*

Αποστολέας Θέμα: Υπερωρίες Αναπληρωτών  (Αναγνώστηκε 31945 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ArcMythologian

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Υπερωρίες Αναπληρωτών
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 12:12:12 pm »
Έχει παρατηρηθεί ένα φαινόμενο αρκετοί αναπληρωτές ββαθμιας που συμπληρώνουν 21 ώρες να ασκείται πίεση από διευθυντές για υπερωρίες. Παρακαλώ όποιον γνωρίζει σχετική νομολογία να ποστάρει γιατι "πάνε να μας πιάσουν κότσο" που λένε και στο χωριό.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:19:40 »

Αποσυνδεδεμένος ArcMythologian

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 12:15:42 pm »
Οι περισσότερες είναι της πλάκας προφορικές αναθέσεις, στην περίπτωση όμως που υπάρξει γραπτή "υποχρεωτική" υπερωρία από ΠΥΣΔΕ , εγω ξέρω ότι έχεις δικαίωμα στάσης εργασίας τις υπερωριακές ώρες. Ισχύει?

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 09:10:36 pm »
Καλημερα, ηθελα να ρωτησω κατι μιας και ειμαι πρωτη χρονια αναπληρωτης. Προσληφθηκα πριν απο λιγες μερες σαν αναπληρωτης ΑΚΩ σε ΕΑΕΠ, ειδικοτητα πληροφορικης. Επειδη το σχολειο εχει πολλα τμηματα μου ζητηθηκε ν κανω 25 ωρες (αντι 24 ωρων που ειναι το ωραριο μου). Ηθελα να ρωτησω αν πληρωνονται οι υπερωριες καταρχην και ποτε και ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθηθει (συνεννοηση με την διευθυνση, τροποποιηση συμβασης, πρακτικο στο σχολειο);;
Ευχαριστω

Οι υπερωρίες πληρώνονται, υπό δύο προϋποθέσεις:
1. Το σχολείο σου να ετοιμάσει και να στείλει έγκαιρα όλα τα δικαιολογητικά και να είναι ΣΩΣΤΑ συμπληρωμένα
2. Η μισθοδοσία σου να ελέγξει τα δικαιολογητικά (να τα βρει σωστά)  να δημιουργήσει και να στείλει τις καταστάσεις πληρωμής στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, η οποία  θα εγκρίνει την πληρωμή (εφ' όσον όλα είναι οκ) και στη συνέχεια θα τα στείλει στην ΕΑΠ. Αυτό σημαίνει σε ιδανικές συνθήκες λειτουργίας οτι πχ τις υπερωρίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου θα τις πληρωθείς κατά το Γενάρη.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται για δύο λόγους:
1. Τα σχολεία στέλνουν εκπρόθεσμα ή λανθασμένα δικαιολογητικά.
2. Σε μεγάλες διευθύνσεις με πολλούς εκπαιδευτικούς  ( και άρα πάρα πολύ δουλειά) η μισθοδοσία δίνει προτεραιότητα στις τακτικές αμοιβές και αφήνει στην άκρη για νεκρές περιόδους τις πρόσθετες αμοιβές. Φαντάζομαι πως είναι καλύτερα να λάβεις έγκαιρα και σωστά το μισθό σου, και να περιμένεις τις υπερωρίες, παρά το αντίστροφο.

Αποσυνδεδεμένος DIMIS3

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 13, 2015, 03:16:06 pm »
Καλησπέρα
Μπορει να σε αναγκάσει ο διευθυντής του σχολείου να παρεις υπερωρίες? Η μόνο ο διευθυντής εκπαιδευσης?
Γνωρίζει καποιος τι ισχύει?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:19:40 »

Αποσυνδεδεμένος gchristin

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 04, 2016, 11:57:02 am »
Εχει κάποιος το τελευταιο φεκ που αφορα στις υπερωρίες αναπληρωτων? μπορει να πάρει καποιος μουσικος με συγκεκριμένη ειδίκευση υπερωρία αν στο νομό υπαρχει μουσικος(οχι της ίδιας ειδίκευσης που δεν συμπληρώνει ωράριο);

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 30, 2016, 04:01:24 pm »
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν φέτος αναπληρωτής ΠΔΕ μπορεί να πάρει υπερωρίες; Πέρυσι δε γινόταν κάτι τέτοιο. Φέτος; Πού μπορεπι κανείς να το βρει γραπτώς;

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 30, 2016, 05:51:14 pm »
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν φέτος αναπληρωτής ΠΔΕ μπορεί να πάρει υπερωρίες; Πέρυσι δε γινόταν κάτι τέτοιο. Φέτος; Πού μπορεπι κανείς να το βρει γραπτώς;
Γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει;

Αποσυνδεδεμένος EmmaB

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 'Ο,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 30, 2016, 05:58:50 pm »
Πέρυσι ήμουν αναπληρώτρια ΠΔΕ και είχα μια ώρα υπερωρία. Οι υπερωρίες δε μπορούν να πληρωθούν από πιστώσεις ΠΔΕ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να πάρει ο αναπληρωτής ΠΔΕ υπερωρία. Αυτό μας είχαν πει πέρυσι.  Είχαμε και οι 3 αναπληρωτές ΠΔΕ υπερωρία, τις οποίες πληρωθήκαμε από κονδύλια του τακτικού που είχε εξασφαλίσει η ΔΔΕ γι'αυτό το σκοπό.
On ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux.

Le petit prince

Αποσυνδεδεμένος Ματίνα

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 10, 2018, 12:27:32 am »
Οι υπερωρίες πληρώνονται, υπό δύο προϋποθέσεις:
1. Το σχολείο σου να ετοιμάσει και να στείλει έγκαιρα όλα τα δικαιολογητικά και να είναι ΣΩΣΤΑ συμπληρωμένα
2. Η μισθοδοσία σου να ελέγξει τα δικαιολογητικά (να τα βρει σωστά)  να δημιουργήσει και να στείλει τις καταστάσεις πληρωμής στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, η οποία  θα εγκρίνει την πληρωμή (εφ' όσον όλα είναι οκ) και στη συνέχεια θα τα στείλει στην ΕΑΠ. Αυτό σημαίνει σε ιδανικές συνθήκες λειτουργίας οτι πχ τις υπερωρίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου θα τις πληρωθείς κατά το Γενάρη.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται για δύο λόγους:
1. Τα σχολεία στέλνουν εκπρόθεσμα ή λανθασμένα δικαιολογητικά.
2. Σε μεγάλες διευθύνσεις με πολλούς εκπαιδευτικούς  ( και άρα πάρα πολύ δουλειά) η μισθοδοσία δίνει προτεραιότητα στις τακτικές αμοιβές και αφήνει στην άκρη για νεκρές περιόδους τις πρόσθετες αμοιβές. Φαντάζομαι πως είναι καλύτερα να λάβεις έγκαιρα και σωστά το μισθό σου, και να περιμένεις τις υπερωρίες, παρά το αντίστροφο.

Αποσυνδεδεμένος dimitris75

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 10, 2018, 09:11:03 am »
Πέρυσι ήμουν αναπληρώτρια ΠΔΕ και είχα μια ώρα υπερωρία. Οι υπερωρίες δε μπορούν να πληρωθούν από πιστώσεις ΠΔΕ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να πάρει ο αναπληρωτής ΠΔΕ υπερωρία. Αυτό μας είχαν πει πέρυσι.  Είχαμε και οι 3 αναπληρωτές ΠΔΕ υπερωρία, τις οποίες πληρωθήκαμε από κονδύλια του τακτικού που είχε εξασφαλίσει η ΔΔΕ γι'αυτό το σκοπό.

ΘΕΜΑ : Έγκριση Υπερωριακής Απασχόλησης.   ΑΔΑ Ω16Λ4653ΠΣ-ΑΦ2
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας
Έχοντας υπόψη:
1. Τις παρ.16 και 18 του αρθ.14 του Ν.1566/1985 (ΦΕΚ 167/Α/30-09-1985).
2. Την αριθμ. ΣΤ5/56/13-11-2000 (ΦΕΚ 1409/

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144