*

Αποστολέας Θέμα: Κύπρος  (Αναγνώστηκε 184432 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
Απ: Κύπρος
« Απάντηση #196 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 11:34:53 pm »
Έκτακτος διορισμός είναι κάτι σαν τους δικούς μας αναπληρωτές...αλλά επειδή οι Κύπριοι δεν είναι τρόμπες σαν τους δικούς μας...όταν λένε έκτακτο είναι πραγματικά έκτακτο και καλύπτουν κάποιο κενό που προέκυψε ξαφνικά και όχι οργανικά κενά σαν τα σούργελα τα δικά μας!! Έτσι μπορεί αυτός ο έκτακτος διορισμός να είναι για 2 βδομάδες,ένα μήνα ή και για όλη την χρονιά αν πρόκειται π.χ για καμιά άδεια εγκυμοσύνης του μόνιμου...Είναι τι θα σου κάτσει...αν είσαι τυχερός βγάζεις όλη την χρονιά! Και λέγονται αντικαταστάτες.
Ο μισθός είναι πάρα πολύ καλός...επειδή σε ξεσηκώνουν για λίγο διάστημα σου δίνουν διπλάσιο μισθό...είναι κοντά στα 2 χιλιάρικα...

αρα η καλύτερη περίπτωση είναι να σου κάτσει "αντικαταστάτης"...
Αρα για να πας αντικαταστάτης/έκακτος πρέπει να κάνεις εξτρα αίτηση πέρα απο το να γραφεις στους πίνακες διορισμου. Δεν το ήξερα αυτό.
Είπες το Μάιο γίνονται αυτές οι αιτήσεις;
Και μιας και βρήκα άνθρωπο... από ιδιωτικό τομέα (πέρα απο εκπαίδευση) πως πάει η Κύπρος; Υποθέτω πολύ καλύτερα απο Ελλάδα....
Υπάρχουν δουλείες; (όχι τίποτα άλλο, αφου σκέφτομαι να μεταναστεύσω να το οργανώσω καλά)
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:50:08 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 11:55:15 pm »
Έκτακτος διορισμός είναι κάτι σαν τους δικούς μας αναπληρωτές...αλλά επειδή οι Κύπριοι δεν είναι τρόμπες σαν τους δικούς μας...όταν λένε έκτακτο είναι πραγματικά έκτακτο και καλύπτουν κάποιο κενό που προέκυψε ξαφνικά και όχι οργανικά κενά σαν τα σούργελα τα δικά μας!! Έτσι μπορεί αυτός ο έκτακτος διορισμός να είναι για 2 βδομάδες,ένα μήνα ή και για όλη την χρονιά αν πρόκειται π.χ για καμιά άδεια εγκυμοσύνης του μόνιμου...Είναι τι θα σου κάτσει...αν είσαι τυχερός βγάζεις όλη την χρονιά! Και λέγονται αντικαταστάτες.
Ο μισθός είναι πάρα πολύ καλός...επειδή σε ξεσηκώνουν για λίγο διάστημα σου δίνουν διπλάσιο μισθό...είναι κοντά στα 2 χιλιάρικα...

αρα η καλύτερη περίπτωση είναι να σου κάτσει "αντικαταστάτης"...
Αρα για να πας αντικαταστάτης/έκακτος πρέπει να κάνεις εξτρα αίτηση πέρα απο το να γραφεις στους πίνακες διορισμου. Δεν το ήξερα αυτό.
Είπες το Μάιο γίνονται αυτές οι αιτήσεις;
Και μιας και βρήκα άνθρωπο... από ιδιωτικό τομέα (πέρα απο εκπαίδευση) πως πάει η Κύπρος; Υποθέτω πολύ καλύτερα απο Ελλάδα....
Υπάρχουν δουλείες; (όχι τίποτα άλλο, αφου σκέφτομαι να μεταναστεύσω να το οργανώσω καλά)
Για τον Μάιο δεν σου είπα εγώ...κάποια άλλη κοπέλα σου είπε...εγώ την αίτηση για αντικαταστάτρια την έκανα φέτος νομίζω μέσα στον Ιούλιο...από Ιούνιο αρχίζεις και μπαίνεις στην σελίδα τους και περιμένεις την ανακοίνωση για την αίτηση για αντικαταστάτες...κοιτάς στο link που λέει "αντικαταστάτες"...απ'ό,τι θυμάμαι...
Επίσης όταν προχωρήσεις κι άλλο στον πίνακα κάποια στιγμή σε καλούν ως συμβασιούχο που πληρώνεσαι και καλοκάιρι και μετά φτάνεις στο στάδιο του διορισμού...πριν τον διορισμό πρέπει να περάσεις 7-8 μήνες στο Παιδαγωγικό τους Ινστιτούτο για επιμόρφωση και σου δίνουν το δικαίωμα να επιλέξεις είτε πρωινή παρακολούθηση και σου δίνουν 1000 ευρώ περίπου ή να συνεχίσεις να δουλεύεις ως συμβασιούχος (με βαρβάτο μισθό) και το παρακολουθείς απόγευμα....
Τώρα στον ιδιωτικό τομέα σαφώς και είναι καλύτερα από δω,απλά κι εκεί αγρίεψαν λίγο τα πράγματα...αλλά όχι σαν την Ελλάδα φυσικά...οι μισθοί είναι σαφώς καλύτεροι από δω...
Έχω καλούς φίλους κάτω και μπορώ να τους ρωτήσω 2 πράγματα για τον ιδιωτικό τομέα και να σου πω με προσωπικό μήνυμα. :)
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος billst

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 11:26:07 pm »
...

Αποσυνδεδεμένος Tess

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 10:48:55 am »
άλλο αίτηση για αντικατάσταση άλλο αίτηση ως συμβασιούχος (χρονιαία σύμβαση). Τον Μάιο γίνονται οι αιτήσεις ηλεκτρονικά για τους συμβασιούχους όπου η εκπαιδευτική υπηρεσία αναφέρει και μέχρι ποιον αριθμό από τον πίνακα των αδιόριστων έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν την αίτηση και τα υπόλοιπα άτομα έχουν μετά κατά τον Ιούλιο νομίζω να κάνουν άλλη αίτηση για να δουλέψουν σε θέση αντικαταστάτη.Οι αντικαταστάτες όντως μπορεί να δουλέψουν από μερικές μέρες μέχρι και σχεδόν όλη τη σχολική χρονιά. Οι συμβασιούχοι όμως δουλεύουν όλοη τη χρονιά και πληρώνονται με 13 μισθούς. Παράδειγμα στον πίνακα με τις νηπιαγωγούς είναι εγκεγραμμένα 1800 περίπου άτομα. Φέτος βγήκαν 30 άτομα στην σύνταξη και πήραν ως μόνιμες περίπου τόσες νηπιαγωγούς οι οποίες και διαγράφονται από τον καινούργιο πίνακα που θα βγει τον Φλεβάρη με τους αδιόριστους. άρα όλες προχωράμε 30 θέσεις μπροστά. Στη συνέχεια γύρω στον Μάιο η ΕΕΥ βγάζει ανακοίνωση ότι όλες οι νηπιαγωγοί που είναι στον πίνακα μέχρι τον αριθμό 300 μπορούν να κάνουν αίτηση για διορισμό με σύμβαση. Από αυτές περίπου 250 θα προσληφθούν και θα πληρώνονται κανονικά με 13 μισθούς. όσες δεν διοριστούν και όποιες άλλες θέλουν από τον πίνακα μπορούν περίπου τον Ιούλιο να συμπληρώσουν άλλη αίτηση για αντικαταστάτριες όπου θα πηγαίνουν σε σχολεία όταν κάποια νηπιαγωγός έχει άδεια ασθενείας η μητρότητας η εγκυμοσύνης κτλ . Η αντικατάσταση αυτή μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι αρκετούς μήνες. Κατά 99,9% έτσι λειτουργεί το σύστημα και στη δευτεροβάθμια της Κύπρου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:50:08 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 12:28:35 pm »
άλλο αίτηση για αντικατάσταση άλλο αίτηση ως συμβασιούχος (χρονιαία σύμβαση). Τον Μάιο γίνονται οι αιτήσεις ηλεκτρονικά για τους συμβασιούχους όπου η εκπαιδευτική υπηρεσία αναφέρει και μέχρι ποιον αριθμό από τον πίνακα των αδιόριστων έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν την αίτηση και τα υπόλοιπα άτομα έχουν μετά κατά τον Ιούλιο νομίζω να κάνουν άλλη αίτηση για να δουλέψουν σε θέση αντικαταστάτη.Οι αντικαταστάτες όντως μπορεί να δουλέψουν από μερικές μέρες μέχρι και σχεδόν όλη τη σχολική χρονιά. Οι συμβασιούχοι όμως δουλεύουν όλοη τη χρονιά και πληρώνονται με 13 μισθούς. Παράδειγμα στον πίνακα με τις νηπιαγωγούς είναι εγκεγραμμένα 1800 περίπου άτομα. Φέτος βγήκαν 30 άτομα στην σύνταξη και πήραν ως μόνιμες περίπου τόσες νηπιαγωγούς οι οποίες και διαγράφονται από τον καινούργιο πίνακα που θα βγει τον Φλεβάρη με τους αδιόριστους. άρα όλες προχωράμε 30 θέσεις μπροστά. Στη συνέχεια γύρω στον Μάιο η ΕΕΥ βγάζει ανακοίνωση ότι όλες οι νηπιαγωγοί που είναι στον πίνακα μέχρι τον αριθμό 300 μπορούν να κάνουν αίτηση για διορισμό με σύμβαση. Από αυτές περίπου 250 θα προσληφθούν και θα πληρώνονται κανονικά με 13 μισθούς. όσες δεν διοριστούν και όποιες άλλες θέλουν από τον πίνακα μπορούν περίπου τον Ιούλιο να συμπληρώσουν άλλη αίτηση για αντικαταστάτριες όπου θα πηγαίνουν σε σχολεία όταν κάποια νηπιαγωγός έχει άδεια ασθενείας η μητρότητας η εγκυμοσύνης κτλ . Η αντικατάσταση αυτή μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι αρκετούς μήνες. Κατά 99,9% έτσι λειτουργεί το σύστημα και στη δευτεροβάθμια της Κύπρου
Ναι,έτσι είναι...απλά δεν είχα υπόψιν μου πως τον Μάιο γίνονται οι αιτήσεις για συμβασιούχους...
Αααα...και για αντικαταστάτες ανακοινώνουν μέχρι ποιο νούμερο του πίνακα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για αντικατάσταση...
Και στον πίνακα προχωράμε σύμφωνα με το πόσοι διορίζονται κάθε χρόνο όπως είπε και η Tess...δεν παίζει δηλαδή ρόλο το αν θα πας σε θέση αντικαταστάτη για να πάρεις μόρια προυπηρεσίας όπως εδώ...ή τουλάχιστον όπως ήταν μέχρι πρόσφατα εδώ... ???

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Tess

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:53:00 pm »
Για να αναφερθούμε και στους μισθούς οι συμβασιούχοι έχουν κάθε χρόνο αύξηση στο μισθό ο οποίος διαμορφώνεται αναλόγως των χρόνων προυπηρεσίας. Προσωπικά στα 4 χρόνια προυπηρεσίας έπαιρνα 1980 ευρώ καθαρά φίλες μου με περισσότερα χρόνια (6 - 7) παίρνουν γύρω στα 2300 καθαρά. Ο μισθός αυξάνεται μόλις διοριστεί κάποιος μόνιμος .
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:58:29 pm από Tess »

Αποσυνδεδεμένος Tao of love

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:59:44 pm »
Φέτος μέχρι ποιο νούμερο έφτασαν στους φιλολόγους;πώς μαθαίνουμε για τον τελευταίο που κλήθηκε;πρέπει νομίζω να είσαι στους χίλιους πρώτους για να κάνεις αίτηση για αντικαταστάτης.Έτσι δεν είναι;

Αποσυνδεδεμένος Tess

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 02:12:25 pm »
Οι φιλόλογοι απ' ότι ξέρω πρέπει να κάνουν επιμόρφωση μέσω του παιδαγωγικού ινστιτούτου πριν διοριστούν συμβασιούχοι. Μέσα στην ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας υπάρχει μια επιλογή ανακοινώσεις -πρόσφατες -παλαιότερες. Εκεί μπορεί να ανατρέξει κανείς για να δει τις ανακοινώσεις που έχουν βγει και αφορούν την βαθμίδα του. Εκεί μπορείς να δεις και τι έγραφε η ανακοίνωση που πρέπει να είχε βγει Ιούνιο -Ιούλιο για το θέμα των αντικαταστάσεων νομίζω υπάρχει ένα limit σ' αυτούς που θέλουν να κάνουν αίτηση μέχρι τον αριθμό 1000.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 02:22:36 pm »
Σ ευχαριστώ πολύ tess :)Ναι το είχα δει αυτό στις ανακοινώσεις.Δηλαδή πρέπει όποιος ενδιαφέρεται να έχει κάνει ήδη την επιμόρφωση και μετά να κάνει αίτηση συμβασιούχου;

Αποσυνδεδεμένος Tess

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 03:01:49 pm »
Ναι αλλά ας απαντήσει και κάποιος άλλος για τη διαδικασία με τους φιλόλογους που να έχει κάνει την επιμόρφωση υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί από Ελλάδα στη δευτεροβάθμια Κύπρου. Κάνεις την επιμόρφωση και πληρώνεσαι ταυτόχρονα. εγώ από μια φίλη γνωρίζω τη διαδικασία η οποία δίδασκε σε ιδιωτικό σχολείο και ταυτόχρονα είχε γραφτεί στον πίνακα για διορισμό στο δημόσιο. όταν πλησίαζε η σειρά της ήταν περίπου στον αριθμό 500 ή 600 την κάλεσαν να λάβει μέρος στο πρόγραμμα επιμόρφωσης. Για αντικατάσταση όμως δεν είναι απαραίτητο.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 03:08:44 pm »
Είναι και εκεί πολλοί οι φιλόλογοι, το ξέρω.Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά, και για την υπομονή σου να απαντήσεις :)Να σαι καλά εκεί στο νησί...

Αποσυνδεδεμένος Tess

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 03:24:04 pm »
Ευχαριστώ αλλά πριν ένα χρόνο αποφάσισα να γυρίσω Ελλάδα και να διοριστώ εδώ στο τσακ δηλαδή!! πριν αρχίσουν τα "μεγάλα γλέντια" με την παιδεία.  Δυστυχώς για μένα ίσως και λόγω συγκυριών το έχω μετανοιώσει . Το λέω με πολλή λύπη διότι η μεγαλύτερη επιθυμία μου ήταν να γυρίσω στον τόπο μου στην πατρίδα μου  αλλά έτσι όπως τα έκαναν (τα κάναμε??? γιατί κάπου έχουμε και εμείς ευθύνη) νοιώθω πλήρη απογοήτευση και σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο τα παραιτηθώ και να γυρίσω πίσω. και εκεί υπάρχουν αρκετές δυσκολίες αλλά το κράτος δίνει μεγάλα κονδύλια για τα σχολεία και τουλάχιστον στην δική μου βαθμίδα οι γονείς αλλά και η κοινωνία μας σέβονται. 

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 03:51:08 pm »
Φέτος μέχρι ποιο νούμερο έφτασαν στους φιλολόγους;πώς μαθαίνουμε για τον τελευταίο που κλήθηκε;πρέπει νομίζω να είσαι στους χίλιους πρώτους για να κάνεις αίτηση για αντικαταστάτης.Έτσι δεν είναι;
Φέτος δυστυχώς δεν ήταν καλή χρονιά...πήραν μόνο 35 μόνιμους φιλολόγους ενώ πέρσι 179 άτομα...και το ίδιο σε όλους τους κλάδους...πήραν λιγότερους...μέτρα για την πρόληψη της κρίσης είπαν...
Κάλυψαν πολλά κενά με συμβασιούχους,αλλά το θέμα είναι πως αφού διορίστηκαν μόνο 35 πήγαμε όλοι μπροστά μόνο 35 θέσεις...
Στους φιλολόγους δυστυχώς είναι χαμένη υπόθεση να κάνει κάποιος τώρα τα χαρτιά του...είναι ήδη 4.000 άτομα στον πίνακα και οι προσλήψεις μονίμων κυμαίνονται γύρω στα 150 άτομα σε καλές χρονιές...
Εγώ είχα κάνει την αίτησή μου το 2004 κι απ'το 1300 που είχα μπει τότε μόλις τώρα έφτασα στο 700 κάτι...μ'αυτούς τους ρυθμούς πάνε... ???

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 04:08:24 pm »
Σ' ευχαριστώ πολύ ΛΩΡΑ για τις απαντήσεις :).Σου εύχομαι να σε καλέσουν, μιας και έχεις καλή σειρά.Να σαι καλά

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)