*

Αποστολέας Θέμα: Πληρωμή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας  (Αναγνώστηκε 1736712 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MN

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πληρωμή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας
« Απάντηση #1512 στις: Μαΐου 02, 2012, 02:40:17 pm »
Συνάδελφε μην είσαι άδικος με το ΙΕΚ Νεάπολης.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:47:07 »

Αποσυνδεδεμένος εμπειρος

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1513 στις: Μαΐου 02, 2012, 02:41:27 pm »
Το γαρ πολύ της...αφραγκίας γεννά παραφροσύνη συνάδελφοι!!!. Το κράτος δεν έχει φραγκα, οι υπάλληλοι σας φταινε...Κοινός νους υπάρχει;;;
στην ιστορια αυτη δεν υπαρχει καμμια ευθυνη των ΙΕΚ, οτι οτυς ζητηθηκε το εκαναν .Τωρα αν δεν ειχαν λεφτα να πληρωσουν οι πιο πανω , τα ΙΕΚ φταινε; αν καποια ΙΕΚ πηραν τη σειρα καποιων αλλων τα ΙΕΚ φταινε; Μηπως φταιτε και εσεις κοι και κες εκπαιδευτες που οταν δεν σας πληρωναν δεν κανατε μια επισχεση εργασιας;  Γιατι να σας υπολογισει  η εξουσια ;

Αποσυνδεδεμένος PANAGOS1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1514 στις: Μαΐου 02, 2012, 03:17:41 pm »
ΡΕ ΦΙΛΕ SOCH ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ?

Αποσυνδεδεμένος FKark

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #1515 στις: Μαΐου 02, 2012, 03:19:08 pm »
Θα ήθελα με αφορμή κάποια τελευταία σχόλια συναδέλφων να αναφέρω κάτι που με ενόχλησε γενικά σε σχέση με τις πληρωμές των οφειλών του πρώην ΟΕΕΚ. Έχω δουλέψει κάποιες φορές ως εκπαιδευτής σε ΙΕΚ και την περσινή χρονιά ήμουνα αποσπασμένος σε Γραμματεία ΙΕΚ. Κατανοώ το θυμό και την αγανάκτηση των απλήρωτων συναδέλφων αλλά δεν είναι σωστό να την πληρώνει πάντα και να τα ακούει ο τελευταίος τροχός της αμάξης, δηλαδή ο αποσπασμένος στη Γραμματεία. Πέρισυ την άνοιξη που στάλθηκαν από την ομάδα που συστάθηκε στο ΙΔΕΚΕ (επί πληρωμή - επίδομα εξτρά) οδηγίες για το τι χρειάζονταν για να γίνουν οι πληρωμές είχαμε τρελαθεί!! Μιλάμε για απίστευτη χαρτούρα (έχω τα έγγραφα των οδηγιών αν κάποιος θέλει να δει) με εξωφρενική τυπολατρεία και γραφειοκρατία. Προς Θεού, δεν λέω ότι φταίει η ομάδα του ΙΔΕΚΕ, πάντα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, και αυτοί εντολές εκτελούσαν. Μέσα στο καλοκαίρι έπρεπε να συγκεντρωθούν πάρα πολλά έγγραφα (περισσότερα από όσα χρειάζονταν αν οι πληρωμές γινόντουσαν στην ώρα τους), εκατοντάδες ή χιλιάδες υπογραφές από πρώην εκπαιδευτές από όλα τα μέρη της οικουμένης (!!!), να διασταυρωθούν οικονομικά στοιχεία και βέβαια να μετατραπούν δεκάδες αρχεία σε XML (χωρίς βέβαια να υπάρχει εκπαίδευση σε αυτό).  Όλα αυτά παράλληλα με τις υπόλοιπες εργασίες της γραμματείας και έχοντας να αντιμετωπίσεις και από εκπαιδευτές μια αδιαφορία σαν να μην πάσχιζες για τη δική τους πληρωμή. Η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτών αγνοούσε για ποιο χρονικό διάστημα δεν είχε πληρωθεί (δεν μιλάω για ώρες ή χρήματα - χρονικό διάστημα ζητούσαμε!!! - "

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:47:07 »

Αποσυνδεδεμένος εμπειρος

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1516 στις: Μαΐου 02, 2012, 05:28:32 pm »
Και αν θυμασαι  συναδελφε η διαδικασια ξεκινησε Φεβρουαριο του 2011 με επτα υποδειγματα , στη συνεχεια περιπου Πασχα και μετα ήλθε η αποφαση Σαχινιδη για 10 περιπου δικαιολογητικα που ακυρωνε ολα τα προηγουμενα  και ζητουσε και υπευθυνες δηλωσεις και xml αρχεια .Παιρναμε τηλεφωνα να μαθουμε τι ηταν αυτα τα αρχεια και κανεις δεν ηξερε .Και μεσα σε αυτη την ωραια ατμοσφαιρα προσωπικα    δεν πηρα αδεια  μεχρι τις 25 ιουλιου , τα αρχεια που ετοιμαστηκαν ήταν γυρω  στα 13 κιλα (ζυγισμα courrier!) Συμπερασμα μην τα ριχνετε στα  ΙΕΚ που 'ματωσαν " για να τα στειλουν εγκαιρα !η δουλεια βγηκε σε 20 ημερες!

Αποσυνδεδεμένος badwolf

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1517 στις: Μαΐου 02, 2012, 10:12:59 pm »
Σε ποιο άλμα λογικής αναφέρεσαι συνάδελφε soch? Στο γεγονός πως δεν υπάρχει καμμία απολύτως σειρά στην πληρωμή των δεδουλευμένων; Να θυμίσω την ανακοίνωση για το ΙΕΚ Λάρισας;

Συγκεκριμένα το ΙΕΚ Ευόσμου - το αναφέρω με σκοπό να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις - ήταν απολύτως συνεπές στην αποστολή των δικαιολογητικών και οι άνθρωποι που εργάστηκαν για τις καταστάσεις, στην κυριολεξία μάτωσαν.

Το δούλεμα(για να μην αναφέρω κάτι βαρύτερο) δεν έχει σταματήσει καθόλου από το 2008.Συνάδελφε ΜΝ αναφέρεις: "Το γαρ πολύ της...αφραγκίας γεννά παραφροσύνη συνάδελφοι!!!. Το κράτος δεν έχει φραγκα, οι υπάλληλοι σας φταινε...Κοινός νους υπάρχει;;;"

Δηλαδή είμαστε παράφρονες που ζητάμε τα Δ Ε Δ Ο Υ Λ Ε Υ Μ Ε Ν Α μας για 4 χρόνια; Φτάσαμε στο αμήν, και βγήκε το συμπέρασμα πως πλεόν ΤΩΡΑ, δεν υπάρχει χρήμα. Το αν υπάρχει κοινός νους ή όχι, αυτό άσε να το κρίνουν οι μαθητές μας και όχι μεταξύ μας.

Τι να κάνουμε, είμαι άφραγκος ναι. Γιατί δε βρήκα τίποτα έτοιμο από τους γονείς μου, γιατί έχω να μεγαλώσω 2 παιδιά και από 24 ετών είμαι στην εκπαίδευση ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ. Ποτέ δεν ήμουν τόσο "large" για να αρχίσω να χαρίζω χρήματα σε ένα κράτος που κυνηγάει τους ντόμπρους και αφήνει ελεύθερους τα λαμόγια και τους μπατακτσήδες.

Αυτά.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 02, 2012, 10:20:45 pm από badwolf »

Αποσυνδεδεμένος SHINE

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1518 στις: Μαΐου 02, 2012, 10:39:40 pm »
Πηρες χρηματα και ποτε γιατι στο δικο μου λογαργιασμο δεν εχει φραγκο :-[
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2012, 11:53:17 pm από para5 »
ONCE YOU GO MAC YOU NEVER GO BACK

Αποσυνδεδεμένος steliosnats

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1519 στις: Μαΐου 02, 2012, 10:55:47 pm »
Σε ποιο άλμα λογικής αναφέρεσαι συνάδελφε soch? Στο γεγονός πως δεν υπάρχει καμμία απολύτως σειρά στην πληρωμή των δεδουλευμένων; Να θυμίσω την ανακοίνωση για το ΙΕΚ Λάρισας;

Συγκεκριμένα το ΙΕΚ Ευόσμου - το αναφέρω με σκοπό να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις - ήταν απολύτως συνεπές στην αποστολή των δικαιολογητικών και οι άνθρωποι που εργάστηκαν για τις καταστάσεις, στην κυριολεξία μάτωσαν.

Το δούλεμα(για να μην αναφέρω κάτι βαρύτερο) δεν έχει σταματήσει καθόλου από το 2008.Συνάδελφε ΜΝ αναφέρεις: "Το γαρ πολύ της...αφραγκίας γεννά παραφροσύνη συνάδελφοι!!!. Το κράτος δεν έχει φραγκα, οι υπάλληλοι σας φταινε...Κοινός νους υπάρχει;;;"

Δηλαδή είμαστε παράφρονες που ζητάμε τα Δ Ε Δ Ο Υ Λ Ε Υ Μ Ε Ν Α μας για 4 χρόνια; Φτάσαμε στο αμήν, και βγήκε το συμπέρασμα πως πλεόν ΤΩΡΑ, δεν υπάρχει χρήμα. Το αν υπάρχει κοινός νους ή όχι, αυτό άσε να το κρίνουν οι μαθητές μας και όχι μεταξύ μας.

Τι να κάνουμε, είμαι άφραγκος ναι. Γιατί δε βρήκα τίποτα έτοιμο από τους γονείς μου, γιατί έχω να μεγαλώσω 2 παιδιά και από 24 ετών είμαι στην εκπαίδευση ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ. Ποτέ δεν ήμουν τόσο "large" για να αρχίσω να χαρίζω χρήματα σε ένα κράτος που κυνηγάει τους ντόμπρους και αφήνει ελεύθερους τα λαμόγια και τους μπατακτσήδες.

Αυτά.

δεν εχουν καμια απολυτως ευθυνη οι τωρινες γραμματειες για τα τοτε ιεκ....το οτι αποφασισαν να ξαναζητησουν υπογραφες ,το οτι ειχαν σταλει λαθος οι αποκαταστασεις τοτε, το οτι αλλαξε η αντιμισθια αναδρομικα, και ποσα αλλα, βαραινει το κρατος και μονο το κρατος. τι φταινε οι εκπαιδευτες της γραμματειας???

Αποσυνδεδεμένος thames

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1520 στις: Μαΐου 02, 2012, 11:09:19 pm »
Μετά από 6,5 χρόνια στα ΔΙΕΚ η άποψή μου είναι ότι το φταίξιμο σχετικά με τις πληρωμές είναι κάπου στη μέση. Σίγουρα φταίει το κράτος που σκαρφίστηκε κάθε είδους εμπόδιο ενάντια στην πληρωμή μας. Δεν φταίνε όμως και οι γραμματείες που κάποια ΙΕΚ ήταν απλήρωτα από αρχές του 2008 ενώ κάποια άλλα είχανε πληρωθεί μέχρι και τις αρχές του 2009; Θα μου πείτε ότι φταίνε οι γραμματείες εκείνων των ετών. Σωστά. Όμως πιστεύω έτσι και τώρα κάποιες γραμματείες αντιμετώπισαν το θέμα πιο αποτελεσματικά από κάποιες άλλες. Τελικά όμως αυτό μου μετράει είναι ότι όπως φαίνεται αργά ή γρήγορα θα πληρωθούμε όλοι.

Αποσυνδεδεμένος a_pauper

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, μισώ τα δίδακτρα.
    • Προφίλ
« Απάντηση #1521 στις: Μαΐου 03, 2012, 01:42:26 am »
Πηρες χρηματα και ποτε γιατι στο δικο μου λογαργιασμο δεν εχει φραγκο :-[
ΙΑΝ-ΦΕ
Λεφτά υπάρχουν. Σήμερα βρήκα 1

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1522 στις: Μαΐου 03, 2012, 07:53:05 am »
Έγραψε κάποιος ό,τι θα πιέσει ώστε να πληρωθούν νωρίτερα. Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τις "προσπάθειες" οπότε το παράδειγμά σου δεν είναι εύστοχο.

Πάρε τηλέφωνο στην ΥΔΕ του υπουργείου παιδείας και ρώτησε. Αν δεν έχουν κάποια πειστική απάντηση έχεις το δικαίωμα να υποθέσεις ό,τι θες. Σε κάθε περίπτωση, σενάρια συνομοσιολογίας χωρίς στοιχεία δεν βοηθούν κανέναν.

Σου μιλάω χωρίς να έχω πληρωθεί ακόμα (μετά από 3,5 χρόνια), και ας είμαι κοντά στην πηγή. Κάτι πρέπει να σου λέει αυτό.
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος FKark

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #1523 στις: Μαΐου 03, 2012, 08:59:28 am »
Μετά από 6,5 χρόνια στα ΔΙΕΚ η άποψή μου είναι ότι το φταίξιμο σχετικά με τις πληρωμές είναι κάπου στη μέση. Σίγουρα φταίει το κράτος που σκαρφίστηκε κάθε είδους εμπόδιο ενάντια στην πληρωμή μας. Δεν φταίνε όμως και οι γραμματείες που κάποια ΙΕΚ ήταν απλήρωτα από αρχές του 2008 ενώ κάποια άλλα είχανε πληρωθεί μέχρι και τις αρχές του 2009; Θα μου πείτε ότι φταίνε οι γραμματείες εκείνων των ετών. Σωστά. Όμως πιστεύω έτσι και τώρα κάποιες γραμματείες αντιμετώπισαν το θέμα πιο αποτελεσματικά από κάποιες άλλες. Τελικά όμως αυτό μου μετράει είναι ότι όπως φαίνεται αργά ή γρήγορα θα πληρωθούμε όλοι.

Συνάδελφε, χωρίς να ήμουνα γραμματεία επί ΟΕΕΚ, αυτό που ξέρω είναι ότι τα ΙΕΚ είχανε στείλει από τότε τις καταστάσεις που χρειαζόντουσαν ΤΟΤΕ για να πληρωθούν οι εκπαιδευτές. Μετά ζητήθηκαν επιπλέον έντυπα και τα παλιά ΞΑΝΑ (δεν ξέρω αν χάθηκαν στη μεταφορά). Εκτός αν λέγοντας γραμματεία εννοείς και το Δ/ντη αν πίεσε αρκετά κτλ. Έγραψα και στο προηγούμενο post ότι ζητήθηκαν εξωφρενικά πράγματα πέρισυ, αν κάποιες γραμματείες τα κάνανε γρήγορα είναι προς τιμήν τους, όμως όλες είχαν δύσκολο έργο.

Και αν θυμασαι  συναδελφε η διαδικασια ξεκινησε Φεβρουαριο του 2011 με επτα υποδειγματα , στη συνεχεια περιπου Πασχα και μετα ήλθε η αποφαση Σαχινιδη για 10 περιπου δικαιολογητικα που ακυρωνε ολα τα προηγουμενα  και ζητουσε και υπευθυνες δηλωσεις και xml αρχεια .Παιρναμε τηλεφωνα να μαθουμε τι ηταν αυτα τα αρχεια και κανεις δεν ηξερε .Και μεσα σε αυτη την ωραια ατμοσφαιρα προσωπικα    δεν πηρα αδεια  μεχρι τις 25 ιουλιου , τα αρχεια που ετοιμαστηκαν ήταν γυρω  στα 13 κιλα (ζυγισμα courrier!) Συμπερασμα μην τα ριχνετε στα  ΙΕΚ που 'ματωσαν " για να τα στειλουν εγκαιρα !η δουλεια βγηκε σε 20 ημερες!

Χαχα συνάδελφε τι μου θύμισες τώρα! Στις πρώτες οδηγίες έλεγε να σταλεί μια συγκεντρωτική κατάσταση με τις οφειλές προς ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτές για ΟΛΑ τα εξάμηνα σε ΕΝΑ έντυπο. Έχω φωτογραφία να κρατάω το "σεντόνι" μεγέθους 1,5 x 1 μ που φτιάξαμε τότε. Αθάνατη γραφειοκρατία!

Αποσυνδεδεμένος ylem

• Νέο μέλος
  • *
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε
    • Προφίλ
« Απάντηση #1524 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:16:18 am »
Τι να πώ συνάδελφοι ..το ΙΕΚ Νεάπολης πάλι απ'έξω είναι..τόση αχρηστίλα δέρνει ορισμένους ανθρώπους.Να φανταστείτε ότι τους ζήτησα βεβαίωση για τα δεδουλευμένα 2008-2010και μου είπαν ότι είναι με απόσπαση και δεν ξέρουν να χειρίζονται το σύστημα!
φιλε αφου δεν πληρωθηκες τι βεβαιωση ζητας;
Τη βεβαίωση συνάδελφε τη ζήτησα γιατί όπως και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι καταθέσαμε τη χρονιά που πέρασε αγωγή εναντίον του ΟΕΕΚ, σε περίπτωση που δεν ξέρεις ρώτα τους παλαιότερους.

Αποσυνδεδεμένος ylem

• Νέο μέλος
  • *
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε
    • Προφίλ
« Απάντηση #1525 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:17:52 am »
Συνάδελφε μην είσαι άδικος με το ΙΕΚ Νεάπολης.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182672
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)