα γενικα. Ας μη ξεχναμε πως στην εξεταστέα υλη δινονται τα σχολικα εγχειριδια και αν αυτα ειναι λαθος (σε καποια σημεια), δυστυχως λαθος θα πρεπει να δωσουν την απαντηση τους για να εχουν ολοι οι υποψηφιοι το ιδιο "μετρο αξιολογησης"(εδω πηγαινε το "στραβός γιαλός")Και παλι λεω πως ισως ειμαι και λαθος και εκτος θέματος.
Θα σού ζητήσω συγγνώμη που δεν θα σε παραπέμψω στον τετραψήφιο αριθμό δημοσιεύσεών μου καθώς, όπως είδες λίγες γραμμές πιο πάνω είχαμε κάποιοι σοβαρότερες συγγραφικές δουλειές...