0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: soul στις Ιουνίου 09, 2011, 04:28:29 pmκαλησπερα σε όλους!θα ήθελα μια διευκρίνιση από εσας που έχετε ασχοληθεί με το θέμαΦίλη γνωστής μου , που τελείωσε πριν 2 χρόνια τη φιλολογία της είπε ότι διορίστηκε φέτος στην Κύπρο!Σύμφωνα μ' αυτά που διάβασα παραπάνω στις σελίδες , κάτι τέτοιο δεν παίζει στους φιλολογους γιατί οι διορισμοι τα τελευταία χρόνια είναι πολύ λίγοι!Μπορώ να δω κάπου τους πίνακες διοριστέων κάθε χρονιας ή ποιους έχουν πάρει ως αντικαταστάτες για να της λυθει και η απορία; http://athena.pi.ac.cy/online/Default.aspx?tabid=176
καλησπερα σε όλους!θα ήθελα μια διευκρίνιση από εσας που έχετε ασχοληθεί με το θέμαΦίλη γνωστής μου , που τελείωσε πριν 2 χρόνια τη φιλολογία της είπε ότι διορίστηκε φέτος στην Κύπρο!Σύμφωνα μ' αυτά που διάβασα παραπάνω στις σελίδες , κάτι τέτοιο δεν παίζει στους φιλολογους γιατί οι διορισμοι τα τελευταία χρόνια είναι πολύ λίγοι!Μπορώ να δω κάπου τους πίνακες διοριστέων κάθε χρονιας ή ποιους έχουν πάρει ως αντικαταστάτες για να της λυθει και η απορία;
εκτος απο το οικονομικο, ολα τα αλλα ειναι χαλια, απο ο,τι φαινεται. ευτυχως εδω δεν γλιφουμε τους διευθυντες και δεν σκυβουμε το κεφαλι...αυτο μου θυμιζει βασιλικη καμαριλα και κατασταση χρονια πισω...
Συνάδελφοι έκανα 2 χρόνια σε Λύκειο στην Κύπρο.Τα λύκεια τους είναι τεράστια.Το λύκειο Αγ.Γεωργίου στην Λάρνακα έχει 1200 μαθητές (μωρά τους ονομάζουν οι Κύπριοι συνάδελφοι).Ο μισθός ονειρεμένος.. 12 χρόνια υπηρεσίας 2600 ευρώ και κάθε χρόνο αυξάνεται.Τώρα βέβαιαπου τους έπιασε κρίση θα μειωθεί...Ενοικιο για καινούργιο διαμέρισμα 120τμ επιπλωμένο 700 ευρώ .Η ζωή λιγο ακριβότερη απο Ελλάδα.Χρειάζεταιοπωσδήποτε αμάξι.Οδηγούν όπως οι Άγγλοι.Οι μαθητές φρόνιμοι γενικά. Αν σκεφτεις οτι δεν μπορεις να τους πετάξεις εξω απο την τάξη,ή ακόμα και σε περιπτωση αποβολης απο πειθαρχικόπάλι τους έχεις μέσα στην τάξη, πρεπει να σαι καλός να τους κουμαντάρεις.Οι χειρότεροι ήταν οι Ρωσοπόντιοι (Ελληνοπόντιοι για τους Κυπριους)Τώρα επι Χριστόφια έχουν γεμίσει τα σχολεία μπουργκες απο κάτι επιδοτουμενους (3000ευρώ) πρόσφυγες μουσουλμάνους. Οι μαθητές είναιασχετοι με τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και απαιτούν 1-2 ασκήσεις για το σπίτι μόνο.Δεν τους ενδιαφερουν οι παγκύπριες γιατι εχουν εξασφαλισμένηθέση στην Ελλάδα ή παλιοτερα και στην Αγγλια όταν τα πανεπιστημια ήταν φτηνά.Ολοι οι συνάδελφοι των Ιταλικών, οι περισσότεροι των Φυσικών και κάμποσοι Φιλόλογοι,Μαθηματικοι ειναι Ελλαδίτες.Ολοι αξιολογούνται και γλειφουν τον Λυκειάρχη και τον σύμβουλο που τους αξιολογεί κάθε χρόνο.Τέτοιο πραγμα δεν έχω ξαναδεί στην Ελλάδα!ΤΟγλύψιμο!Δεν επιτρέπεται συγγενεις να διδάσκουν στο ίδιο σχολείο ,και κάθε 3-4 χρόνια αλλάζουν Λύκειο.Οταν προάγονται αλλάζουν πόλη.Γενικά δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά.