0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι να μην πω; Αναφέρομαι στη περίπτωση που η υποστήριξη γίνεται εκτός τάξης, μόνιμα (σχεδόν κανόνας στα μονοώρα μαθήματα).Πως θα βάλει βαθμό ο γενικής που δεν ξέρει ούτε πως μοιάζει ο μαθητής; Ο βαθμός δηλώνεται από τον ένταξης και στο έγγραφο με τη βαθμολογία τετραμήνου φαίνεται το όνομα του εκπαιδευτικού γενικης. Σε κάθε περίπτωση, ρητή αναφορά για τη βαθμολογία εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει. @alexopmar από το ΚΕΔΑΣΥ σας, τι σου είπαν για το θέμα
Με δεδομένο ότι η ένταξη ούτως ή άλλως έχει σκοπό την ένταξη, σε μονόωρο μάθημα κανονικά δεν θα έπρεπε να φεύγει το παιδί, ή θα έπρεπε να κανονίζεται να φεύγει εναλλάξ ανά εβδομάδα.
Εγω μιλώ για περιπτώσεις που το παιδί δεν αποδίδει καθολου στο διαγωνισμα της γενικής τάξης, δεν συμμετέχει προφορικα, ο εκπαιδευτικός γενικής θέλει να βάλει 11 πχ, ο εκπαιδευτικός της ένταξης λέει ότι κατ ίδιαν το παιδί συνεργάζεται και ανταποκρίνεται σε προσαρμοσμένες απαιτήσεις και προτείνει 13-14 και ο καθηγητής της γενικής αρνείται.
Ναι υπάρχει κενό, του οποίου η σκοπιμότητα είναι λογικά να μην καλλιεργείται η εντύπωση ότι ο μαθητής του ΤΕ δεν ανήκει στο σύνολο των συμμαθητών του.
Δεν είναι τόσο απλό και δεν αφορά μόνο τον μαθητή το θέμα της βαθμολογίας. Είναι αδιανόητο να εφαρμόζεται συνδιδασκαλία και τα θέματα αξιολόγησης του μαθητή να αποφασίζονται μονομερώς!
Ναι, αφορά και την θέση του συναδέλφου. Σαφώς. Αλλά το συμφέρον του μαθητή προέχει, και δεν είναι εύκολη η ισορροπία του να μην αποκόπτεται από τους συμμαθητές του αλλά και να μηναδικείται με το τσουβαλιασμα…
Το συμφέρον του μαθητή τμήματος ένταξης είναι να υποστηρίζεται από εκπαιδευτικό του ένταξης. Η υποστήριξη αφορά και τον τρόπο που εξετάζεται καθώς και την αξιολόγησή του.Πέρα από αυτό είναι και ηθικό το ζήτημα, δεν είναι δυνατόν σε όλες τις σχετικές διατάξεις να επιτάσσεται η συνεργασία των εκπαιδευτικών (γενικής και ειδικής) και αυτό να αναιρείται στη βαθμολόγηση λες και δεν αφορά τη σχολική ζωή.