*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4791236 φορές)

0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #728 στις: Απριλίου 06, 2013, 01:45:36 am »
Αν λοιπόν πάω στην πρωτοβάθμια και τα αφήνω στο FB ή σε chat γιατί βαριέμαι και γιατί εγώ δεν κάνω για την Αβθμια και είμαι για περισσότερα τότε καταλαβαίνεις γιατί τα παιδιά έρχονται έτσι στο Γυμνάσιο αλλά πολύ περισσότερο στο Λύκειο.
ICT δεν ξέρω εάν έχεις κοιτάξει το πρόγραμμα σπουδών της πληροφορικής (ή πιο σωστά, των ΤΠΕ) για τα ΕΑΕΠ, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν έχει και μεγάλη διαφορά από FB και chating. Διότι εκμάθηση κειμενογράφου, παρουσιάσεων, ιντερνετικής αναζήτησης και ζωγραφικής, εμένα δεν μου κάνει πολύ για "Να τους διδάξουμε πως να μαθαίνουν". Περισσότερο μου κάνει "Το να τος μάθω 5 γράμματα και 2-3 δεξιότητες" :/

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:41:56 »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #729 στις: Απριλίου 06, 2013, 01:50:10 am »
Εχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι με το τι μου λένε τα αναλυτικά προγράμματα. Και δεν μιλάω για το Δημοτικό (εξαίρεση για ευνόητους λόγους αποτελούσε μόνο το ΑΕΠΠ)
Επίσης έχω σταματήσει να τους μαθαίνω το πως να χειρίζονται κάποια προγραμματάκια και την άλλη μέρα να μην θυμούνται ποιο κουμπί να πατήσουν.
Ομαδικές Εργασίες. Από την αρχή της χρονιάς ως το τέλος. Μαθαίνω μέσω της πράξης. Τι θέλω να κάνω.
Όσοι σύμβουλοι ήρθαν για συζήτηση τους είπα εγώ κάνω αυτό. δεν μου είπε κανένας όχι. Εξάλλου όλα τα Αναλυτικά Προγράμματα αποτελούν ένα μπούσουλα όχι Ευαγγέλιο. Και έχουν και την παρατήρηση ότι πρέπει να προσαρμόζονται στο επίπεδο των μαθητών.

ΥΓ. Πάντως αυτό που εννοούσα για το Λύκειο ήταν ότι δεν μπορώ μαθητές με απλανές βλέμμα. Με το βλέμμα το τι θέλω εγώ εδώ μέσα. Δεν μπορώ πλέον να δουλέψω με αυτούς τους μαθητές.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 06, 2013, 02:43:47 am από ICT »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #730 στις: Απριλίου 06, 2013, 01:53:24 am »
Εχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι με το τι μου λένε τα αναλυτικά προγράμματα. Και δεν μιλάω για το Δημοτικό (εξαίρεση για ευνόητους λόγους αποτελούσε μόνο το ΕΑΕΠ)
Επίσης έχω σταματήσει να τους μαθαίνω το πως να χειρίζονται κάποια προγραμματάκια και την άλλη μέρα να μην θυμούνται ποιο κουμπί να πατήσουν.
Ομαδικές Εργασίες. Από την αρχή της χρονιάς ως το τέλος. Μαθαίνω μέσω της πράξης. Τι θέλω να κάνω.
Όσοι σύμβουλοι ήρθαν για συζήτηση του είπα εγώ κάνω αυτό. δεν μου είπε κανένας όχι.
... μέχρι να σε "βάλει στο μάτι" κάποιος γονιός ή συνάδελφος. Μετά καταγγελία ότι διδάσκεις εκτός αναλυτικού προγράμματος και ΕΔΕ.

edit: Ήθελα να συνεχίσω την συζήτηση, αλλά θα το αφήσω γιατί είναι εκτός θέματος.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #731 στις: Απριλίου 06, 2013, 02:02:30 am »
Από πότε το να μαθαίνεις στα παιδιά να εφαρμόζουν αυτά που λέει το βιβλίο απαγορεύεται.
δηλαδή άμα τους πεις να κάνουν μια έρευνα τι ακριβώς δεν μαθαίνουν από το word και από το excel;
Αν είναι να μου κάνουν καταγγελία και ΕΔΕ γι αυτό πολύ ευχαρίστως.
Ίσα ίσα που οι γονείς χαίρονταν να συμμετέχουν και αυτοί με επιλύσεις αποριών στο σπίτι και έλεγαν ότι τα παιδιά τους μαθαίνουν και κάτι πρακτικό.

ΥΓ. Το κλείνω και εγώ γιατί ξεφύγαμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:41:56 »

Αποσυνδεδεμένος dragadroun

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #732 στις: Απριλίου 06, 2013, 11:38:47 am »
@trekto
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ήσουν ο πρώτος που κατέθεσε αίτηση για τα δημοτικά! Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την εμμονή σου να μας αποτρέψεις να δηλώσουμε δημοτικά. Μάλλον είσαι κάποιες θέσεις πίσω από το να πιάσεις την περιοχή που θέλεις και προσπαθείς αγωνιωδώς να πείσεις κανέναν να μην κάνει αίτηση για να βρεθείς εσύ στη θέση του.

Εκτός από κοντόφθαλμος, είσαι και κακεντρεχής και κακόπιστος. Από κάποιους σαν και σένα που κοιτάνε το δέντρο και όχι το δάσος, που όταν τους δείχνουν κάτι κοιτάνε το δάχτυλο, πάει η παιδεία και η κοινωνία μας χάλια.

Δεν θα συνεχίσω επί του προσωπικού. Αν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις, κάποιο επιχείρημα που δεν είναι προσωπική επίθεση, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Προφανώς και είμαι καχύποπτος γιατί η συμπεριφορά σου είναι πολύ ύποπτη. Μπορώ να υποθέσω ότι θέλω εφόσον υπάρχει ανωνυμία εδώ μέσα και δεν ξέρω ποιος είσαι για να δω αν όντως τα κίνητρά σου είναι αγαθά ή εξυπηρετείς προσωπικά συμφέροντα. Λέω την άποψή μου, μπορεί να είναι και λάθος, αλλά δεν μπορώ να βρω μια άλλη λογική εξήγηση για τα γραφόμενά σου.
Όσο για το αν εξαιτίας μου πάει χάλια η παιδεία??? και η κοινωνία???, πραγματικά εδώ γελάμε  ;D. 7 χρόνια είμαι σε νησί και δεν πήρα ούτε μια φορά βυσματική απόσπαση με μόρια Αη Στράτη από τον καναπέ του σπιτιού μου όπως οι περισσότεροι και τώρα που έχω μια ευκαιρία να γυρίσω σπίτι μου επιτέλους δεν θα πέσω στην παγίδα σου με τις δήθεν μεγάλες ιδέες σου για τα τεχνικά λύκεια και ότι μπήκαμε στο μνημόνιο επειδή δεν πάνε πολλά παιδιά στα τεχνικά. Αν αυτά είναι τα σοβαρά επιχειρήματά σου πραγματικά είναι για γέλια. Και αν νομίζεις ότι ξέρεις από πολιτική καλύτερα από αυτούς που κυβερνάν, μη χαραμίζεσαι, μπορείς να παρατήσεις την εκπαίδευση και να βάλεις υποψηφιότητα να σε ψηφίσουμε για να μας δείχνεις το δάσος και να πάμε επιτέλους μπροστά σαν χώρα, παιδεία και κοινωνία.

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #733 στις: Απριλίου 06, 2013, 11:47:18 am »
Καλοί μου άνθρωποι και ΑΣΕΠ να γίνει θα αφορά μόνο σε δασκάλους, φιλολόγους, μαθηματικούς, βαριά φυσικούς. That's all!!!!!!!! Επομένως προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός των υπολοίπων....Επίσης, όποιος ονειρεύεται ότι θα διώξουν κάποιους για να προσλάβουν κάποιους άλλους, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #734 στις: Απριλίου 06, 2013, 11:53:00 am »
@gallikou

Στα περισσότερα συμφωνούμε εκτός από τις βασικές ειδικότητες...
Υπάρχουν εκεί ελλείματα;
Για δείτε αυτό πάλι σήμερα σε συνδυασμό με το χθεσινό της Α Αθήνας.

http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82

12θέσιο σχολείο ενώ κανονικά ήταν 8θέσιο;

Μην ξανακούσω λοιπόν για ειδικότητες που πλεονάζουν και άλλες που έχουν ελλείματα. Ο καθένας ξέρει για την ειδικότητα του!

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #735 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:16:50 pm »
@trekto
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ήσουν ο πρώτος που κατέθεσε αίτηση για τα δημοτικά! Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την εμμονή σου να μας αποτρέψεις να δηλώσουμε δημοτικά. Μάλλον είσαι κάποιες θέσεις πίσω από το να πιάσεις την περιοχή που θέλεις και προσπαθείς αγωνιωδώς να πείσεις κανέναν να μην κάνει αίτηση για να βρεθείς εσύ στη θέση του.

Εκτός από κοντόφθαλμος, είσαι και κακεντρεχής και κακόπιστος. Από κάποιους σαν και σένα που κοιτάνε το δέντρο και όχι το δάσος, που όταν τους δείχνουν κάτι κοιτάνε το δάχτυλο, πάει η παιδεία και η κοινωνία μας χάλια.

Δεν θα συνεχίσω επί του προσωπικού. Αν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις, κάποιο επιχείρημα που δεν είναι προσωπική επίθεση, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Προφανώς και είμαι καχύποπτος γιατί η συμπεριφορά σου είναι πολύ ύποπτη. Μπορώ να υποθέσω ότι θέλω εφόσον υπάρχει ανωνυμία εδώ μέσα και δεν ξέρω ποιος είσαι για να δω αν όντως τα κίνητρά σου είναι αγαθά ή εξυπηρετείς προσωπικά συμφέροντα. Λέω την άποψή μου, μπορεί να είναι και λάθος, αλλά δεν μπορώ να βρω μια άλλη λογική εξήγηση για τα γραφόμενά σου.
Όσο για το αν εξαιτίας μου πάει χάλια η παιδεία??? και η κοινωνία???, πραγματικά εδώ γελάμε  ;D. 7 χρόνια είμαι σε νησί και δεν πήρα ούτε μια φορά βυσματική απόσπαση με μόρια Αη Στράτη από τον καναπέ του σπιτιού μου όπως οι περισσότεροι και τώρα που έχω μια ευκαιρία να γυρίσω σπίτι μου επιτέλους δεν θα πέσω στην παγίδα σου με τις δήθεν μεγάλες ιδέες σου για τα τεχνικά λύκεια και ότι μπήκαμε στο μνημόνιο επειδή δεν πάνε πολλά παιδιά στα τεχνικά. Αν αυτά είναι τα σοβαρά επιχειρήματά σου πραγματικά είναι για γέλια. Και αν νομίζεις ότι ξέρεις από πολιτική καλύτερα από αυτούς που κυβερνάν, μη χαραμίζεσαι, μπορείς να παρατήσεις την εκπαίδευση και να βάλεις υποψηφιότητα να σε ψηφίσουμε για να μας δείχνεις το δάσος και να πάμε επιτέλους μπροστά σαν χώρα, παιδεία και κοινωνία.

Είναι γνωστή η τακτική των βυσμάτων. Όταν θέλουν να πετύχουν κάτι μπερδεύουν επίτηδες τα συμφέροντά τους με "καμένους" που φωνάζουν απελπισμένα. Έτσι επηρεάζουν την κοινωνία και δημιουργούν ένα προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας. Να ξέρεις και να το περιμένεις, ότι όταν τα βύσματα πετύχουν το σκοπό τους και πάνε εκεί που θέλουν, μετά τους περισσότερους καμένους θα τους στίψουν ξανά σαν λεμονόκουπες. Αλλά δε φταίνε τα βύσματα, φταίνε οι καμένοι που αντιμετωπίζουν τα πάντα κοντόφθαλμα. Φταίνε οι καμένοι γιατί αντί να αντιμετωπίσουν τα πράγματα με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, κοιτάνε το προσωπικό-προσωρινό τους όφελος. Φταίνε γιατί πουλάνε την ψυχή τους για να σώσουν το σώμα τους.
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #736 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:21:18 pm »
@trekto

Ποιοι είναι οι καμμένοι και ποια τα βύσματα ακριβώς;

Αποσυνδεδεμένος dragadroun

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #737 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:23:13 pm »
@trekto

Ποιοι είναι οι καμμένοι και ποια τα βύσματα ακριβώς;
Άστον, έχει ξεφύγει. Εγώ δεν ξανασχολούμαι μαζί του.

Αποσυνδεδεμένος vigor

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86-ΠΛΗΡ ΠΑ.ΠΕΙ
    • Προφίλ
« Απάντηση #738 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:25:11 pm »
Συνάδελφοι, στο παρακάτω άρθρο 2 αιρετών του ΚΥΣΔΕ, γίνεται αναφορά (παρόμοια έγινε και από τον Μπράτη) για τις μετατάξεις την οποία και σας παραθέτω για την ενημέρωσή σας:

Για τις μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια, αναμένονταν  και τα κενά από τα δημοτικά της Αττικής, να δοθούν στη Διεύθυνση σπουδών και στη Διεύθυνση  Διοικητικών θεμάτων, να υπογραφεί η σχετική απόφαση για τη δημιουργία οργανικών θέσεων και να κοινοποιηθούν οι θέσεις ανά σχολική μονάδα . Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο τμήμα  θα δοθεί μια μικρή προθεσμία για τροποποίηση των αιτήσεων, για όσους το επιθυμούν, μετά την κοινοποίηση των θέσεων στις σχολικές μονάδες.

Πηγή : http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/yphresiakes_metaboles_ekpaideytikon

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #739 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:27:59 pm »
@vigor

σε ευχαριστούμε...αν και με αυτά που βγαίνουν στο φως πολύ φοβάμαι ότι για να πιάσουν τις θέσεις που έχουν ανακοινώσει για το Λεκανοπέδιο θα γίνει διεύρυνση προς

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #740 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:30:20 pm »
Καλοί μου άνθρωποι και ΑΣΕΠ να γίνει θα αφορά μόνο σε δασκάλους, φιλολόγους, μαθηματικούς, βαριά φυσικούς. That's all!!!!!!!! Επομένως προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός των υπολοίπων....Επίσης, όποιος ονειρεύεται ότι θα διώξουν κάποιους για να προσλάβουν κάποιους άλλους, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...

Μην βάζεις την Αθμια με την
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #741 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:40:18 pm »
@trekto

Επειδή είπες για καμμένους και για βύσματα να σου πω και εγώ κάτι...θέλει η Δέσπω να κρυφτεί και η χαρά της δεν την αφήνει.
Λοιπόν διάλεξε κάτι από τα παρακάτω...

α) Είσαι μόνιμος δάσκαλος
β) Είσαι αναπληρωτής δάσκαλος
γ) Δεν είσαι καν καθηγητής ή δάσκαλος και απλά φαντασιώνεσαι ότι θα μπορούσες.

Δες ποια φούσκα έχει σπάσει αυτές τις ημέρες και μετά μίλα.
Είμαι ευγενικός ως ένα σημείο...από κει και πέρα ξέρω και εγώ να σπείρω φόβο...
Χαιρετισμούς στο κομματικό σου γραφείο. Και επίσης σε περιμένει πολύ δουλειά στο μέλλον. Να δικαιολογήσεις στην πελατεία γιατί δεν γίνονται αυτά που τους τάξατε.
Λοιπόν φάε ένα x από μένα γιατί βαρέθηκα να μιλάω με ανθρώπους που όταν τους στριμώχνουν και δεν έχουν επιχειρήματα αναζητούν στο ιντερνετ κάποια φούσκα για να εντυπωσιάσουν. Επίσης επειδή δεν γουστάρεις και πολύ τους φιλόλογους μου προκαλεί εντύπωση πως αναρτάς ένα σύνδεσμο για την τεχνική εκπαίδευση γραμμένο σε blog φιλολόγου που κάνει μάλιστα ιδιαίτερα σε γκρουπάκια.

@trekto

Νομίζω παρανόησες τα λεγόμενα μου. Δεν τα έχω με καμία ειδικότητα. Δεν μου φταίει καμία ειδικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι από διάφορες ειδικότητες που συνεργάστηκα και άλλοι με τους οποίους δεν τα κατάφερα (ακόμα και από την ίδια ειδικότητα) γιατί ίσως έφταιγα εγώ.
Αυτό που λέω είναι ότι πιθανόν με τόσοι που είμαστε σε κάποιες ειδικότητες και με την μη συνταξιοδότηση στο άμεσο μέλλον ίσως και να θέλαμε διπλάσιο αριθμό σχολείων στη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 06, 2013, 08:33:58 pm από ICT »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182597
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144