*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4799711 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #224 στις: Μαρτίου 22, 2013, 11:14:16 pm »
όχι, τελικά δεν ισχύει αυτό. Είχα μια μικρή αμφιβολία αλλά τελικά όχι, δεν ειναι έτσι.
διατηρείς το μισθολογικό και βαθμολογικό σου καθεστώς σε κάθε περίπτωση ( εκτός αν μετατάσσεσαι σε ανώτερο ή κατώτερο κλάδο πχ απ τε σε πε και ανάποδα)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:15:22 »

Αποσυνδεδεμένος polpap

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Μαρτίου 23, 2013, 10:18:32 am »
Γειά σας συνάδελφοι. Οι δικές μου απορίες είναι:

1. Μπορεί να κάνει αίτηση κάποιος που δεν έχει οργανική και είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
2. Οι προτάσεις που είχαν γίνει από τις πρωτοβάθμιες πέρσι για τα σχολεία στα οποία θα πάνε οι μεταταχθέντες ισχύουν και είναι δεσμευτικές  ή μπορεί και να αλλάξουν μετά από καινούριο ΠΥΣΠΕ;
3 Με ποια κριτήρια ακριβώς θα γίνει η τοποθέτηση στις οργανικές όσων τελικά μεταταχθούν. Εννοώ με τα ισχύοντα έως τώρα και για τις μεταθέσεις (μόρια, εντοποιότητα, συννυπηρέτηση)  ή υπάρχει ‘ειδικό’ καθεστώς για τις μετατάξεις;
4. Είναι σίγουρο πως δεν χάνονται προϋπηρεσίες, ΜΚ κλπ ή πρέπει να βάλουμε δικηγόρο να μας ‘μεταφράσει’ την εγκύκλιο. 

Επίσης στη δική μου διεύθυνση δεν γνωρίζουν να μου απάντησουν, προς το παρόν. Θα σταλούν άραγε δεσμευτικές διευκρινήσεις από το υπουργείο πριν την ολοκλήρωση των αιτήσεων ή θα γίνει 'μαγείρεμα' μετά;

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Μαρτίου 23, 2013, 11:44:55 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 04:02:05 pm από glory3 »

Αποσυνδεδεμένος Psarakas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Μαρτίου 23, 2013, 11:51:04 am »
Λοιπόν επειδή το θέμα της 5ετίας είναι πολύ σοβαρό και η ημερομηνία λήξης απόκτησης της εντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ αφού οι μετατάξεις δεν θα γίνουν στις 3 Απριλίου αλλά στην αρχή του σχολικού έτους, πρέπει όσοι είμαστε άμεσοι θιγόμενοι να επικοινωνήσουμε με την ΠΕΚΑΠ (Τηλέφωνο: 211 850 80 55) και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ η 5ετία να ισχύσει μέχρι 31/8 ή άντε 1/7 που τελειώνει το διδακτικό έτος! Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα από τους άμεσα θιγόμενους...

Υ.Γ: Παίρνετε τηλ στο 211 850 80 55 βγαίνει τηλεφωνητής και σας παίρνουν πίσω...ξεκινήστε σήμερα όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:15:22 »

Αποσυνδεδεμένος dz

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Μαρτίου 23, 2013, 12:17:36 pm »
Λοιπόν επειδή το θέμα της 5ετίας είναι πολύ σοβαρό και η ημερομηνία λήξης απόκτησης της εντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ αφού οι μετατάξεις δεν θα γίνουν στις 3 Απριλίου αλλά στην αρχή του σχολικού έτους, πρέπει όσοι είμαστε άμεσοι θιγόμενοι να επικοινωνήσουμε με την ΠΕΚΑΠ (Τηλέφωνο: 211 850 80 55) και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ η 5ετία να ισχύσει μέχρι 31/8 ή άντε 1/7 που τελειώνει το διδακτικό έτος! Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα από τους άμεσα θιγόμενους...

Υ.Γ: Παίρνετε τηλ στο 211 850 80 55 βγαίνει τηλεφωνητής και σας παίρνουν πίσω...ξεκινήστε σήμερα όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο...

Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι εντελώς αυθαίρετος αυτός ο περιορισμός... Εγώ είμαι ΠΕ 07, οπότε δε νομίζω να υπάρχει κάποιο νόημα στο να πάρω τηλ στην ΠΕΚΑΠ και δυστυχώς δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος ο οποιοσδήποτε σύλλογος να κάνει κάτι...(αν και ο δικός μας είναι εξίσου μάχιμος) Τι να πω.. ίσως να κάναμε την αίτηση όλοι ούτως ή άλλως, ώστε να προκύψει το θέμα? τι να πω...

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Μαρτίου 23, 2013, 12:41:46 pm »
Δεν ξέρω για τους άλλους κλάδους, αλλά σε εμάς τα πράγματα είναι πολύ σκούρα. Υπάρχουν άνθρωποι με 200 και 150 μόρια που περιμένουν μετάθεση, επομένως όσοι είμαστε κάτω από 10ετία είμαστε χαμένοι από χέρι. Έτσι κι αλλιώς η φασαρία γίνεται για ελάχιστες θέσεις. 'Εχετε δίκιο, κανονικά η 5ετία θα έπρεπε να υπολογίζεται με βάση τη λήξη του διδακτικού έτους, αλλά όπως σας είπα σε κάποιες ειδικότητες δεν έχει κανένα νόημα η όλη διαδικασία.

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Μαρτίου 23, 2013, 12:55:23 pm »
1)Απ' ό,τι είδα στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση 5ετίας, η ωρομισθία ή η αναπλήρωση στη Δ/θμια Εκπαιδευση. Για την Α/θμια χρειάζεται διευκρίνιση από το υπουργείο, αλλά νομίζω ότι μάλλον και αυτή ισχύεί, απλά ξεχάστηκε.

2) Δεν λέει πουθενά ότι πρέπει η 5ετία να κλείνει στις 2/4. Λέει ότι οι προϋποθέσεις (γάμοι, παιδιά κλπ) πρέπει να υπάρχουν στις 2/4

3) Εφόσον στις μεταθέσεις υπολογίζεται η προϋπηρεσία μέχρι 31/8, θα ήταν παράλογο να κόβεται η προϋπηρεσία στις μετατάξεις στις 2/4.

Αποσυνδεδεμένος founes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Μαρτίου 23, 2013, 01:43:23 pm »
πριν 2 χρόνια είχα κάνει αίτηση μετάθεσης για πειραματικά σχολεία και αν δε με απατάει η μνήμη μου
κι εκεί υπήρχε προαπαιτούμενος χρόνος υπηρέτησης σε σχολεία διάρκειας 5 ετών.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Μαρτίου 23, 2013, 03:10:32 pm »
1)Απ' ό,τι είδα στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση 5ετίας, η ωρομισθία ή η αναπλήρωση στη Δ/θμια Εκπαιδευση. Για την Α/θμια χρειάζεται διευκρίνιση από το υπουργείο, αλλά νομίζω ότι μάλλον και αυτή ισχύεί, απλά ξεχάστηκε.

2) Δεν λέει πουθενά ότι πρέπει η 5ετία να κλείνει στις 2/4. Λέει ότι οι προϋποθέσεις (γάμοι, παιδιά κλπ) πρέπει να υπάρχουν στις 2/4

3) Εφόσον στις μεταθέσεις υπολογίζεται η προϋπηρεσία μέχρι 31/8, θα ήταν παράλογο να κόβεται η προϋπηρεσία στις μετατάξεις στις 2/4.

1. η 5ετία αναφέρεται σαφώς σε εκπαιδευτική υπηρεσία στην
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Psarakas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Μαρτίου 23, 2013, 03:34:22 pm »

1. η 5ετία αναφέρεται σαφώς σε εκπαιδευτική υπηρεσία στην

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Μαρτίου 23, 2013, 03:37:21 pm »
δεν ειναι ακριβώς έτσι αλλά ας το αφήσουμε επί του παρόντος. Απλώς απάντησα στην gallikou που έγραψε στο 2 "δεν λέει πουθενά...."

προφανώς και έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε τις κινήσεις σας. Επ αυτου δεν χωρεί αμφισβήτηση. Καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος Psarakas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Μαρτίου 23, 2013, 03:59:23 pm »
δεν ειναι ακριβώς έτσι αλλά ας το αφήσουμε επί του παρόντος. Απλώς απάντησα στην gallikou που έγραψε στο 2 "δεν λέει πουθενά...."

προφανώς και έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε τις κινήσεις σας. Επ αυτου δεν χωρεί αμφισβήτηση. Καλή επιτυχία!

Για το θέμα του 2/4 είναι ακριβώς έτσι...απλά κάποιοι ξεπερνάνε το όριο οπότε δεν τους νοιάζει κάποιοι υπολείπονται αρκετά οπότε δεν τους νοιάζει και κάποιοι όπως εγώ είναι στο όριο και τους νοιάζει και μάλιστα ΠΟΛΥ! Δεν είναι δυνατόν η προϋπόθεση της 5ετίας να εξαρτάται από το πότε θα γράψει ο υπάλληλος την εγκύκλιο και πότε αυτή θα δημοσιευτεί..απλά απαράδεκτο!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Μαρτίου 23, 2013, 04:22:00 pm »
Το υπηρεσιακό συμβούλιο που θα εγκρίνει τις μετατάξεις αυτές πρέπει βάσει νόμου να συνεδριάσει το μέγιστο σε 2 μήνες απο την λήξη υποβολής των αιτήσεων. ( δηλ. 2/6 ). Θα ήταν παράνομο να δημοσιευθεί πράξη μετάταξης που λαμβάνει υποψη χρόνο που έχει διανυθεί σε μεταγενεστερη ημερομηνία αυτού της  μετάταξης.
Η μετάταξη κατά πάγια νομολογία του ΣτΕ (1106/1962, 1396/1965, 1886/1966,)  αναλύεται σε απόλυση από μια θέση και ταυτόχρονο διορισμό σε άλλη, κατά συνέπεια λογίζεται ως οιονεί διορισμός.
Αν λοιπόν η μετάταξη πχ δημοσιευθεί μέσα ιουνίου στο ΦΕΚ δεν μπορεί να υπολογίζει 15 μέρες υπηρεσίας παραπάνω στη θέση του παλιού διορισμού.
Εξάλλου, αν κάποιος μετά την 2.4 πάρει άδεια άνευ αποδοχών ( και άρα χάσει κάποια απο τα μόρια και την υπηρεσία που απαιτείται ) τότε τι ακριβώς πρέπει να γίνει στην περίπτωση αυτή; Να προσμετρηθεί κανονικά υπηρεσία που δεν θα παρασχεθεί ; Και τότε το υπηρεσιακό συμβούλιο πότε θα συνεδριάσει ;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 23, 2013, 04:24:55 pm από bitch »

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Μαρτίου 23, 2013, 05:32:08 pm »
Από την παλαιά ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

http://84.205.251.116/%288600359944994253%29/PrintMe.asp?ID=1544&NT=18&lang=1#Πότε ολοκληρώνεται μια μετάταξη;

Οι μετατάξεις συμπεριλαμβάνονται στις μεταβολές της υπηρεσιακής κατάστασης των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η δημοσίευση αυτή αποτελεί συστατικό στοιχείο της οικείας πράξης, διότι μόνο έτσι ολοκληρώνεται η διαδικασία αυτή και επέρχονται οι έννομες συνέπειές της (ν. 301/1976 και του Π.Δ. 520/1976).
Συνεπώς, μια μετάταξη ολοκληρώνεται με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (άρθρο 74, παρ. 3 του Υπαλληλικού Κώδικα).

Η μετάθεση είναι διαφορετικής μορφής μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης και δεν δημοσιεύεται  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Γι' αυτό (δυστυχώς για όσους συναδέλφους είναι στο όριο) δεν ισχύουν τα ίδια περί προϋπηρεσίας στις μετατάξεις σε σχέση με τις μεταθέσεις. Έχει δίκαιο η bitch σε αυτό το σημείο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)