0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εκ-παιδευτικός! Ο ρόλος μας είναι να τα παιδεύουμε! Ειλικρινά τώρα, αν κάτι έχουμε χρέος να κάνουμε μέσα στην τάξη, είναι, κατά τη γνώμη μου, να τους μεταδώοσυμε την αγάπη για την γνώση. Να τους μάθουμε ότι η γνώση είναι ένα ταξίδι, μια εξερεύνηση, ένα παιχνίδι που μόνο χαρά μπορεί να δώσει. Να σπάσουμε τη λογική της αυθεντίας και να πάρουμε ένα ρόλο καθοδηγητικό-συμβουλευτικό. Αν το καταφέρουμε, μετά θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα. Αλλά πρέπει πρώτα και κύρια να θεωρήσουμε εμείς τη γνώση χαρά.
Μάθε τον πως να μαθαίνει...
Προβληματίζομαι πολλές φορές για τον ρόλο του εκπαιδευτικού .Σαφώς έχουμε το γνωστικό μας αντικείμενο στο οποιο πρέπει να δώσουμε βαρύτητα .Ομως η δουλειά μας σταματάει εκεί ?Και αν οχι ποιά τα όρια που πρέπει να θέτουμε στον ρόλο μας ?Θα ήθελα να ακούσω απόψεις και εμπειρίες . Μπας και ανακαλύψουμε μαζί το ρόλο .
Όλα αυτά όμως υπό την προϋπόθεση ότι πρώτα από όλα ο ίδιος ο εκπαιδευτικός ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα και άτομο είναι κοινωνός βασικών, θεμελιωδών αρχών όπως η ελευθερία.
Μάθε τον πως να μαθαίνει... Ειναι το motto μου!!!!!
Παράθεση από: Miss Elenious στις Φεβρουαρίου 22, 2008, 07:57:38 pmΜάθε τον πως να μαθαίνει... Ειναι το motto μου!!!!!Θα ζητήσω τα δικαιώματα!!