0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημερα, ηθελα να ρωτησω κατι μιας και ειμαι πρωτη χρονια αναπληρωτης. Προσληφθηκα πριν απο λιγες μερες σαν αναπληρωτης ΑΚΩ σε ΕΑΕΠ, ειδικοτητα πληροφορικης. Επειδη το σχολειο εχει πολλα τμηματα μου ζητηθηκε ν κανω 25 ωρες (αντι 24 ωρων που ειναι το ωραριο μου). Ηθελα να ρωτησω αν πληρωνονται οι υπερωριες καταρχην και ποτε και ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθηθει (συνεννοηση με την διευθυνση, τροποποιηση συμβασης, πρακτικο στο σχολειο);;Ευχαριστω
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν φέτος αναπληρωτής ΠΔΕ μπορεί να πάρει υπερωρίες; Πέρυσι δε γινόταν κάτι τέτοιο. Φέτος; Πού μπορεπι κανείς να το βρει γραπτώς;
Οι υπερωρίες πληρώνονται, υπό δύο προϋποθέσεις:1. Το σχολείο σου να ετοιμάσει και να στείλει έγκαιρα όλα τα δικαιολογητικά και να είναι ΣΩΣΤΑ συμπληρωμένα2. Η μισθοδοσία σου να ελέγξει τα δικαιολογητικά (να τα βρει σωστά) να δημιουργήσει και να στείλει τις καταστάσεις πληρωμής στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, η οποία θα εγκρίνει την πληρωμή (εφ' όσον όλα είναι οκ) και στη συνέχεια θα τα στείλει στην ΕΑΠ. Αυτό σημαίνει σε ιδανικές συνθήκες λειτουργίας οτι πχ τις υπερωρίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου θα τις πληρωθείς κατά το Γενάρη.Καθυστερήσεις παρατηρούνται για δύο λόγους:1. Τα σχολεία στέλνουν εκπρόθεσμα ή λανθασμένα δικαιολογητικά.2. Σε μεγάλες διευθύνσεις με πολλούς εκπαιδευτικούς ( και άρα πάρα πολύ δουλειά) η μισθοδοσία δίνει προτεραιότητα στις τακτικές αμοιβές και αφήνει στην άκρη για νεκρές περιόδους τις πρόσθετες αμοιβές. Φαντάζομαι πως είναι καλύτερα να λάβεις έγκαιρα και σωστά το μισθό σου, και να περιμένεις τις υπερωρίες, παρά το αντίστροφο.
Πέρυσι ήμουν αναπληρώτρια ΠΔΕ και είχα μια ώρα υπερωρία. Οι υπερωρίες δε μπορούν να πληρωθούν από πιστώσεις ΠΔΕ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να πάρει ο αναπληρωτής ΠΔΕ υπερωρία. Αυτό μας είχαν πει πέρυσι. Είχαμε και οι 3 αναπληρωτές ΠΔΕ υπερωρία, τις οποίες πληρωθήκαμε από κονδύλια του τακτικού που είχε εξασφαλίσει η ΔΔΕ γι'αυτό το σκοπό.