*

Αποστολέας Θέμα: Ωρομισθία-ΠΕ04.01(2007-2008)  (Αναγνώστηκε 11113 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

rozy4

• Επισκέπτης
Απ: Ωρομισθία-ΠΕ04.01(2007-2008)
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 05:48:51 pm »
παρε στη β/θμια που σε ενδιαφερει και δες που βρισκονται τωρα. μετα δες τι μορια εχει απο τους πινακες ωρομισθιων. λογικα του χρονου θα ειναι λιγα 2-3 μορια παρακατω. εξαρταται βεβαια και με τις ετησιες αναγκες που δεν ειναι παγιες και ακομη με τι μετρα θα παρει ο ευριπιδης. νοιωθω σαν πυθια.... μονο φυλλα δαφνης δεν μασαω. συναδελφε χαλαρωσε μονο λιγο, θα χρειαστεις γερο νευρικο συστημα για να μπορεσεις καποτε να συνταξιοδοτηθεις απο τη μεση εκπαιδευση. δεν υπαρχουν γυρω μας εχθροι μονο απελπισμενοι

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:11:50 »

Αποσυνδεδεμένος tennessee

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ4
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 05:52:45 pm »
Ενημερωτικά πέρυσι πήρανε μέχρι τον αριθμό 750 περίπου. Ο τελευταίος είχε γύρω στα 10 μόρια! Δουλεύω σε ΕΠΑΛ φέτος και είναι αλήθεια πως οι ώρες μας αυξάνονται εντυπωσιακά. Πάντως μη περιμένεις τα παιδιά να διάλεξουν να δώσουν Φυσική Πανελλαδικά. Προτιμούν τον δρόμο που οδηγεί στα ΤΕΙ παρά να το ρισκάρουν με δύσκολα γι' αυτούς μαθήματα!
Έρχεται κάποια ώρα που πρέπει να φύγεις, ακόμα κι αν δεν έχεις σίγουρο μέρος να πας.

Αποσυνδεδεμένος Gatos2009

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 11:57:13 pm »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Να είστε καλά ρε παιδιά! Επιτέλους μιλάω με συναδέλφους πάνω στο θέμα μου... Είμαι χαλαρός rozy4 μου, όταν δεν διαβάζω σε forum ή οπουδήποτε αλλού παράλογα πράγματα.

Όσον αφορά το θέμα μας (επιτέλους!) πέρυσι ένας φίλος μου είχε δουλέψει ως ωρομίσθιος στην Κοζάνη (έχει έλλειψη και αυτό έχει πολύ σημασία) και ήταν σειρά στον περυσινό πίνακα γύρω στο 1200.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 09:00:33 am »
Καθολου δε με θιγει ο διαχωρισμος, ισα-ισα που αν επιτελους απαγορευσουν στις υπολοιπες ειδικοτητες να διδασκουν τα δικα μου μαθηματα, θα διοριστω μια ωρα αρχυτερα!

Φυσικά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ο καθένας θέλει να διοριστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αυτό δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το τι διδάσκει στα σχολεία.

Παλι αυθαιρετα συμπερασματα βγαζεις απο ενα ξεκαθαρο κειμενο. Να βγαλω κι εγω ενα: δε σε πειραζει οι Φυσικοι να διδασκουν αλλα μαθηματα για να καλυψουν ωραριο, αφου ουτως ή αλλως εχουν τις περισσοτερες ωρες στο προγραμμα, αλλά οι αλλες ειδικοτητες δεν μπορουν να διδασκουν Φυσικη για τον ιδιο λογο.

Παράθεση
Όσον αφορά το θέμα μας (επιτέλους!) πέρυσι ένας φίλος μου είχε δουλέψει ως ωρομίσθιος στην Κοζάνη (έχει έλλειψη και αυτό έχει πολύ σημασία) και ήταν σειρά στον περυσινό πίνακα γύρω στο 1200.

Αυτο δε σου ειπα κι εγω απο το πρωτο μηνυμα? Οτι τα μορια ειναι λιγα, αλλά εξαρταται κι απο την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ??? Υπαρχουν Φυσικοι με 14 μορια σε καποιες περιφερειες, που επειδη οι ΠΕ04 ειναι υπεραριθμοι (προσοχη: οι ΠΕ04 συνολικα, οχι οι ΠΕ04.01), δεν μπορουν να προσληφθουν ως ωρομισθιοι στο πρωινο προγραμμα. Αυτο προσπαθησα να σου εξηγησω για το συστημα που ΑΚΟΜΑ ισχυει στα σχολεια (οτι παρολο που οι πινακες εσπασαν, αυτοι μας εχουν ακομα στο ιδιο τσουβαλι), αλλά εσυ δεν ηθελες να καταλαβεις.

Νομιζω οτι τελικα απλά ηθελες να βρεθει καποιος να σου πει αυτο που ηθελες ν'ακουσεις, δηλ. οτι εχεις ελπιδες του χρονου. Λες και δεν υπηρχε περιπτωση άλλη ειδικοτητα να ξερει τους πινακες των Φυσικων, επειδη π.χ. η συζυγος ή ο κολλητος ειναι Φυσικος. Κριμα που εχεις μπει στο τριπακι να βλεπεις ολες τις αλλες ειδικοτητες σαν εχθρους. Αν επρεπε να βλεπεις καποιον εχθρικα, αυτος ειναι η ηγεσια που δεν κανει διορισμους κι αφηνει τα σχολεια να υπολειτουργουν, οχι οι συναδελφοι εκπαιδευτικοι. Οταν γινεις μονιμος, θα πρεπει να λειτουργησεις μαζι τους στο Συλλογο Καθηγητων, οχι να τους αντιμαχεσαι επειδη ειναι Γεωλογοι ή καποια αλλη ειδικοτητα που εσυ πιστευεις οτι δεν επρεπε να υπαρχει στα σχολεια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:11:50 »

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 09:23:45 am »
Στην Κοζάνη έχουν πάρει Φυσικούς (ΠΕ0401) ωρομίσθιους και με 8 μήνες. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση ειδικά τώρα με τις καινούριες θέσεις στα ΕΠΑΛ.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 01:24:52 pm »
Εχθρικά βλέπω όλους αυτούς που υποστηρίζουν παράλογα πράγματα τόσα χρόνια και τα εφαρμόζαν στην πράξη(ηγεσία υπουργείου) αλλά και αυτούς που βολεβόντουσαν  με αυτήν την κατάσταση. Τώρα εσύ μιλάς για τριπάκια και κάποια άλλα που μόνο στο μυαλό σου υπάρχουν utenar.

Παράθεση
Παλι αυθαιρετα συμπερασματα βγαζεις απο ενα ξεκαθαρο κειμενο. Να βγαλω κι εγω ενα: δε σε πειραζει οι Φυσικοι να διδασκουν αλλα μαθηματα για να καλυψουν ωραριο, αφου ουτως ή αλλως εχουν τις περισσοτερες ωρες στο προγραμμα, αλλά οι αλλες ειδικοτητες δεν μπορουν να διδασκουν Φυσικη για τον ιδιο λογο.

Αυτό και αν είναι αστειότητα! Το γεγονός ότι κάποιοι φυσικοί διδάσκουν βιολογία αντί για φυσική είναι εξαιρετικά σπάνιο γιατί πολύ απλά η φυσική στα ενιαία λύκεια είναι 11 ώρες (σε ολες τις τάξεις) ενώ η βιολογία ή χημεία είναι 3 ή το πολύ 4. Πες μου εσύ πόσο λογικό το βλέπεις να κλέβουμε τις ώρες απο άλλες ειδικότητες εμείς οι φυσικοί;;; Τι να σου πω μάλλον σε τριπάκια έχεις μπει εσύ εδώ και καιρό και όποιος σου λέει σωστά πράγματα (όπως να διδάσκει ο καθένας το μάθημα του) νιώθεις ότι σε προσβάλει...Είναι ολοφάνερο όσο και να μη θέλεις να το παραδεχτείς, ότι τόσα χρόνια βολεβόντουσαν όλες οι ειδικότητες εις βάρος της φυσικής γιατί πολύ απλά οι ώρες της φυσικής είναι υπερβολικά περισσότερες! τι να κάνουμε αφου έτσι είναι.(εγώ φταίω που οι ώρες της φυσικής είναι πιο πολλές από χημεία  ή βιολογία ή ακόμα και την ανύπαρκτη γεωλογία!).

Όσον αφορά το τελευταίο, δεν μπορώ να καταλάβω εσένα τι σε νοιάζει για τους πίνακες των φυσικών. Εσύ όταν ψάχνεις να δεις τη σειρά σου πηγαίνεις στον πίνακα των φυσικών για να τη βρεις. Σε ενδιαφέρει δηλαδή η ειδικότητα μου περισσότερο απο τη δικιά σου; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Εγω έβαλα τίτλο ΠΕ04.01 και απευθυνόμουν σε φυσικούς. Ακόμα και αυτό σε πειράζει. Το τι ήθελα να ακούσω είναι δικό μου θέμα και δεν θα το αναλύσουμε. Εσύ επίσης μπορείς να ρωτήσεις κάτι για τους βιολόγους(αν είσαι βιολόγος) και εγώ φυσικά δεν πρόκειται να σου απαντήσω σε αυτό γιατί δεν με ενδιαφέρει περισσότερο ο κλάδος των βιολόγων απο τον δικό μου και άρα είναι αδύνατο να σου απαντήσω πιο καλά απο έναν βιολογο (τι πιο λογικό).

Τέλος πρέπει να σου πω ότι ποτέ δεν πρόκειται να δεχτώ το γεγονός να διδάσκουν γεωλόγοι, την φυσική. Αυτό δεν το συζητάω. Είναι μια ειδικότητα που θα έπρεπε να μην διδάσκει στα σχολεία αλλά να κάνει άλλα πραγματα (γεωτεχνικό επιμελητήριο, αυτό τα λέει όλα). Αυτό το μπάχαλο που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους γεωλόγους δεν πρόκειται να το δεχτώ ποτέ...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 05, 2007, 01:50:19 pm από Physicist »

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 06, 2007, 04:30:08 pm »
Και όμως επί συνόλου 11.000 διορισμένων ΠΕ04 οι γεωλόγοι ξεπερνούν τις 1000.

Δηλ. 1000   θέσεις εργασίας κλεμμένες  από τους φυσικούς.

Αποσυνδεδεμένος SUNBIRD

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 11:28:06 pm »
Παιδιά βλέπω μια ένταση στην συζήτηση και δε βλεπω τον λόγο .
 Το Υπουργείο θεωρεί ότι έχουμε θετικό τρόπο σκέψης (βλέπε θετικές επιστήμες) και μπορούμε να σταθούμε <<αξιοπρεπώς>>στην τάξη με κάποια προσπάθεια και ευσυνειδησία ,αποσκοπώντας στην ευκολία της λειτουργίας των σχολικών μονάδων(πλήρες ωράριο-οικονομικοί λόγοι-έλλειψη κενών κ.ά) Αυτό λειτουργεί στις μικρές τάξεις αλλά όχι στις μεγάλες όπου κάποιοι συνάδελφοι αδυνατούν να αντιπεξέλθουν <<αξιοπρεπώς>>,χωρίς όμως να αρνούνται την ανάθεση , με αρνητικές επιπτώσεις στους μαθητές .
Σίγουρα το καλύτερο θα ήταν ο καθένας να ασχολείται με το αντικειμενό του ,για το καλύτερο των μαθητών και όχι για το καλύτερο του Υπουργείου ή των καθηγητών.
Νέα πρόταση : Γιατί να μην αυξηθούν οι ώρες των χημικών ,των βιολόγων ακόμα και των γεωλόγων που δεν έχουν αντικείμενο και να λυθεί και το πρόβλημα ;Αυτό πιστεύω  πρέπει να απαιτούμε από το Υπουργείο κοινά και συντονισμένα .
Γιατί να μην μπουν μαθήματα σεισμολογίας ,μέτρων πρόληψης ,δοκιμές αντιμετώπισης σεισμών κ.α. ,που να απαιτούν γεωλόγους;
Γιατί να μην μπουν μαθήμτα οικολογικής συνείδησης που τόσο είναι αναγκαία για την επιβιωσή μας ;
Γιατί να μην μπούν μαθήματα διατροφής-ενημέρωσης για χρωστικές ,καρκινογόνες ουσίες ,κ.α
Υποσημείωση: δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να μειωθούν οι ώρες των φυσικών.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 09:11:28 am »
Και όμως επί συνόλου 11.000 διορισμένων ΠΕ04 οι γεωλόγοι ξεπερνούν τις 1000.

Δηλ. 1000   θέσεις εργασίας κλεμμένες  από τους φυσικούς.

Γιατι μονο απο τους φυσικους κι οχι κι απο τους υπολοιπους?

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 12:40:42 am »
Το πρόβλημα utenar δεν είναι τα μαθήματα που λείπουν απο το ωρολόγιο πρόγραμμα, αλλά ότι άσχετοι διδάσκουν αντικείμενα που δεν ξέρουν! Πότε θα το καταλάβεις επιτέλους. Αυτά που λες για αρνητικούς τρόπους σκέψεις κράτα τα για τον εαυτό σου. Η λογική φαίνεται είναι αρνητικός τρόπος σκέψης, για σένα.  Θετικός τρόπος σκέψης θα ήταν να μπουν όλοι στο δημόσιο και να διδάσκουν ότι να ναι, αρκεί να βολευτούν ακόμα περισσότεροι...Και ακόμα περισσότεροι χωρίς να νοιάζεται κανένας για την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στα δημόσια σχολεία. Και μην μου πεις πάλι απο που το έβγαλα το συμπέρασμα αυτο... ???

Το παρόν σύστημα που ίσχυε μέχρι τώρα (το οποίο το αναλύσαμε εμείς δύο πολύ καλά παραπάνω) αλλά και όλα τα υπόλοιπα που προτείνονται απο άτομα σαν και σένα έχουν φέρει την Ελλάδα στην τελευταία θέση του ΟΟΣΑ...Θα σου θυμίσω επίσης ότι τα παιδιά κάνουν ένα σωρό απο διαφορετικά μαθήματα αλλά στην ουσία δεν μαθαίνουν τίποτα. Δες λίγο το ωρολόγιο πρόγραμμα του ΕΠΑΛ και του Ενιαίου λυκείου και μετά μίλα. Θα παρατηρήσεις τότε (επιτέλους) ότι ζεις σε άλλη χώρα εσύ  ;D(μάλλον στη Σουηδία), που ο κόσμος δουλεύει και δικαιολογεί το μισθό του!. Ξύπνα, στην Ελλάδα είμαστε >:(. Έλεος. Δες το πρόβλημα κατάματα. Το πρόβλημα δεν είναι τα μαθήματα αλλά ποιός τα διδάσκει!!!

Πάντως πολύ γέλασα με το ''φέρνοντας'' που έγραψες... Σου την ''έφερε'' φαίνεται το υπουργείο με το διαχωρισμό του κλάδου μας ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 10, 2007, 03:26:41 am από Physicist »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 08:55:38 am »
Δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να προσπαθω να σου αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας, μιας κι ειναι ολοφανερο οτι θα αλλαξεις γνωμη μονο οταν διοριστεις κι αναγκαστεις να γινεις ενας απο τους "ασχετους" που "διδασκουν αντικειμενα που δεν ξερουν". Γιατι αν νομιζεις οτι θα εισαι ο μονος φυσικος στο σχολειο σου και θα σου δωσουν ολες τις ωρες φυσικης, εισαι μακρα γελασμενος. ;D Τοτε θα ευχεσαι να υπηρχαν και χημικοι, βιολογοι, γεωλογοι στο σχολειο, για να μη λενε οι μαθητες σου για σενα αυτα που εσυ λες τωρα για τους συναδελφους σου. ;)

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 11:14:23 am »
Μεγάλε είσαι μακρά νυχτωμένος. Έτσι πως είναι το σύστημα μόνο σε κανένα απομακρυσμένο χωριό  μπορεί να συμβεί αυτό(σπάνιο) και για μένα πρέπει να μεριμνήσουν ακόμα  και εκεί να μη συμβαίνει αυτό(πχ να έχουν όλες οι ειδικότητες μειωμένο ωράριο για να μην χρειάζεται να μετακινούνται 300 χλμ καθημερινά απο σχολείο σε σχολείο).

Οι ώρες της φυσικής είναι 11 σε ενιαίο και 9 σε ΕΠΑΛ, που σημαίνει ότι αν έχει κάποιος 2 τμήματα όλων των τάξεων έχει τελειώσει με το ωράριο...Εσύ σαν βιολόγος που είσαι(μάλλον γιατί δεν μας λες τι είσαι) πρέπει να ανεχτείς τα γέλια των μαθητών του λυκείου όταν θα τους μιλάς για κεντρομόλο δύναμη και δεν θα ξέρεις τι στα κομμάτια είναι (τι είναι αυτό τρώγεται; ;D ;D ;D  )... Αντί να δεχτείς το γεγονός ότι πρέπει να διδάσκεις μόνο την βιολογία (όσα σχολεία και αν χρειαστεί να πας) και να μην γελοιοποιήσαι μέσα στην τάξη όταν φανεί ότι δεν ξέρεις την τύφλα σου απο φυσική. Μη μου πεις πάλι ότι ο διευθυντής θα σου πει να διδάξεις φυσική και απλά εσύ πρέπει να το κάνεις γιατι εγώ θα σου απαντήσω ότι εμείς οι φυσικοί θέλουμε να αλλάξουν αυτά τα κακώς κείμενα και θα το παλέψουμε, κανείς δεν είπε ότι κάποιοι απαίδευτοι διευθυντές που πάσχουν απο ιδρυματισμό και βαριούνται που ζουν όλοι μέρα χωρίς να νοιάζονται για την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος συνεχίζουν να το κάνουν αυτό.

Α και δεν  λέω τίποτα για τους συναδέλφους μου, μόνο για σένα ;), ένα άτομο που το μόνο που το νοιάζει είναι να βολευτεί στο δημόσιο και να καααθεται. Δεν θα χρειάζεται τότε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, αλλα μάλλον δεινόσαυρος  ;D(σαν κάποιους που είναι διορισμένοι εδώ και πολλά χρόνια και κάνουν τουρισμό στα σχολεία). Και όταν κάποιους σαν και σένα (τους εκολαπτόμενους δεινόσαυρους δηλ) τους λένε την αλήθεια και ότι το σύστημα πρέπει να αλλάξει γιατι είναι χάλια, αυτοί απαντούν κάπως έτσι: Κατηγορείς τους συναδέλφους, δεν πρόκειται να γίνει αυτό, δεν θα αλλάξει γιατί έτσι λειτουργεί χρόνια...Σα δεν ντρεπόμαστε λέω έγώ >:(. Αντί να βάλουμε το συμφέρον όλων πάνω απο το δικό μας και όταν λέω όλων δεν εννοώ των συνδέλφων μόνο, αλλά και των παιδιών! κυρίως των παιδιών!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 10, 2007, 12:11:54 pm από Physicist »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 12:03:12 pm »
Ουτε εχω διδαξει ποτε φυσικη, ουτε εχω σκοπο να το κανω απο δικη μου θεληση. Η ειδικοτητα μου ειναι γνωστη (την καταλαβες και μονος σου απο την αρχη), δεν μπαινω στον κοπο να την επαναλαμβανω καθε φορα που απαντω σε νεο τοπικ. Μακαρι να γινουν τα πραγματα οπως τα επιθυμεις και τα υπολογιζεις μετρωντας τις ωρες ανα τμημα, αλλα θα δεις οτι η πραγματικοτητα ειναι ακομα πολυ διαφορετικη μεσα στα σχολεια! (ξερω διευθυντρια Φυσικο που φετος διδασκει μονο Χημεια και μια ωρα
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 10, 2007, 12:06:17 pm από utenar »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 12:20:06 pm »
Μεγάλο παιδί είσαι utenar... Περιμένεις κάποιος να μη σου απαντήσει σε αυτά που γράφεις;
Άλλωστε κανείς δε σε προσκάλεσε στη συζήτηση. Μόνο σου προσείλθες. Εμένα ειλικρινά δεν με πειράζει να μιλάω με οποιονδήπτε για οτιδήποτε αλλά με πειράζει να μην λέω την γνώμη μου. Για αυτό όσο και αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω θα κάτσεις να τα διαβάσεις όπως εγώ κάθομαι και διαβάζω τα δικά σου(έτσι συζητάει ο κόσμος). Μάλλον utenar ούτε να συζητας δεν έμαθες... ??? Κρίμα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182533
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)