*

Αποστολέας Θέμα: Πληροφορίες για ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ)  (Αναγνώστηκε 18635 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Πληροφορίες για ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ)
« στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 10:42:48 am »
Θα ήθελα να ενημερώσω (αν ήδη δεν είναι γνωστό) ότι σύμφωνα με το νέο κανονισμό λειτουργίας των ΚΔΑΥ (Απρίλιος 2007) οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός, οποιασδήποτε βαθμίδας, αξιολογεί μαθητές οπιασδήποτε βαθμίδας!!!!!
Και έρχομαι τώρα εγώ ως μια απλή νηπιαγωγός να ρωτήσω αφελώς, πώς θα αξιολογήσω εκπαιδευτικά παιδιά του γυμνασίου, του λυκείου ή ακόμα και του δημοτικού; Θα πρέπει εγώ να καλύψω την ανυπαρξία του κράτους και την ανικανότητα του υπουργείου να διορίσει εκπαιδευτικούς;
Και αντε και κουτσα στραβά κάνω μια αξιολόγηση, αυτή θα συνοδεύει το παιδί για όλη του τη σχολική και ακαδημαϊκή πορεία. Δεν είναι σφάλμα να το ακολουθεί κάτι που ίσως και να είναι λάθος;
Ακόμα, δεν είναι αντισυναδελφικό, εγώ που σπούδασα 4 χρόνια για να γίνω νηπιαγωγός, και άλλο 1 για να πάρω ειδικότητα (Master) και που δούλεψα 4 χρόνια σε ειδικα νηπιαγωγεία (κοινώς που δεν έχω καμία σχέση με τις άλλεσ βαθμίδες της εκπάίδευσης) να πάρω τη δουλειά ενός άλλου συναδέλφου;
Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα.
Επίσης θα ήθελα να πληροφορηθώ αν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ (που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι) έχουν κάνει κάτι.
Ευχαριστώ
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Πληροφορίες για ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:37:00 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 09:33:27 am »
γνωρίζει κανένας τι συμβαίνει με το ωράριο λειτουργίας (και κατά συνέπειαν εργασίας) των εκαπιδευτικών των ΚΔΑΥ? τον περασμένο Απρίλιο ο νέος κανονισμός λειτουργίας ανέφερε ξεκάθαρα, ότι τα ΚΔΑΥ λειτουργούν από τισ 8 έως τις 3 και οι εκπαιδευτικοί εργάζονται 6 ώρες την ημέρα. Στις 23/1/2008, όμως, εκδόθηκε μία εγκύκλιος από το υπουργείο που λέει ότι όλο το προσωπικό των ΚΔΑΥ είναι διοικητικό προσωπικό και πρέπει να εργάζεται σύμφωνα με όσα ισχύουν σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο, δηλαδή 7 με 3 και μάλιστα χωρίσ καμία εξαίρεση!!!!!
Τελικά τι ισχύει?

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 21, 2008, 07:47:02 pm »
Καλησπέρα.

Μήπως ξέρει κανείς να μου πει ποια ακριβώς είναι η διαδικασία για να περάσει ένας μαθητής απο ΚΔΑΥ; Υπάρχει κάποια ημερομηνία πέραν της οποίας δεν μπορεί να αποσταλεί αίτηση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 21, 2008, 09:57:30 pm »
O δάσκαλος του σχολείου συμπληρωνει μια φόρμα- προτυπο που παρουσιάζει τις δυσκολίες του παιδιού. Ο διευθυντής το εγκρίνει και το προωθεί στο συμβουλο ειδικής αγωγής, εγκρίνει και αυτός και δίνονται τα στοιχεία στους γονείς οι οποίοι παίρνουν τηλέφωνο στο ΚΔΑΥ και κλείνουν ραντεβού για αξιολόγηση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:37:00 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 07, 2008, 04:19:29 pm »
είμαι νηπιαγωγός και 'εχω πάρει εδώ και ένα χρόνο μετάθεση σε ΚΔΑΥ. Θεωρώ πολύ σημαντική τη δουλειά που γίνεται στα ΚΔΑΥ. Όμως φαίνεται ότι το υπουργείο δεν έχει την ίδια γνώμη με μένα, αλλά και με όλους του εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα ΚΔΑΥ.
Από τη μία δεν θεωρεί ότι προσφέρουμε διδακτική υπηρεσία, αν και εγώ προσωπικά έχω παέι πολλές φορές στα σχολέια και μπήκα στην τάξη για να δω τα παιδιά και να τα αξιολογήσω, ουσιαστικά κάνοντας τους μάθημα. Επίσης, πολλές φορές έχω δείξει στους εκπαιδευτικούς πώς να εφαρμόζουν το εξατομικευμένο πρόγραμμα του κάθε παιδιού. Ακόμα και ο νόμος της ειδικής αγωγής που είναι σε ισχύ, αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός του ΚΔΑΥ μπορεί να αξιοποιηθεί και σε παράλληλη στήριξη μαθητών. Παρ' όλ' αυτά, εγώ δεν θεωρείται ότι προσφέρω διδακτική υπηρεσία.
Επιπλέον, με τις πρακτικές του το υπουργείο έχει ουσιαστικά μετατρέψει τα ΚΔΑΥ απλά σε μια ακόμα δημόσια υπηρεσία που εκδίδει "χαρτιά". Σύμφωνα με το νέο κανονισμό λειτουργίας, που ισχύει από τον Απρίλη του 2007, εκπαιδευτικός οποιασδήποτε βαθμίδας που υπηρετεί σε ΚΔΑΥ μπορεί να αξιολογήσει μαθητές οποιασδήποτε βαθμίδας. Εγώ λοιπόν που είμαι νηπιαγωγός, σ΄θμφωνα με αυτό, θα πρέπει να αξιολογώ παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Να προσυπογράφω γνωματεύσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την απαλλαγή από τις εξετάσεις (ενδοσχολικές, πανελλήνιες και άλλες) και να βάζω μία ταμπέλα σε κάποιο παιδί, χωρίς να έχω τις αντίστοιχες γνώσεις. Σπούδασα παιδαγωγικά προσχολικής ηλικίας και έκανα μεταπτυχιακό με έμφαση στην προσχολική ηλικία.
Τέλος, η χαριστική βολή ήρθε την Παρασκευή με έγγραφο από το γενικό λογιστήριο του κράτους. Σύμφωνα με αυτό, οι εκπαιδευτικοί που είναι στα ΚΔΑΥ με οποιαδήποτε σχέση (απο μετάθεση, απόσπαση, αναπλήρωση) δεν δικαιούνται το επίδομα δυσμενών συνθηκών (αυτό που ο πολύς κόσμος ξέρει ως επίδομα ειδικής αγωγής).
Με αυτα πιστεύω ότι τα ΚΔΑΥ απαξιώνονται και περιθωριοποιούνται. Δύσκολα εκπαιδευτικός θα ζητήσει να εργαστεί σε αυτά καθώς από τη μία εργάζεται περισσότερες ώρες, δεν έχει τις "σχολικές" διακοπές (πράγμα που το γνωρίζαμε όλοι όσοι είμαστε σε αυτό τον τομέα αλλά επιλέξαμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά θέλοντας να προσφέρουμε) αλλά δεν υπάρχουν κίνητρα για να κάνει ένας εκπαιδευτικός μια δουλειά τόσο σημαντική αλλά και τόσο ψυχοφθόρα παράλληλα.
Γνωρίζω ότι με το ννέο νόμο όλα αυτά τα θέματα θα λυθούν, αλλά άμεσα τι γίνεται; Προς το παρόν μας κόβεται το επίδομα των 190 Ευρώ, μας βάζουν να αξιολογούμε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από τη βαθμίδα τους (η λογική που επικρατεί έιανι μάλλον αυτή του "δεν βαριέσαι") και δεν μας θεωρούν και εκπαιδευτικούς, αλλά απλούσ διοικητικούς υπαλλήλους.

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 07, 2008, 07:20:05 pm »

Επιπλέον, με τις πρακτικές του το υπουργείο έχει ουσιαστικά μετατρέψει τα ΚΔΑΥ απλά σε μια ακόμα δημόσια υπηρεσία που εκδίδει "χαρτιά". Σύμφωνα με το νέο κανονισμό λειτουργίας, που ισχύει από τον Απρίλη του 2007, εκπαιδευτικός οποιασδήποτε βαθμίδας που υπηρετεί σε ΚΔΑΥ μπορεί να αξιολογήσει μαθητές οποιασδήποτε βαθμίδας. Εγώ λοιπόν που είμαι νηπιαγωγός, σ΄θμφωνα με αυτό, θα πρέπει να αξιολογώ παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Να προσυπογράφω γνωματεύσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την απαλλαγή από τις εξετάσεις (ενδοσχολικές, πανελλήνιες και άλλες) και να βάζω μία ταμπέλα σε κάποιο παιδί, χωρίς να έχω τις αντίστοιχες γνώσεις. Σπούδασα παιδαγωγικά προσχολικής ηλικίας και έκανα μεταπτυχιακό με έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Αντι να κάνουμε δηλαδή βήμα μπροστά , κάνουμε βήματα προς τα πίσω .

Απαράδεχτο .

Στην ΟΛΜΕ απευθυνθήκατε ?

Αποσυνδεδεμένος chloi

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 07, 2008, 09:22:05 pm »
αφου όλους τους δασκάλους της ειδικής αγωγης τους εχουν υπο το καθεστώς της ωρομισθιας ή στη καλύτερη του αναπληρωτή
και από την ανάποδη φοριεται η φαντασία

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 08, 2008, 06:50:09 pm »
Οι δυνατότητες που δίνει ουσιαστικά το Υπουργείο στα ΚΔΑΥ είναι απαράδεκτες. Ενώ είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει και μπορεί να προσφέρει πολλά, έχουν τα ΚΔΑΥ δεμένα χειροπόδαρα ("δεν έχουμε προσωπικό" ή "ανακαλούμε τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής σε θέσεις γενικής παιδείας λόγω ελλείψεων" κτλ κτλ). Φέτος τυχαίνει να έχς παιδί με ανάγκη για ειδική μεταχείριση στο νηπιαγωγείο και δυστυχώς δεν έχω καμία υποστήριξη, όχι γιατί οι κοπέλες στο ΚΔΑΥ δεν ήταν πρόθυμες, αλλά γιατί έτσι όπως τα έχουν κάνει οι ...υπουργιακοί , δεν υπάρχει δυνατότητα να μας βοηθήσουνε πέρα από μια αξιολόγηση και ένα απρόσωπο φύλλο "οδηγιών προς ναυτιλωμένους" (που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μεταφράσουν ώς ακαταλαβίστικό ή 'αλλες φορές υπεραπλουστευμένο).

Ελπίζω να δώσει επιτέλους το υπουργείο μόνιμες θέσεις εκπαίδευσης και στελέχωσης στους απόφοιτους ειδικής αγωγής για να μη παιδεύεται κανείς. Οι συνθήκες που εργάζεστε σας τιμούν από τη μια για τις προσπάθειές σας, μας κάνουν όμως όλους να μένουμε με ανοιχτό το στόμα. Συμφωνώ με τον/την k_k ότι πρέπει να απευθυνθείτε στην ΟΛΜΕ.

(παρεπιπτόντως, τώρα που σε βρήκα emmaki να σε ρωτήσω κάτι με pm? Αν μπορείς, μη σε βάλω να σκέφτεσαι εργασιακά θέματα και το απόγευμα... :-[)
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02 - Η εκπαίδευση είναι μεγάλο σχολείο
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 09, 2008, 01:15:55 am »
Να θέσω και μια άλλη πλευρά του προβλήματος: τα ΚΔΑΥ αναλαμβάνουν (όταν το κάνουν) να αξιολογήσουν παιδιά που έχουν μητρική γλώσσα την ελληνική. Από όσο ξέρω (ρώτησα προχτές στο ΚΔΑΥ Κομοτηνής), τα διαγνωστικά τεστ λαμβάνουν υπόψη και την αντίληψη και χειρισμό της γλώσσας, και στα ΚΔΑΥ τέτοια τεστ υπάρχουν μόνο για την ελληνική γλώσσα. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά που δεν έχουν μητρική γλώσσα την ελληνική; Τι γίνεται όταν θέλουμε να παραπέμψουμε για αξιολόγηση ένα παιδί που είναι τουρκόφωνο, ρωσόφωνο, αλβανόφωνο και πάει λέγοντας; Τέτοια παιδιά είναι ουκ ολίγα, τόσο στη Θράκη όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Θα μου πείτε, εδώ το topic έχει εργασιακό προσανατολισμό και δε βγάζουμε άκρη με τη βασική στελέχωση και λειτουργία των ΚΔΑΥ, για αλλόγλωσσα παιδάκια θα μας πεις τώρα; Ωστόσο, αν θέλουμε να θέσουμε το ζήτημα στις πλήρεις διαστάσεις του, πρέπει να λάβουμε υπόψη και αυτήν την παράμετρο μέσα σε όλα τα προβλήματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2008, 01:20:01 am από elytron »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 09, 2008, 01:21:14 am »
To ΚΔΑΥ Πειραια δινει ημερομηνια για αξιολογηση μετα απο δεκα μηνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 09, 2008, 11:25:25 am »
Ξέρω ότι για τααλλόγλωσσα παιδιά μπορεί να ζητηθεί εκπαιδευτικός που μιλ'ά τη γλώσσα τους και να τα αξιολογήσει αυτός. Η διαδικασία για την π΄ροσλκηση αυτού του εκπαιδευτικού είναι εντελώς τυπική (και όποτε ζητηθεί έρχεται) και η άδεια δίνεται από τον Περιφερειακό.

Όσο για ημερομηνία αξιολόγησης που ανεφέρει η kellykou..... Εμ΄΄εις τώρα εξετάζουμε στη δευτεροβάθμια παιδιά που είχαν κάνει αίτηση πριν από 1 και 2 χρόνια γιατί τα προηγούμενα 2 χρόνια δεν υπήρχε εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας. Στην πρωτοβάθμια είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.

selas  ρώτα με ό,τι θες. Μακάρι να μπορώ να βοηθήσω.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 28, 2008, 12:01:36 pm »
Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό με το θέμα. Θέλω να δώσω πληροφορίες σε μια μαμά που αντιμετωπίζει το παιδάκι της στο οποίο κάνω μάθημα μαθησιακές δυσκολίες. Που θα πρέπει να απευθυνθούμε για να γίνει διάγνωση? Σε κάποιο ΚΔΑΥ ή στον Ευαγγελισμό που είχα ακούσει παλιά? Πιστεύω πως το παιδί έχει σίγουρα κάποιο μαθησιακό πρόβλημα που το εμποδίζει στο να αποδώσει ικανοποιητικά στο σχολείο και θα θέλαμε να γίνει διάγνωση και να του δοθεί κάποιο χαρτί για να εξετάζεται προφορικά.

Όποιος γνωρίζει κάτι για το θέμα θα του ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσε!
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 28, 2008, 12:32:30 pm »
Νομίζω στο ΚΔΑΥ πρέπει να σε παραπέμψει το σχολείο.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 28, 2008, 12:45:51 pm »
Σε αυτή τη δ/νση http://www.focusonchild.gr/content/view/91/101/ θα βρείς μια λίστα με Ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες πιστοποίησης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σε αυτά μπορεί να γίνει διάγνωση αλλά για το χαρτί που δίνουν δεν γνωρίζω αν έχει την ίδια ισχύ με αυτό των ΚΔΑΥ. (νομίζω όμως ότι είναι αναγνωρισμένα από του ΥΠΕΠΘ αλλά σε κάθε περίπτωση ρωτάει)
Πάντως επειδή στα ΚΔΑΥ αργούν να κάνουν διάγνωση καλό θα ήταν πριν να πάει το παιδί σε κάποιο απο αυτά. Ξέρω ότι στο Παίδων Αγία Σοφία το team είναι πολύ καλό.

Όχι Αγάπη δεν σε παραπέμπει αποκλειστικά το σχολείο στα ΚΔΑΥ.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)