0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όχι, συνάδελφε, εσύ κάνεις λάθος. Ποτέ δεν απαγορεύτηκε σε εκπαιδευτικό να κάνει αίτηση για μετάταξη από μη πλεονάζον στην ειδικότητά του ΠΥΣΔΕ. Απλά έλεγαν ότι θα προηγηθούν όσοι προέρχονται από πλεονάζοντα ΠΥΣΔΕ. Μην παραπληροφορούμε. Όλοι το ζήσαμε εκείνο το καλοκαίρι...
Το νομικό πλαίσιο το γνωρίζω πολύ καλά. Δες το όμως κι εσύ προσεκτικότερα, πουθενά δεν απαγορεύει ρητά σε μη πλεονάζοντα εκπαιδευτικό να κάνει αίτηση μετάταξης είτε ως διοικητικός είτε ως εκπαιδευτικός. Όλοι είχαμε τότε δικαίωμα να κάνουμε αίτηση. Δεν σε "πέταγε" έξω το σύστημα όταν έβαζες τα στοιχεία σου και φαινόταν ότι είχες οργανική θέση και ότι δεν ήσουν στη διάθεση ΠΥΣΔΕ, για παράδειγμα. Αυτό σας λέω.
Ρε παιδιά!! Ποτέ δεν απαγορεύτηκε σε κανέναν να κάνει αίτηση μετάταξης, ακόμα και αν δεν είχε χαρακτηριστεί πλεονάζουσα η ειδικότητα. Πείτε μου εγγράφως ποιος σας αρνήθηκε να κάνετε αίτηση.
Έχετε συγκεκριμένα στοιχεία ότι η τάδε δδε δεν επικύρωσε αίτηση μετάταξης του τάδε εκπαιδευτικού (που είχε ήδη υποβληθεί ηλεκτρονικά);
Κι εγώ που είχα 80 μόρια και ήρθα στην περιοχή μου από τους πρώτους εκτός ΠΥΣΔΕ και χωρίς πρόσθετα προσόντα ούτε βύσμα και είχα οργανική, που έχω αλλάξει τη ζωή μου κι έχω απορρίψει διάφορες ευκαιρίες μετάταξης, γιατί θα πρέπει να αλλάξω τη ζωή μου 2 χρόνια μετά; Δεν είμαστε ζώα να μας κάνουν ό,τι θέλουν! Είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, δεν μπορεί να μας πετάνε σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι και να μιλάνε απαξιωτικά.
Προσεκτικότερα το είδε και δικηγόρος και ΔΕΝ κατέληξε στο συμπέρασμα που λές. Μιλάς για παραθυράκι. Επίσης, το σύστημα ήταν τόσο έξυπνο που σε άφηνε να δηλώσεις και 1000 μόρια αν ήθελες. Μην κάνετε τέτοιες τεχνικές παρατηρήσεις για την φόρμα των υποχρεωτικών.Πες μου εγγράφως που αναφέρθηκε ρητά ότι είχαμε δικάιωμα. Προφορικά ΔΕΝ είχαμε δικαίωμα. Το εαν κάποιοι προφορικά είχαν επίσημη ενημέρωση ότι μπορούσαν να κάνουν αίτηση ενώ δεν ήταν πλεονάζον προσωπικό είναι πολύ ύποπτο. Επι της διαδικάσίας , οι ΔΔΕ στην ουσία έπρεπε να επικυρώσουν ότι πράγματι εσύ έκανες την αίτηση και οχι κάποιος άλλος στο όνομα σου (μιλάμε για τόσο μεγάλη ασφάλεια στην φόρμα).ΚΑΜΙΑ ΔΔΕ δεν θα τολμούσε να σου πει τίποτα. Το υπουργείο στην ουσία τους είχε πιο πολύ για το γνήσιο της υπογραφής. Μόνο από το υπουργείο θα μπορούσαν να μας αρνηθούν να κάνουμε αίτηση και εκει οι υπάλληλοι δηλώναν αγνοια.Δηλαδή, λές ζώα αυτούς που έχουν πιο πολλά μόρια από εσένα και έχουν αποκλειστεί σχεδόν για πάντα σε ξερονήσια ; Αυτοί δεν έχουν οικογένειες; Με τα 80 μόρια τι φοβάσαι; Πάλι στις επιλογές σου θα είσαι. Μιλάμε για τα άτομα με μηδενικά μόρια.
Ο άντρας μου περνούσε σε μόρια αυτούς που πήγαν στην 1η του επιλογή (πολλοί εξ αυτών από επίσης ασχετα ΠΥΣΔΕ και περιφέρειες προέλευσης) και τα κενά που η πρωτοβάθμια είχε δηλώσει εκεί δεν καλύφθηκαν ποτέ. Ιδέα δεν έχουμε πώς έτρεξε η διαδικασία, τι έγινε σωστά ή λάθος - όπως δεν κατάλαβε κανείς - και ένσταση δεν κάναμε γιατί σαν κορόιδα νομίζαμε ότι θα χάσει το δικαίωμα μετάθεσης μέχρι να βγει η ένσταση, καθότι την πραγματική του επιλογή δεν την είχε δηλώσει καν, γιατί είχε δώσει ελάχιστες θέσεις και υπήρχαν πολλοί ντόπιοι που ήθελαν να πάνε. Έτσι βρεθήκαμε να παίζουμε ζάρια μήπως και ξεκουμπιστούμε μετά από 10 χρόνια απ το νησί, μήπως και πάμε σε κανένα γειτονικό νομό για τον προορισμό μας. Εννοείται ότι με τις κανονικές εθελοντικές θα είχε πάει από τους πρώτους στην πραγματική μας επιλογή και τρώμε και τη ρετσινιά ότι έχουμε βύσμα, ότι ξέραμε από μέσα τι θα γίνει και "ρίξαμε" τους άλλους.... Ωραίο βύσμα είχαμε... Η μάλλον μελλοντολόγο, μέντιουμ, καφετζού και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.... Αυτές τις ιστορίες - που είναι αμέτρητες - ποιος μπορεί να τις αποκαταστήσει;; Θα μας στείλουν πίσω στα νησιά χωρίς να φταίμε;; Θα διορθώσουν τις αδικίες με άλλες αδικίες;;; Συμπονώ απόλυτα αυτούς που αδικήθηκαν για οποιονδήποτε λόγο. Η διαδικασία ήταν στην καλύτερη περίπτωση χαρτομαντία. Περάσαμε ποσες μέρες που λέγαμε μήπως βρεθούμε σε άλλο νησί της ίδιας περιφέρειας απλά και μόνο επειδή εκδηλώσαμε ενδιαφέρον μετάταξης, παίξαμε κυριολεκτικά κορώνα γράμματα και ξέρω πολύ καλά πως υπάρχει πολύς κόσμος που αρνήθηκε να πάρει τα ρίσκα που πήραμε εμείς, που έψαχνε να βρει απαντήσεις και δεν έβρισκε πουθενά. Εμείς ρισκάραμε. Απλά. Και μόνο το γεγονός ότι τέτοιες διαδικασίες έγιναν υπό το καθεστώς ρίσκου είναι μεμπτό! Δεν το συζητώ. Πρέπει να δώσουν σε όλους τους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να πάρουν μετάταξη, σε όλους τους αδικημένους την ευκαιρία να πάνε σπίτι τους, σε όσους δήλωσαν ψευδή στοιχεία να γίνει ενδελεχέστατος έλεγχος, αλλά σε ένα κράτος μπάχαλο δε θα την πληρώνει κάθε φορά ο τελευταίος τροχός της αμάξης!!!
Θα σε παρακαλέσω να μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα.. Δεν καταφέρθηκα ποτέ εναντίον συναδέλφων... Δε φαντάζεσαι τι έχω ακούσει 2 χρόνια από συναδέλφους της Αθμιας. Δε φταίμε εμείς για την διαδικασία που ακολουθήθηκε... Δε θεωρώ ότι έφαγα τη θέση κανενός. Μου δόθηκε μια ευκαιρία και πήρα το ρίσκο μου όπως πολύ σωστα είπε άλλος συνάδελφος. Είχα κάνει και για εθελοντική μετάταξη τον Ιανουάριο του 2013 και μου ήρθε αρνητική απάντηση από το υπουργείο. Εμείς θα είμαστε τα θύματα στο τέλος...
Ξέρω τι εννούσες και εσύ τουλάχιστον εσύ δεν έχεις 20 μόρια. Εννοείται ότι δεν φταινε οι συνάδελφοι αλλά το επιχείρημα ότι δεν είμαστε ζωα ισχύει για όλους...Απο τα τελευταία post σιγά σιγά βλέπω ότι κάποιοι είχαν προφορική ενημέρωση για θέματα μετατάξεων και μάλλον θέλει επιπλέον ψάξιμο.
ΑΣΧΕΤΟ (από άλλο Υπουργείο): 1.347 προνομιούχοι στρατιώτες που δεν είχαν φύγει ποτέ από την Αττική πήραν μετάθεση για παραμεθόριο…. Έσπασαν τα τηλέφωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς στην πλειονότητά τους οι προνομιούχοι ήταν γόνοι πρώην Υπουργών, μεγαλοδημοσιογράφων και επιχειρηματιών
1. Πληροφοριακό σύστημα μετατάξεων λέτε το λογιαριασμό google που έφτιαξε ο Λάσκαρης και το γραφείο του και τη google form που έστησαν; Λέτε να μπορούσε να σε κόψει αυτό το ....σύστημα ;
με ποια αιτιολογια μπορουν να ακυρωσουν τις μεταταξεις; γτ πρεπει να υπαρχει βασιμη αιτιολογια...